Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zapojení zesíku

o Navštíveno 1678x o
o 07.08.2011, 08:49 | AllInOne
Může mi někdo poradit, co vše a kam co zapojit (třeba zakrouškovat v malování)?
Musím zkusit, zda to fakčí vůbec.
Je to k repro k TV.

Děkuji

foto k příspěvku  od AllInOne

o 07.08.2011, 09:26 | Šestikule
vpravo napájení, uprostřed (Speaker) zapojíš repro L-levý/R-pravý, úplně vlevo pak signál z TV (zkusil bych do Tuner nebo jestli je Aux, zase bílý L-levý/červený R-pravý)
o 07.08.2011, 09:47 | clown
signal z TV, bud AUX IN, nebo LINE IN, zapoj to, zapoj si i repra, u Panasonicu by mely mit pres 6 Ohmu, ale pokud to nebudes solit, pobezi i se 4 Ohmy.

pak to zapoj do site a zapni.. a prepni na zesu vstupy na ten AUX, nebo kam si zapojil ten vstup z telky
o 07.08.2011, 10:25 | AllInOne
Díky za rady!

Ještě bych se rád zeptal, jak to tam přichytit, když mám ulomený ty umělohmotný packy, který tam drží kabel?

foto k příspěvku  od AllInOne

o 07.08.2011, 10:48 | AllInOne
...
o 07.08.2011, 11:58 | X-sat (M)
Přiletovat ?
o 07.08.2011, 12:50 | clown
zkus prehodit ty z druheho paru, ty spodni (REMOTE)
o 07.08.2011, 13:25 | AllInOne
Prehodit nejde, jeden jsem zkusil vyndat a uz tam nesel
o 07.08.2011, 13:40 | AllInOne
A ještě technickej. Repro jakoby hučí trošku - nejde z nich čistej hlas - zvuk, ale je to nepříjemný. Nějaká radička co to může způsobovat?
o 07.08.2011, 19:32 | AllInOne
Tak už je to OK, hraje to, akorát nevím, zda li je to normal, ale jak jsem psal nahoře.

Zesík má dejme tomu stupnici hlasitosti 0-7.

Pokud ztlumím TV (není nic slyšet) a volume kolečkem na zesíku jedu nahoru, tak od hodnoty 2 jde nahoru takov= hučení.

Teoreticky stačí to nechat na hodnotě 2 a tel dát nahlas, tak je to oky,ale kdybych to chtěl hlasitěji, musím přidat na zesíku a pak už je tam to co jsem popsal.

Čím to je?Co je blbě?
o 08.08.2011, 11:20 | AllInOne
Nikdo?
o 08.08.2011, 12:17 | Šestikule
hučí obě bedny nebo jen jedna? Zkus jiné bedny nebo sluchátka, ať vyloučíš závadu zesíku. Můžeš zkusit prohodit plus/mínus na připojení repro do zesíku. Zkus to připojit do jiné zásuvky (okruhu) 220V, třeba je špatně zemění.
o 08.08.2011, 12:33 | clown
kdyz do CD zapojis CD/DVD a pod, tak to huci taky ???
o 08.08.2011, 12:39 | AllInOne
Šestikule - hučí obě, zkusím, díky

clown: CD/DVD? To tam nemám zatím :o))

o 08.08.2011, 13:32 | Tuner#2
Propojovací kabel je něco lepšího nebo obyč tkanička? Výstup z TV musí být v plné úrovni a pak reguluješ hlasitost na zesíku, u některých TV jde vypnout vlastní repro TV a pak to tepre pouští plnou úroveň ven pro zesík. Takže hlasitost v TV na maximum a pak regulovat na zesíku.
o 08.08.2011, 13:58 | AllInOne
Tuner#2: vlastní repro TV jsem vypnul samozřejmě
Je tam teď u toho něco takovýho: [ Link ]

o 08.08.2011, 14:26 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-08 14:27:46
To je ale reprokabel, ten na brum nemá vliv, brum se bere v signálové cestě většinou ze síťových kabelů promotaných do 2cinchu-2cinch kabelu a nebo to může dělat i špatně navržený zdroj zesilovače. Měl jsem doma jednou stereo receiver Sony a ten vrčel ať jsem dělal co chtěl, dokonce i bez signálu.
o 08.08.2011, 14:29 | AllInOne
Takže myslíš kabel, co je propojenej TV - zesik?

Což je cinch - cinch...Mám tyto kabele 2, zkoušel sem je i vyměnit, furt stejný.

Je to možný, bude už starší kousek no.
o 08.08.2011, 14:30 | Tuner#2
Ano ty myslím. máš jen takový ty obyč co jsou vždy zdarma u komponentů a nebo máš i něco lepšího? Důsledně je odděl od síťových a anténních kabelů.
o 08.08.2011, 14:31 | AllInOne
Ty otec dotáhl s tím,ale viděl bych to na obyč. Nafotím jak budu doma!

Zatím díky za každou radu
o 08.08.2011, 15:06 | Zdeny60
Obávám se, že signál z TV bude hučet vždy díky mizerně řešennému jednk napájení TV (mizerné spínané zdroje) a pak, pokud je TV napojen na společný antenní rozvod, bude hučet dky zemním smyčkám, což se obtížně odstraňuje.
o 08.08.2011, 15:29 | Tuner#2
Zdeny60: Galvanické oddělení na anténní přívod to z 99% případů řeší: [ Link ]
o 08.08.2011, 18:24 | Zdeny60
Já to vím, ale je otázka, zdali je to ono.Já měl taky zapojenou TV do sestav y před lety anepochodil jsem. Neměl jsem STA. Problém byl v zemích, navíc výstup nf části TV byl ultratragický, pak jsem to vzdal. toto vypadá na špatná odstup.

RCA káble bych jako problém asi neviděl, i ta nejmizernější Hama je natolik slušně odstíněná, že to nebude zdroj hluku. Blbý už je to, že musíš vybudit zes. v TV na maximum, abys byl schopen budit linkový vtsup v zesáku, což nutně zhoršujě odstup, řešení by bylo vytáhnout signál ještě před regulací (ať analogovou, tak digitální a vést signal ven přes dodělaný RCA výstup).
o 08.08.2011, 18:26 | AllInOne
Zdeny60, to co jsi teĎ napsal, máš to někde přeložený i do češtiny? :o)))))
o 08.08.2011, 20:39 | Tuner#2
Zdeny60: Nemyslím si že Hama ta základní řada je zrovna na tohle vhodná a co se týče vybuzení, tak "naplno" je to teprve ta parvá linková úroveň. Naopak Ti co mají TV a nebo set top box ztlumený na 1/3 a dohání to volume na zesíku mají větší šum a dost často i brum ve zvuku.
o 08.08.2011, 22:48 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-08-08 22:51:43
Však to píšu, ne? Vybudit zesák v TV naplno (tedy po česku dostat z předzesilovače, co budí koncák, max. Uvýst a tím - kvůli odstupu, budit následný linkový vstup RCA zesilovače.

Jinak věř, ta Hama bude stačit. Na tuto aplikaci s velikou rezervou.Na tom už totiž není co zkazit a na´-60dB odstupu to bude dotačující a hlavně levné.

AllinOne: máš do této sestavy zapojené ještě něco dalšího? Například sta. tuner, recorder,set top box a pod? Mám totiž poříd pocit, že se jedná o zemní smyčku - stačí, aby jeden přístroj měl uzemňovací kolík (tedy 3-polová vidlice) a průser je na světě. Pak by nezbývalo, než upravoit zapojení zemnění a oddělit signálovou a ochrannou zem. Ale do toho se nemůže pouštět laik, mohlo by to zle dopadnout.

o 08.08.2011, 23:00 | Zdeny60
Ještě pro upřesnění:

připoj bedny k zesáku. Do vstupů nezapojuj NIC!!! Pak zesák zapni a zkus zvýšit hlasitost naprázdno. Pokud se objeví brum(hučení), hledej chybu v zesáku - nízká kapacita filtračních kondenzátorů, nebo jsou už staré a vyschlé. Ten zvuk v tomto případě bude mít 50Hz což je proniknuvší do napájení síťový kmitočet.

Pokud to bručet nebude, problém je v TV či v propojení s TV. teď zapni TV, najdi kanál bez audio signálu a zesil zvuk - jestli nyní uslyšíš hučení či brum, je s největší pravděpodobností nevhodně navržený a provedený zdroj TV, či chyba v jejich audio obvodech. Tto je dobré ověčit i na sluchátkovém výstupu. Neměl bys mimo slabého šumu slyšet žádné vrčení síťového kmitočtu. Pokud ani te´d ve zvuku z TV reproduktoru neuslyšíš žádný rušivý zvuk, je na vině proojení a to si myslím, že bude ono - zemní smyčka - dvojité zemění, případně signál z STA - vypoj antenní kabel a znovu prověř. POkud po vypojení ant. kabelu brum zmití, potřebuješ galvanicky oddělit ant. svod od TV - viz link, co dal tuner2. Tv v audio sestavě bývá celkem problém.
o 08.08.2011, 23:41 | Tuner#2
Zdeny60: Jasný, blbě jsem Tě pochopil, mysleli jsme to samé ;-) BTW TV už problém není dneska se bere zpětný kanál zvuku po HDMI 1.4 a nebo přes optiku u starších provedení. Ani v jednom případě no problem.
o 09.08.2011, 02:41 | maresk | Upraveno: 2011-08-09 02:41:54
jestli to je starší telka bez DVB-T příjmače, možná zkus audio táhnout ne z TV ale ze settopboxu, má-li na to výstup, řešil jsem síťový brum u sebe a kupodivu pomohla trivialita, zvuk brát ze settopboxu (mám jakýsi polononame tuším Cyberhome a TV starou Trinitron Sony)

edit: jedu na noname pokojovku anténu se zesilovačem
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3083 sekund.