Navštíveno 1798x

Máte někdo zkušenosti s Ford Mondeo rv 2007-2008 kombi s motorem bud 2,0d 103kw nebo 2,2d 129kw ? Je to pořád stejně poruchové jako předchozí generace nebo ne ? jaká je reál spotřeba atd ..... hledal jsem nějaké redenze ale nikde nic moc není
Nebo zkuste i navrhnout nějaké podobné auto cenově 280-300 tkč.
tak sem se na to podíval a máš pravdu, už to neni jejich motor ale obávám se že to je totální plichta a těžko říct co je vlastně horší varianta....
očividně si u fordu uvědomili že neuměj dělat motory a že by radši měly udělat nějakou hezkou kastli což se jim teď daří a vzít si motory od volva a plžotu.... u toho benzínu je to rozhodně velkej pokrok ale u nafty si myslim spíš plichta....
takže je uplně jedno vlastně kterej objem by ti dovez neb máš přehled jak jedou hdička a že je jedno zda máš 2 nebo 2,2 v plžotu ;-)
spotřeba bude malá tomu bych věřil otázka spotřeby dílů ač si stejně nemyslim že bys to měl tak dlouho aby si stihnul vyměnit olej :)

10.08.2011, 08:17 |
Lubak NP opět zajímavý názor:-)
Pokud volíš mezi TDCI 2,0 nebo 2,2 tak záleží jaké trasy převážně jezdíš, pokud víc mimo dálnici tak bych volil variantu 2,0 TDCi 140 PS ideálně výbavu Titanium.
Pokud budeš nechávat dotáhnout zvenku tak už v tomto ročníků bude DPF filtr s čím můžou bejt problémy.
žádné dramatické problémy s těma motorama nejsou pokud se k ním chováš jako člověk a ne jako idiot, doporučuji jezdit na kvalitní naftu (verva)
2,2 je žiznivější a v městkém provozu mi moc nevyhovuje. 2,0 je takovej zlatej střed.
Podvozkové patří obecně ford k tomu lepšímu, zpracování interieru je věc názoru, ale za mě vcelku v pohodě
Já sem měl mondíka 2005 2,0Tdci. Už bych ho znova s naftovým motorem nekoupil. Náchylnost na naftu ohromná, spotřeba vyšší oproti jiným motorům na naftu, debilní kontrukce dvou termostatů nepochopitelná. Prostor super, ale dneska jedině benzínové motory.

10.08.2011, 10:15 |
Lubak vyšší spotřeba?s 2,0 se s normální nohou dá jezdit kolem 6 litrů

10.08.2011, 10:40 |
Only_One | Upraveno: 2011-08-10 10:40:24
možná dá. Já sem to nezvládl. Minimum bylo 7,2 (kombi)
jo a měřeno tankováním do nádrže a nikoliv pohledem na palubní laškovný počítač.

10.08.2011, 10:47 |
Lucni.konik | Upraveno: 2011-08-10 10:47:51
O_O - to je mazec, já s 2,0i jezdím průměr 7,4-7,6 litru benzínu. Rok 2002-hatch. palubák nemám a měřím při tankování výpočtem.

10.08.2011, 11:33 |
Atrey bratránek má mondeo combi 2,0 103kw 2007, dodržuje pravidelný servis kupuje kvalitnější naftu, najeto 115 OOOkm bez závad, spotřeba v průměru 6,5l jezdí 50%město a 50% okrsky, já mám S-maxe 2007 s 2,0 benzin, jezdím to stejné a spotřeba kolem 7,5l najeto 99 560 a bez závad.

10.08.2011, 21:38 |
Lubak 7.2 na TDCi to jsi musel jezdit asi dost město ne?s 2.0 TDCi jsem najezdil a jezdím docela dost,ale to je věc názoru a zkušenosti no.
Za mě je mondeo velice hezké,prostorné rodinné kombi.
já sem to vyměnil na nejlepšího forda co se kdy vyráběl. :-) za Jaguara X-type :-D a benzín je prostě benzín
Mám Mondeo 2.0 TDCi 2009 104 kW a mám najeto asi 45 000 km. Spotřeba cca 6,3 (z toho 80% dálnice). Poslední delší cesta 850 z HR ve třech + plnej kufr + klima na plné koule, rychlost stabilně 130 - spotřeba mi šla pod 6 litrů. Po natankování plné nádrže (65 l) mi to ukázalo dojezd 1250 km. Auto je celkem svižné, motor nechrochtá jak ve VW, oproti stejně výkonné motorizaci v Passatu jede lépe. Výborná převodovka, příjemná kulisa řazení. Šestka na dálnici je nezbytnost. Trošku jsem se bál, protože jsem přecházel z automatu, ale není to taková tragedie. Zatím jsem absolutně nic neservisoval (kromě pravidelných prohlídek a spotřebních věcí). Když se jednou za čas vypaluje filtr pevných částic, tak malinko klesne výkon, ale je to jen chvilka a dle mě to 80% řidičů ani nepozná. Jinak bych nechtěl být neobjektivní, ale musím souhlasit s tou hromadou testů, co jsem četl a tvrdit, že nové Mondeo je nejlepší auto ve střední třídě (myslím tím kategorii Passat, SuperB atd). Mám liftback, obrovskej kufr, hodně prostoru na zadních sedačkách, já jako řidič taky nestrádám. Mám Titanium a ten kovový dekor v interiéru mě dostal. Jinak podvozkově jsem moc spokojený (možná bych trošku přitvrdil), na co v tom autě sáhnu, z toho mám pocit bytelnosti a tak nějak se mi zdá, že nikdo nic neojebal. Chápu, že to zní hodně jednostranně, ale já jsem prostě spokojenej...ne, já jsem vlastně nadšenej uživatel nového Mondea a nevím, co bych napsal jako nedostatek. Snad jen, že bych šel do té 2.2, protože s dvoulitr už mi přijde jako slabý.
Min, týden jsem parkoval vedle bratránkovi A6 Quattro 3.0 TDi a nejenom, že Mondeo má na chlup stejný rozvor, větší kufr a pohodlně se do něj nastupuje, ale já bych do té audiny ten milion navíc (možná i víc - nemám ponětí) pořizovací hodnoty nedal. Tím samo nechci říct, že Audi není technicky uplně někde jinde, ale asi je to otázka osobních preferencí a já v těch autech rozdíl několika set tisíc nevidím.
Tak a teď do mě :)

08.11.2011, 15:29 |
capo Máte někdo zkušenost s Mondeem 2,0 103kW s automatem? Myslím mk3 ročníky 2008-2009, ještě bez Powershiftu (dvojspojky).
Ace : no nevim..... na co sem šáhnul v Ghia najeto něco přes 100 tak to ve mě nechalo pocit kterej nelze u takovýho auta popsat........ aušus/zlatá dáčie/sráč/jebka/kurva....
ať šáhneš kdekoli od madel, zadních roletek, drcneš kolenem do tunelu prostě kdekoli tak to vrže, škřípe, rachtá....
a nejzajímavější je že (ač horší) titanium to prej nějak nedělaj..... ale jako ghia co sem teď viděl tak čekal sem to jako fajn auto, proti starýmu mondeu což je sračka od podvozku po motor tak tohle má podvozek dost ok (ač ghia tvrdá jak cep)...hdi motory jedou na hovno proti koncernovejm ale zase nadruhou stranu zaplaťpánbůh aspon za ně než podělaný tdci jakožto nepojízdnej problém..... ale prostě kvalita introše konkrétně ghia je fakt totálně ke zblití kor na tuhle třídu auta a poř. cenu......
Nevím no.. Mám právě Titanium, což rozhodně není pod Ghiou, ale je to alternativa k ní. Nikde nic nevrže a nerachtá. Nesouhlasím ani s TDCi, které jedou lépe než koncernové a nezní jako traktor. No každý má svůj názor. :))
jasně pokud titanium fakt neni takovej aušus což nechápu jak by to bylo vůbec konstrukčně možný tak to auto jako takový se mi líbí, samozřejmě jedině v maximální náloži s volvo motorem..... nic proti ale to tdci od peugeotu je sice rádoby odolnej nafták ale je línej jak veš.... je to na rodinnou jízdu, 103kw koncern je prostě živější znatelně.... hdi se neni pomalu schopný rozjet s malejma točkama což u mondea je trochu odladěný takže to neni tak hrozný jako mít ten samej motor třeba v p307 kde sou startovní otáčky minimálně 2-2,5k aby to nechcíplo pomalu......