Navštíveno 744x

Jelikož se přítuli dneska definitivně pokazil noťas, rozhodli jsme se že jí pořídíme nějakej mini noťas do školy.
Bude to hlavně cestovní počítač, takže požadavky jsou aby vydržela baterka nějakou tu hodinku, aby se s tím dalo připojit k netu a ve wordu napsat něco do školy.
Cena rozhoduje.
Někdo nějakej konkrétní typ? díky ;-)
zdravím, přítelkyně bude řešit stejný problém, má doma ntbka velkého a jelikož jde ještě do školy ale až za dva měsíce, tak bude řešit déle, kvůli záruce..
zrovna jsme tento týden tak nějak cestovali a koukali práve po mnini NTBK a co jsme tak spozorovali tak téměř všechny ntbk mají stejné parametry, jedinej kterej byl trochu lepší byl acer aspire one ale tam byla cena kolem 9500 kč, což nejsme blázni.
pak spíše už rozhoduje vzhled a váha a také cena.
zamlouvá se jeden typ značky Toshiba, má doma velkej od této značky a spokojenost, pak asi zvolí značku Packard bell, jak jsem psal téměř úplně stejné parametry jako ostatní mini notebooky, ale mají je pěkné co se týče vzhledu, váhy. a cena je tak akorát.
co takhle píšou výdrž baterie v obchodech tak píšou kolem 8-10 hodin ale viděl bych to tak na 6 hodin max když je novej..

04.08.2011, 09:54 |
mr.brain | Upraveno: 2011-08-04 09:58:04
mrkni na Lenovo S205
[ Link ] - základní model bez OS, 2GB RAM (4 gb + 1000 Kc) a 250 GB HDD, AMD E-350 a HD6310. Pak je drazsi, ten uz ma W7 Home Premium, 320 GB disk a 3 GB RAM. Ten nejlepsi asi nema cenu resit...
Ale podle toho co pises bbude stacit cokoliv co ma 6ti clankovou baterku, alespon 2GB ram a nejaky lepsi rozliseni nez 1024x600 - to je opravdu malo.
edit: tak jsem koukal a vsechny ty netbooky kolem 5-6k maji display s rozlisenim 1024x600, doporucuju jestli tohle budete kupovat si to poradne vyzkouset pri nejcastejsich cinnostech, protoze je to fakt bida.
tak na tom noťasu se nebude dívat na filmy ani hrát hry, tohle bude vyloženě "psací stroj" s připojením na net...
Ten Lenovo S205 vypada dobre i co se tyce parametru.

04.08.2011, 13:57 |
Kamil Lenovo S205 - objednával jsem ho dva týdny zpět pro kamarádku a je max. spokojená.

04.08.2011, 17:01 |
Geo89 koukal jsem v datartu na tenhle :
[ Link ] a přijde mi to za tuhle cenu docela zajímavý...
Akorát nevím jak by se vám líbil Android... na psaní a internet by to bylo asi uplně v pohodě :)

04.08.2011, 17:14 |
clown nejdulezitejsi je klavesnice ..
to ze je to maly, prenosny a vydrzi cca 4 - 6h je dobrejch, ale total na picu, kdyz to ma mrnavou klavesnici :o)) takze domaci WC notes provozuju bezne s ext LCD a USB klavesnici :o) a pak mi fakt nevadi, ze to je pomale :o))

04.08.2011, 18:41 |
hanx Chlapi já mám pro vás jen jednu radu, nebo spíš osobní poznatek a zkušenost. Na mini noťasu se hrozně špatně píše a celkově špatně pracuje s wordem, excelem a tak, prostě pro studenta je mininoťas naprosto nevyhovující. Ono když to máš před sebou v krámu a něco si zkusíš, tak to neni tak hrozný, ale potom když na tom máš zpracovat stránku textu, prezentaci do školy, seminárku, stáhnout si do toho skripta a texty, věřte mi, to je s mininoťasem fakt naprd. Běžte minimálně do 12 - 13 palcovýho, tam už to "jde".
Já osobně bych pod 13 nešel jako noťas na práci.

04.08.2011, 21:18 |
ps Jenom Asus ne...
Aneb již 14 dní na reklamaci a:
Waiting-[WB1] Wait for Material/Spare Parts
Doufám, že to do těch 30 dnů nestihnou..
Není co řešit HP mini
[ Link ] můžeš najít i jinou konfiguraci (rozlišení/cena/výkon).
shamania: opravdu není co řešit Hp určitě ne. V porovnání s výše popsaným Lenovem vyhozené peníze. Výkon i displej/cena mnohem horší.....Osobně bych volil Lenovo S205

04.08.2011, 21:52 |
Kamil HP Mini mám - je výkonově slabší a hlučnější než Lenovo (měl jsem obě vedle sebe na stole). Pro HP Mini hraje snad jen matný displej a že to není plasťák, jinak prohrává úplně ve všem.
HP určitě nechceme,ten měla teď a byly s tím neustále problémy, i lidi kolem nás měli s HP problémy.
Co se týče klávesnice, mladá má malý prsty a zkoušela si ho už i při praxi, a jí vyhovuje.
S asusem zase mám pozitivní zkušenosti.