Navštíveno 1155x

V práci máme asi 7 PC napojených na 1 tiskárnu. Vždy vše fakčilo a dneska ne. Člověk odešle nějaký dokument a ten se nevytiskne. Tiskárna je zapojená jakoby v síti.
Nikde žádnej problém nevidím, zkušení stránka nevyjede a nic.
Umí někdo poradit, navigovat? klidně zavolám
vypada to na nejakej zaseknutej dokument ve fronte z jedno z pocitacu...
Všechny PC restartovaný, nikde nic není:-(
restart na to nepomuze... ping na tiskarnu funguje?
MiniMike
Je tu XP home na všech PC, jak se mohu dostat do prikazovyho tady?
Kyz dam spustir, napisu ipconfig, tak to zmizi
vypnout/zapnout tiskarnu, smaze si pamet a bude klid, pak jestli jde pingnout, pripadne jestli se da dostat na konzoli, udelat z konzole nejaky self-test
michal_smsmsm
to jsem udělal jako první, ON/OFF,ale nic....dostat se na konzoli, to je na mě moc odborný

05.08.2011, 11:28 |
JR Je ta tiskarna jenom jakoby v siti, nebo tam je doopravdy?
Cha, takze kdyz dam v CMD ping a IP adresy, tak vyprsel casovy limit
vsechny koncovky a zasuvky jsem zkusil jestli jsou ok a je to ok...

05.08.2011, 11:39 |
JR dej si ping na tiskarnu s parametrem -t
pak ji zkus dat treba do jiny zasuvky, resetovat a podobny veci, ktery te napadnou

05.08.2011, 11:40 |
choze je připojená k pc nebo k nějakému switchi?
vymaž na všech pc tiskovou frontu, nějaký dokument to zasekl.
pak komplet restart.
JR
myslis ping -t 172.19.3.99 ??
choze
je připojena do síťové zásuvky, k žádnému PC napřímo
Pánové, zeptám se jako debil
Když připojuji nový PC na tu tiskárnu, mám napsané IP 172.19.3.99
Když sem se ted podíval do nastavení tiskárny, tak em tam nasel IP
172.019.003.010 - když jsme pingnul na toto, tak odezva tam je....
Ghofig - ??
a kdyz si pingnul 172.19.3.99?
Jakou adresu mas nastaveny u portu tiskarny v pocitaci? jestli tam mas 172.19.3.99, ale ve skutecnosti ma tiskarna ip adresu 172.19.3.10 tak to nepujde

05.08.2011, 11:57 |
JR jako Mini ... jakou adresu ma ta tiskarna ve skutecnosti?

05.08.2011, 12:00 |
AllInOne | Upraveno: 2011-08-05 12:03:20
Když sem pingnul 172.19.3.99 - časový limit vypršel
Všechny PC sem obešel, nikde nic není ve frontě.
pustím tiskovou úlohu, odešle se to, kdyz rozkliknu u hodin tiskarnu, tak probiha tisk a nic
když se podívám do vlastností tiskárny na nějakém z PC, tak:
standard tcp/ip
název portu: IP_172.19.3.99
nazev ci adresa IP tiskárny: 172.19.3.99
dodávám, že včera to bylo vše OK, tisklo vše ok a nikdo s ničím nic nedělal!
a ma tu adresu nastavenou staticky? nesahnula si z DHCP po nove adrese...?
Ty bláho :o) tak to je moc, to netuším :o)
no takze zkus na jednom pocitaci zmenit standard tcp/ip na nazev ci adresa IP tiskárny: 172.19.3.10
MiniMike
tak sem změnil IP v PC ze 172.19.3.99 na 172.019.003.010 co jsem našel jako IP tiskárny a kurva ono to jede!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takže to změním na všech PC a bude to OK!!
TAKŽE DĚKUJU MNOHKRÁTE VŠEM!
Ale otázka zní: jak je možný, že se to přes noc takto vysralo??? 2 roky to fungovalo ready!
no asi si tu adresu fakt nacetla z DHCP:) resenim je bud ji v tiskarne nastavit staticky nebo v tom aktivnim prvku zarezervovat podle MAC adresy :)
tak mas 2 moznosti, bud na vsech pocitacich predelas ip na 172.019.003.010 a nebo mozna jednodussi bude predelat na tiskarne ip zpet na 172.19.3.99, aby ti to sedelo se stitkem, co tam mas :-)
jinak to vypada jak pise Ghofig, ze si tiskarna nacetla adresu automaticky (DHCP)
už jsem to změnil na všech PC a vylepím na tiskárnu nové IP. :o)
když se podívám na nastavení tiskárny, najedu tam na ethernet a kolonka DHCP, tak tam mám zapnuta. Mám tedy dát vypnuto,aby se tak už nikdy nestalo?
no kdyz ji vypnes, tak tam tu adresu musis zadat rucne. jinak uz si to nenacte nikdy zadnou a nebude to fungovat vubec :))
Tak jak na to, aby tam zustala tato IP a uz se to nezmenilo?:o)
nechal bych tam uz DHCP, ono si to bude pamatovat, ze ta ip je prirazena k ty tiskarne... a pokud by se to nahodou predelalo, tak uz vis jak na to ;-)
no ona ta adresa se da zarezervovat. ale otazkou je, co mas za aktivni prvek, ktery rozdava adresy... nejakej server, modem, router...? a dostanes se do nej vubec...?:)
Ghofig: s tim, ze byl rad, ze dokazal zjistit veci okolo IP, tak si myslim, ze nastavit aktivni prvek (pripadne neco podobnyho) bude nad jeho sily, ne ze bych ho podcenoval, ale nemyslim si, ze to bude IT odbornik :-)

05.08.2011, 12:43 |
choze souhlas s MiniMike - pokud to funguje ať do toho nehrabe :)
MiniMike: no to je fakt. ale taky to muze pri prvnim vypadku proudu treba resit znovu :)
Ghofig: jasny, ale pokud je tam neco trosku inteligentnejsiho, tak by si to melo tu ip pamatovat i po vypadku :-)
A jinak navod uz tu krasnej ma, tak by to vyresil uz levou zadni :-D
To je fakt. Takze bych to dale nerozpitvaval :))
joo,kdybys měl vsšchny kompy nastaveny aby tiskly na nazev tý tiskárny a né IP adresu,tak to bylo vyřešený :-)

05.08.2011, 13:26 |
clown Klobouk .., ale to je jaksi v praxi nepouzitelne .. :o)
poradte mu co ma za router, jak nacpat reservaci do DHCP a ma klid :o))
Klobouk: asi jako clown... jeste by me zajimalo jak by si ten nazev nastavil na sitovy tiskarne :-)

05.08.2011, 13:47 |
clown MiniMike .. ale jo .. moje MF3690 nazev ma .. :o)) coz o to, ale k hovnu :o))
Hoši, já to jebu, důležitý je že to fachčí :o))
takže ještě jednou velký díky všem!!!
Když se to stane příště, je to záležitost na 5 minut a nebudu z toho vykulenej :o)
IT jde mimo mě, já naposled před 14ti rokama patchnul Half Life dle návodu, od té doby sem jen uživatel :D

05.08.2011, 15:09 |
clown hmm, ja se pred 14 lety na obyc PC vybodl :o))) kuwa proc se okolo tech IT sracek motam uz pres 20 let :o)))