Navštíveno 3859x

V poslední dob mne zaujaly některé výplody česke samozbvané Elity jako byly konstatování Vondráčkové že její hudba je kulturní dědictví. Nebo výplody chorého mozku Bartošové, popřípadě exklusivní sračka Tepláky od Nightwork, či Lounová a někdo kdo si říka Xindl X.
K věci, zajímá mne a rád bych věděl zda česká hudba má ještě nějaké zbytky vkusu, kvality a umění a dá se poslouchat. Já z 99% poslouchám zahraniční interprety ale vím že to u nás ještě tak hrozné není i když sračkovost převažuje.
Zkusím začít pár věcma co mne v poslední době hodně baví a zaujali:
Vysáči, to je proste metla lidstva :D
[ Link ] Vitkovo kvarteto, v posledni dobe mne zaujali, nikdy predtim jsem o nich neslysel, cistej big beat.
[ Link ] Doporucuju kouknout na cele, Hladik si to od 3:42 neskutecne dava, na to kolik mu je...
[ Link ] Tři sestry, podle mne nejlepsi texty na ceske scene
[ Link ]

23.07.2011, 23:23 |
JR Zapomnel si na kluky Nedvedovic ;)
kucí nedvedu a venca s evkou, no jo no, ale tak ja jen zacal thread, mate volnou ruku si udelat ostudu tim co povazujete za kvalitni hudbu :D

23.07.2011, 23:51 |
FBS Pokud chci poslouchat texty, tak si pustim Tatabojs, J.A.R., apod. :-)
Mimochodem poslední album Tatabojs je dost povedený, baví mě to čím dál tím víc...

23.07.2011, 23:55 |
Proffesor_W | Upraveno: 2011-07-23 23:56:20
Tatabojs rozhodne neurazi k poslechu, libi se mi detaily ktery pouzivaji v nekterych skladbach, takove kterych si clovek vsimne az kdyz to slysi treba po pate.
JAR rozhodne! :)
[ Link ]

24.07.2011, 00:00 |
All | Upraveno: 2011-07-24 00:04:10
Vítkovo kvarteto jsem poprve slyšel někdy kolem roku 1982 kdy nás policajti mlátili za to, že jsme byli máničky. Že jo, Ozzy.
Bylo to v době kdy se Hudba Praha jmenovala Jasná páka -
[ Link ] A byla to zlatá doba české rockové muziky -
[ Link ] Namátkou bych připoměl Petra Nováka a jeho Krásku a zvíře nebo -
[ Link ] Zlatá osmdesátá -
[ Link ] Kapely jako Stromboli, Progres, začátky Citronu, Framus 5 ...
Tehdy chlapi muziku hráli, žádný zasraný synťáky a automatický bubeníci doplnění monotóním veskrze slabomyslným textem.

24.07.2011, 00:17 |
All
Proffesor_W:
neřikej, žes na Víťovu čtyřku či Mišíka narazil až dnes:-))) !!!!
Česká hudební scéna měla vždycky co nabídnout - ať to bylo v klasice (dědictví Smetany, Janáčka, DVořáka, Martinů, Stamice, Ryby a dalších) až po rokovou hudbu - dopbré a trefné odkazy jako příklady sem dal All.
Bohužel, o dnešní komerializované scéně se to už vůbec říct nedá. Já osobně ze všeho cítím enormní snahu vydělat prachy a na zbytku nezáleží. je tu pár dobrých skupin či interpretů, ale z té trochy jich naprostá většina vyžívá ze své minulosti. Nové kapely se rodí jako houby po dešti, ale rychle vyletí, rychle zhasne. (A to je dobře, protože se oddělí zrno od plev).
Jen pro mě,l jakožto odchovance 70. zlatých let, dnešní česká tvorba - ta soudobá - nemá absolutně co nabídnout - a to z důvodu, že poctivý, ručně hraný rock už dnes není in (opět souhlasím s Allem - bez kompu a automatickýho bubeníka nedá dnes nikdo pomalu ani ránu). O to víc si vážím těch, kteří hrají v malých sálech po vesnicích ajejich obdivovatelé za nimi najoud cestu - viz opět Mišík, Prokop, Andršt a další.
Já mám asi všechny "pilíře" tvorby zlaté éry české scény (to se krásně rýmuje, že :-) ) doma na CD a černých deskách a věřím, že, když se mi neoposlouchlay dosud, už s nimi vyžiji až do konce. Brněnská liga - od Progresu přes Synkopy, dále pak Blue Effect , Stromboli, ale i Václav Neckář - Atlantida, Planetárium, PPB - ty mám osobně nejradši...
Z té nové éry mě baví Čechomor - i když oniu nejsou žádní nováčči, ale co je 15 let v dějinách hudby, pak Radůza, ale na moc dalších bych už asi nevzpomněl.
Před 2 lety jsem byl u nás na koncertě Luboše Andršta, když slavil 60. Tak takovejhle nátěr - pánové, to je Pan Muzikant, který má skvělou partu kolem sebe a dovolím si zde tvrdit, že to, co mi dla tento koncert, současná česká scéna nemůže nikdy nabídnout, protože na to prostě nemá. To byl koncert o duši, srdci a lásce k pořádný, nefalšovaný hudbě - a blues, to je přesně to wono, kde se každý dosyta předvede, co v něm je a co dokáže lidem nabídnout. Bezduchý duc duc duc, eééé, to není hdba, to je jen pouhej bohaopustej kravál zahranej technikou a sestavenej tím, kdo sice neumí na ic hrát, ale umí obsluhovat dnešní PC a jeho SW. To nemá s muzikou dočista nic do činění.
Stejnej pocit jsem vždycky zažíval při kncertě V.Mišíka - a že jsem jich viděl od 80. let mraky - to byl člověk - tedy vlastně je a věřím, že dlouhá léta ještě bude - kterýmu by mlě stát pomník na to pedestalu, co stál kdysi Josif Visarionovič a dnes je tam to kyvaldo, nebo už tam ani není, nevím...jenže, on nešel na ruku komoušům, tak musel hrát v ilegalitě, pomalu. Honza Hrubý, Olin Nejezchleba, to byla partie...
Krásný téma na dlouhý pokec, potěšil jsi mě.

24.07.2011, 08:15 |
rcman | Upraveno: 2011-07-24 08:17:54
Nevím jestli jsem moc moderní, nebo divnej... Já si třeba rád poslechnu : Tomáš Klus, Kabát Daniel Landa...
Mig21, Tatabojs, Wohnout a sto zvířat to je pro mě taky kvalitní hudba!
Vítkovo kvarteto, Mišík, Mejla Hlavsa, Hudba Praha a další z let 80-89. Jsem začal více poslouchat cca před dvěma lety... Řekl bych že jsem k tomu tak postupně dospěl...
Samozřejmě si rád poslechu i ostatní.. Olympic jsou pro mě osobně třeba srdcová záležitost...
Ted dám něco co by tady taky asi nemělo chybět...
[ Link ] [ Link ] [ Link ] [ Link ] Tohle je sice starej kousek. Ale Janda + Bílá je velice trefná kombinace...
[ Link ] Pak už jen zmíním. Že v poslední době mě osobně zaujala skupina UDG. Divokej Bill mě teda zaujal už dřív... Hudba dobrá... Jenom s textu mám pocit že bych si měl něčeho šlehnout aby to chápal...
Xavier Baumaxa,Čokovoko.A posledních pár dní naposlouchávám A.Dvořáka a B.Smetanu

24.07.2011, 09:47 |
walish | Upraveno: 2011-07-24 09:50:40
Kabát,i když ten už dávno není co býval a pak taky Doga,Arakain,Brichta,Citron,Škwor

24.07.2011, 09:50 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-07-24 09:58:06
Tak Tři sestry je klasika a tam si nepamatuji, že by měli blbou písničku, super je třeba Čtvrtá sestra, prostě Lou Fanánek umí ;-) Co se mi ale dost líbí jsou sice ne český, ale dost dobrý, Horkýže Slíže :-)
Mě vždy zvedne náladu tohle:
[ Link ] Sice stará, ale hodně dobrá ;-)
No a depkoidní písnička je tohle:
[ Link ] No a J.A.R., ty taky nejde přehlídnout :-)
[ Link ] [ Link ] Wohnouti jsou taky good:
[ Link ] No a tohle je píseň leta páně mého a fixa je taky good!
[ Link ] [ Link ]

24.07.2011, 09:51 |
cuir | Upraveno: 2011-07-24 09:52:20
preloz si text zahranicni tvorby a zjistis ,ze na tom ceske songy tak spatne nejsou... jde spise o to ,ze v radiich se hrajou ty nejvic zaplaceny a s tim se dost rovna i ty nejvic srackojidni pisnicky...
Česká hudba na tom špatně není.
Blue Effect, Mišík, Prokop, Hegerová, Progres, Synkopy, Hudba Praha, Pražský výběr, Pavlíček, Koller, z nových Lety Mimo, Imodium, J.A.R., Monkey Business, Kollerband, Kurtizány, koneckonců i Anna K ve spojení s bandem, který má kolem sebe...

24.07.2011, 10:51 |
PK

24.07.2011, 10:58 |
PK k tomu ještě můžu přihodit další libereckou crew
[ Link ]

24.07.2011, 11:10 |
bafis | Upraveno: 2011-07-24 11:15:41
jako PK, jak jde o texty tak v hopovej skladbach je kvality dost..
Minulej vikend jsem byl na hip hop jamu a tam me zaujali Prago Union, hudba nic moc, ale texty fakt masakr, pravda a ze zivota....
[ Link ]
zdeny: jj, asi pred rokem jsem se k Vitkovu kvartetu dostal protoze to jsem v praci zacal poslouchat jedno radio kde je docela casto hrajou.
K UDG, ja nevim, nektere songy od nich (treba konkretne Motyl) mi prijdou strasneumele vytvoreny, myslim tim zacilene na to aby to byl hit. Nema to moc originality. Celkove tuhle skupinu moc nemusim, nicim mne nezaujala. Kabat byl echt cca do alba Dole v Dole, stary pecky si rad poslechnu i dneska. Ty nove vubec.
Vypsana Fixa, PSH, Wohnout, Prago Union - rozhodne ANO
kazdopadne tu chybi poradnej narez uz delsi dobu, takze:
Plexis
[ Link ]

24.07.2011, 13:15 |
sallam | Upraveno: 2011-07-24 13:17:38

24.07.2011, 14:05 |
X-sat (M)
Aniž bych to pročítal... Prostě STÁRNEME a s tím je to spojený. Dnes taky poslouchám věci, která bych dříve do ruky nevzal. Převládají tu videa "oldiees", ale téma je k současné muzice. Takže za mě - slovenská hudební scéna ano, tam si člověk najde...Např.
[ Link ]
Ono to je taky dost těmi Superstarama apod., kdy všichni chtějí 1-2 roky ty co jsou medializovaný a pak zase nové "roční hvězdy". Takže dneska když se jde na koncert tak na skupiny, co jsou právě ještě staré a poctivě si tu cestu k lidem našli od klubů až po koncerty a nebo pak fesťáky, kde si člověk vybere, ale jinak je to o ničem. Spíš to jsou jednotlivý zpěváci, jako třeba Xsindl-X, případně sem tam Mandrage apod., jinak jako nějaká celková série a dlouhodobá úspěšnost mi tak nějak chybí u té nové tvorby :-(
[ Link ] Možná ještě tak Aneta Langerová, ale taky jsem od ní dlouho nic new neslyšel....

24.07.2011, 17:25 |
Tendr
narozdíl od kabátu nespadli do komerční sračky :o)
[ Link ] a neco z jinýho stylu
[ Link ]
a my co to máme blízko ke slovačiskám , ne rytmusa opravdu neé , třeba totok:
[ Link ]
éčka mě nikdy nepřestanou bavit;) Dále všechno punkové jako klasiky N.V.Ú.,SPS, Volant, atd..
[ Link ]

24.07.2011, 22:32 |
DaveF :-) Casualties mám taky moc rád, ale český to moc není :-)
za mě v posledním cca roce Pragounion, Republic of Two, Sunshine, Vypsaná Fixa, Prostitutes, Čokovoko, Tatabojs, Sporto, Michaels Uncle a nějaká ta punková klasika (jen naživo) Visáči, Éčka,Plexis, SPS apod.
jo a teď mě napadlo něco pro pražáky co mě v poslední době zaujalo :-)
[ Link ]
a co takhle BSP -
[ Link ] nebo Michal Pavlíček a jeho tv pořad Na Kloboučku -
[ Link ]
No a když už se ten Brychta rozhádal s Arakainem, tak měli vzít tuhle zpěvačku a poslouchal bych je dál:
[ Link ]
je toho mraky jen to tu proste neni co to bejvalo dneska o takovou hudbu uz neni takovej zajem .same hip nebo hop trubka tyč a podobny uchilarny -))
KONDOR!!!!!!!!!!!!!!!!!
Díky za ten odkaz na pavlíčkovo na kloboučku !!!!! TOMU JÍ ŘÍKÁM DĚLAT POCTIVOU MUZIKU SVĚTOVÝHO FORMÁTU!!!!!!!!!!!!
A prosím, shovívavě, porovnat s tvorbou světoznámou Amy Winehouse :-)))))))))))))))
Myslím, že soudný člověk nemá co dodat. Kdyby byla bývala slavná Amy Winehouse žila dál, musel by žít do 300 let, aby zmákla to, co tito Páni Muzikanti!!!!
KLOBOUK DOLŮ!!!!!
(vŮBEC JSEM NEVĚDĚL, ŽE TOTO BYLO NATOČENO A BYLO TO DOKONCE V tv) JEŠTĚ JEDNOU MOC DÍKY.
A ještě PS: kdopak z těchto pánů žere drogy??? nějak si nevzpomínám , ýe by šla někde zmínka o žádném z nich:-))))
Jj, tenhle kloboucek je mazec, i kdyz teda to Hladikovo olo v The Extremist je teda slusnej pruser, nemel by se poustet az do takovych veci i kdyz je to pan kytarista a umet hrat jako on tak jsem king nejvetsi.

25.07.2011, 19:03 |
Honza2.016v | Upraveno: 2011-07-25 19:05:19
[ Link ] [ Link ] jedna z mejch oblíbenejch v repertoáru jedný "zábavovky", kde jsem svýho času nasvětloval..
v mnoha verzích:)
zajímavej fakt je ten, že mě spíš oslovuje hudba podobnýho ražení do cca 95 roku.... a to sem ročník 86...
To je těžko říct... sto lidí, sto chutí :-)
Ale že si nikdo nevzpoměl na tohle to čumím :-)
[ Link ]
Zdeny60 : nejní zač na youtube je toho z Kloboučku víc a prej se ještě někde dá sehnat dvd s pořadem Na Kloboučku (tuším že sou 2 díly)
[ Link ]
Kondor: hned zítra prokutám web a objednám DVD - tohle nesmí u odchovance poctivého rocku nikdy chybět!