Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký NTB pro fotografa?

o Navštíveno 2198x o
o 26.07.2011, 17:00 | Tuner#2
Aktuálně řeším jaký NTB. Abych nastínil o co mě jde. V současné době máme doma NTB Lenovo asi 3 roky starý koupený napůl s tátou. NTB má displej 4:3 něco kolem 15" matný a na něm zpracovávám veškeré moje fotky. Jak můžete posoudit v galerii s barvama a vyvážením fotek bych řekl nemám problém: [ Link ] Stejný pocit mám i při kontrole fotek v práci na pěkném HP monitoru, stejný pocit jsem měl i u známého na zkalibrovaném EIZO monitoru. Prostě to Lenovo i když má jen korekci jasu ukazuje extra přesně a zvykl jsem si na něj. Až sem by to bylo všechno fajn, ale doma se teď zdržuju už jen minimálně a začínají se mě kupit nezpracované fotky. Takže nastal čas si koupit PC vlastní a teď babo raď...

1. Možnost je koupit NTB, ale 4:3 už není a 16:10 je 15" malej takže asi 17"? Nebo se vyplatí jít do 15" ale s tím větším rozlišením? Dá se sehnat ale ještě rozumný LCD displej s matným "sklem" a nejlépe i klasickým podsvětlením? Ty NTB s LED podsvícením co jen jen tak letmo projel v obchodě to je děs!!! Barvy totálně mimo, přezářený, bez kontrastu, prostě HNUS :-/

2. Možnost koupit obyč třeba i malý NTB a připojit k němu nějaký lepší monitor? Jde to přes HDMI a nebo musí být ten nový displejport? Co konkrétně zvolit?

Speciální požadavky nemám, doteď jsem dělal na RAMce 512MB a na občasné použití Photoshopu, dost často Zoneru a třídění fotek do adresářů v ACDsee to stačilo. Preferoval bych NTB bez OS (otázka je zda pro NTB jsou dnes sehnatelné ovladače???) protože mě tam známej dá XPčka. Nebo už se nemám bát W7 a koupit s origo? Jaká verze je pro běžnou práci třeba? a půjdou pod W7 všechny programy co mám pod XP od přehrávání filmů, přes úpravu videa, fotek atd.?

Díky za zodpovězení otázek bod po bodu a hlavně radu těch, kterým není jedno jak LCD ukazuje... Plazmu bohužel takhle malou nedělají :-/ :-))

Jo málem jsem zapoměl na cenovou relaci. Co nejméně, ale už jsem se smířil s tím, že to bude přes 15tKč. Stolní PC nechci, není kam ho dát a potřebuju být mobilní...

o 26.07.2011, 17:10 | muSlim
Macbook Pro 15" z Apple bazaru :-)
o 26.07.2011, 17:27 | nome | Upraveno: 2011-07-26 17:27:58
pokud ti jde o fotografie a kvalitu jejich zobrazení pro následné úpravy tak je to velice jednoduché, není jiná možnost než koupit kvalitní externí monitor.
Ať koupíš jakýkoliv notebook tak to bude pouze menší nebo větší kompromis.

Neříkám že se nedá koupit notebook s "dobrým" displejem ale to se pohybujeme cenově úplně někde jinde. Navíc si nedovedu dost dobře představit práci např. s photoshopem na 15 nebo 17 palcovém monitoru.

Tzn rozumný notebook např HP 5330m nevypaá špatně (mám 5320 a jsem max spokojen) a k tomu kvalitní LCD monitor odpovídajícího určení
o 26.07.2011, 17:29 | nome | Upraveno: 2011-07-26 17:35:33
připojit display portem raději jak HDMI, monitory pro grafiku stejně většinou HDMI ani nemaj
o 26.07.2011, 17:34 | Kamil
jako muSlim - ale nebál bych se ani 13" verze - dělal jsem na tom fotky během dovolený a po kontrole na monitoru úplně v pohodě. To se bohužel nedá říct o levnějších ntb, kde jsou použitý panely fakt shitový.
U Apple je docela výhoda i v případný ceně software - po uvedení appstore byl Apple Aperture (správce a editor fotografií jako Adobe Lightroom) za tuším 80 USD, což je oproti 299 USD za Lightroom docela rozdíl.

Druhá možnost je pak nějakej menší ntb s hdmi výstupem a k tomu externí monitor např. [ Link ]
o 26.07.2011, 17:38 | Nismo.Power
displayport vs hdmi to máš fakt jedno

ad notes a display tak tam si v loji.....v jednom typu stejný za sebou jdoucí řady stejně každej vypadá jinak což je stejný jako u externích lcd pokud se bavíme o těch normálních a nikdo ti neřekne který z těch normálních nejvíc vystihuje paletu..... tam prostě musíš sáhnout po dražších lcd pokud se chceš cejtit jako profík a jestli ho pak propojíš pře dvi hdmi nebo dport je fakt putna :)
o 26.07.2011, 18:43 | M@rtin
Jeníku, já bych šel do NTB a externího monitoru.

Sice vím, že ho ty nikam tahat nebudeš, ale když by jsi ho potřeboval někam vzít, tak je rozdíl táhnout sebou 1,5kg nebo 3,5kg
o 26.07.2011, 18:50 | AR
ooo zase někdo kdo zamrzl u XPček....W7 jsou o dvě generace dál tak mě nějak uniká proč pořád někdo řeší XPčka...

Ad display s LED podsvícením říkáš hnus? no nevim teda na co si se koukal, sám mám eeečko od asuse co má podsvícení ledkama, HD rozlišení a nepřipadá mi že by ty barvy byly hnus, když jej postavím vedle stolního panelu s IPN zobrazovačem.

tak monitor připojíš tak jak budeš mít k dispozici, analog vga, hdmi, atd...obyč eečko třeba disponuje jak vga tak hdmi....

co se týká velikosti displaye, tak podle práce, já jsem sice říkal že 12,1čku nechcu že je to moc malé ale po pár dnech sem si zvykl a pohoda (předtím sem měl 15ku), noťas sem měl na programování, webovky atd, sice ta absence větší plochy byla ale nic tragického. Tento malý rozměr mě pak ale potěšil když jsem se musel pořád přemisťovat, oproti té 15tce od hp to bylo pírko.
o 26.07.2011, 20:45 | Tuner#2 | Upraveno: 2011-07-26 20:46:26
muSlim: Máš nějaký tip/odkaz po čem koukat? Nějak jablko moc nesleduju, je to nad moje fin. možnosti, respektive je mě proti srsti dávat za to tolik za nové a straší většinou budou s horším procesorem, RAMkou, grafikou atd.

nome: Super, díky za tip zatím se taky kloním k lacinějšímu booku a monitoru ideálně asi přes ten displey port ;-) Co se týče photoshopu, tak ho používám spíš vyjímečně a na jednodušší funkce jako zastřižení fotky na formát 3:2 když předtím rovnám horizont apod.

Kamil: Taktéž díky za tip.

Nismo: Takže i u HDMI jde nastavit na PC jakékoliv rozlišení co má nativně monitor? PC jsem nikdy neřešil proto se tak blbě ptám. DVI jak píšeš ale asi běžně NTB nemají ne?

M@rtin: Jo asi to tak dopadne nějaký NTB 15" a monitor k tomu.

AR: Možná zastydnul, možná ne, ale nemám důvod měnit OS na booku s 512MB RAMkou který funguje už tři roky a naprosto bezvadně a i po 3 letech to běhá na 512 RAMce rychleji než W7 u tchyně co má 2GB RAMky takže fakt nevím kde jsou ty dvě generace dál??? V tom že to žere daleko víc paměti? V tom, že pod tím neběží některé programy?

Když jsme u toho je to jen fáma a nebo pořád problém, že programy co mám na XP nepůjdou na W7? U Vista to mám ověřeno v práci jsme museli přejít zpět na XP, protože nešli programy na přeprogramování satelitů...Co se týče displeje, tak všechny LED NTB co jsem viděl naprosto otřesný studený podání barev (ono to vychází z konstrukce viz. moje téma o TV a barevném spektru které LCD má...) a co se týče propojení, mám za to, že bude dost velký rozdíl mezi analog VGA a nebo třeba tím displey portem. Pokud se pletu opravte mě.

Jen pro info je běžné, že NTB běží i při úplně sklopeném displeji?
o 26.07.2011, 23:05 | AR
no tak nějaký prehistorický soft co vznikl ještě za dob 95tek asi pod w7 nepojede nebo nepojede korektně. Mě jel zatím jakýkoliv soft co jsem potřeboval, a případně se to dá řešit ms emulátorem XPček.

ad xp a w7 nemá cenu se rozepisovat protože opět vznikne flame jako u jiných topicu. Vista to byl prostě krok mimo který přiznal i mrkvosoft, w7 sou jinde.

ad led display, pokud má někdo uchylku na obraz z plazmy ok, pro mě není pc/ntb primární zařízení pro sledování filmu a honění se za černou která je černější než černá, ale potřebuju aby mě korektně podal barvy a jednotlivé přechody, proto mám ipnko oproti obyč tnku a s tímto panelem teda porovnám ten asus a žeby tam byl nějak extra rozdíl to se říct nedá, možná to je malým displayem a velkým rozliškem, lesklým sklem,...nevím nepátrám je mi to jedno.

ano dá se sehnat ntb co je vybaven DVI portem, není to nic neobvyklého, teď ale spíš už bude hdmi což je jak jistě víš +- to samé.

Ne ani pc a ani monitor nemusíš mít vždy možnost nastavit na takové rozlišení jaké zvládne monitor, vždy seš limitován maximy které dáva grafická karta a monitor, s tím že maximum je minimálním maximem obou zařízení ;)

ad rozdíly analog a dvi...tak když seš z oboru tak by ti mohlo být jasné jaký je rozdil mezi sinuy a jedničkama a nulama ;)
o 27.07.2011, 08:38 | nome
"Jen pro info je běžné, že NTB běží i při úplně sklopeném displeji?"

je to věc nastavení, ve vlastnostech napájení si u každého schématu můžeš nastavit co se má dít když ...
a jedna z položek je i sklopení displeje. Tzn můžeš nastavit že se nebude dělat nic, nebo se pc hodí do režimu spánku/hybernace ....
o 27.07.2011, 09:30 | muSlim | Upraveno: 2011-07-27 09:34:03
2 Tuner#2: ja by som sa toho nebál, trošku priplatil a vzal jetý MBPro, kľudne aj 13" ako píše Kamil. MBPro majú od roku 2006 dobré špecifikácie, vždy tam bolo aspoň Core Duo / Core2Duo. Pozeral by som sa na model trebárs 2008+, ten mal nVidiu 8600GT ako grafiku... ale myslím si že keď nebudeš vyžadovať 15", tak zoženieš 2010-ku 13" s novším Core2Duo a 9400-vkou nVidiou. Mrkni na macblog.sk do sekcie bazár, prípadne mujmac.cz/grafika.cz

Ak by som robil s fotkami, určite by som šiel do Maca. Teda aj bez toho :-D

P.S.: príklad za dvacku: [ Link ]
o 27.07.2011, 11:13 | Tuner#2
nome: jasný, dík za info.

muSlim: mrknu večer, ale nějak mě to víc táhne k obyč NTB a jako monitor ten DELL co dal Kamil případně jsem našel se stejným panelem levnější LG.
o 27.07.2011, 11:16 | RedBaron
Taky jsem měl Lenovo T43 se super IPS displejem, bohužel současná T61 s domodra táhnoucím hnusem se s tím nedá rovnat a mám pocit, že ani žádný jiný novější model už kvalitní displej nedostane, na to se dostaly notebooky příliš dolů s cenou a kvalitou...
o 27.07.2011, 12:13 | Shr3k
o 27.07.2011, 12:51 | RedBaron | Upraveno: 2011-07-27 12:59:09
Tak Lenovo má mít model X220 s IPS panelem, řekl bych, že tudy vede cesta: [ Link ]
o 27.07.2011, 13:04 | Shr3k
Nojo, ale za třicítku. :-D
o 27.07.2011, 14:59 | RedBaron
No tak buď jsem ochoten za jistou vlastnost připlatit nebo ne. Já bych to určitě řešil běžným ntbkem a přikoupil monitor ale když to chce někdo all in one...
o 27.07.2011, 23:17 | Tuner#2
Tak jsem se byl podívat dneska ve značkovce Lenovo, Sony a v marketech a fakt vyhraje volba č.2. A teď teda co konkrétně. Zalíbil se mě HP a to buď:

1. Levný 15" s AMD bez OS a nacpat tam W7 asi víte jak: [ Link ]

2. Nebo jít do 13" kde to rozlišení vypadá lépe a buď s i3 a W7 home: [ Link ]

3. a nebo ten samý 13" ale s i5 a W7 profesional: [ Link ]

Popravdě chci co nejníž, protože k tomu půjde ten monitor za 6.500,- od DELLu. Nebo se dá ušetřit a jít do toho LG? Mají asi 3 modely: [ Link ]

o 28.07.2011, 06:20 | Kamil
Tuner#2 - šel bych cestou 13" NTB (rozšířit RAM na 4GB) + legální Windows 7 Home Premium 64bit + monitor. Na monitoru bych nešetřil a vzal ten Dell (reference ti může dát Mišák).
o 28.07.2011, 06:30 | Tuner#2
Kamil: Zrovna včera byl u mě tak jsme o tom kecali ;-) Nevadí u té 13" ta integrovaná grafika?
o 28.07.2011, 06:49 | Kamil
U Sandybridge už je ta grafika celkem slušná - má už hw dekódování videa, takže zvládne přehrávat HD, na hry to samo není (ale to není ani ntb).
o 28.07.2011, 07:35 | Tuner#2
Ještě jeden dotaz. Ten monitor neumí moc dobře interpolaci rozlišení, ale Mišák říkal, že v praxi se s tím nesetkám, ale bude ten NTB s displejem 768 x 1366 umět poslat po HDMI těch 1080 x 1920 co má ten monitor? Stačí teda koupit HDMI kabel na displey port? A ta paměť? Od jaké firmy? Dát jí tam hned a nebo až po záruce?
o 28.07.2011, 08:15 | JR
Uz si presne nepamatuju co jsem za problem, ale monitor mi po HDMI delal problemy, takze jsem nakonec zkoncil u klasickyho VGA kabelu.
o 28.07.2011, 08:22 | AR
tuner: btw proč píšeš rozlišení naopak? Jinak dle mě to ten ntb neda, těch 1366x768 je u te grafarny strop a víc z ní nevymáčkneš.
Paměť je více méně jedno, ideálně mít stejnou jako tam je, ale tu paměť bych teda neřešil.
o 28.07.2011, 08:35 | Shr3k | Upraveno: 2011-07-28 08:36:53
28.07.2011, 08:22 | AR: No tak to je ultra blbost. :-) Samozřejmě, že i nejblbější Intel HD 3000 grafika v pohodě zvládne 1920x1080 na externím monitoru...
o 28.07.2011, 09:03 | Kamil
Tuner#2 - ohledně rozlišení na monitoru buď bez obav. Ta grafika umí poslat 2560x1600 (přes HDMI)
o 28.07.2011, 09:16 | AR
hmm když ultra blbost tak prosím...jaká je grafika ve zmíněných ntb výše jsem nekoukal, ale z vlastní zkušenosti vím, že víc než ta grafárna dáva z ní vymáčknout nejde a co jsem měl ntb v ruce tak nedaval větší rozliško....
o 28.07.2011, 09:39 | Kamil
AR - když jsem čekal na novou revizi Sandybridge chipsetu a byl cca dva měsíce bez počítače, tak jsem byl nucenej dělat fotky na netbooku. Přes D-SUB jsem si připojil externí monitor a s nastavením nativního rozlišení na monitoru nebyl vůbec problém (netbook má rozlišení 1366x768 a monitor 1680x1050).
o 28.07.2011, 10:03 | JP | Upraveno: 2011-07-28 10:06:43
Včera jsem jednomu fotografovi prodal lenovo X61 Tablet s 12.1" SXGA+ S-IPS. Asi hodinu to porovnával na stole s T61 kterou chtěl koupit původně (vyšší výkon, stejný stáří, poloviční cena) a pak mi vynadal že jsem mu něco takovýho ukázal a musí za to utratit tolik peněz:D. Rozdíl v LCD je naprosto zásadní, nikdy jsem neviděl v notebooku (ani od Macu) takovej displej jako má ta X61T. Cokoliv jsem vedle toho postavil vypadalo vyblitý a nevýrazný. Bohužel Xka jsou slušný stroje do X201/X301, ta úplně aktuální generace už stojí relativně za vyližprdel, ale co taky chtít za tu cenu.

AR: Nevim jestli to maj nějaký superlowcost notebooky jinak, ale všechny ThinkPady přinejmenším od T40 (což je 8 let starej model, dál mi už nesahá paměť) zvládaj na výstupu cokoliv minimálně do QXGA (2048x1536px) přestože se do toho nikdy nedával displej s vyšším než SXGA+ (1400x1050) rozlišením. Píšeš správně že víc než grafika umí se z toho vymáčknout nedá, ale ona snad dneska neexistuje notebooková VGA co by nezvládala alespoň těch 2048x1536. S nativním rozlišením LCD co je v notebooku to nemá vůbec nic společnýho, jedině že by to výrobce nějak softwarově omezil (ale proč by to dělal).
o 28.07.2011, 10:11 | JP
Jo ještě k tý paměti: Je fakt prakticky jedno od jaký firmy a strčit jí tam hned. Většinou je k ní přístup přes nejpřístupnější krytku co najdeš a bejvaj to max. 4 šroubky. Když je neožvejkáš, nebo při tom něco nezlomíš, tak to určitě nikdo řešit nebude, resp. na to ani nepřijde...
o 28.07.2011, 10:25 | nome
KUp model s I3 nebo I5 to amd nebrat, paměť rozšíříš v pohodě tyto noteboky mají zespodu na 2 šrouby velkej kryt kterej zavírá cca 40% spodní strany a pod ním najdeš přístup ke všemu od ram přez disk až po mini PCI karty. Paměť kup ideálně stejnou jako je v tom notasu. Tzn až ti to dojde tak se mrkni a kup to stejné.

co se týká OS pozor, u HP někdy bývá problém s ovaldači. Doporučil bych koupit včetně OS. Je to pohodlnější ....

co se týká externího monitoru tak není žádnej problém připojíš k Full HD telce i k monitoru s velkým rozlišením. Omezení na 1366x768 je pro intgrovaný lcd.
na LG a podobné se vyser a kup toho Della mám ho v práci (20") a bomba.
o 28.07.2011, 15:43 | manolo
apple mac book pro 17 i7 s ssd...mas na 5 let dopredu vystarano...

kdyz to bdue velke kup si nejsilnejsi 13.3jku...
o 28.07.2011, 17:25 | Kamil
manolo - tohle je "trošku" přes Tunerovo plánovanou maximální investici
o 28.07.2011, 19:19 | Tuner#2
Dneska jsem se byl podívat v Giga computer a mají tam IBM ThinkPad T60p (procesor Core2Duo T7200 2,0 Ghz, 2GB RAM, 100GB HDD, grafika ATI mobility FireGL V 5250 s 1GB vlastní RAM a displej matný s 15,4" 1680 x 1050... Obraz mě uchvátil, pro mě plně dostačující. Mají ho za necelých 8000,- i s Vistama s možností jít na XP. Jediné co mě zarazilo byl horší jas displeje na baterku, ale jakmile ho dal na zdroj tak paráda. Prý je to vlastnost IBM je to pravda? a nebo vada a ruce pryč? Dal bych do toho 500GB disk a byl vysmátej

Tak teď nevím zda nový 13,3 s velkým monitorem a vykrvácet a nebo tohle?
o 28.07.2011, 21:02 | AR
snížení jasu po vypnutí napájení je u ntb normální
o 28.07.2011, 21:10 | Tuner#2
AR díky, mezi tím mě tu firmu pár lidí vymluvilo, nejdu do toho bude ten HP za 13tKč a k tomu monitor.

o 28.07.2011, 21:17 | Tuner#2
Teď ke starým reakcím nebyl čas :-)

JR: Co to přesně bylo? Trochu mě děsíš, raději bych digitál.

AR: Protože je to z video branže a rozhodující je počet řádek a ne počet sloupců, ten pouze rozhoduje zda jde o 4:3 a nebo 16:9/10. U prvních plazem to tak dokonce uváděli někteří výrobci, až pak se přešlo na značení jak je dnes obvyklé a mě to zůstalo.

Kamil, JP, Shr3k: Super, díky za potvrzení asi už nebudu dál váhat... HP v 13,3 s i3 a k tomu ten DELL před HDMI/Displey port kabel.
o 28.07.2011, 23:07 | AR
tuner: nechce se mi googlit ale to ibm co maji v tom giga comp jinde za tu cenu nemají? Osobní zkušenost s tímto shopem nemám, ovšem jednalo by se o ibm a tam by snad neměl být problém to případně reklamovat u nich i když je poměrně velká pravděpodobnost že se neposere. Co sem tak sledoval tak výhoda těch ibmek je jejich tělo, pokud to není teda nějaká low cost verze.

hmm ok, ja jen že sem to v pc branži takto nikdy neviděl, vždy se uvádí šířka X výška ;)

JP,nome,...: nejsem debil a vím co je rozliško displaye a co grafarny, bohužel prodejci uvádějí jen to co zmákne lcd. Nicméně moje zkušenost vycházela z jednoho kusu co sem připojoval k lcd a tento kus větší rozliško než daval na lcd na port nedal, ale asi to bylo kusem, nějaky stary low cost od aceru, jinak sem tenhle connect teda neřešil. Jinak ovšem pokud si dobře pamatuju tak pokud by jel LCD a ntb na rozšířenou plochu tak by větší rozliško nevykozlil, ale za toto ruku do ohně nedám ;)
o 29.07.2011, 01:46 | JP
Tuner: To snížení jasu u ThinkPadů neni vlastnost (u giga už se nedivim vůbec ničemu:D), ale nastavení v BIOSu. Úplně nový modely už to bůhvíproč nemaj, ale prakticky všechny starší od T40 maj defaultně v BIOSu nastaveno, že při chodu na baterku je jas nižší. Dá se to přenastavit, podmenu Config->Display->Brightness nastavit na High místo Normal. Pak se intenzita podsvícení vůbec nemění bez ohledu na to z čeho to zrovna jede, ale o něco to sníží výdrž na baterku.

Jinak nechci se tady takhle drze cpát, ale skoro (ne-li úplně) stejnou T60p jako jsi popsal mam na prodej taky, jen má anglickou klávesnici, což předpokládám že v giga bude mít tureckou nebo něco podobnýho... Ale asi už seš rozhodnutej, tak tě nebudu lákat:D
o 29.07.2011, 14:34 | Dragster
Tuner#2:
Můžes se zastavit vyzkoušet ten co mám já Lenovo Ideapad B560

[ Link ]
o 29.07.2011, 21:43 | Shr3k
JP: U nových TP se to nastavuje v profilech u Thinkvantage Power Manageru...
o 29.07.2011, 21:55 | Tuner#2
JP: Díky za nabídku, nakonec jdu do nového ;-)

Dragster: Ten jsem viděl v Lenovo prodejně, obrazově hrůza jako všechny dnešní hrůza :-/ ale díky za nabídku ;-)
o 30.07.2011, 00:13 | Tuner#2
Ještě váhám nad tím 23" monitorem z jaké vzdálenosti se dá provozovat? Mám tak 50cm možná trochu víc.
o 30.07.2011, 09:38 | Kamil
Tuner@2 - to bude v pohodě. Do menšího bych určitě nešel.
o 30.07.2011, 18:27 | Tuner#2
Kamil: Už jsem to zkoušel a je to fakt OK, navíc trochu prodloužím stůl takže to bude tak 55 - 60cm. To už se doladí podle toho jak mě to bude sedět.
o 30.07.2011, 18:40 | AR
hmm 60cm od monitoru 23 je celkem daleko ;)
o 30.07.2011, 19:09 | Tuner#2
AR: Tak si ho přišoupnu k sobě to snad po stole není problém. Horší je když jsem na 45cm a je tam zeď...
o 30.07.2011, 20:19 | AR
jasny, tak ono to je o zvyku, ja všude měl monitory blíže, resp mezi monitorem a mnou byl leda tak prostor pro klavesku, ale možná větší vzdálenost je lepší ;)
o 30.07.2011, 21:42 | LordPeytl
AR: mozna prisel ten cas, kdy je potreba navstivit ocni... :)
o 31.07.2011, 00:35 | Tuner#2
Tahle recenze a komenty mě ještě vyklají na NEC

[ Link ]

U Dellu je prý občas slyšet zdroj a má nerovnoměrné podsvícení.
o 31.07.2011, 20:30 | Tuner#2
Na jiném fóru mě ještě šponujou na tohle: [ Link ]

Stojí to rozlišení 1920 x 1200 za to?
o 31.07.2011, 20:36 | Kamil
Honzo dělali jsme u nás LP2475W, který byl obrazově lepší, ale mě teda moc nenadchnul - hlavně homogenita podsvětlení byla mizérie. Myslel jsem, že bych tou LP2475kou nahradil NECa co mám, ale fakt mi to nepřesvědčilo. Co jsem měl možnost vidět Delly, tak tím podsvětlením se mi zdály lepší. Častej průser u těch HPček byl ještě ten, že jak u 24" tak u 22" docela často pískaly zdroje.
o 31.07.2011, 21:03 | Tuner#2
A co si teda myslíš o tom NECu? [ Link ]

Má smysl si připlatit oprodi DELLu? U toho DELLu asi záleží na jaký kus narazíš, holt to vezmu přes e-shop s dodáním domů a mám 14 dní na test.
o 31.07.2011, 21:17 | AR
LordPeytl: s očima teda zatím problém nemám. Spíš by mí zaměstnavatelé měli navštívit kurzy zdravé ergonomie pracoviště.

t2: 1920 x 1200 u takto velkých monitorů bych řek že je přímo nutnost, ja když na to před lety přešel tak to byla lahoda, plno místa, krásny prostor pro editor atd...když sem pak občas seděl na menším tak to bylo pro mě peklo ;)
o 31.07.2011, 21:20 | Tuner#2
AR: Je to 120 řádek, opravdu se to tak projeví jak píšeš?
o 31.07.2011, 22:42 | Kamil
já kdybych kupoval LCD, tak vezmu zase NEC a nebo EIZO, ale kvůli ceně spíš ten NEC. Pokud pro tebe nebude problém doložit těch pár stovek, tak vezmi NEC. Já mám vybranou 27ku od NECu, jen nevím, kde vzít těch 30k :-(
o 31.07.2011, 23:23 | Tuner#2
Tak objednám HP 4330 a NEC EA 232. Už se těším na pokoukání... Díky všem za rady.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3177 sekund.