Navštíveno 674x

21.07.2011, 14:17 |
X-sat (M)
Je tu někdo, kdo se pohybuje v této oblasti? Mám nějaké otázky ;-)
díky
trochu se pohybuju okolo sat a nějaký GPS sem už taky viděl :-)

22.07.2011, 08:33 |
X-sat (M)
ok, začnu obecně
Existují satelitní zařízení (přijímače), které odesílají informace o své GPS poloze?
Pokud vím běžně ne. Satelitní přijímač pro domácí aplikace je pouze přijímač a LNB na parabole neumí nic vyslat, ale pouze přijímat signál...
Vysílat signál/dat umí jen speciální konvertor který se používá na internet přes satelit, ale jen to zařízení stojí asi 15tKč a moc lidí to nemá a stejně data o GPS pozici to neodesílá.
Proč se ptáš? Jestli jde zjistit kde používáš kartu? odpověď rozhodně ne.

22.07.2011, 09:05 |
X-sat (M)
jj, máme tu jistou firmu, která nepřímo tvrdí "my náš satelitní komplet najdeme podle GPS souřadnic..."
Jak píše Tuner#2, běžný LNB nedokáže vysílat a že by bylo GPS v přijímači jsem ještě neviděl, navíc je to blbost, protože v baráku by stejně nechytlo signál.
Osobně nevěřim, že by to dokázali najít podle GPS. Musela by bejt nějaká GPSka u paraboly, navíc by k ní musel bejt dotaženej jinej kabel, po koaxu to asi těžko pojede.
Neřikam, že to neni možný, ale spíš mi to přijde jako totální blbost.

22.07.2011, 10:45 |
Sau Leda by si do něho oni sami vložili nějaký druh vyhledávajícího zařízení, ináč ho opravdu nenajdů.

22.07.2011, 11:27 |
X-sat (M)
Tak jsem rád, že jste mi moji domněnku potvrdili... Díky
X-sat: Hele a netvrdí to, že do jejich satelitního přijímače se zadávají GPS pozice (tam kde je namontován) a motor na natáčení paraboly si sám najde pak družice?
Jak je přesná formulace toho co tvrdí?

22.07.2011, 23:03 |
X-sat (M)
nenene, hovořili o dohledání jejich zařízení - resp. jejich karty do sta. přijímače
A kdo to říkal? Nějaký provozovatel sat. služeb?

23.07.2011, 09:57 |
X-sat (M)
Jeden člověk od Skylinku. Byl strašně dobrej a všechny ohromoval, jak dokáže dohledat odcizený satelitní komplet... No a moje pochybnosti jsem vyblil zde ;-) Oficiálně to samozřejmě Skylink odmítl jako technicky nemožné. Ale vysvětluj to okradenýmu, že to prostě nejde. Vždyť ti policajti jsou úplně blbí a nemůžou tomu rozumět... :-D že jo
Aha, tak zrovna od Skylinku bych to nečekal :-/ ale oni dneska mají najaté operátory, tzn. pokud mu to někdo řekl na help lince je to dost možné. Často tam narazíš na studenty a na mylné informace a to není jen o Skylinku. ;-)

23.07.2011, 11:30 |
X-sat (M)
jj, přesně tak. Setkávám se s tím čím dál častěji. I u mobilních operátorů a jejich zaměstnanců... Holt než by řekl "nevím, zjistím", plácne blbost a slovo boží...