Navštíveno 922x

Zeptám se možná blbě, ale jak to děláte při uchovávání fotografií po focení současně do RAWu i JPEG?
Já protřídím JPEG, existuje potom nějaký program, který by mi nechal RAWy pouze pro JPEG které jsem nesmazal? Zkusil jsem porovnávat složky v total commanderu, atd. ale tam to prostě nefunguje, resp. to chce nakopírovat všechno do obou složek :) A ručně se mi nechce probírat i to druhé album...
Nebo prostě fotíte jen do RAW, proberete RAW a ty pak necháte aut. převést do JPEGu?
Kuju :o)
L.

23.07.2011, 16:14 |
Kamil fotím jen do RAW, po importu fotky proberu, ty co zůstanou zpracuju a případně exportuju do jpeg. Ve složce to pak mám např. složka Autohificlub, v tý mám vyexportovaný jpeg a podsložku RAW, kde jsou RAWy
Jasně jasně, takhle to chápu, je pravda že to je asi nejlepší řešení...
Taky do dávám do podsložky RAW, ale zatím jsem to buď manuálně třídil, nebo tam RAWy prostě dal všechny :D

23.07.2011, 18:29 |
Atrey Taky fotím jen do RAWu, třídím to v DPP (digital photo profesional-Canon), fotky které si nechávam a udělám z RAW - JPG označím ve složce jedničkou, i když si nechávam všechno, program pak umí označit pouze ty s tou jedničkou, kdybych s nima chtěl nějak pracovat.
1/ fotím vždy RAW + JPG
2/ potom pracuji pouze s JPGy, promazávám, vybírám pouze to NEJ, a když mi zbyde třeba 20 nej fotek.jpg,
přikopíruju k nim těch 20 RAwů (ručně) a zbytek smažu.
3/ následně zpracuju těch 20 RAWů a pokud to nejsou hodně vyjímečný fotky, tak i ty Rawy mažu pak !

23.07.2011, 23:06 |
Beam Tu mas clanok o archivovani fotiek z praxe
[ Link ]

24.07.2011, 11:13 |
Crimson | Upraveno: 2011-07-24 11:14:51
Ta archivace Zonerem co tu ukazuje je úplně k hovnu, najdi pak výlet do Kutné Hory před x lety !
Osobně mám Fotoalbum takto:
první úrověň složky roky: 2003 2004 ... 2010 2011
druhá úrověň stejné složky v každém roce př.: akce/cizina/chata/kralupsko/macro/sport/výlety
a pokud dodržíte !naprosto stejné pojmenování! dalších podsložek,
při Searchování vám vyběhne třeba "ZOO Praha" za všechny roky.

Diky za odpovedi, zatim to delam jako Ozzy, ale pokud si casto i tech 20-30fotek je docela otrava vybirat rucne :(
Pokud to delam jako Kamil, tak musim zpracovat vsechny fotky, ktere si chci nechat, coz je casto zbytecny, ne vsechny za tu praci stoji :)
Pracuji teda v Zoneru 13, pripadne da se tam nejak nastavit aut. hromadny prevod s nejakym "zakladnim" nastavenim?
Ad razeni, s tim si taky budu muset pohrat, zacinam v tom mit peknej gulas :o))