Navštíveno 1234x

Mám tu ještě jeden problém, momentálně mám možnost koupit výhodně garáž, majitel potřebuje peníze a chce nějaké peníze a po mě ještě chce abych zaplatil poplatky okolo převodu, tak se ptám co všechno potřebuji a co mě to cca bude stát?
Před 5lety jsem kupoval byt, ale tohle je věc za 30t, tak nevím jestli je to stejný, nebo jestli se to dá nějak jednoduše udělat.
sorry za Ot , ale garáž za 30 ? to je enom na kolo , né ?
tady u nás nekůpíš garáž pod 100 a eště je malá jak sfiňa
to ne, je to normální řadová garáž, právě tady u nás stojí od 60t a víc, tahle má skoro propadlou střechu, napr příjezdovku, vrata naprd. prostě odpovídá ceně, jen nevím co všechno ještě bych měl platit za to.
tak hlavně zjistit na katastru, jestli je prodávající fakt majitelem či jestli na tom není nějaká zástava. Pak klasika kupní smlouva a zápis do katastru (500 Kč). Prodávající bude muset zaplatit daň na finančáku, ale to je jeho boj.
Pokud je tam elektrika/voda, tak oběhat dodavatele, jestli jsou srovnaný všechny platby a nevisí tam nějaký dluh.

21.07.2011, 09:58 |
Ravo ještě k dani - u nemovitosti platí, že kupující je ručitel za dluh daně, tzn. pokud prodávají nezaplatí, finančák to začne automaticky vymáhat na kupujícím.
30t dost trapna cena - u nas taky "kilo" a vic (rovnez radova)a jako Šestikule důležitý je zápis do katastru a jestli na tom nejsou věcná břemena. Kupní smlouva - katastr a je to. dan plati prodavajici (pozor na smlouvu, aby to nechtel po tobe)
Jak říkaj kluci.Ale mazec cena.U nás stojí garáže 250-300 000.
heh 250-300 no potez ...
u nas ( Vysocina) za 250 s pudou a pozemekem na grilovani
uplne funglovka. Pecka, ale za ty prachy ...
nj u nás se pohybují cena za vrak garáž jako je tahle kolem 60t a za normální co se do ní nebojíte dát auto, kolem 100t, tohle je prostě dobrý kup, tak to chci rychle pořešit.
Ještě bych potřeboval radu, budu u zmiňované garáže dělat novou střechu, tzn. strhne se stará a udělá se nová, budu na tohle potřebovat stavební povolení?
jinak je to klasická řadová garáž(cca uprostřed )