Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vysavač

o Navštíveno 2114x o
o 12.08.2011, 15:51 | Augi
Nemáte někdo tip na nějakej rozumnej vysavač? Mám doma plovoučku i koberce a nepotřebuju nic extra, ale zase žádnej šunt. Děkuji za rady.

o 12.08.2011, 16:04 | hanx
Co já vim, tak hodně lidí nedá dopustit na Vorwerk a prý se za tu cenu opravdu vyplatí. Sami ho máme doma, vysává super a to je už asi 13 let starej. Jen ta cena no :))) novej kolem 20k, nevím jak je to se slevama a za kolik se dá opravdu pořídit. A nebo koupit jetej, jelikož tyhle vysavače jsou snad nesmrtelný.
o 12.08.2011, 16:22 | muSlim
Miele :-D
o 12.08.2011, 17:36 | zede
No, mám už pár let Miele...je super, tichý, lehký a dobře saje. Ale nedávno mi odešel starý vysavač v dílně tak jsem pořídil průmyslový Narex, a od té doby nemám v dílně čím vysávat a doma se vysává jenom Narexem...lehký, dlouhá šňůra i hadice, velký pytel, saje výborně a stál polovinu co Miele... :-)
o 12.08.2011, 17:40 | rover (WoodTech)
Mam Bosch Pro Parket a naprostá spokojenost. Si ho můžeš přijít i vyzkoušet :-)
o 12.08.2011, 17:51 | lukee_cz
[ Link ] :) no jo no, zkusil jsem to :)

Jinak jako ostatni Miele. Zatim nam toho vydrzel dost a hluk/vykon super ( [ Link ] ). A da se i kolem 4tis v pohode.
Ted sem jeste kupoval za par korun takoveho sraca od Ety (ani nevim co to je) a kupodivu to taky funguje no :)
o 12.08.2011, 18:06 | endru.ondra
Mam zanusi co byl v akci v tescu za 700 tedko ho tam maj za 1200 asi a vysával v pohodě i chlupy ze zátěžu od psa na to jak je malej tak vynikající
o 12.08.2011, 18:58 | Paczqo
Máme doma tenhle [ Link ] a maximalni spokojenost vzhledem k tomu že jsem docela linej uklizet králíkům klece vždy to beru vysavačem je to směs sena,bobků, mokrých pelet atd.. a naprosto bez problemu ten vysavač to bere levou zadní. když jsme měli doma electrolux za mnohem vyší cenu tak tomu stačila hrst sena a už to neutahnul.
o 12.08.2011, 19:02 | muSlim
Ty vole Paczqo je tu zas s carbonom :-D

2 Paczqo: Nič v zlom chlapec ;-)
o 12.08.2011, 19:09 | Paczqo
muSlim: v pohodě njn ten vzhled je šilenej to uznavam ale furt si stojim za tim že třeba do maleho bytu a na vysavani čehokoliv je to moc dobra a cenově přijatelná volba :-D
o 12.08.2011, 19:18 | Link
my máme doma Vorwerk už cca 13 let a vysává furt a dost dobře akorát před půl rokem když jede víc jak 15 minut tak začne bejt hlučnější (ženská od nich co k nám chodí jednou za dva roky ukázat nějaký nový věci říkala že to je běžný když sou starý ale na funkci vysavače to nemá vliv :D a strašný to není - jako 4x zrychlenej speed metal :D) takže za měě naprostá spokojenos a ještě je k tomu s pousta kravin který sou nevim na co :D
o 12.08.2011, 20:15 | Raimmii | Upraveno: 2011-08-12 20:15:52
no já mám za 3 roky už 3. vysavač a zatím hrůza ještě jsem nenarazil na nějakej normální a to kupuji za 3,5tis. ten co mám teď už 2x reklamace a stejně je to hnus, mám chuť ho vyhodit oknem, Concept opravdu nedoporučuji :-)) asi zkusím Miele...
o 12.08.2011, 22:28 | Zdeny60
Vorwek:-)

Jednak ho mám sám už asi 14 let, jednak jsem je rok prodával a dělal servis a jednak, protože firma existuje už asi 100 let (začala výrobou gramofonů) a i na starý modely ´jsu dostupné pytle a ND na zavolání či přes net. A když doslouží starý VW, tak se vezme protihodnotou nový model :-)
o 13.08.2011, 01:45 | Augi
Zdeno60: A nějaký konkrétní model k doporučení na takovéto domácí žvýkání na vysátí 1x týdně 100qm?
o 13.08.2011, 08:13 | Zdeny60
Augi: jen pevné povrchy nebo i koberec a matrace?

Nedělím to už dva roky, ale nyní je na trhu základní set pro pevné povrchy /tedy bez rotačních kartáčův klepací hubici/ za cenu asi 16,5 tCZK vš. DPH, přesný typ si najdeš na webu, jinak kontaktuj dle webu svého lokálního dealera a dovezou ti ho napřed na předvedení.
Pokud i na koberce, pak potřebuješ i klepací hlavu, cena je pak vyšší, ale záleží, co si v setu ojednáš, jsou různé balíčky.
o 13.08.2011, 08:52 | Unihero
koupili jsme [ Link ] a musím řící že opravdu překvapil, lehký, tichý, sací výkon to má 385W a musím říci že opravdu perfektní, zvedá i koberec :-D, dále k tomu byla ještě turbohubice, hubice na tvrdé podlahy apod.
máme to do bytu takže je malý a to jsme chtěli, ale musím opravdu říci že fakt saje.
myslím že podle testů je do top 10.
o 13.08.2011, 08:57 | Big_Max
jako Paczqo, sencor spoustu lidí odradí, ale za ty peníze je tento opravdu super. Má prodlouženou záruku (i když teda myslím jen na motor). Táhne super a přímo u něj jsou "nádstavce" takže bez dokupování čehokoliv člověk hezky vysaje jakýkoliv povrch bez problémů. Sáčky jsou za pár korun. Vzhled je mi u vysavače fuk, nemám ho na okrasu, ale někde zavřenej a vytáhne se jen na vysávání. Jako nevýhody kratší ta teleskopická tyč, menší sáčky a hlavně madlo na přenášení!
o 13.08.2011, 17:17 | martinz
Souhlas Vorwerk je nesmrtelnej mati Ho tak 15 let v práci a uklízí celou skolku po 100 dětech a nemůžou si ho vynachvalit
Sencor co dával Paczqo je hodně povedenej vysavac v dané třídě super příslušenství i kvalita a těch 6 let je jen na motor

o 14.08.2011, 05:12 | camron | Upraveno: 2011-08-14 05:14:06
Máme dvě domácnosti, v jedné Miele [ Link ] a v druhé Electrolux [ Link ] . A můžu konstatovat, že ho ten Electrolux strčí do kapsy. A koukej i po akčním radiu, ten Electrolux má 12 m! Myslím, že vyhrály v nějakém d-testu (Miele až po nich)
o 14.08.2011, 15:21 | madaros
já bych šel radši do vodního vysavače, těm sáčkum moc neholduju, ve vodě ti všechno zůstane a nemusíš se starat o pytlíky. Nedávno tu byla podobná diskuze a tam docela padal "R2D2" od ETA (Atlantic, nebo Neptun)

[ Link ]
o 14.08.2011, 16:00 | DaveX
Jako hanx. Babička má Vorwerk už nějakých těch 10 let minimálně a spokojenost. Vyčistí to i matrace když trpíš alergií na prach apod. Je to fajn strojek. Ale dávala za to tehdy kolem 37000 :D což je poměrně slušný balík.
o 14.08.2011, 19:02 | Unihero
vodní vysavače mají o dost nižší výkon..
o 14.08.2011, 19:58 | CervinVega
nebylo to tady tak mesic zpatky? ve zkratce: and the winner is... Miele S4!
o 14.08.2011, 23:17 | madaros | Upraveno: 2011-08-14 23:18:52
unihero: mame doma uz tak 10 let RAINBOW a vodni vysavac mi proste prijde pohodlnej a "cistej", jelikoz voda ti zachyti veskerej prach a akoat to vylejes a hotovo,zdany dalsi kupovani pytliku a filtru,jen voda. A s výkonem sem teda zadnej problem nezaznamenal.
o 15.08.2011, 06:53 | camron
2madaros:
to mně teda přijde pohodlnější pytlíkový vysavač. Naplním, vyhodím pytel, dám nový. pakliže vysavač funguje jak má, není problém. Než se ráchat ve vodě, vymývat...
o 15.08.2011, 07:28 | Jendys
mam stejnej názor jako camron, měli jsme vodní zepter a to bláto co z něj pak teklo, to čištění, neskladnost a váha nás úplně přinutilo koupit novej, máme psa, takže se musí luxovat častějc tak jsme koupili vorwerk a je po problému
o 15.08.2011, 07:47 | cupra.165 | Upraveno: 2011-08-15 07:48:34
Taky Vorwerk...sice sem nadaval,kdyz ho tata kdysi kupoval za tu silenou cenu,ale maka uz pres 14 let a bez poruchy
o 15.08.2011, 10:48 | Unihero
jak jsem dával výše odkaz na toho zelmera, tak ten má výkon sací 385 W a mohu říci že po předchozím vysavači kterej měl 430 W sací výkon to saje tak dvakrát více, další problém je že jsou sáčky a sáčky, protože v tom novým máme HEPA sáčky a oproti papírovým to je úplně jiné..
mohu pak zkusit nějaké video jak saje, jelikož jsem v bytě 1+1 a je malý tak si myslím že je to úplně dostačující.
o 15.08.2011, 11:05 | Pepíno_Honda
já pořídil tohodle Zelmera a jsem fakt spokojenej... Vysává to fakt neskutečný věci. Chce se to také podívat, jaký je použit HEPA filtr. V balení je i plastová jímka na bordel, která se pak dá vymýt, ale tu jsem použil asi 1-2. Radši koupím kvalitní pytlíky a nemusím pak nic vymývat a sušit.... a kabel má taky dlouhej, proběhnu s ním celý byt v bytovce na jednu zásuvku :)
[ Link ]
o 15.08.2011, 11:34 | vinzek fa
pred cca 6ti lety sem koupil Vorwerk kazdej rok prijede nejakej borec zkontroluje stroj rekne dobry a jede dopr ja si na to nemuzu stezovat je pravda ze mam kompletni sadu +sem dostal vsecky nejpotrebnejsi veci 2x pac to mam od zname ale je tam vsechno puvodni nemusel sem jeste menit ani kartace
matka si ted koupila novej model je polovicni velikosti a je nadmiru spokojena

stoji to dost ale o proti jinejm znackam je cena hodne mirna ja sem spokojenej zakaznik -)
o 15.08.2011, 11:56 | Augi
vinzek fa: Das mi model toho, co ma Tvoje mamka?
o 15.08.2011, 12:57 | vinzek fa
bych rekl ze tenhle nejnovejsi [ Link ]
o 15.08.2011, 13:55 | Shr3k
Koupil jsem na budování bytu v Elektroworldu ve slevě nějaký Siemens, hnusnej bílej, jediný kus, pultovka. Překvapil, protože to není vysavač, ale vakuová vývěva.

Jediný, co říkala prodavačka, vyloženě paní co měla všechny svoje vysavače v malíku, že tím nemám vysávat sádru po sádrokartonu. :-)
o 16.08.2011, 09:03 | Conan
Předplať si D-Test, tam maj každej rok test vysavačů: [ Link ] a povídání okolo, pár citací:

... Jen tři velmi dobře zadržují prach

Když už se vám podaří prach z koberců a podlah odstranit, je třeba, aby zůstal tam, kde má, tedy v sáčku nebo prachové nádobě vysavače. K tomu kromě sáčků a nádob samotných slouží důmyslný systém filtrace. Stále více levnějších vysavačů je vybaveno HEPA filtry. Tyto filtry jsou sice velmi účinné, ale pokud prach uniká z vysavače jinudy než přes filtr, je kvalitní filtr k ničemu. Třeba u modelu Fagor VCE 406. Vybavení HEPA filtrem zkrátka není zárukou kvalitní filtrace.
Zárukou kvality není ani deklarace „určeno pro alergiky“, jak opakovaně dokazují vysavače značky Dyson. Model DC 29 Allergy má sice filtraci hodnocenou »dobře«, ale selhává ve vysávání prachu na kobercích. Pokud se prach do vysavače nedostane, není divu, že z vysavače jde čistý vzduch.
Vysavače s bezsáčkovou technologií patří do nižšího cenového segmentu a tomu odpovídá i jejich kvalita. Žádný z testovaných bezsáčkových vysavačů nezískal hodnocení „dobře“....

... Se sáčkem nebo bez?

Vysávání je jednoduchá činnost, které se většina lidí věnuje alespoň jednou týdně. Zdánlivě se jedná o bezduché smýkání hubicí po koberci či podlaze. Ve skutečnosti vyžaduje přinejmenším cvik a také několik málo vědomostí, jinak se zbytečně nadřete a nevysajete. A k úspěšnému zvládnutí domácího úklidu potřebujete hlavně a především kvalitní vysavač. Ten by měl splňovat dvě základní podmínky: dobře odstranit prach z povrchu a uchovat jej v sáčku nebo prachové nádobě. Bohužel ani jedno ani druhé není vždy pravidlem, jak lze vidět na výsledcích námi testovaných přístrojů.

Mezi 23 vysavači lze najít kvalitní výrobky, které si poradí s prachem, zvířecími chlupy i špínou usazenou ve škvírách, ale i vysavače, jež si takové označení vlastně ani nezaslouží, neb vysávat neumí. Jeden přístroj nedokázal odstranit prach z koberců, ba dokonce ani z tvrdých podlah (což většina vysavačů zvládne bez problémů) a vysloužil si tak známku »nedostatečný«.
V testu jsou zastoupeny různé kategorie přístrojů; větší a dražší vysavače se sáčkovou technologií, které celkově podávají lepší výkony, a levnější vysavače s bezsáčkovou technologií. Ty svými výsledky potvrzují, že vysavače vybavené prachovými boxy se nedokáží „klasickým“ modelům vyrovnat ani ve schopnosti zadržovat prach, nehledě na nepraktičnost obsluhy při vyprazdňování prachového boxu (pracně vysátý prach se v tu ránu rozlétne do prostoru, navíc si při vyprazdňování musíte pomáhat rukama, což může být pěkná „chuťovka“). Bezsáčkové vysavače jsou zpravidla levnější, jejich provoz je ovšem levnější jen zdánlivě. Ušetříte sice za nákup sáčků, ale za filtry, které je nutné pravidelně měnit, neušetříte. U klasických vysavačů má funkci hlavního filtru samotný sáček. Při jeho nepřítomnosti je nutnost mít čisté filtry o to důležitější. Filtry do bezsáčkových vysavačů jsou jednak drahé, druhak se často velice špatně shánějí. ...
o 16.08.2011, 11:52 | vinzek fa
Conan no to co je tu popsany asi Augi vi jako kazdej clovek ze neni lux jako lux proto se asi ptal kdo ma jakou zkusennost -)))))
o 16.08.2011, 12:15 | Only_One
Vorwerk mi přijde jako příšerně předraženej spotřebič co sice umí, ale zas taková hitparáda to za typ peníze není. Stejně vysát toiž zvládne i násobně levnější vysavač Miele a spol. A to už jsou hodně slušné výrobky.
Doma má třeba mamka mojí přítelkyně Thermomix od Vorwerku - jako jo, umele, uváží, useká, našlehá a dělá z lidí jen nasejpače. Super je že i ohřeje a nejvíc nejlepší domácí vaječnej koňak z toho teče. Jenže není to nic, co by zručnější kuchař nedal dokupy s běžným vybavením v ceně 1/1000 pořizovacích nákladů. Vysí tam i ten vysavač z linku výše neboť paní obchodnice co zaútočila s nabídkou byla velmi šikovná. JEnže on vysává uplně stejně jako náš Miele S4xxx. DOkonce já se s klasickým vysavačem dostanu pod nízkou postel díky ohebnýmu kloubu a Vorwerk ne a já si můžu vysávat na skříni s nástavcem a celej vorwerk tam taky nedostanu. Takže mé postřehy. Vorwerk stál asi 30 tisíc, Miele s hepa filtrací 7,5 tisíce s příslušenstvím na kočky a psy (kartáče rotační).
o 16.08.2011, 12:20 | vinzek fa
Only_One ja ten verk dostanu taky vsude diky nastavcum ohebnejm hadicim pod postel za roh dokonce nemusim objizdet nohy stolu pac se hlavice obtoci a pod nevim co stal tvuj stroj me to stalo 18litru coz neni zase tak hrozny proti jinejm savicim sice se me to zdalo moc za takovou vec ale spokojenost -) sou asi i lepsi stroje ale za jiny penize
o 16.08.2011, 12:20 | tappaja
Miele S5
o 16.08.2011, 12:20 | hanx
Only_One: možná že rozdíl bude v tom, že ten Miele po 5ti letech třeba odejde nebo už mu to tolik sát nebude:)))) ale říkám třeba, nevím jak to je... Každopádně já kdybych teď měl vybírat vysavač a nechtěl bych za něj dávat přes 20k, tak bych asi šel do jetýho VW 136 který se pohybujou v bazarech kolem 7 tisíc, pár let starý...
o 16.08.2011, 12:21 | vinzek fa
+nevim jak dneska ale tehda sem dostal dozivotni zaruku na veskerej servis nic se me jeste teda nestalo tak nevim jak k tomu budou pristupovat po case ale slybovaly pri poruse jine vysavac nez opravej muj tak az to lehne tak sem zvedav -))
o 16.08.2011, 13:06 | Only_One
to Hanx :-) no o tom pochybuju :-D i kdyby vydržel deset let a pak byl totálně mrtvej na vyhození, tak pkdyž si koupím druhej uplně novej, tak je to za stejný prachy jako jeden VW. Je to jako Toyota Prius.. Drahý jako prase a dělá to stejnou službu jako mnoho dalších za skoro stejných okolností.
o 16.08.2011, 13:29 | hanx
dacia logan za 160 tisíc ti taky udělá stejnou službu jako napřiklad mazda6 za 600 tisíc - doveze tě z místa A do místa B... to je argument jak noha:D
o 16.08.2011, 13:33 | Jendys | Upraveno: 2011-08-16 13:34:43
Only_One: táta má třeba starej model asi 15-let, přežil několik rekonstrukcí v třípatrovym činžáku, včetně vysávání sutě po bourání zdí, veškerá údržba jen výměna filtrů, pytlů a rotačních kartáčů
v druhym činžáku předělává jeden byt, pomalu se ještě ani nazačalo a tři malý mrchy jsou po smrti, takže koupil průmyslovýho Kärchera, takže s tou výdrží se to pozná až při zátěži, na domácí vysávání asi stačí něco malýho a levnýho
o 16.08.2011, 15:57 | camron
Obhajovat vysavač za x-10tkč na vysávání bytu o rozloze 100qm 1x týdně- tomu se říká úlet!
o 16.08.2011, 16:14 | TomasW
zase :-) Miele... přečti si vlákno co tu par týdnů zpátky založil Slim..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3275 sekund.