Navštíveno 2141x

[ Link ] Co na to říkáte? Já bych docela řekl, že to bude více v pohodě než u kde jaké aktuální banky, jsem zvědav, jak to rozjedou a jak to bude vypadat dále, služby, poplatky apod. Jsem už 3 roky u mBank a naprostá spokojenost :-) ale i tak to pak omrknu :-)
Mbank a spokojenost? :-)) a to že ti 4x změní podmínky a z banky bez poplatů je najednou docela zpoplatněná ti nevadí?

13.07.2011, 19:52 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-07-13 19:54:37
Jaké poplatky sim tě? :-D Jestli jsem jim za celou dobu co u nich jsem zaplatil tak 100,- Kč tak je to moc :-D
U ČS jsem dával i přes výhodné balíčky na míru a podle toho, co jsem využíval, 250,- Kč HA HA HA :-D Navíc balíčky jsou na ho... neb každý měsíc není stejný, někdy platím více příkazy, někdy zase jiné věci...
Mám x TP, dávám měs. tak 10 příkazů, mám tam inkasa, vybírám tak 2-3x měsíčně z bankomatu, vše platím kartou a jsem v pohodě :-)
A to že u jiných bank mění ceny služeb, balíčků atd. to nekomentuju vůbec raději :-D
Jde hlavně o princip. Jejich mega vstup na náš trh a teď to je úpně jiná písnička.
jo sice neco zpoplatnily,ale me jako normalniho uzivatele,kterymu tam pride +/- 20000 mesicne,z toho 15 vybere najednou a 5 zaplati prevody,tak me ucet vyjde na 9kc za jeden vyber z bankomatu :) takze ja jsem spokojenej s mbank.
No tak začalo to - snížení úroků na spořících účtech, změny sazeb půjček, zavedení plateb na účtu bez poplaků, zrušení zadarmových výběrů - respektive s omezením. Já nehodlám bance za to, že ji svěřím peníze platit. Ani těch 9 korun :-)
Tiež ma to zaujalo ale čiste len zo zvedavosti, je za tým Kellner, tak som zvedavý čo z toho spraví. Inak som už 11 rokov NADMIERU spokojným klientom RB, ex-eBanky, exexExpandia Banky :-)

13.07.2011, 21:07 |
Aegis já jsem od Mbank musel utéct.
1) nedali se vkládat peníze na pobočce
2) nepřímají platby ze zahraničí (nemaji IBAN)
3) i po desátém vyplnění formuláře o pujču se mně nikdo neozval.
AirBank by mohla být jiná, nejsou to žádní poláci, ale PPF s Kellnerem
1) mi nevadí :-)
2) jo, tohle je průser, navíc když na slovensku mají IBAN
3) hmmm, já když něco chtěl, do 24 hod. se mi ozvali, tak nevím, proč tě tak milovali a kašlali na tebe :-D
Každopádně, když se člověk mrkne na tohle
[ Link ] tak jako základy banky jsou dost dobré :-D Uvidíme no, jak to má dotažené už teď předem a nebo jak to budou dolaďovat, což by byla škoda. Každopádně třeba Homecredit jim šlape v pohodě, takže to fakt nejsou béčka.
air bank by měla bejt dost v pohodě, alespoň to říká kámoš co dělá u McKinsey a ty maj slušnej přístup k info.
mBank nekomnetuju, na půl roku jsem jim svěřil prachy na spořící účet, kterej vychválili do nebes, následně x krát sundali %, tak jsem spokojenej u RB
já sem nakonec od Mbaňky přešel k Fio. Mají pobočky kde zadarmo vybereš hotovost nebo vložíš. Pohyb na účtu zadarmo, lepší IB. Jen chodí o den déle prachy a není zadarmo výber z bankomatu.
Air Bank - jsem zvedavej jaký model nabídnou. Když mě to zujme nemám problém založit účet

14.07.2011, 15:38 |
Conan Only_One: už maj pár bankomatů, kde je výběr zdarma. Jinak já jsem s FIO spokojen, sem tam už asi 3 roky, tenkrát to ještě byla záložna.
Tak kdo už tam má účet, nějaké postřehy k chování, komunikaci apod.?

26.02.2012, 21:08 |
MaxxT airbank dobry, jen nejde vlozit do bankomatu vic jak 300 000 najednou a jeste musis mit serazeny bankovky uplne za sebou jak jdou. jinak je to asi stejny jako druhy ucet co mam v postovni sporitelne, tam je taky vse zdarma, pokud nelezes do banky a ovladas to pres internet a vkladas a vybiras v bankomatech ..
Ja mam. To ze musis mit bankovky serazeny jak jdou po sobe je blbost, ja to tak strkam ve stosu zprehazeny a nikdy se nestala chyba.
Banka jako takova dost user friendly, jeden kiks se mi stal, kdyz mi bankomat penize pripsal na sporici ucet a ne na ten na kterej je vazana karta aniz bych to chtel. To me docela vydesilo. Sporici ucet nejlepsi procenta, jsem spokojenej.
Jak to tak procitam,asi taky zmenim...
Uz 10 let jsem u CSOB,snad kazdyho 1/4 roku meni podminky,mesicne jsou vsechny poplatky uz pres 100kc a za ten rok se cosi nasklada....

27.02.2012, 08:23 |
Daryl (A)
kdo rikal, ze se ze zahranici nedaji do mBank posilat penize ? :)

27.02.2012, 08:27 |
Daryl (A)
jinak mBank mne taky nakrkla. Sel jsem tam primarne kvuli uroceni na sporicim uctu. 3,5% bylo zajimavych, nicmene kdyz jsem zjitil, ze po pul roce to sundali na 2, po dalsim na 1,1 a aktualne tam snad ani zadnej urok neni, tak to mne sere. Zavedeni dilcich poplatku chapu. Spousta firem si z nich udelalo agregacni banku (bud na prijem tisicu drobnych plateb nebo naopak na rozesilani).

27.02.2012, 09:17 |
gizmi | Upraveno: 2012-02-27 09:18:50
zajimave:) s manzelkou mame CSOB (manzelka) a Mbank (ja) a NAPROSTA spokojenost. Ona jako studentka ma v CSOB naprosto vse zadarmo a ja jakozto makáč v mbank taktez a kdyz potrebuji penize v hotovosti (platim vsude kartou), tak vybere manzelka a ja ji to zadarmo preposlu. Defakto CSOB mame jen vzhledem k vyberum zdarma a nechavame tam jen neco malo a na vse ostatni mame Mbank :) Skvela kombinace, kdy neplatim za NIC ani korunu..
Jinak sporit penize na uctu = nechapu .. sporim pres fondy a stavebko :)

27.02.2012, 09:29 |
Daryl (A)
gizmi: z fondu nemas penize dostupne kdykoli a ze stavebka uz vubec. Proto sporici ucet.

27.02.2012, 09:33 |
gizmi Daryl: mas pravdu..;) Tak jsem na to nikdy nekoukal - sporeni beru jako dlouhodobou investici a vzdy si nechavam na uctu tolik penez, abych mohl pokryt pripadne problemy.. Ale to je asi rodinou, otec "spori" investici do technickeho zlata, coz nejsou penize dostupne uz vubec defakto..
gizmi: jako Daryl. hlavně garantovaný fondy maj snad ještě mensí procenta než spořící účty a stavebko? kolik je tam % úrok bez omezení výše vkladu?
mě se povedlo vychytat hypoteční zástavní listy, kde jsou 3% garantovaný, ale je to na 3roky, tzn jestli 2,7% a peníze kdykoliv nebo 3% a x let bez peněz? stejně je to směšný, ale lepší než drátem do voka

27.02.2012, 10:50 |
Daryl (A)
tak optimalni je mit portfolio rozlozene. Nicmene od sporiciho uctu vzhledem k jeho znodnoceni cekam pouze vyrovnani nakladu na provoz bankovnich produktu. Nekterym poplatkum se tak ci tak nevyhnete, sem tam nejaky pojisteni, platba v zahranici ... investice s dlouhodobym vyhledem se samo resi jinak a zajisteni do dalek budoucnosti treba tim investicnim zlatem, ze ? :)
Ale u kazdeho je to stejne. Nez se clovek dopracuje k dlouhodobym investicim (a jakoze vetsina vubec), konci na sporicim uctu, nebo v lepsim pripade na stavebku. I ldyz zrovna stavebko moc idealni neni. Je tam vazba na ucelovost a uroceni taky nic moc pokud chces vetsi obnosy. Stavebko je z principu pro nizsi a stredni vrstvy, nebo jako sporeni pro deti (jednou z toho zapalti akontaci na dozivotni opratku) ...
Ja presunul firemni ucet k Fio a jsem plne spokojenej. Sel jsem tam jakozto do banky, kde nebudu platit zadne poplatky a s tim, ze uroky tam budou minimalni ... neco za neco.
Vse funguje presne jak ma a mam pocit, ze se snazi a porad malicko posouvaji dopredu, takze jsem spokojenej.
Je pravda, ze na pobocce neni nalesteny mramor jako v CS, ale jenom jsem si tam zalozil ucet, vyzvednul kartu a vice nepotrebuju.
mam AirBank uz 3mesice a zatim jen spokojenost
mam ji i blizko a otvitacka 9-21h denne vcetne vikendu a svatku :-)
Daryl - já to říkal a klidně to budu říkat dál. mBank slavně vloni povolila zahraniční platební styk (věc, bez které se třeba já neobejdu ani týden) a co bys řekl... chceme si nechat poslat platbu z jedné z největších amerických bank a nejde to. Nemají totiž mBank ve svém číselníku zahraničních bank. Čili to prostě nejde naklikat :-) mBank mi na dotaz poslala seznam tří partnerských amerických bank, ze kterých platby přijímat prý umí, ale to je mi k ničemu, ani jednu z těch tří bank neznám, potřebuju to zrovna z Bank Of America. Takže palec dolů :-/ Je mi jedno, čí je chyba, že svět mBank nezná, ale pro mě je takový účet naprosto nepoužitelný.

27.02.2012, 14:58 |
gizmi | Upraveno: 2012-02-27 14:59:13
Mr.Scully: pekny.. :( Je fakt, ze k tem v CR mam jeste ucet v Nemecku na zahranicni rychle platby - myslim ze par lidem (me urcite) se to vyplati.. Na dovcu jezdim s DE cestovkou a mesicne platim kolem 3 plateb v DE..
gizmi - to je jedna varianta, akorát nevím, jak je to pak s navázáním německého účtu na české účetnictví :-) Nebo samozřejmě mít účet v ČSOB, ČS, Reiffce nebo prostě kdekoliv jinde, tyhle banky zná celý svět, ale zase si účtují za příchozí platbu třeba 300+ Kč, což taky není nic moc.

27.02.2012, 17:14 |
Daryl (A)
Mr.Scully: ja posilal zahranicni platby na mBank i pred tim, nez mela mBank SWIFT a IBAN.
delalo se to pres CSOB, kde IBAN se zadal CSOB a SWIFT se vygeneroval v nejakem toolu na CNB. Platba svizne dorazila do 3 dnu.