Navštíveno 1094x

17.07.2011, 17:41 |
kaa Uz nekolikrat se tu resil problem s osobou blizkou. Co se ale stane, kdyz ja reknu kdo auto ridil, resp.komu jsem ho pujcil, ale ten dotycny to popre? Tak ci tak ho potrestaji? Nebo potrestaji majitele auta? Protoze pokud by nepotrestali ani majitele, ani toho, komu bylo auto pujcene, je to docela zajimava vec.

17.07.2011, 18:13 |
20bad musejí kokrétní osobě dokázát spáchání nějakého přestupku, ty jsi povinnost splnil, že si řekl, kdo vozidlo měl v užívání a pak je to na důkazech jaké mají, jako fotka, svědectví atd.
taky docela zajímavej nápad.... každopádně tak i tak máš neustále pravomoc odepřít výpověď ;-) nemusíš jim říct ani dobrý den a pořád si v presumci neviny ;-)

17.07.2011, 20:16 |
kaa | Upraveno: 2011-07-17 20:18:09
Jasny, ale tak abych zakonu ucinil za dost, reknu, ze jsem karu pujcil Nismovi a je to :))). A ty reknes, zes to neridil a ze nebudes vypovidat, at si polibej... A tim to musi prece skoncit. :)
To bude vhodny hlavne do budoucna, az udelaj, ze kdyz nebudou vedet kdo, tak zaplati majitel. Takhle reknes kdo, ten dotycnej rekne, ze ne a zase jsou v prdeli a pokutu neplati nikdo. Game over.

17.07.2011, 20:32 |
20bad Můžeš užít i obrácenou metodu a přijít tam s deseti lidma, kteří budou tvrdit že to řídili:-)
kaa: platí, protože se nepodaří prokázat kdo to řídil - majitel svěřil vozidlo osobě X, tak řekne, že přestupek nespáchala anebo že odmítá vypovídat a bum - pokutu platí majitel - takže takhle opravdu ne :) Jde to jinak, jak nebudu říkat, je třeba aby se ten zákon schválil v senátu a u prezidenta přesně v tomhle znění (i když ideálně, aby se ten zákon úplně smazal ze světa).
asi zalezi o jak velke prasarne se mluvi...
nicmene pokud bych mel mit nejakej fakt velkej problem, asi bych pouzil opet vcelku jednoduchou vec.
Dva dny pred spachanim prestupku jsem vozidlo prodal panu Abdullah Habibovi, bydlištěm Kardanová Lhota 53, 471 25, rodné číslo 231135/2355, což dokládám kopíí kupní smlouvy.
Kupce vozidla mne 4 dny po uzavření smlouvy kontaktoval s tím, že se na vozidle vyskytla skrytá závada a chce odstoupit od kupní smlouvy, což jsem akceptoval, vyplatil mu kupní cenu a vozidlo si převzal zpět.

18.07.2011, 15:41 |
zede Mě ještě napadla varinata s verzí pronájmu, akorát nevím jestli když někomu pronajmu auto na učitou dobu tak se on stává provozovatelem vozidla... pokud ne, tak by se prostě vymluvil na osobu blízkou... :-)

18.07.2011, 17:29 |
kaa Spis mi jde o to, ze kdyz nenajdou vinika, resp. on to popre, tak si predpokladam ulehcej praci a vyberou pokutu od provozovatele...