Navštíveno 2362x

Zdravim, přítelkyně má tento notas. je v nem už predinstalovany win7home. už ho má rok, je tam plno kravovin už od vyroby, je pomalejsi, seká se a nevím co nabídl jsem ji přeinstalovani na win7ultimate. je tu jeden problem, když dám boot cd win7 chce ho to jakoby nacist ale hned se to restartuje... a porad dokola. nikam se to nedostane, jakmile vytahnu cd system se rozjede.. kdyz jsem zkusil boot cd ubuntu tak tam neni problem.. v cem mám hledat chybu? dík

16.08.2011, 14:51 |
Kamil jsou ty ultimate origo?
nejsou :) ale jsou otestovane jinde uz dlouhodobe... slapou

16.08.2011, 14:56 |
Kamil A v čem jí Win7 Home, který jsou legální omezujou, že jí tam chceš cpát warez?
je to slusny notas, ale uz je ten system nejaky zabrzdeny, vyskakujou tam chyby, kouse se, celkove je pomaly jak stara vrana .... ja bych ji tam dal ubuntu, ale ona chce widle.. a widle nemam origos
jinak teda dik za radu no

16.08.2011, 15:04 |
hanx zkus v BIOSu vypnout všechny možnosti bootování a nech tam jen DVD mechaniku

16.08.2011, 15:07 |
clown | Upraveno: 2011-08-16 15:08:10
tak origos mas ty win7home ??? ne :o)
btw .. ono ubuntu neni zdna velka vyhra, to radsi kubuntu :o)

16.08.2011, 15:09 |
LastEd | Upraveno: 2011-08-16 15:10:49
origos ty win7home byly v notasu nainstalovane. nebylo k nim instalacni cd.
jinak kdyz jsem to vse vypl a nechal na boot jen DVD tak problem nezmizel.. porad to same
clown: ja mam na svem notasu xubuntu, na pc ubuntu... kubuntu jsem nemel jeste, proc je lepsi nez ubuntu?

16.08.2011, 15:16 |
clown KDE desktop .., sice ubuntu 11.04 je pekna distri, ale moc novej xicht, pro lidi z widli je kubuntu na tom lepe, dokonce jsem pod tim dokazal dva dny delat v praci :o)) v kuse

16.08.2011, 15:18 |
Kamil Stáhni si image Win 7 Home a použij sériový číslo, který máš u ntb a je to. Systém bude čistej a navíc legální.

16.08.2011, 15:21 |
LastEd | Upraveno: 2011-08-16 15:22:43
clown: aha, omrknu nejake videa na youtube:)
Kamil: aha, diky za tip, to me vubec nenapadlo. to by mohla byt dobra volba :) jen jestli to pak nabootuje cd (jen bych poprosil, odkud stahnout?)

16.08.2011, 15:26 |
clown tak ono by melo jit na tom notesu udelat i recovery DVD ..
jedine co se bali navic je nejeky antivir + zastupce pro ebay a pod .
bohuzel ofiko WIN pro bezne uzivatele stahnout nejdou, takze nejaky uloz / hellshare
recovery ani neni potreba.. nic tam nema. jen fotky, pisnicky, filmy atd. to vse sem jiz zalohoval.
aha, ja prave myslel ze to stahnout jde.. tak to budu muset treba z ulozto a pouzit to seriove cislo co tam ma jak mi psal Kamil. Jen se obavam ze az to stahnu tak mi to pri bootu udela to same co ted
Bud podle Kamila a nebo zavolej tam kde jsi to kupoval a musej ti poslat novy DVD. Bud oni nebo te nekam presmerujou..
shamania: to jako fakt me poslou widle7 jo? tomu se mi nechce verit. uz nejake 7home stahuji tak to zkusim a uvidim co dal

16.08.2011, 17:12 |
shamania | Upraveno: 2011-08-16 17:12:36
Jestli je to seriozní eshop, tak nevidím důvod proč by neměli. Já mám takovou zkušenost s Mironetem (HP). Dali mi číslo na nějakej servis, tam jsem řek kde je problém a obden mi přišlo DVD z Francie.
Ono jde hlavně o to sériový číslo a né každej si to je schopen stáhnout z netu.
aha, tak to jo. neni to eshop ale kamenny obchod. jak pujdu kolem muzu se tam zastavit a zeptat se :) jen tak pro zajimavost..kazdopadne dik za tip, to by me nenapadlo ani omylem...
Nevim, jak je to u asusu, ale u nekterych ntb je instalacka na skryte partition a jde to nainstalovat bud primo z ni, nebo ve win vypalit instalacni dvd. Je to i rychlejsi (jen obnoveni obrazu disku) nez klasicka instalace win a navic tam budou vsechny potrebny ovladace.

17.08.2011, 07:59 |
LastEd | Upraveno: 2011-08-17 08:06:33
RadekFM: jo je tam skryty oddil.. jen teda nevim jak to nainstaluji primo z nej.. ? poprosil bych trosku podrobneji o tomto prvnim zpusobu. dekuji
edit: kdyz pred startem zmacknu F4 naskoci mi tam nejaky flash bios rom ci co.. jsou tam jen disky a, b ,c ,d... ale jinak nic.. to asi nebude ono co?

17.08.2011, 08:21 |
LastEd | Upraveno: 2011-08-17 08:30:29
no nevim jestli jsem to nedo.... ale nainstaloval jsem win7 ultimate primo z win. ted pri startu mam na vyber 2windows 7 :).. v c: se mi udelaly slozky windows a windows7.. potreboval bych to C: zformatovat a nainstalovat neco normalne uz:D
Edit: kdyz dam zobrazit skryte a systemove soubory, mam na C: slozku boot, recovery, a je tam soubor winre.wim a boot.sdi... tak by to mohlo jeste nejak jit ne? ale ja netusim jak
tak jsem na to nakonec prisel.. googl vygooglil
Re: Bootovani ze skryte partition u HP
# Toshiba
* Modely tohoto výrobce jsou dodávany včetně recovery médií pro obnovu operačního systémemu.
* Pokud je uživatel ztratí, je možnost nechat si je zaslat autorizovaným servisem. To je ale placená služba.
# Sony
* Modely tohoto výrobce jsou vybaveny zálohovacím programem, který je dostupný přímo ve windows v nabídce start pod položkou „Sony Recovery“, kde lze systém obnovit nebo vypálit na média.
* Operační systém uschován na speciálním skrytém oddílu pevného disku, ze kterého se spustí instalace po prvním zapnutí.
# Prestigio
* Modely tohoto výrobce jsou dodávany včetně instalačních médií s operačním systémem. Případná oprava se provádí z těchto médií.
# IBM – Lenovo
* Modely tohoto výrobce jsou vybaveny zálohovacím programem, (u Thinkpadů dostupný modrým tlačítkem „Access IBM“, které vyvolá menu se zálohou nebo obnovením systému)
* Instalační média lze za poplatek objednat od autorizovaných servisů, nebo vytvořit
* Všechny počítače Lenovo s předinstalovaným operačním systémem obsahují možnost vytvoření záložních CD/DVD pro případ nutnosti přeinstalovat operační systém. Proto Vám doporučujeme tuto sadu záložních disků vytvořit co nejdříve. Potřebujete k tomu pouze vypalovací mechaniku a sadu prázdných CD či DVD
o Pokud vlastníte notebook ThinkPad či stolní počítač ThinkCentre v menu Start -> ThinkVantage zvolte Create Rescue Media.
Pokud vlastníte notebook či stolní počítač z řady Lenovo 3000 v menu Start -> Lenovo Care zvolte Create Recovery Media
Následně zvolte volbu Create a set of Product Recovery discs now a průvodce Vás provede celým procesem vytvoření záložních disků
Vytvořená média následně pečlivě uložte pro případ potřeby přeinstalace operačního systému
Pokud si sadu záložních disků nevytvoříte, můžete si originální sadu objednat. Jak objednat originální sadu Recovery disků.
# HP
* Notebooky a počítače tohoto výrobce po instalaci při prvním spuštění nabídnou vytvoření recovery CD/DVD. Je to jediná možnost, jak zálohovat operační systém (pozn. záloha se provede na 13ks CD, nebo 3 DVD).
* Recovery CD/DVD je možné vytvořit kdykoliv, pokud nedojde ke zrušení oddílu disku.
* Vytvořit tento backup lze ale pouze jednou.
* HP Compaq nxXXXX obsahuje recovery CD/ DVD
* U řady HP Pavilion lze spustit recovery režim stisknutím F11 během startu notebooku
# Fujitsu Siemens
* Notebooky a počítače tohoto výrobce, které nemají již v balení recovery CD, po instalaci při prvním spuštění nabídnou vytvoření recovery CD/DVD. Je to jediná možnost, jak zálohovat operační systém.
* Pozor - Pozdější vytvoření recovery CD/DVD již není možné.
* V případě budoucí potřeby si jej může nechat zaslat od servisních partnerů Fujitsu. Toto je ale placená služba.
# ASUS
* Modely tohoto výrobce nejsou standardně vybaveny podpůrným programem pro zálohu na CD/DVD. Jedinou možností je tak obnova ze skryté partition. Ta se spustí po restartu stisknutí klávesy F9, která vyvolá recovery menu.
* Systém je na skryté partition. Pokud ji zákazník zruší, musí se obrátit na autorizovaný servis.
# ACER
* Modely tohoto výrobce se dodávají v několika variantách. Záleží tak na konkrétním typu (lišit se můžou i modely v rámci jedné řady). U modelů s operačním systémem máte tyto možnosti.
*
Operační systém uschován na speciálním skrytém oddílu pevného disku, ze kterého se spustí instalace po prvním zapnutí. Po instalaci systém nabídne možnost vytvoření záložních CD/DVD, ze kterých lze v případně systém obnovit. Doporučejeme tyto záložní CD/DVD vytvořit. V případě, že zrušíte rozdělení diskových oddílů, je toto jediná možnost, jajk systém obnovit.
*
V případě, že jste si nevytvořili záložní CD/DVD, je ještě poslední možnost obnovení ze skrytého oddílu disku. To je možné pouze za předpokladu, že nedošlo ke změně v rozdělení oddílů. Postup je následující.
1.
Nastavit v Biosu (vstup stiskem F2) D2D Recovery na ENABLE
2.
Po restartu NTB stisknout Alt+F10 a dále pokračovat podle instrukcí instalačního softu.