Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jaký fotoaparát?

o Navštíveno 1894x o
o 09.08.2011, 20:19 | Hanys73
Nazdárek, potřebuju poradit ohledně fotoaparátu. Z toho co teď mám stojí fotky za prd a už něják blbne (Minolta Dimage Z3).
Dostal jsem nabídku na 2roky starý Nikon Coolpix 8700 za 7t nebo nový Panasonic Lumix DMC-FZ45 taktéž za 7000Kč. Který z nich si mám vybrat? Moc se v tom nevyznám. Případně doporučte nějáký dobrý foťák s cenou kolem 7t.
PS: Na tužkovky už nechci :-)

Díky

o 09.08.2011, 20:27 | Tuner#2
Pokud chceš aby to za něco stálo a nebyl to jen zašumělý ultrazoom, tak Nikon P300 a nebo dražší, ale lepší Canon S95 s větším snímačem.
o 09.08.2011, 20:40 | Crimson
Rozhodně cokoli s větším čipem 1/1,7" (Canon S95, klidně starší Canon G11, novej G12 nebo Olympus XZ1)

Nikon P300 má malej čip 1/2,3"
o 09.08.2011, 20:46 | Tuner#2
Ozzy: Ale zas skvělou optiku a světelnost... Ještě mě napadl Nikon P7000 teď ho měli ve slevě v elektrowordu za 8.990,- což je taková Nikoní "G11/G12".
o 09.08.2011, 21:00 | Mr.Scully
Musíš vědět, jestli chceš spíš menší kompakt nebo větší EVF. Kompakty mají větší čip, EVF zase větší zoom...

Kompakty pořád stejná písnička: Panasonic LX5, Nikon P7000, Canon G řada. Pak mezera, pak Canon S95, Samsung EX1 a Olympus XZ1. Ale většina z nich je mimo tvůj cenový rozsah, leda z bazaru.

Každopádně byť Panasonic podává nevyrovnané výkony, tak jeho FZ řada je v poslední době kvalitní, rozhodně bych se toho FZ45 nebál. Ten Nikon 8700 neznám.
o 09.08.2011, 21:01 | Mr.Scully
Ozzy - XZ1 je nepoužitelný do té doby, než soudruzi z Olympusu zapracují na autofocusu. Věř mi, že tak hrozné ostření jako Olympus nemá žádná jiná značka. Je to hodně evidentní u videa (na které se nedá vůbec koukat), ale i u fotek.
o 09.08.2011, 21:17 | TUNER
Kompakty mají větší čip ? No nevim....V kompaktech většinou jsou stejný snímače jako v EVF...až na vyjímky,ale jak kompakt tak EVF může bejt s čipem 1/1,7"....jako mam třeba v sice starym,ale pořád slušně fotícim Fuji S6500 ;-) Většina dneska má ale malinký snímače 1/2,3" a podobný....
o 09.08.2011, 21:20 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-09 21:21:13
TUNER: Ano dnešní EVF prakticky s větším čipem neseženeš i proto jsem MATTESSovi doporučil Canon S95 nic levnějšího, lepšího není pokud jde o nové zboží.
o 09.08.2011, 21:39 | Hanys73
co je to EVF? ve většině případech na velikosti záleží, ale u foťáku je mi to celkem jedno jestli to bude něco menšího do kapsy nebo větší :)
Teď nemám moc čas to prozkoumávat, ale zatím se mi nejvíc zamlouvá ten Canon S95.
o 09.08.2011, 21:46 | Mr.Scully
Já tedy taky myslím, že v EVF se větší čipy moc nedělají, většinou to jsou klasické 1/2.33", ale můžu se mýlit, EVF nemám zmapované.

Hanys - S95 je fajn, akorát neumí zoomovat během videa (možná leda s nějakým CHDK firmware). Ale do kapsy je to ideální volba.
o 09.08.2011, 22:07 | Crimson
Mr.Scully: Olympus XZ1, je to možné, kolega ho sice má ale neříkal nic, zrovna dnes mi ho ukazoval, koupil si na to elektronickej hledáček, nacvakne ho místo blesku, mazec :-)

Tuner: za kompakt považuju vše, co je aspon trochu menší než zrcadlovka :-), takže tam najdeš čipy 1/2,3" , 1/1,7" , 1,/1,6" , 17x13mm atd.

o 09.08.2011, 22:22 | Mr.Scully
Já právě sledoval diskuse o XZ1 na dpreview a koukal jsem na youtube a ten Oly prostě při natáčení videa prakticky NEUSTÁLE ztrácí focus a znova přeostřuje a to i u statických objektů! Neuvěřitelný. A hned jsem si vzpomněl na svůj Oly E-PL1, slavnou bezzrcadlovku, která dělala přesně to samé, žádné video s ní není vůbec použitelný a proto šla po týdnu z domu :-) Videa má zdaleka nejlíp z kompaktů zmáknutý Panasonic a Sony.
o 10.08.2011, 08:38 | MATTESS
Hanys73: S95 můžu doporučit. Mně vyhovuje perfektně. Snadno se vejde do kapsi a fotí pěkně. Trochu jsem obavy, jak se bude držet, ale nestěžuju si. Měl jsem před tím ultrazoom a po pár měsících mi vetší velikost vadila.
o 10.08.2011, 08:43 | Mr.Scully
Kdyby někoho vyloženě zajímaly ultrazoomy, tak jsem včera večer dělal průzkum trhu a v kategorii těch kapesních je na výběr zhruba toto (z těch lepších):

Sony HX5v
Samsung WB650
Nikon S9100 / S8100
Casio ZR100

Mají samozřejmě menší čipy a horší světelnosti, ale to se u kapesních ultrazoomů čeká, jinak to nejde.
o 12.09.2011, 18:59 | lukee_cz
at nezakladam nove tema, zeptam se tady:
Panasonic Lumix DMC-FX77
vs.
Canon PowerShot SX220 HS
vs.
co vas jienho napadne.

Pozadavky: nejaky klasicky rodinny fotak na par bliknuti dovolene, prcka, proste vsehochut. Pokud mozno s FullHD videem, at se nemusi kupovat kamera a cenove idealne kolem 5tis, rekneme max 7. Je mi jasnem ze to za ty prachy zadna hitparada nebude, ale treba z tech 2 co sem postnul, ktery je "mensi zlo"?
o 12.09.2011, 20:28 | Mr.Scully
lukee_cz - protože jsem si sám nedávno koupil SX230HS (což je to samé, akorát to navíc umí GPS), tak ti ho na focení můžu s klidným svědomím doporučit, v kategorii kapesních ultrazoomů patří mezi nejlepší. Oproti tomu FX77 bych volil toho Canona.
o 12.09.2011, 21:59 | lukee_cz
mr.scully: super, fotim zrcadlovkou, ale dostal jsem za ukol poptat se pro kamarada a v techto malych se vubec nevyznam. Akorat prave sem hlavne resil velky zoom vs. sirsi ohnisko v porovnani techto dvou. Ale tak pokud i Tobe prijde SX jako dobry, tak na tom asi neco bude :)
o 12.09.2011, 22:07 | Mr.Scully
Tak jasně, mohl by být víc širokoúhlý a mohl by mít větší snímač a lepší světelnost, ale pak by stál o dva tácy míň a neměl zoom (který je mimochodem třeba na dovolené velmi dobře použitelný díky dobře fungující stabilizaci). Jedinou výtku mám asi vůči ovládacímu kolečku, které má občas tendence přeskočit o krok dál, než chci (třeba při změně expozice), ale pokud bude tvůj kámoš fotit na poloautomat, tak to asi tolik nevyužije, takže to vadit nebude :-)

Z těch ostatních dovolenkových kompaktíků jsou tam ještě ty Nikony S8100/S9100 a Sony HX7/HX9. Mezi těmito bych vybíral. V obrazové kvalitě lehce vede ten Canon, video má možná zase o chloupek lepší konkurence... nejsou tam moc rozdíly.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.338 sekund.