Navštíveno 4823x

14.07.2011, 19:07 |
dejvyxxx | Upraveno: 2011-07-14 19:08:14
AHoj, nevíte někdo koli kse pohybuje cena za výměnu komplet podvozku. Origo za sportovní stavitelnej . Má mi to dělat známej ale nevim jestli mně nechce natahnout.Proto bych se chtěl zeptat v jaký cenový relaci se pohybuje cifra za práci a jak dlouho to trvá. On tvrdí že je to práce minimálně na celej den.Je to na Octu I, Díky D
celej den nevim nevim,nevim jak je podvozek na octe,ale na felde drzi tlumic na jednom sroubu a jedny matce :P a pak se s tim teda musi na geosku mno.
rekl bych ze hlavni co potrebujes je stahovak/y pruzin,na zbytek ti staci klasicky veci,klice,gola apod..ja delal komplet podvozek a mel sem ho za cca 4hodky vymenej a to sem to delal poprvy.

14.07.2011, 19:22 |
Brnďa | Upraveno: 2011-07-14 19:23:55
záleží jak vše půjde povolit, jestli neutrhne nějkaý šroub atd :) pokud pujde vse dobre tak je to prace na chvili :)
me poprve nenapadlo stahovat pruzinu, ale to bylo kdysi amatersky zacatky a povoloval sem dokud mi to vse neodlitlo do neznama :D jeste ze jsem mel nahradni veci tak to tak nebolelo:-)
4 hodky řikáte jo?:) to by pak ta cena teda moc neodpovídala no nevim nevim. :D KAždopádně by mně zajímalo za kolik se to melouchem dělá.
heled dejme tomu 1000kc 1300? opravte me....kolik po tobe chce? jestli to neni tajne :-)
tady u nás v servise to je cca 800 Kč za práci + do litru za geometrii

14.07.2011, 19:59 |
Kesam Když sem neutrhal šrouby na 20 let starém Fakanovi tak pochybuji silně že je na Oktávce utrhá :-) To uděláš doma jako prd já to dělal taky :-)

14.07.2011, 20:00 |
Kesam Kolik chce kámoš sem radši napiš :-)
at počítám prej 1700-2000 litry je to prej práce na celej den :) S tim že geometrie se dělat nemusí prej. Tak já nevim
zas takvoej kámoš to neni teda jak tak na to koukám :D
heled doma u piva a na spalkach ti to za 500 udelam ale geometrii si zaridis:-) po pivu nejezdim m:-)
No klucí kdyby tu byl někdo kdo mi to udělá z okolí kladno, Praha tak třeba nějak do toho litru ?Tak dejte vědět.

14.07.2011, 20:15 |
Komba Hele zadky jsou hotový za hodinku a předek může trvat tak 2-3 hodiny,takže ty 4h,max. 5h.A jestli máš výškově stavitelnej,tak ani nebudeš potřebovat stahovák,ale to bych kecal,já ho nepotřeboval.
Takže když bych ti to dělal já,tak tě to vyjde na 1200 i s geometrií.Jenže Oct. nemá asi šlicový díry na těhlici,takže se nemá co ladit bych řekl.
tak pokud máš podvozek jako tlumič s pérem tak na předku seš v tom tak za 1h až 2h když to nejde a si lemra , zadek tlumiče oktávka cca 15-30m práce ven starý nandat nový, péro vzadu +30m nebo 1h když si levej....
já si myslim že tak 2h práce to prohodit a ještě bych měl rezervu..... takže u nás bys platil max 1k
geometrie proč ? nedělal bych
Takže geometrie je zbytečná jo? Já myslel že se musí dělat? Koukám, že si lidi za melouchy říkaj dvakrát tolik než co se bere v servise taky pekny.

14.07.2011, 20:20 |
Brnďa tak pokud to polozi na zem tak mu pudou kola do A a tak trosku to sestelovat ne? :)) i kdys je to ais zbytecny :)
dyt se to z 99 procent musí rozhodit ne?
jasne ze se geoska musi delat

14.07.2011, 20:30 |
Komba Jestli je to takový tlumič
[ Link ] | ,že se vsadí to těhlice,tak nedoladíš nic.Musel bys nějak měnit ramena,což je blbost a nebo mít horní uložení na unibalech....jestli nebudeš snižovat o 60mm,tak to neřeš.
jj to uchycení tlumiče je takové,ne chci to snížit třeba o 30mm ,nechci z toho mít skládačku. Originál podvozek má nalítáno už 3* kolem světa tak i proto sem volil jinej a rovnou stavitelnej. Takže se geoška dělat nemusí jo? SE tu z toho strhal debata jestli se musí nebo nemusí dělat geometrie. Avšak kdyby to někdo chtěl vyměnit tak nabídka pořád platí :)
Geoska se delat musi, beru to z pohledu nastaveni geometrie na seriovym vs. sportovnim podvozku oktavie. Je tam snizeni o 30mm a hodnoty jsou jiny.

14.07.2011, 20:36 |
Komba Jestli se geometrie musí dělat,tak ať mi nějaká hlava vysvětlí jak:) rád se přiučim.Samozřejmě že se bude dělat sbíhavost,ale odklony nehrozí....jinak odkud jsi?nějak nemam co dělat:D
požadovanou geomterii ale uděláš pouze pokud máš laditelný horní uložení....
vzadu na O1 nenaladíš ani prd , vpředu ti to pude do A když to auto pude níž ale to je běžnej jev auta s mcpersonem a neznamená to že když ti auto propruží tak se tam něco semele a předek bude sbíhavej, kola sou rovně v jakymkoli propružení takže jen vsadíš do těhlice a když nemáš laditelný uložení tak na geomterii bodej, montoval sem to na dost mcpersonů a nikdy se nerozhodila a nikdo si nestěžoval.....
ale uvidíš sám až to tam bude co se změní.... počítej že tě budou víc tahat vyjetý koleje
No počítám i že to ztvrdne,ale ten originál houpající se a vrzající podvozek je už k nevydržení. v zatáčce se to div nepřeklopí jak je to měkký.když se o to opřu tak ten tlumič jde k zemi a nemusím ani moc tlačit.Takže hlavně chci aby to bylo funkční a taky to trochu vypadalo když už tam mam 18ky kola :)
že se O1 houpe to neni nic novýho pod sluncem, že vrže to taky ne ale počítej s tvrdym podvozkem že bude vrzat všude všechno 3x tolik :)
no mně nevre intoš ale uložení :) Nedělej z toho křáp :D
to s podvozkem příjde neboj ;-)

14.07.2011, 21:06 |
Komba Jak sem říkal i já,musel by jsi mít laditelný horní uložení.A když to bude těch -30mm dolů,tak to není tak strašný.Sbíhavost bych dodatečně udělal,stejně si jí možná od doby co máš auto nedělal:D ...
nismo: Tak já myslim, že už to horší bejt nemůže než ten originál nefunkční.Jeden kolega má sportovní sračku na golfu, nákej JOM a příjde mi to měkkčí než ta moje serie :(
pokud máš mrtvý tlumiče tak se to auto houpe jak lodička.... díry to vymětá s přehledem akorát s ránama když sou kaput..... to že se ti zdá auto tvrdý dělaj ty 18" což je na O1 prostě moc a je pak jako trakař, když dáš ted tvrdej a máš 18" tak budeš cejtit každej kamínek a po chvilce tě to bude srát :)
Komba : jasně , pokaždý když pojede na geometrii tak tam něco najdou tim si může bejt každej jistej i kdyby mu jí dělaly před měsícem ;-)))

14.07.2011, 21:36 |
Komba NP:jo,každej servis co si chce nahrabat ano.Já když udělam geometrii a je dobrá,tak nebudu člověku cpát do hlavy,že to měl rozházený jako prase a on byl spokojený...maximálně tak dobrý placebo.
To že se ti to kolébá,bude pravděpodobně už zničenýma tlumičema.Jel jsem v pár zdravých octávkách i přes to že jsem odpůrce šípů:)tak to sedělo normálně a žádná houpačka.
A mam obdobu JOMu,SupeSport a je to tvrdý dost,ale zatim nevytekly:D a taky výškově a stavitelně laditelný.
Tak tak...18ky na oktu sou uplně akorát bych řekl. Kamarád má 19ky a to už se mi zdá dost,ale on by tam nejradeji narval 20 ky :) zase oproti 15'' to drží jako prase i s tim podvozkem na hovno .

15.07.2011, 10:00 |
gizmi Sem zase pise lidi a ceny zadna :D :D
Na golfa IV jsem taky nahanel nekoho na presne tuhle praci a kdyz jsem se ptal, tak 4t autorizak, 3t ATU a 2t bezna dilna..nakonec me to udelal kamarad za 600,- a za 500,- bez papiru jsem si zajel na geo.. Preber si to po svem..;) Kazdopadne tomu dotycnemu bych to NEDAVAL!! Uz jen kdyz ti tvrdi ze neni potreba geo :)
No to je právě to že i tady na tomhle threadu ti půlka lidí tvrdí, že geoška potřebná není a půlka lidí, že by jí udělala tak já nevím kde je pravda :)
tak to snad poznas po namontovani ne?kdyz se nic nezmeni tak proc ji delat?
Nevim, jestli poznas 2mm, ale urcite to poznaj gumy za par tisic km...

15.07.2011, 21:09 |
Komba Já jsem namontoval,snížil co to dá(cca 40mm),5000km najeto a zatím nic,je možný že se to projevý dýl,ale co můžu dělat,když to taky nejde vyladit....sbíhavost si pro jistotu udělej ať máš klid,ale víc udělat nejde,krom další investice do uložení.