Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vaření,výroba nádrže(benzín)

o Navštíveno 3638x o
o 07.08.2011, 19:56 | Komba
Zdar pánové,opět jsem se pustil do projektu mýho dachla na dachl cupy a dnešním problémem je nádrž,která je třeba úplně předělat.
Takže má otázka zní jak nejlepé vařit nádrž,když si jí budu dělat novou?Jestli CO2 nebo autogen.Popřípadě kdo by něco uměl vyrobit;)
A teď ten horší případ je,že bych možná předělal stávající nádrž,ale je od benzínu a mam strach že by mohla bouchnout.Takže jak kdyžtak nejlíp nejbezpečněji zavařit.Jednou týpek vařil auto nádrž a hnal do toho vzduch pod tlakem a někdo říká naplnit vodou.Dík za pomoc a něbo tipy na nějaký malý nádržky co by se daly použít,ať už plast nebo z jiných motorek:)Stačí na 3l

o 07.08.2011, 19:59 | Knightey-
No nejidealnejsi je nadrz zavarit TIGem, pak CO2 a pak az nekde autogen :)
Kazdoapdne jestli ji chces jen upravit, par dni pred tim, ji napln plnou vodou a nech ji tam, pote ale nastava problem v podobe mozne rzi uvnitr :X
o 07.08.2011, 20:29 | Kesam
TIG a vodu do ní.
o 07.08.2011, 21:01 | Komba
Takže myslíte že když bych to udělal CO2 a pak ještě přemázl autogenem,tak to bude téct?
o 07.08.2011, 21:06 | Kesam
Ale hovno co by jsi to převařoval nejni tig zavaříš cočkem nejni cočko zavařiš autogenem nejni autogen vem trafo nejmenší elektrodu a jde všechno.Si to asi blbě pochopil na hoře:-)To nemusíš převařovat ničím.
o 07.08.2011, 21:17 | Komba
J otak to jsem to sakra blbě pochopil:) to víš ještě od rána střízlivim:D
Takže to chápu tak že nejlepší je TIG,když neni,tak CO2 a při nejhorším autogen?
o 07.08.2011, 22:01 | Knightey-
Komba: tak tak, to bylo sepsano od nejlepsiho reseni po nejhorsi :)
A elektrody jsem tam ani nepsal, protoze to s tim delat, to je vopruz :)
o 08.08.2011, 01:01 | Jindrs
nádrž pájet cínem a mužeš bejt beze strachu
o 08.08.2011, 01:02 | Jindrs
a pokud myslis fichtl cup tak se tam pristi rok asi uvidime :-)
o 08.08.2011, 10:12 | Ravo | Upraveno: 2011-08-08 10:15:43
3litr nádrž bych neplnil vodou. Vylil bych ji do sucha a pak nechal vyvětrat pár dní (můžeš do ní třeba foukat větrákem, kompresorem)...pak se nemusíš bát že by vznikaly takový koncentrace benzínových par, aby to bouchlo. Maximálně to jen tak "štěkne" pokud tam něco zůstane.

Kdysi jsem takhle zavařoval nádrž na Ibize (prorezla, tak bylo potřeba zalepit dirky). Jen jsem vylil a nechal ji pořádně vyvětrat. A to byl jinej objem než ta tvoje trošku větší PETka ;-)
o 08.08.2011, 21:15 | Kesam
Takkkk :-)Fichtl cup se jede u tady v Soběslavy :D
o 08.08.2011, 21:42 | Komba
Jo tak já se na nádrž dneska vrhnul a namočil jsem jí do kýble,kde je plně ponořená.Myslel jsem že to v tom kýbli i zavařim,ale asi mě to COčko kopne co?:D řezat t ov tom šlo....bude tedy stačit tam hnát vzduch s kompresoru?To víte jsem posera a ještě jsem mladej:)

Jindrs: jo připravuje se na fichtl cup,který je za 3měsíce:) jedem tam s 6ti členým dachl týmem :D uvítam rád každou novou tvář:)

o 08.08.2011, 21:45 | Knightey-
No jako nam bouchla nadrz na V3S kdyz se svarela, jsem byl malej a prej "koukej tam a jestli to bude nejak cerveny, tak prestanu" no a BUM a byl jsem bez vlasu :D :D :D
Ale benzin je horsi :)
A to byla vyplachnuta vodou ale i tak to rachlo... :)
o 08.08.2011, 21:50 | Komba
jako no právě,proto mam strach i kdybych vařil plechovku:) .... já to radši vyplách i jarovou vodou a teď přes noc je to naložený v kýbli s vodou a zítra se uvidí:D
o 09.08.2011, 20:17 | Komba
Tak dneska jsem nádrž převařil,ale byl jsem posranej celou dobu :D přeci jenom vařeního bylo dost.Tak a teď už klídek a pokračování na rámu :) díky za rady,Vařil jsem to pod tlakem vzduchu a i s naplněnou nádrží částěčně.
o 09.08.2011, 20:22 | Kesam
TAk pohoda :-)
o 09.08.2011, 20:33 | Knightey-
gratuluji :)
A tece to? :D
o 09.08.2011, 21:17 | Komba
Nevim jestli teče,voda tam drží,ale benzín je horší potvora:) se uvidí časem,ještě možná budu něco dovařovat.
o 10.08.2011, 11:51 | Knightey-
Dobry je, kdyz to uzavres a natlakuejs vzduchem a potom pres nejaky rozprasovac na to strikas vodu s ironem :)
Hned vidis jestli tam jsou nekde nejake bublinky :)
V praci takhle testujeme nadrze na 8 baru stracenym vzduchem :) Ale je tem teda trochu silnejsi material :)
o 10.08.2011, 17:49 | Komba
já tu mojí bych na takový tlak nezkoušel,jenom když jsem do ní pouštěl cca 4-6baru a měl to ucpaný,že to lehce utíkalo,tak ta nádrž pumpovala jako plíce :D jako dát tomu víc tak asi prdne:D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3073 sekund.