Navštíveno 770x

Zdravím,
mám koupený settopbox a poteřebuji poradit jakou anténu a předzesilovač na chatu. Chatu máme u Novýho Města na Moravě. Čtu o tom nějáký články,ale nejsu z toho něják chytrej. Vždy tam byl problém se signálem,ikdyž to byl analog a nějáká rezavá anténa. Teď na tom settopboxu nechytnu nic na tu anténu,ale u souseda jo.To je jedno,chcu udělat stejně novou antenu i předzesilvoač,když už se to dělá. Poradíte jakou antenu i ten zesilovač signálu?Ideálně tak do 700kč,to snad bude stačit
Takhle od PC je fakt těžký radit, bejt tebou, tak si to necham změřit, jestli to má vůbec smysl. Abys nenakoupil anténu, zesilovač a další věci a pak ti to stejně nebylo k ničemu.
Jinak já většinou používam anténu Fracarro LP45 HV a nízkošumové zesilovače od Terozu, konkrétně většinou Teroz 18dB 12V č.434. Ale jak řikam, záleží přímo na místě, taky to tam nemusí jít vůbec.

25.07.2011, 21:41 |
hanx předem se omluvám za rádoby-chytrý komentář, ale když to u tebe nejde a u souseda ano, proč se ho nezeptáš jak to má a neuděláš to stejně jako to má on? :-)
jemu to někdo dělal,takže z toho mo chytrej taky nejsu.sem nevěděl,že je to tak složitý.takže radši to nehat na někom kdo to mu fakt rozumí?

25.07.2011, 22:18 |
P.E.T.R | Upraveno: 2011-07-25 22:20:56
Neznam příjmový podmínky v tej oblasti, takže třeba poradí někdo "místní" Ale rozhodně to neni tak, že dáš anténu a hraješ, tak to většinou nefunguje.
Ideálně to nechat změřit nebo si někde půjčit anténu a zkusit to, směr koukni cca podle souseda, hlavně chce to anténu ven. Na půdě je to špatně.
Taky jsou velký rozdíly v set-top boxech, na některým to může hrát, na jiným ne.
Jinak moje rada, když tomu nerozumim, necham to na někom, kdo se v tom vyzná. Když budeš potřebovat udělat elektriku, pozveš si elektrikáře, na topení topenáře, atd, ale do antén se bohužel sere každej. Nemyslim to nijak osobně, jenom to vidim v praxi.