Navštíveno 919x

Osobně nevim moc proč vlastně, ale rodinná rada se beze mě shodla na tom, že pro mámu k padesátinám bude nejlepší dárek videokamera. Přiznám se, že od dob, co jsou videokamery na trhu sem v ruce neměl nikdy ani jedinou, protože prostě rád fotim a fotky coby ukládání vzpomínek mám raději, než video. Zbytek rodiny to evidentně vidí jinak, takže bych chtěl místní plénum požádat o jakoukoli radu, co vybrat aby to nebyl uplnej šunt a zase aby s tim uměla padesátiletá účetní pracovat :o))) Řekněme ale, že se učí rychle :o) Moc děkuju za jakoukoli radu!
Kdybyste jí radši za ty samý prachy koupili faceliftové injekce (sada vychází na asi 10+5tis. CZK), tak bude mít radost asi tak 100x větší a vy budete mít radost, že vám máma o 10 let omládla.
Toto nepíšu z konečníku, ale proto, že jsem to mamině (rozumněj mamnželce as finanční ředitelce rodiny) zakoupil a výsledek předčil očekávání. Nevýhodou je, že pro trvalý efekt je třeba to po 2 letech zopakovat. Ale i tak to stojí za to a jsem rád, jsem jí to k narozeninám zakoupil. Má taky 25. letos:-)
Ja si myslim, ze ta kamera je blbost, natoci par klipku a tim to hasne. Nehlede na postprocesing v pocitaci.
Kdyz uz, koupil bych co nejjednodussi fotak s co nejjednodussim prenosem fotek do PC. Fotit se nauci skoro kazdej, i moje mama ted dela docela slusny fotky. Onehda sem ji dam Canon bez zoomu, propoji kabelem a stahne fotky, strasnej "krap", ale i po upgradu na lepsi fotak foti furt tim starym Canonem
Aneb jinak, jako Zdeny, pokud o sebe aspon trochu dba, udela ji tohle vetsi radost.
Já bych hlasoval pro foťáček s fullHD videem - některé Sony nebo Canony mají docela super kvalitu a pro běžný použití je to víc než dostatečný. Nějaká běžná videokamera s 1CCD za sedmičku nebude o moc lepší.
Nejhorší je, že se na Vás chlapci ani nemůžu zlobit za odpovědi mimo mísu, páč mám naprosto stejnej názor. Navíc sem přesvědčenej, že můj D7000 udělá lepší video, než cokoli si budem chtít dovolit koupit. Bohužel ta kamera bylo i maminčino přání a já teď (pár dnů před jejíma narozkama) nedokážu nikoho přesvědčit, že to je holej nesmysl. Potíž totiž je, že kromě mě, celej zbytek rodiny touží po videokameře, což máma ví a proto si jí "přeje". Po foťáku netouží, protože brácha, kterej s ní ještě bydlí, má nějakej kompakt od Canonu. Co na tom, že to dělá mizerný fotky, hlavně, že se to vejde do kapsy a na paměťovku se vejde 10.000 fotek. Nicméně tedy zpět k tý kameře. Cenovka by neměla překročit 12.000,- Mělo by to bejt FHD, páč má i FHD plasmu. Mohla by to bejt Panasonic, páč i telka je Panasonic. Prosim nekamenujte mě, je to rozhodnutí padesátiletý matky, padesátiletýho otčíma a dvacetiletýho bráchy. Po mě se chce dodat HW :o(

16.08.2011, 14:08 |
JR Se seber, zajdi ke Škodovi, prohlidni si je, vyzkousej a nejakou kup. Je to uplne jednoduchy.
JR, rozhodně pravda. Mě spíš šlo o nějaký tipy, čim se vůbec zabejvat a čim ne. Je lepší na paměťovku nebo na pevnej disk? Je SONY lepší než Panasonic??? Prostě naprosto základní otázky, protože o kamerách nevim naprosto nic.

16.08.2011, 14:20 |
clown njn .. FHD z BR vs FHD na co koukaj z DVB-T a pak jeste to FHD z fotaku :o)
stejne vam reknu, ze stara Sony Hi8 kamera mela lepsi vysledky nez posrany novy digitaly do 20t :o( .. jen ta prace to ted prevadet do digi podoby :o)

16.08.2011, 14:26 |
JR jj S-VHS nebo Hi8 byly rozumny formaty ...
Marty: V kamerach jsem se velmi dobre orientoval tak pred osmi lety, ale kdyz vyberes ze znackovejch (Sony, Panasonic, JVC ...), tak je to asi jedno. HDD bude mit vetsi kapacitu nez karta. Fakt dojdi k tomu Skodovi, kde jsem se vzdycky setkal se super pristupem .... rekni, ze jsi uplna lama a chces nejakou kameru .... neco urcite vyberete.

16.08.2011, 14:38 |
clown | Upraveno: 2011-08-16 14:38:39
mel jsem doma ty maly HDD FHD od JVC (ne 3D) a pomerne pro zenskou blbe, nedosahnou na spoust ..
tam by to chtelo vzit si nejakou pani s sebou..
Myslím, že Sony vs. Panasonic je hlavně otázka ovládání - ujasni si, jestli chceš dotykový LCD atd. Jinak parametry u špičkových značek budou za stejnou cenu podobné.
Není důvod, proč by digitální kamera měla být horší než SVHS nebo Hi8 (rozhodně naopak), ale jde o to, že se vyrojilo obrovské množství levných šuntů za šest táců a podobně. Dřív podle mě moc lowendů nebylo.

16.08.2011, 15:17 |
Conan 323Marty: poslal jsem ti mail s posledním testem, tak třeba ti to pomůže ...
Nevim, nazvat S-VHS nebo Hi8 dobrejma formatama... na svou dobu urcite, ale dnes? Kdybych kupoval kameru, sel bych do neceho od Canonu, cenove je to v klidu do tech 12. Horsi to bude s dalsima upravama v PC.
Conan: moc díky za ten test. Zajímavý čtení. Jedna kamera od Canonu je tam docela chválená, taky by mi zajímala. Po práci skočim k tomu škodovi, snad mi řekne víc, než teď když sem zaběhnul jen do Datartu a chlápek mi řek, že má kamery JVC, Panasonic, Samsung a víc sem z něj nedostal :o( Velmi ubohý.