Navštíveno 1188x

21.07.2011, 08:31 |
AR Je nějaká možnost stornovat bankovní transakci? Mladá omylem poslala dvě plaby na jiný účet, resp bylo ji nahlášeno špatné číslo. No kupodivu se trefila do čísla co existuje a prachy z účtu odešly. Jedná se o splátky pojistného, žádné velké prachy ale i každé kilo je dnes bohužel poznat.
Je nějaká možnost jak tyto platby stornovat? Šlo to z GE do ČS
Pokud mas moznost v el. bankovnictvi platbu stornovat, tak to stornuj, jinak do banky a pozadat rucne :o)

21.07.2011, 08:45 |
nome zavolat do banky, stornovat to jde

21.07.2011, 08:49 |
JR Proc tohle resis na nejakym debilnim foru a neresis to v bance? Kdyz se budes chtit vysrat, tak se taky budes ptat kam to mas udelat?

21.07.2011, 09:03 |
FBS přijde mi to jako když si zabouchneš klíče od domu, a máš u sebe jen mobil. První co uděláš že najedeš na internet na forum autohificlub.cz a zeptáš se jestli máš volat zámečníka :-)))

21.07.2011, 09:24 |
AR no spíš mě šlo o to zda ta možnost tu je i v případě že ta transakce je už delší dobu zaúčtovaná.
pokud to teda někomu vadí že jsem se zeptat tak ať příjme mou omluvu že jsem jej obral o několik minut jeho života při čtení tohoto zbytečného topicu...
Omluvu příjmám :o)
Pokud je zaúčtována, tak to tak lehký nebude. Já myslel,že neodešla :o)
Bude se muset kontaktovat dotyčnej, kterýho je účet a ten s tím bude muset tuším nějakou souhlasit, aby se tato částka vrátila.

21.07.2011, 09:44 |
AR no právě, jedná se už o dvě splátky co se dělají měsíčně, takže už to prošlo přes obě banky, bohužel tepr včera se přišlo na to že ji máti nadiktovala špatné číslo účtu a bohužel takové co asi bylo platné což se mi zda jako moc velká náhoda, když údajně č. účtu jsou generována na kontrolní součty ale budiž.
No ale toho dotyčného by měla kontaktovat banka ne? Teď otázka která z bank to bude řešit, jestli se obrátit na tu z které ty peníze šly a ta všechno zařídí a nebo jít přímo do banky příjemce.

21.07.2011, 09:54 |
JR A proc nezavolas do banky a nezeptas se jich? Uz minimalne hodinu maji otevreno.
kontaktujes svoju banku a tam ti povedia co a ako... tak uz tu nevypisuj a chod rovno tam pokial si disponent k tomu uctu... alebo cakas ze to za teba niekto spravi odtialto ?

21.07.2011, 10:15 |
AR nejsem disponent tohoto účtu, nemám k němu žádné přístupy a pravomoce, jen jsem se snažil zjistit jak to funguje a jestli nějaká ta možnost tu je, popřípadě pokud má třeba někdo osobní zkušenost že to jde/nejde/je to voser atd

20bad do banky, ta kontaktuje majitele účtu aby peníze vrátil, pokud to neudělá tak na policii, o jakou částku se jedná?

AR dvě platby po cca 4ech kilech

21.07.2011, 10:20 |
20bad běž do své banky odkud se peníze poslali a oni sepíšou něco jako reklamaci platby, pak se bude čekat, je to jen trocha času jinak žádný problémy

21.07.2011, 10:21 |
AR ok dík za info.
jj, ale do tve banky to asi bude zbytecny, lepsi do banky do ktere si to poslal. Ja poslal penize taky spatne (misto 6000 sem dal 0600 - kod banky) a bylo to 4500,- zjisteno po 1,5 mesici
Volam a pry mam volat do banky, kam sem to poslal a co je otravuju v podstate - holka na pest, nakonec sem dotycnou rozebral, slusne vyfaknul, ona me prepojila a tam sem to s druhou uz milou doresil - ale tady u me slo o podilove fondy, kde cislo uctu neexistovalo a penize se vratili, jenze aby se vratili, tak VS musi byt me rodne cislo, cili penize se valeli neprirazeny k memu uctu...

21.07.2011, 13:43 |
fredy a takhle se tam válejí desítky a desítky milionu...
Ja to resil nedavno. Volal jsem do Ceske sporitelny, zda je to mozne a pokud penize jeste neodesly, tak to mozne je. Pokud jiz penize odesly, je to take mozne, ale byl tam poplatek asi 500 Kc. Slo tam asi o 1000 Kc, tak jsem si rikal, ze to za ten cas nestoji a nechal jsem to byt.
Tohle mi rekla pani na infolince, ale kazda banka to muze mit jine. Predpokladam, ze takovou sluzbu nikdo nebude delat zcela zdarma, tak je otazka, zda ten cas a usili za tech nekolik stokorun stoji, tj. abys kolem toho 2 hodiny nebehal a pak se ti z toho nevratily 3 stovky.

21.07.2011, 14:22 |
AR no právě, banka řekne ok ale ve výsledku když odečte poplatky dojde na účet zpět kilo :( no nic mladou zaúkoluju si zavolat do banky ať něco zjistí.
ale stejnak se mě to zdá nějaké divné, že by trefila číslo účtu které existuje. Není možné že by ty prachy ležely někde mezi bankama? Já se teda taky jednou upsal v čísle účtu ale to mě ty prachy pak přišly zpět po cca měsíci od provedení transakce.
nevím proč jsi čekal tak dlouho. podle mě pokud to je mezi jinýma bankama, tak je tam x hodin prostoj mezi realizacema platby a možná to jde zastavit ještě "na cestě".

21.07.2011, 14:34 |
AR žeby proto že se nevědělo že to číslo je špatně? co ty na to?
jo aha, já myslel, že v těch 8:30 jsi už věděl, že číslo je špatně, ne že jsi jen tušil, že se něco takovýho může stát. pak beru zpět

21.07.2011, 15:09 |
AR ano v 8:30 jsem už věděl že to číslo je špatně, ale platby se uskutečnily před měsícem a před dvěma, resp na to že je číslo účtu špatně se přišlo až když přišla z pojišťovny upomínka o nezaplacení :( což bylo včera
mě se povedlo něco podobného před téměř dvěma lety. Ale šlo o více než půl milionu korun za pozemek :)
Večer jsem to zjistil a celou noc nespal. Ráno mi v bance řekli, že mám tu smůlu a trefil jsem číslo účtu. Moje banka konktaktovala banku, kam jsem to poslal. Ty kontaktovali majitele účtu a vyzvali ho, aby peníze vrátil. Naštěstí to udělal velmi rychle. Ale ten týden byl tehdy hodně dlouhý...
dotycny by penize ze zakona mel vratit (je to nejaky nezakonny obohacovani ci co) - ale treba u me, kdybych se s tema 4500,- trefil do cisla uctu, tak skoda do 5000,- a to je jen prestupek....
ověř si trefené číslo na modulo 11 a uvidíš, jestli je možný aby existovalo.

22.07.2011, 08:23 |
AR modulo 11 a když existuje tak má hodit nulu?
jj, přesně tak. De facto si tím jen potvrdíš korektní číslo účtu, ale ještě to neznamená, že takový účet u banky skutečně existuje.