Navštíveno 3198x

18.07.2011, 17:29 |
Robo Ahoj,nemáte někdo zkušenost s nějakými doplňky výživy pro klouby?Asi před 2 měsíci jsem si trochu hnul při posilování s ramenem a ta lehká bolest nechce zmizet.Když s rukou nehýbu,tak o tom nevím ani při normálním pohybu.Ale když cvičím bench-press,tak je to cítit a je to docela nepříjemné.Neměl by jste někdo doporučení?Samozřejmě doktor je na dalším místě.Díky
čas, alpa, lehce procvičovat, ale rozhodně asi né benčem

18.07.2011, 18:33 |
Robo crestik:dík,už jsem skoro měsíc necvičil,byli jsme na dovče v Egyptě,jde mi spíš o to,jestli někdo zkoušel nějaký Proenzi,GS Forte a podobný předražený aparáty.Njn,už asi nejsem nejmladší:o)
taky se mi tostalo 10 let zpatky pretrenovanim, trvalo to pul roku, do dnes to obcas poboliva

18.07.2011, 19:52 |
Robo Rajdlos: toho se trochu bojím , asi před 20-ti lety jsem si podvrkl kotník a dodnes to není úplně ono:o(
Mne do dneska v tom rameni preskakuje, ale benchi to nevadi :D

18.07.2011, 20:00 |
Pajk Máš přervaný některý ze šlach, bolí to klidně i rok. Nějaký proenzi nebo GS je k hovnu, sežeň si nandrolon, je na léčbu kloubů a šlach.

18.07.2011, 20:04 |
Pajk Ano má i jiné účinky. :D

18.07.2011, 20:05 |
20bad zajdi za fyzioterapeutem, ten ti jedinej může přesně říct co a jak, já sám jsem ted doma s kotníkem na kterej mi padla motorka, ale mám naštěstí fyzioterapeutku doma

18.07.2011, 20:41 |
Phitypaldy | Upraveno: 2011-07-18 20:41:59
Určitě sval pořádně prohřeješ a protáhneš před cvičením, že???? Určitě cvičíš s vahou na kterou máš ty a ne tvé ego? A určitě máš dobrou techniku cviku? Až lidi přestanou tohle podceňovat tak jim bude lépe.
A hlavně si musíš uvědomit, že rameno je v zátěži téměř u všech cviků v posilovně.
Nemyslím to zle... já sám mám natrhlou rotátorovou manžetu :-/ kde pomůže jen operace. Prostě jsem si nepohlídal techniku u jednoho cviku a je vymalováno.
A tady už kolikrát kloubní výživa nedpomže
Neuděláš s tím vůbec nic, na doplňky se rovnou vyprdni, sama lékarnice mi řekla, že vše je třeba brát delší dobu aby se ti to začalo ukládat v chrupavkách, kloubech apod..jelikož sám liftím, tak tyhle problémy moc dobře znám, pomáhá jedině prohřívat, nepřetěžovat a pomalu rozhýbavat. Jinak nejsem zastáncem žádného předtréninkového protahování, pokud nejsi nějaký karatista apod tak je to k ničemu. Už jen tím, že začínáš na menší váze a pokud dodržuješ techniku, tak svaly dokonale zahřeješ i protáhneš. Jinak doporučuju začít cvičit kloubní rotátory, na netu info najdeš, pokud jsou oslabené což jsou u 90% fitness cvičenců, tak tyhle problémy jsou pak hned. Stačí při výtlaku mírně jiný pohyb a je to tam :D já se jen směju, když vidím paka co si naloží na bench nebo jiný cvik a pak se pod tím kroutí jak žížala :D Jo a rozhodně bych to nepodceňoval, neb v kloubu se ti to může i všelijak zanítit, můžeš si to nesprávným tréninkem ještě zhoršit a pak už je jenom operace.

18.07.2011, 22:31 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-07-18 22:34:38
jen žasnu, jaký jsou tu některý diagnostici, že od stolu poznaj, že zrovna robo má utrženou nějakou šlachu :))
jdu hledat ty rotátory, to mě zajímá

18.07.2011, 22:38 |
Pajk A co myslíš, že to tak je? Popsal klasickou situaci.
já nevím, nevidím ho, nejsem doktor, netroufám si tvrdit příčinu. tyhle bolesti mívám čas od času taky (občas záda u lopatky, bedra) a většinou to samo odeznělo a rozhodně jsem nic utženýho neměl. naposled 14 dní zpět jsem si myslel, že mám skříplej sval nebo lehkýho housera, po 3dnech to skoro zmizlo. myslete si o tom co chcete, ale pomáhá mi taková dečka s nadrceným mramorem, jeden doktor to má patentovaný.
Robo:
Opravdu ti pomuze jen klid, me se to stalo opet u benche pred 14 dny, od ty doby sem na to nesahl. Predtim se me to stalo v unoru a nesahl sem na nej 2 mesice a bolelo i vse kolem. Limitovalo to dalsi partie.
Velmi opatrne, at se ti neco neurve, nejaka operace, je to posledni kam jit :(
A klasika mazat Voltarenem, atp.
Phitypaldy:
No tohle neni o egu, ale o tělu, me se to stalo uz 3x. I vzdy pravy prsni sval, natrzeni svalu od slachy. I telo ma sve limity.

19.07.2011, 08:14 |
Robo Ego v tom fakt není,cvičím jen doma a nikdo se na mě nedívá:o)Něco pravdy asi bude na těch rotátorech,pěkný čtení o tom je na ironfactor.cz , asi je to chce fakt posílit.Když si bez činky zkusím simulaci "Kubánských tlaků" tak mi lehce křupe v obou ramenech,ale nebolí to.Pravda je,že jsem to zkoušel po probuzení.Jinak díky všem:o)
měl jsem podobné potíže každou chvíli, vlastně furt mám :-D a používám Hyalgel Plus nebo Forte, a to po dobu 3 měsíců (1 balení cca měsíc) a hodně se to zlepší, skoro to i zmizí. Jen si pak hnu zase s něčím jiným ...:-))
muSlim: to rikam, ze rameno je zatizeno temer u vsech ,,cviku,, :-D

19.07.2011, 13:29 |
Dudelina | Upraveno: 2011-07-19 13:30:14
Proto už jsem s těžkýma váhama přestal. Sem byl furt dojebanej -zápěstí, rameno, záda. Tak radši jedu procítěně a pomalu.
Sice to není už na nějaký objemy, ale jsem zdravej :)
Všechno tu bylo řečeno.
Za mě, je to tak, jak píše 18.07.2011, 20:41 Phitypaldy
Ono vůbec když zkoušíš tlaky po probuzení a že v tobě křupe, co čekáš ?! :D
Si do toho strašně hrr a chceš to hned, i když si to nepřipustíš.
Když jsem začínal .. přiznám, že jsem rok minimálně cvičil špatně a až pak si troufám tvrdit, že jsem začínal vědět co je technika.
Nevím co je lehká bolest, ale hnout si s ramenem a pak přestat na měsíc a pak začít znovu si myslím, také není dobře. Cvičil bych dál s rezervama a zaměř se také na okolní svaly ramene. Nevidím tu při čem se Ti to stalo, jen při čem Tě to bolí. Zkusil bych víc cvičit s jednoručkami než s tyčí. Najdeš svaly o kterých nevíš.

19.07.2011, 17:05 |
Robo muSlim:taky mě to napadlo:o)
Dudelina :co jsou to těžké váhy?Třeba ty se kterými udělám 8 a méně opakování?
JuiGin: woe,jaký tlaky po probuzení?To už ani nesmím hejbat po probuzení rukama? :o)
Stalo se mi to při benchpressu s obouručkou,jinak jsem jel jeden den s velkou,za 3-4 dny s jednoručkami.Jinak já jsem začínal asi před 20ti lety po dozorem instruktora,takže jsem neměl čas si vytvořit nějaké špatné návyky.Přestal jsem proto,že jsme byli 14 dní v Egyptě a když jsme přijeli,tak jsem dostal po 5ti dnech angínu:o(

19.07.2011, 19:27 |
Arnie_one | Upraveno: 2011-07-19 19:29:10
To sou komenty :)
Těžká váha je 200 na bench :) a při tom se to stalo mě.
Bohužel pokud chceš mít nejakej progres, musíš přidávat, jak jinak chceš docílit, aby tělo dělalo progres dál ?
Robo to se prostě stane, dávej bacha, chvilku pauzu a začínej pomalu. Vynech bench a delej pek dek, a jendoručky, prostisměrky a na rovnej bench se nejakou dobu vy... . U jendoruček se mě to nikdy nestalo. Jen u VČ, tam si myslím, že je problém v tom, že obě ruce drží jendu tyč, tudíž to má vliv na rozložení hmotnosti na každou ruku.

19.07.2011, 21:30 |
Robo na velkou osu naložím max.70kg,víc železa nemám:o)
Jednoručky mám 25kg,tak s těma snad chvilku vydržím.Jinak je asi pravda,že u tý velký nemá ramenní kloub takovou volnost jako u jednoruček.
Včera jsem dobral antibiotika,kdy myslíte že je rozumný začít s aktivním pohybem?
Těžká váha je ta, kterou už přestáváš mít pod kontrolou, selhává technika, začíná cheating atd.
Kdybych si dal 200 na bench jako Arnie, tak mi zajedou ruce pod lavičku :-D
Pro mě byla těžká váha kolem 170kg mrtvola, kdy sem vždycky myslel, že mi prasknou záda :) Teď už jsem ji omezil.

19.07.2011, 22:07 |
Robo to jo ale po kolikátým opakování? Když budeš dělat bench s 10kg,tak se po pár desítkách opakování dostaneš taky k cheatingu :o)