Navštíveno 690x

Ahoj, doma už se se mnou definitivně rozloučil počítač, tak musim vyřešit rychle nákup nového. Cenovej strop 10.000,- bez DPH. Požadavky: pouze úpravy fotek nebo videa + běžné použití. Hry nebudou.
Zatim mám tyto favority:
[ Link ] nebo:
[ Link ] k tomu bych tam nechal dát za pár stovek ještě jeden 4GB DDRIII
co vy na to?
Ten výkon bych nijak nehrotil, na videa oba stačí. Spíše bych viděl 2-3 disky kvůli zálohám, než 1 velký.
Hmm, doufám, že bude nějakej takhle stačit. Jinak pár HDD na zálohu mám.

22.07.2011, 13:51 |
Kamil Spíš to HPčko, už je na Sandybridge, zatímco Hal je starý socket 775. Záleží i na tom, jaký budeš používat na zpracování software (32bit, 64bit). Pokud 32bit, tak si vystačíš s 4GB RAM, pokud 64bit, tak bych doplnil na 2x4GB RAM. Čím víc RAMky tím líp. Výkon procesoru se hodí v případě komplexnějších úprav - např. lokální úpravy v Lightroomu a pak samozřejmě při dávkové konverzi resp. exportu z RAW do JPEG.
Jelikož de o velký balíky dat, tak rozhodující bude velikost(i) a rychlost(i) disku/ů.
Vše ostatní je jen benefit svižnosti ...

22.07.2011, 13:56 |
323Marty | Upraveno: 2011-07-22 13:58:26
Chci koupit Nikonáckej Capture NX2. Vim, že windowsy jsou na tom PC 64bit, ale ten Capture nevim.
Milhauzzi, předpokládám, že rychlost disku bude spíš znát při prohlížení než při úpravě ne? A jestli se mi bude fotka načítat 0,3s nebo 0,5s mi celkem neva.

22.07.2011, 14:00 |
Kamil Milhauzz - tady dost záleží na workflow. Pokud to bude člověk dělat tak, že si přinese domů např. 100 fotek, bude je po jednom otvírat a exportovat, tak tam se asi rychlej disk hodí. Pokud ale fotky naimportuješ, provedeš na nich úpravy a pak všechny najednou necháš exportovat a dáš si mezitím v klidu čaj nebo kafe, tak tam zase rychlost disku až takovou roli nehraje.
Chlapi, já to vzal velmi, velmi obecně ...