Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Systema - ruske bojove umeni

o Navštíveno 1936x o
o 18.08.2011, 21:51 | Knightey-
[ Link ]
^^ docela masakr, jestli to je fakt pravda :)
Neco mi prijde jako docela dost nahrane, asi bych tomu uplne uveril az bych to poznal na vlastni kuzi :)

o 18.08.2011, 21:55 | AllInOne
Ty vole, to je samej pořez :o) To není asi pro hubený :o)))
o 18.08.2011, 22:03 | Dušan
taky mně to nedávno zaujalo, nechápu princip, na rozdíl od musada nebo jiu jitsu tam nejsou tak zásadní páky. Možná používají nejakým způsobem tlakový body, neco podobnýho.
o 18.08.2011, 22:07 | Knightey-
Jsou tam samy porizkove no :)
Ale prave, ze to vypada jako kdyz mu nic nedela a oni tam padaji jak nafetovany :)
o 18.08.2011, 22:31 | tappaja
Tlakovy body, to bude ono, rana na tepnu, mozek dostane supu a omdlivas.
o 18.08.2011, 23:37 | Fordik
Dobrý borci, by mě zajímalo jak by to dopadlo, kdyby šli takovýhle dva proti sobě. To by se asi museli zabít.
o 19.08.2011, 00:49 | morpheus
vypadalo by to asi jak kung-fu filmy z osmdesatych let, ale urco by se nezabily. Vzhledem k povaze systema, by k tomu asi nemelo ani nikdy dojit, pac je to obranny styl. Ale predevsim, primarni myslenkou systema je "neublizit". ;-)
o 19.08.2011, 01:08 | JP
Už jsem těch videí okolo systemy viděl hromadu a každý další ve mě jenom posiluje dojem, že to neni nic než velký divadlo. Vůbec jsem nenašel jedinej full contact záběr, nebo cokoliv kde by do sebe dva šli naplno (když budu skromnější, tak alespoň jako třeba při běžnym sparingu na muay thai). Všude jenom samý exhibiční videa z tělocvičen apod., kde přijde k "mistrovi" typicky nějakej předem domluvenej voják a spadne na zem už jenom při zlym pohledu. Často je i vidět jak začne padat a ještě se zvedne protože mu dojde, že ještě spadnout neměl. Navíc obecně mi to přijde jako "bullshido", který bude třeba na ulici naprosto zoufale nepoužitelný, protože než si ten člověk vzpomene jakym způsobem má reagovat (a to navíc pohybem, kterej naplno podle všeho nikdy nenacvičoval), tak ho nějakej začínající kickboxer 3x kopne do hlavy.
o 19.08.2011, 03:40 | Drtič
Těžko říct, ale pochybuju, že by to bylo jen tak z prdele dělané. Každopádně se můžeš jít přesvědčit na vlastní kůži - [ Link ]

Osobně se mi nejvíc co se týče použitelnosti běžně v životě jeví Izraelská Krav Maga. Takový obranoútočný lexikon přežití.
o 19.08.2011, 11:10 | Knightey-
JP presne vystihl to, co jsem mel na mysli, ze mi to vse prijde jako divadlo. A pokud tohle asi fakt clovek nezazije ns vlastni kuzi, tak asi neuveri :)
o 19.08.2011, 11:19 | Fresh
ja na treningu byl a muzu rict, ze to zadnej fake neni, byl jsem zbitej jako kun,ale z nejakeho "rvani se", ale z toho, jak se v treningu zpevnuje telo. Taky jsem si nechal supnout par takovich nevinnych uderu na bricho a hrudnik a boli to fest, ale kdyz s uderem vydechnes, tak se to dalo vydychat. Par kluku tady z Brna se tomu hodne venuje a jezdi prave za tema "mistrama" na seminare. A ti kluci nejsou takovi porezove
o 19.08.2011, 11:32 | tappaja
Mam tu v kanclu kamose, cernej anglan, takovej porez, dela Teak-won-do, ma predposledni stupen, nevim jak to dela, ale se tak nejak zapre, zpevni se a machne rukou, tak je to jak kdyz kopne kun. Rikal mi, ze je to proste o ty energii, jak to usmerni a kudy vychazi ven. Tak nejak i vysvetlil vyzuty boty po bourackach, ze je to velky mnozstvi energie, ktera musi nekudy ven.
No a onehda si se mnou pohral bratranek, co vypada jako ten pan v prvnim videu, co ten se mnou provadel, jak sem lital a on se ani nehnul, kua, ja se tam snad prihlasim!

[ Link ]
o 19.08.2011, 14:43 | mike.vw
předposlední stupen = červený pás s černým pruhem,pak následuje 1.DAN
o 19.08.2011, 14:51 | Knightey-
tappaja: kurva ja cekal neco jako normalniho a ne takovou ko*otarnu :D
o 19.08.2011, 15:09 | muSlim
2 tappaja: si mi pripomenul ten debilný film LOL, ten chlapec Napoleon sa tvári a asi je taký dementný ako jeden mentálne zaostalý kolega :-D
o 22.08.2011, 08:16 | Mr.Scully | Upraveno: 2011-08-22 08:17:21
tappaja - pokud myslíš předposlední žákovský stupeň, tak to je červenočerný pásek, jak říká mike.vw a to na některých nejmenovaných školách (např. v Praze) dostaneš klidně i za dva roky a nemusíš umět skoro nic. Taekwon-Do začínáš umět až tak někde kolem 2. danu ;-) A pak je ještě hooodně dlouhá cesta k vyšším danům, na které dosáhne málokdo.

Jo a žádný kraviny s energiema se na TKD neřeší, tak nevím, jestli tvůj kámoš si spíš nevymyslel svoji vlastní teorii :-)
o 22.08.2011, 12:11 | tappaja
Se ho poptam, za chvili by mel dorazit.
o 22.08.2011, 17:40 | hifim@ni@k
Pokud někoho zajímá skutečně efektivní sebeobrana, tak určitě S.C.A.R.S. U nás se používá název Systém efektivního boje - SEB.

[ Link ]
[ Link ]

o 22.08.2011, 19:07 | Luke_288
já teď jedu s kámošem na krav maga kemp, tak jsem zvědavej, údajně i pro začátečníky, my oba totální amatéři :)
o 22.08.2011, 21:06 | mike.vw
Luke: Lukáš Pešta vám dá do těla :))
o 22.08.2011, 23:05 | Luke_288 | Upraveno: 2011-08-22 23:05:35
jj, jsem zvědavej, chodím nějakej pátek na kondiční box, což je asi největší hardcore na fyzičku co jsem kdy zažil, tak mě zajímá srovnání s tímhle :)
btw ty tohle znáš?
o 23.08.2011, 16:48 | mike.vw
kondiční box...udejchat to,co? :)))
znám ho z taekwonda...kdysi
krav maga mě osobně neláká,je to spíš "armádní" (střelba,boj v autě,ve vodě),ale určo je to na ulici dost učinný styl obrany
o 23.08.2011, 17:37 | Luke_288
jj :)
my tam jedem spíš tak ze zajímavosti zkusit něco novýho.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3672 sekund.