Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Co dělat, když člověk narazí na kreténa ?!!

o Navštíveno 2020x o
o 16.07.2011, 05:22 | dejvyxxx
Tak si to jedu městem v poklidu asi 50kou, víc ve městě kor ve špičku stejně nejezdím a najednou vidím u přechodu 2 starší slečny (70-80 let) babičky kecají a kecají a tak přibržďuji a ony se baví vesele dál. Nikde nikdo tak zařazuju z 30km/h rychlost a jedu dál. O 300 metrů dál mně div nesrazí státní policie. Z auta vylezl jeden policista ve věku maximálně 18 let a druhému bylo podobně. Vylezl a arogantním tónem praví: Doklady od vozidla : silniční kontrola.Vvšechno mu dám a konstatuju: jestli sem snad něco provedl, že mně takhle pronásledovali a div nevytlačili( to otočili snad přes ručku přede mně když už sem dávno zastavil na jejich povel STOP) No nic ,policista jde do auta chvíli tam něco čte v zákoníku a vystoupí a říká, tak pane řidič zákon hovoří jasně za nedání přednosti chodců blok. pokuta 2500 a 4 body !!! a já jen cože, jestli si dělá srandu? Že sem přibržďoval chdoci do vozovky nevstoupili !!! On že ho to nezajímá , že je mu to uplně jedno, že jestli mu to dám v hotovosti nebo na složenku. Řikám, že to není možný ,že sem nikoho neohrozil a tak.Zkoušel sem to po dobrym : NEŠLO to. My prej sme 2 a viděli jsme že jste mohl zastavit a pobídnout chodce a vy ste to neudělal a bla bla..Obešel auto a řikal když máte na oktávku budete mít i na pokutu. Si řikám si dělá srandu ne? Co je tak zvláštního na jedniničkový oktě??? kouká dál a praví: Ty kola taky nebyly za pětikorunu zřejmě!!! Řikám o co mu jde ču***.No arogantní zmrdík, závistivej skřont.Tak sem neměl sebeneší šanci.Pořád sem do kola protestoval, ale on že jsou a že mám stejně smůlu. Tak sem si bohužel musel nechat napsat složenku a opravdu s chutí mně čeká zaplatit 2500 kč za něco , čeho si nejsem vědom. Za tohle by mohli pokutovat každýho řidiče 5* denně. :( Trošku sem se rozepsal, ale takhle to přesně ,, bohužel,, bylo. Tak trochu reaguju na thread pode mnou jak policisti jezdí.A pak se nechat od nich pokutovat za nesmysly je fakt buzerace a tahání peněz z lidí. Je nějaká šance odmítnout pokutu , když jsou policisté dva? Dva svědcí, kteří si pokutu odůvodní?člověk bude prostestovat a policajt si stejně něco najde, když chce pokutu dát tak jí asi dá stejně :(

o 16.07.2011, 06:30 | mr.brain | Upraveno: 2011-07-16 06:31:21
A proč sis nechal dát pokutu? Měl jsi to chtít všechno zaprotokolovat, uvést svojí verzi, že obě koukaly mimo silnici a vedly rozhovor, načež jsi zpomalil na cca 20 km/h, ale ony nevěnovaly pozornost a dál se bavily, čímž jsi v rámci plynulosti dopravy zas rychlost zvýšil. Dále jsi měl uvést arogantní chování daného policisty s přesnými citacemi co Ti řekl a myslím, že by ho podobný srandičky docela rychle přešly... Teď už je pozdě, jakmile jsi zaplatil, jde sice podat návrh na "obnovu řízení", nevím teď, jak se to přesně jmenuje, ale to musí schválit nadřízený orgán a to se většinou neděje (proč asi). A celou situaci by krásně vyřešila kamera za pár korun - stačilo jen říct, že máš záznam, že obě evidentně přecházet nechtěly a sklaplo by mu.

Jediný co teď můžeš dělat, tak podat stížnost na PČR na daného policistu za jeho chování, ale myslím, že ani tam to nebude žádná hitparáda.
o 16.07.2011, 06:31 | Honcke | Upraveno: 2011-07-16 06:33:47
Když si myslel že to je nesmysl,nemusels platit,nesouhlasit,a napsat k tomu vyjádření-pak správní řízení ne?
o 16.07.2011, 06:32 | mr.brain
Honcke: správní :) tohle trestný čin není :-D
o 16.07.2011, 06:33 | Honcke
Teda správní kurva:-)Sem teď přišel z noční no:-)
o 16.07.2011, 06:56 | rcman
Blbý, no!
Udělal si blbost že si přistoupil na zaplacení pokuty. Tim ses vlastně přiznal k tomu přestupku. Který si (dle tvého popisu) nespáchal...

Nebylo by ani od věci sebou tahat místo kamery na palubku. Ještě diktafon, pro případný kdy má policii blbý kecy a narážky při silniční kontrole...
o 16.07.2011, 07:46 | dj.DEKL
[ Link ] Můj zážitek, zatím mi žádný předvolání nepřišlo...
o 16.07.2011, 11:11 | Luke_288
problém je, že lidi neví, jaký mají práva. v takovýhle případech (stalo se mi 2x) chci, aby mě oznámili, žádná složenka. na to se vypisuje protokol, kde je místo pro tvoje prohlášení. tam napíšu, že nesouhlasím s přestupkem, zdůvodnění, proškrtnout volný místo a podpis. sem bych navíc pčipsal ty kokotský poznámky a on by to ve finále na služebně zahodil. kua začínám přemejšlet o nějaký tý kameře.
o 16.07.2011, 12:10 | X-sat (M)
Poděkuj Langrovi za nábor těchto kvalitní policistů...

Kamera do auta - asi pomalu samozřejmost...
o 16.07.2011, 12:15 | thepyroman
dnes sem taky jednoho potkal, jedu si takhle po hlavni pak odbocuju na vedlejsi kde potom zacina pesi zone jedu tak 20km/h a v te zatacce si jdou pan s pani jak kdyz to je jejich tak jedu, ona zacla neco rvat ze mam cumet tak sem to opetoval ze ma cumet ona a pribrzdil sem sla k autu tak stahuju okna a probiha vymena sympatii najednou rana ten kokot mi pesti rachnul do zadnich dveri, to uz jsem venku z auta no proste curak ona taky pekna p..a tak se jen bezvyzname hadame a ja jeste spechal, mel sem tisic chuti mu dat tecku, ale vsude mraky lidi mozna i kamer za to i to nestalo, takze mam promackle dvere a zalusk an jednoho borce.. ten svet speje buh vi kam, jako nadavky beru to je dnes bezne ale ze vam nekdo jen tak rachne do auta.. ted si rikam ze ja vul jim i snad nezastavil a nenechal je se prochazet v krizovatce..
o 16.07.2011, 12:20 | mishan
ty kokso, tak takhle bych se buzerovat nenechal, udělal si blbost, že jsi zaplatil, tohle bych řešil okamžitě správním řízením..... a vůbec bych se s nima nebavil,kor s takovýma cucákama, ale příště už budeš chytřejší, no ;-)
o 16.07.2011, 12:52 | dejvyxxx | Upraveno: 2011-07-16 12:59:00
Tve to mně mrzí dvakrát, jednou, že člověk prakticky nic neudělá a jen náký zmrdi si na něm chtěj smlsnout a po druhý, že sem jim uvěřil, že stačí jejich svědectví. Ta kamera to je zajímavý nápad fakt.Nákej buzerant , kterej si neumí vydělat na auto bude za to trestat druhý. Takže postup je nesouhlasit ? A pak proškrtnout protokol bez vyjádření? a podepsat jo? Hold jednou sem si tím prošel, tak aspoň pro příště bych rád byl chytřejší. Je pravda, že sem nikdy nestudoval jak se chovat v takovymhle případě. Kdyby mně změřili, že sem jel 70 tak ani nemrknu a zaplatim.Ale takhle.... k zamyšlení fakt!
DJ.dekl: Taky pěkný..podobná situace,podobný paragraf, 2500 bloková a asi 4 body.To je fajn, že si to uhádal, já sem v tu chvíli uvěřil jim, že když sou dva tak bych toho moc nenadělal :(
o 16.07.2011, 12:55 | mishan
no já jak vidím, že mě bere hlídka, kde jsou mladí cucáci, tak je jasné, že si chcou hrát na velké šéfy a chtějí se předvádět a to se prostě nedám.... :-)
o 16.07.2011, 13:00 | dejvyxxx
tj no.To chápu. Kreténa na škole šikanovali a on si to teď bude vybírat.Kolikrát zastavim na přechodu a borec z protistrany to tam švihne a omezí chodce, ale ty nikdo nepokutuje :(
o 16.07.2011, 13:45 | Rudi
a já bych byl v takový chvíli taková svině, že bych se tam s ním pohádal, nechal si vypsat protokol o nesouhlasu a po jeho podepsání bych mu s chutí oznámil, že celý tento průběh zaznamenala kamera v autě a budu si na jeho jednání stěžovat u jeho nadřízeného :-) a chlapec by mohl bejt akorát pěkně nasranej
Kamera není vůbec špatná věc, z jakýho důvodu jí asi tolik lidí vozí v Rusku?
o 16.07.2011, 14:27 | Luke_288
nestačí jen proškrtnout, musíš napsat, že nesouhlasíš s přestupkem, důvody proč (ale není to nezbytný) a proškrtnout volný místo, aby tam nemoh nikdo nic dopsat
o 16.07.2011, 14:41 | X-sat (M)
Doplním Luka - každý už máme mobil s foťákem, takže pěkně vyfotit ten dokument.

Nesnáším zbytečnou buzeraci... Ale stejně tak nesnáším tu dnešní aroganci a ignoranství lidí, se kterou se mnohokrát kolegové v uniformě potýkají, byť jsou v plném právu.
o 16.07.2011, 14:49 | swep
jako kluci nademnou, spravni rizeni, v zadnem pripade nic platit nebudu, necham to prezkoumat a pokud vim jiste ze pochybeni nebylo na me strane, tak klidne i k soudu + pozadavek na uhrazeni ztraty na zisku vznikle ztratou casu pri jezdeni po uradech a soudech atd..
o 16.07.2011, 19:29 | mr.brain
X-sat: máš pravdu v tom, že někdy se PČR chová opravdu vzorově a přesto jsou lidi arogantní a nepříjemný
o 16.07.2011, 21:25 | mrazik
Zatim jsem narazil na policisty, co byli v pohode a chovali se slusne, ale ve vyse uvedenm pripade neplatit a nechat sepsat na spravni rizeni - samozrejme by nic neprislo. Hlavne nic platit na miste, protoze pak neni odvolani.
o 16.07.2011, 22:13 | bafis
a nebo by prislo a zaplatil by jsi o 1000 vic za spravni rizeni......ponevadz tam uverej tem dvoum soudruhum, v tom meli pravdu, bohuzel vlastni zkusenost ;-)
o 16.07.2011, 22:25 | MazliG
zmrdi ...
o 16.07.2011, 22:31 | PlusOne
jako MazliG

To, že jsou dva, nehraje roli, nedokážou, že ty důchodkyně chtěly přecházet. Ze zákona jsi povinný umožnit přejít chodci, který "zřejmě hodlá překročit vozovku" - to je problém, to hodlání.....JAK to chceš dokazovat?
Nicméně, ty jsi s přestupkem souhlasil, podepsal, zaplatil, a jseš holt v prdeli, takže jediný, co teď můžeš, je poučit se z toho pro příště...
o 16.07.2011, 23:08 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-07-16 23:11:25
Já lidem na přechodu i těm, co chtějí přejít nezastavuju, když jsem třeba v koloně 5-ti aut jako poslední, nevím, proč bych měl zastavit, zbytečné, když za mnou nic nejede a mohou v klidu přejít. Občas se někdo naprdne, ale neřeším, stejně 40% lidí se ani nepodívá a vleze tam. A pak jsou jiní, který stojí na začátku přechodu a jen čumí a když jim člověk zastaví, tak nejdou.
Jinak pokud jsi přistoupil na blokovou pokutu, tak to byla chyba, ale na druhou stranu, nesouhlasil bys = přestupkové řízení, za který zaplatíš kolem 800,- Kč + ještě pokutu, co ti dají, strávíš s tím čas a výsledek bude stejný.
Jinak to jsou ti Íčkovi mladí a naštvaní "muži" (čti KINDERPOLICIE), který nastupují k policii, protože jí chtějí změnit. A to se jim daří :-(
PlusOne: Ono to je diskutabilní, policajti řeknou, že viděli, že chtěli přejít a on nezastavil. A to kolik lidí na kolik policistů, to je taky diskutabilní, někdy 1 člověk na 2 policisty = ten člověk má pravdu, jindy zase obráceně, nebo když je to 2:2 třeba, tak remíza - nedokázalo se prokázat. Každopádně asi mít kameru vpředu i vzadu, pak všechny kontroly hnedka nahrávat na video atd. protože to fakt někdy stojí za ho. A to myslím z obou stran, jak PČR, tak lidí...
o 16.07.2011, 23:33 | Brnďa
koukám, že mladí policisti si musí prostě hrát na velký šéfy a hlavně oni vše ví a vše znaj, pro ně je každá získaná pokuta jistým povýšením :-) jak jsem psal s vyfukem, upadl, normalne bych se s jinym domluvil, nebylo to poprve co se mi to stalo i na jinych autech a jen to bylo at to dam dokupy a konec, nerekn jizda bez pasu, to drzim hubu a zaplatim, ale tady jak zjistil ze proste mam jinak na aute vse v poradku tak chtel aspon 500 za ten vyfuk, nerekl bych kdybych to tocil do 5 ti tisic aby o me vedela cela ves, ale jel sem fakt na 1500 otacek a lechtal plyn ze to nebylo skoro slyset......hlavně styl jejich jízd je šilenej..za chvili to bude vypadat jak v kobre 11 :D
o 16.07.2011, 23:59 | Proffesor_W
kdyz to bylo jen 300 metru, mel si jit za tema bábama a zeptat se jich :)
o 17.07.2011, 05:33 | dejvyxxx | Upraveno: 2011-07-17 05:34:17
Profesor_W: Ono já čekal na červené a pak zahnul do leva a pak sem zahnul k bance a takže vracet se zpět by zabralo zase pár minut, těžko by tam babky byly.I když možná by stáli pořád stejně a bavily se :(

Bafis: Právě,že někdo říká neplatit a zkusit správní řízení. UVěří policistům a dostanu 5000+800 za správní.To bych už byl nasranej trošku jinak, i když i tohle pro mně byla nejvyšší pokuta vubec.Jinak by mně zajímalo jak se to v tom správním řízení řeší.
Kamarád jel tehdá na oranžovou na sněhu nechtěl riskovat smyk ze zabrzdění,takže bezpečně projel na oranžovou.A policajti taky neměli dukaz a jen tvrdili že jeli za ním. Kamarád správní řízení 7000 pokuta a snad taky nějaké body. Důkaz neměli pokutu udělily na základě výpovědi dvou " nestranných policistů ".Si snad nad tím sednu s právníkem a budu studovat kkroky, který má člověk učinit a v jakých situacíc jinak to snad dnesak není možné. Pak už jen ty kamery, ale kde to jsme :(
o 17.07.2011, 07:59 | mr.brain | Upraveno: 2011-07-17 08:03:36
dejvyxxx: kamaráda měl použít advokáta a vzhledem k okolnostem šlo operovat krajní nouzí... viz. [ Link ] a [ Link ] a [ Link ]

edit: jinak je opravdu treba znat nejen 361/2000, ale i 411/2005 a i prestupovky zakon 200/1990. K tomu zakon o mestske policii 553/1991 a o policii - puvodni 283/1991 a k tomu "reformy" 273/2008, 274/2008. Takze asi tak :-D (a to nemluvim o tom, ze by nemela chybet znalost Ustavy a Listiny)
o 17.07.2011, 13:53 | dejvyxxx
trošku právníček ne ?:D No jinak kamarád mi řikal, že mu řekl právník ať se na to vykašle a zaplatí to, že to nemá smysl a platil by ještě víc tak asi tak (takže asi ne moc dobry pravnik ) Zákony nastuduju dík :D
o 17.07.2011, 14:02 | Jendys
do táty narazila ženská která vycouvávala z výjezdu, nešlo se s ní dohodnout, tak táta zavolal policajty, ty uznali že je chyba u ní, sepsali protokol, baba řekla že bez právníka nic nepodepíše a bylo vymalováno, oni jí donutit prej nemohli, takže si to tatík cvakal ze svýho :-( buď to byli nějaký lemplové, nebo budu odteď operovat stejně, bez právníka ani čárku
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3926 sekund.