Navštíveno 1505x

Koupil jsem nový NTB HP s W7 Home Premium, mám hotovou instalaci a nevím kde tam najít a jak udělat nějakou zálohu toho novýho stavu. U Asusu co jsem dělal před časem mě to rovnou nabídlo udělat zálohovací DVD.
Poradí někdo krok po kroku. Spěchá. Díky

02.08.2011, 21:17 |
JR HP na to bude mit utilitu. Bud uz je nainstalovana nebo na placce.

02.08.2011, 21:22 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-02 21:22:58
JR: Musíš na mě česky jsem PC antitalent... Jen užívám a navíc jen XP a teď W7 je pro mě španělská vesnice :-/

02.08.2011, 21:37 |
JR Ja mam na svym HP v Programech "Recovery manager"
Tak už jsem to našel, vytvořit botovou kopii na DVD už pálím. Díky.
Ještě jeden problém. Z nového HP jede přes HDMI-DVI monitor úplně super, ale ze starého PC přes VGA mám na monitoru jen fotku z pozadí bez ikon a navíc skoro 4x. Už jsem zkoušel vše možné zobrazení, rozlišení, ale nikdy nevidím celou plochu s ikonama a myší :-/ Jak na to, tentokrát v XP.
v XP budeš mít nastavený dvě plochy .... první bude na LCD notebooka a druhá bude na externím monitoru

02.08.2011, 22:18 |
JR Jj, v XP mas zapnuty rozsireni plochy. Nastav si duplikaci.
A to nastavím kde? Jsem v Tento počítač - ovládací panely - vzhled a motivy - zobrazení. Tam vidím 1 a 2 monitor, když dám rozpoznat, tak na externím je 2 a na NTB 1, ale pořád žádné ikony a jen čisté pozadí :-/
Jeníku, první dislej jde vypnout. Nebo nevím jak to máš nastavený, ale když zaklapneš displej co se stane??
Asi by jsi potřeboval IT školení ..... sedni do auta a přijeď :-D
Popijeme, zaškolíme :-DDDDDD
M@rtin: Nebej to tak daleko, tak jedu ;-)))
Hele mám tohle. 1. monitor je v tomhle rozlišení a jede v pohodě.

Ten NEC jsem zkoušel všechny možné rozlišení, ale vždy špatně :-/
Navíc mě zaráží, že když jedu myší na NTB, tak doleva nic, zarazí se na kraji, ale do prava když jedu, tak myš odjede z obrazu a objeví se na NECu. Tam ale je jen pozadí bez ikon a malé :-/ ať dělám co dělám.

03.08.2011, 07:55 |
JR Protoze mas ROZSIRENOU plochu, na XP se to dela nejakou utilitou od grafiky.
Nějaké CD k monitoru bylo, myslíš že tam bude nějaký program čím to rozchodit teda? Co kam nahrát?
odškrtni to rozšíření plochy na tento monitor ...

03.08.2011, 08:28 |
JR Jde o program od graficky karty, ten bys tam mel mit uz od zacatku.

03.08.2011, 08:35 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-03 08:37:22
Petura: Když to odškrtnu, tak dvojka se jakoby znemožní a na NECu nemám vůbec nic :-/ Jak se potom případně přepíná mezi 1 a 2? Kde sehnat tu utilitu pro tihle grafickou kartu?
JR: Aha, NJ jenže tohle není moje PC, je to NTB co přítelkyně "zdědila" po ségře a kdo ví kde je tomu konec.

03.08.2011, 08:40 |
JR Tak je na klavesnici Fn tlacitko
JR: To jsem zkoušel, vypne se monitor na NTB a na NECu nic není. Jediné je tam ta rozšířená plocha když jí zapnu :-/
Tuner#2: u NECu nastavis nativni rozliseni, zaskrtnes "Pouzivat jako primarni", das pouzit a u 1ky zrusis Rozsirit plochu i na tento monitor. Tim ti zmizi obraz z notesu, ale bude na monitoru v plnem rozliseni.
Grafika v tom notesu pri duplikaci obrazu umi na externim monitoru jenom stejne rozliseni, jako ma displej notebooku.

03.08.2011, 09:27 |
KFL | Upraveno: 2011-08-03 09:28:27
EDIT: už nic
LordPeytl: Aha, zkusím večer. díky. Jen koukám, že u 1čky nemůžu zrušit volbu rozšířit plochu i na tento monitor viz. obrázek :-/
Tuner#2: Mela by se prosvitit v momente, kdy NEC nastavis jako primarni.
Částečně Martine. Už to tam mám, ale i když dám Monitor jako prioritní, tak nejde použít větší rozlišení než 768 x 1024 respektive jde, ale nijak se to na obraze neprojeví a filmy jsou zdrcnutý na výšku :-/ ale už jsem na dobré cestě.
Kriste, to je fakt na nějaký školení. Kup nádrž benzínu a ukaž se s tím :-DDDDDD
Nebo to klidně probereme po telefonu :-)
Nemachruj :-D
BTW proč pod W7 když dám bezpečně odebrat flashku, tak sice napíše, že jí můžu odbrat, ale pořád svítí? U XP zhasne - odpojí se napájení :-/
Nikdo nepoužívá u W7 flashky?
Nikdo, nemám totiž Windows 7, ale pokud ti to napíše, že jí můžeš "vyrvat", tak šup s ní ven :-DDD

04.08.2011, 20:02 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-04 20:02:34
No napíše, ale pořád svítí, tudíš se neodpojí napájení a může odejít... To se mě nelíbí :-/ Nejde to někde nastavit?
No to nevím, jak říkám W7 neznám na všech mých 4 vlastních kompech, jednom služebním a netbooku Jitřenky jsou Windows XP
ja sem nikdy bezpecne flashku neodebiral,vzdycky sup ven a NIKDY zadny problem :DD
Hmm já už dvě hned když to před lety začínalo odpálil, na kontě máme asi 3 satelity přes RS232 apod. Zásadně odebírat s vypnutým napájením, jinak může být problém...

04.08.2011, 20:46 |
JR Ale prd problem .... USB zarizeni jsem naposledy odpojoval u W2k a ver mi, ze za 6 let v IT jsem par stovek flashek a USB HDD od pocitace uspesne odpojil.

04.08.2011, 20:54 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-08-04 20:54:55
JR: Tak už se to tady řešilo:
[ Link ] Problém je že u XP si to odpojím u W7 to pořád svítí :-/ Ono ta ikona bezpečně odebrat zařízení tam není jen tak z prdele.

04.08.2011, 21:11 |
JR No vidis, musim se opravit .... Bylo u WIN NT.
Napajeni je na tom portu porad, nikde se nevypina. Jak by asi potom ten comp poznal, ze neco pripojis, kdyby tam nemel proud?
A proč teda u XP dioda na flashce zhasne a u W7 ne?

04.08.2011, 23:43 |
JR Mozna uz W7 vedi, ze je to zbytecny ;)
JR: Neser :-)) z vlastní zkušenosti vím, že není a rád dělám věci pořádně.