Navštíveno 1678x

Může mi někdo poradit, co vše a kam co zapojit (třeba zakrouškovat v malování)?
Musím zkusit, zda to fakčí vůbec.
Je to k repro k TV.
Děkuji

vpravo napájení, uprostřed (Speaker) zapojíš repro L-levý/R-pravý, úplně vlevo pak signál z TV (zkusil bych do Tuner nebo jestli je Aux, zase bílý L-levý/červený R-pravý)

07.08.2011, 09:47 |
clown signal z TV, bud AUX IN, nebo LINE IN, zapoj to, zapoj si i repra, u Panasonicu by mely mit pres 6 Ohmu, ale pokud to nebudes solit, pobezi i se 4 Ohmy.
pak to zapoj do site a zapni.. a prepni na zesu vstupy na ten AUX, nebo kam si zapojil ten vstup z telky
Díky za rady!
Ještě bych se rád zeptal, jak to tam přichytit, když mám ulomený ty umělohmotný packy, který tam drží kabel?

07.08.2011, 11:58 |
X-sat (M)
Přiletovat ?

07.08.2011, 12:50 |
clown zkus prehodit ty z druheho paru, ty spodni (REMOTE)
Prehodit nejde, jeden jsem zkusil vyndat a uz tam nesel
A ještě technickej. Repro jakoby hučí trošku - nejde z nich čistej hlas - zvuk, ale je to nepříjemný. Nějaká radička co to může způsobovat?
Tak už je to OK, hraje to, akorát nevím, zda li je to normal, ale jak jsem psal nahoře.
Zesík má dejme tomu stupnici hlasitosti 0-7.
Pokud ztlumím TV (není nic slyšet) a volume kolečkem na zesíku jedu nahoru, tak od hodnoty 2 jde nahoru takov= hučení.
Teoreticky stačí to nechat na hodnotě 2 a tel dát nahlas, tak je to oky,ale kdybych to chtěl hlasitěji, musím přidat na zesíku a pak už je tam to co jsem popsal.
Čím to je?Co je blbě?
hučí obě bedny nebo jen jedna? Zkus jiné bedny nebo sluchátka, ať vyloučíš závadu zesíku. Můžeš zkusit prohodit plus/mínus na připojení repro do zesíku. Zkus to připojit do jiné zásuvky (okruhu) 220V, třeba je špatně zemění.

08.08.2011, 12:33 |
clown kdyz do CD zapojis CD/DVD a pod, tak to huci taky ???
Šestikule - hučí obě, zkusím, díky
clown: CD/DVD? To tam nemám zatím :o))
Propojovací kabel je něco lepšího nebo obyč tkanička? Výstup z TV musí být v plné úrovni a pak reguluješ hlasitost na zesíku, u některých TV jde vypnout vlastní repro TV a pak to tepre pouští plnou úroveň ven pro zesík. Takže hlasitost v TV na maximum a pak regulovat na zesíku.
Tuner#2: vlastní repro TV jsem vypnul samozřejmě
Je tam teď u toho něco takovýho:
[ Link ]

08.08.2011, 14:26 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-08 14:27:46
To je ale reprokabel, ten na brum nemá vliv, brum se bere v signálové cestě většinou ze síťových kabelů promotaných do 2cinchu-2cinch kabelu a nebo to může dělat i špatně navržený zdroj zesilovače. Měl jsem doma jednou stereo receiver Sony a ten vrčel ať jsem dělal co chtěl, dokonce i bez signálu.
Takže myslíš kabel, co je propojenej TV - zesik?
Což je cinch - cinch...Mám tyto kabele 2, zkoušel sem je i vyměnit, furt stejný.
Je to možný, bude už starší kousek no.
Ano ty myslím. máš jen takový ty obyč co jsou vždy zdarma u komponentů a nebo máš i něco lepšího? Důsledně je odděl od síťových a anténních kabelů.
Ty otec dotáhl s tím,ale viděl bych to na obyč. Nafotím jak budu doma!
Zatím díky za každou radu
Obávám se, že signál z TV bude hučet vždy díky mizerně řešennému jednk napájení TV (mizerné spínané zdroje) a pak, pokud je TV napojen na společný antenní rozvod, bude hučet dky zemním smyčkám, což se obtížně odstraňuje.
Zdeny60: Galvanické oddělení na anténní přívod to z 99% případů řeší:
[ Link ]
Já to vím, ale je otázka, zdali je to ono.Já měl taky zapojenou TV do sestav y před lety anepochodil jsem. Neměl jsem STA. Problém byl v zemích, navíc výstup nf části TV byl ultratragický, pak jsem to vzdal. toto vypadá na špatná odstup.
RCA káble bych jako problém asi neviděl, i ta nejmizernější Hama je natolik slušně odstíněná, že to nebude zdroj hluku. Blbý už je to, že musíš vybudit zes. v TV na maximum, abys byl schopen budit linkový vtsup v zesáku, což nutně zhoršujě odstup, řešení by bylo vytáhnout signál ještě před regulací (ať analogovou, tak digitální a vést signal ven přes dodělaný RCA výstup).
Zdeny60, to co jsi teĎ napsal, máš to někde přeložený i do češtiny? :o)))))
Zdeny60: Nemyslím si že Hama ta základní řada je zrovna na tohle vhodná a co se týče vybuzení, tak "naplno" je to teprve ta parvá linková úroveň. Naopak Ti co mají TV a nebo set top box ztlumený na 1/3 a dohání to volume na zesíku mají větší šum a dost často i brum ve zvuku.

08.08.2011, 22:48 |
Zdeny60 | Upraveno: 2011-08-08 22:51:43
Však to píšu, ne? Vybudit zesák v TV naplno (tedy po česku dostat z předzesilovače, co budí koncák, max. Uvýst a tím - kvůli odstupu, budit následný linkový vstup RCA zesilovače.
Jinak věř, ta Hama bude stačit. Na tuto aplikaci s velikou rezervou.Na tom už totiž není co zkazit a na´-60dB odstupu to bude dotačující a hlavně levné.
AllinOne: máš do této sestavy zapojené ještě něco dalšího? Například sta. tuner, recorder,set top box a pod? Mám totiž poříd pocit, že se jedná o zemní smyčku - stačí, aby jeden přístroj měl uzemňovací kolík (tedy 3-polová vidlice) a průser je na světě. Pak by nezbývalo, než upravoit zapojení zemnění a oddělit signálovou a ochrannou zem. Ale do toho se nemůže pouštět laik, mohlo by to zle dopadnout.
Ještě pro upřesnění:
připoj bedny k zesáku. Do vstupů nezapojuj NIC!!! Pak zesák zapni a zkus zvýšit hlasitost naprázdno. Pokud se objeví brum(hučení), hledej chybu v zesáku - nízká kapacita filtračních kondenzátorů, nebo jsou už staré a vyschlé. Ten zvuk v tomto případě bude mít 50Hz což je proniknuvší do napájení síťový kmitočet.
Pokud to bručet nebude, problém je v TV či v propojení s TV. teď zapni TV, najdi kanál bez audio signálu a zesil zvuk - jestli nyní uslyšíš hučení či brum, je s největší pravděpodobností nevhodně navržený a provedený zdroj TV, či chyba v jejich audio obvodech. Tto je dobré ověčit i na sluchátkovém výstupu. Neměl bys mimo slabého šumu slyšet žádné vrčení síťového kmitočtu. Pokud ani te´d ve zvuku z TV reproduktoru neuslyšíš žádný rušivý zvuk, je na vině proojení a to si myslím, že bude ono - zemní smyčka - dvojité zemění, případně signál z STA - vypoj antenní kabel a znovu prověř. POkud po vypojení ant. kabelu brum zmití, potřebuješ galvanicky oddělit ant. svod od TV - viz link, co dal tuner2. Tv v audio sestavě bývá celkem problém.
Zdeny60: Jasný, blbě jsem Tě pochopil, mysleli jsme to samé ;-) BTW TV už problém není dneska se bere zpětný kanál zvuku po HDMI 1.4 a nebo přes optiku u starších provedení. Ani v jednom případě no problem.

09.08.2011, 02:41 |
maresk | Upraveno: 2011-08-09 02:41:54
jestli to je starší telka bez DVB-T příjmače, možná zkus audio táhnout ne z TV ale ze settopboxu, má-li na to výstup, řešil jsem síťový brum u sebe a kupodivu pomohla trivialita, zvuk brát ze settopboxu (mám jakýsi polononame tuším Cyberhome a TV starou Trinitron Sony)
edit: jedu na noname pokojovku anténu se zesilovačem