Navštíveno 2016x

Čaute lidi, potřebuju velikou pomoc..
Zkraceně: Nesedí mi VIN na karoserii s VINem v TP. Co s tim? Auto je momentálně v odhlášce na jistého pána se ZTP...
Prodlouženě:
Naše rodina přivezla cca v 1991 auto Audi 4000s z usa, dostala československy TP(takovou tu knížku) v roce 2004 vystavili duplikat, protože knížka byla v žalostném stavu. Jenže při přepisu se jim nějak podařilo zaměnit VIN, respektive první pulku správného VINu napsali do kolonky typ vozidla a druhá pulka správného vinu je napsaná v kolonce VIN. Jenže k týhle druhý půlce si někdo vymyslel nějakou jinou první pulku. (toho jsem se dopátral až já)
Táta to pře lety prodal nejakymu panovi, kterej to v pohodě přihlásil, protoze měl známé a auto nikdy na STK nebylo. Ja ho vypatral a protože mi z cele rodiny zbylo pouze tohle auto tak jsem se rozhodl si ho koupit zpet a protoze jsem nechtel platit 10tis EKO, tak je to ted v te odhlášce na toho ZTP.
Prušvih je, že ted absolutně nevím co s tím. Do Protokolu z evidencky mi sice napsali správný VIN a řekli, že na základě toho mi to v TP opraví a přihlásí, jenže ono prd. Toho ZTP na urade spakovali,ze to je kradeny atd a ze to rozhodne neprihlásí, jedině že bude mit nějaký prohlášení od výrobce, že auto s takovým VINem vyrobil.. Teda aspon takhle nějak mi to rekl,ale co to po nem ve skutecnosti chteli nevím.
Další průšvih je, že auto je z roku 1985 pro usa trh, pochybuju, že evropská audi bude mit tuchu o nějakým modelu 4000s....
Škoda je, že puvodní USA doklady jsou taky v nenávratnu :(
Snad jsem to napsal pochopitelně a dokážete mi dát aspoň nějakou radu co s tím :)
Díky moc za každou pomoc
A51
no melo by se to eventuelne dat dohledat na Dopravaku mnebo proste zajet do audi tam rict ze mas ten a ten problem oni ti napisou rekneme za 1000kacek papir ze to auto existuje a pak ti to prihlůasej
nebo se na to vyjebat uriznout udelat nove a navarit a hod me sem vobrazek toho auta strasne me to zajima nikdy sem to nevidel a neslysel o tom modelu
Eesil jsem tohle u Nissanu, jedinej a spravnej postup je, zavolat do Audi at ti to proveri v databazi a daji stempl. Ale pozor! Nemuze to byt prodejce Audi, ale pouze dovozce!!!Od dealera ti to neuznaji!
vinzek fa: Tu je par obrázků
[ Link ] Jsou je ilustrční, není to přímo ta moje.
Briann: Ten tvuj link nejak nefachá... Btw kdo je dovozcem Audi pro ČR? No, snad to někde najdu :)
Pro zajímavost, výbava: 3 stup. automat,el.okynka,el šíbr,klimatize,tempomat,posilovač řízení, mechanicko-elektronické vícebodové vstřikování KE-Jetronic
me to uznali aj od prekupnika proste zastupce a orginal servis audi a bylo
Mas 3 moznosti:
1. Zkusit dojit do audi kde nebude u pc sedet nejakej zmrd a pokud bude alespon trosku ochotny nemelo by pro nej byt problem vyhledat ze takovy VIN nikdy audi nevyrobilo a dat ti o tom prohlaseni - zrejme to bude chtit par stovkama zpoplatnit.
2. Ikdyz je to dlouho meli by mit na dopravaku kde vydavali nove TP uschovany ten puvodni a jelikoz to byla jejich chyba musi mit snahu ji napravit.
3. Znamosti delaji divy....
Mel jsem kdysi podobny problem. V papirech od meho ex-mondea bylo jasne napsane ABS-NE. Pri evidencni kontrole mi to zjistili a zapsali do protokolu s tim ze to je v pohode. Na dopravaku me samozrejme vyhodili s tim ze mi to neprihlasi. Dosel jsem s tim do FORDa kde jsem jim popsal problem. Tam samozrejme pritakali ze mondea se bez ABS nikdy nedelala a za cenu jedne servisni hodiny mi napsali prohlaseni ze me auto bylo vyrobeno s ABS. Zenska na magistratu se na to jen podivala,pro jistotu si to okopirovala a hodila do supliku s tim ze je to v poradku.
Co z toho plyne:Je to jen o lidech. Voni si tam kryjou svoje zada a pokud prvni 2 moznosti selzou,dobrej znamej to vzdy dokaze zaridit.

19.08.2011, 21:10 |
cuir pokud dojdes na urad a ukazes jim ze prvni pulka vin je v kolonce motor a druha pulka je v kolonce VIN a nekdo aby mu to pochroustal system si zbytek vymyslel tak prece nemuze bejt problem. Tohle me neskutecne sere..nejakej zasranej mozek na urade udela chybu a beznej obcane poser se..vymahatelnost a potrestani toho ourady je nulova.
Tohle co tu pises je krasnej pripad...
pekne pripady sou take ty s EKOpoplatkem. Neni li euronorma v TP jen z jedineho duvodu..a to z toho ze se tehdy kdy to nemelo zadnou hodnotu tento udaj , tak se proste ouradovi nechtelo prepisovat nesmyslna pismena do dalsi kolonky...on usetril 20vterin sveho casu...a clovek ktery u takoveho lempla byl obslouzenej ted prodelava tisice korun. Opet potrestani takoveho lenochoda je nemozne.
Dal me napada ,ze nechapu co se do toho nejakej ourada za okynkem sere. Od evidencni kontroly mas jasne napsano ,ze je to v poradku. Evidencni kontrola je tu od toho aby delal filtr a kontrolovala pripadne odhalovala nesrovnalosti. Pokud evidencka rekne ,ze je to v poradku tak ten polomozek za oknem nema nejmensi pravo neprovest ukon. Zkusil bych tam zajit znovu a k jinemu kretenovi co to ma nastarosti. Treba budes mit vice stesti a stara mu vecer pred pracovnim dnem dala a on bude ochotnejsi.
neskutecne me tenhle bordel na uradech nasira...

20.08.2011, 07:58 |
fredh mě jednou pomohlo, když auto mělo bordel v papírech, protáhnout to přes bazarníky. Přišel jsem do bazaru, popsal jsem problém, oni si vzali tisícovku a za týden bylo vyřešeno. V bazarech přehlašujou měsíčně tolik aut, že už se na úřadě znají a víceméně není nic problém- kromě asi krádeže apod. Aspoň tak mi to bylo vysvětleno.