Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > jak jezdíte s dětmi na kole?

o Navštíveno 996x o
o 13.07.2011, 16:45 | Petura
[ Link ]

tohle mě tak trochu nas*alo ... máme dvojčata a když chci na kolo, tak jak asi dám dvě sedačky na kolo?
a hlavně bezpečnost vozíku X sedačka na kole je taky na hodně dlouho ...
když do vozíku na silnici vjede auto, tak budou KO děti i já, a když budou sedět v sedačce tak se nám nic nestane? řekl bych že to bude mít stejný následek jako s vozíkem .....

když na nějaké polňačce nebo cyklostezce díky písku nebo jinému bordelu padnete v zatáčce z kola, tak co se stane?
díte se sedačkou zůstane stát ve vzduchu?! nebo padne s vámi a dá si taky ránu o zem?
co se stane s vozíkem? s největší pravděpodobností nic, protože za kolem drží na kloubu a když se kolo převrátí tak vozík stále stojí a kdyby přeci jen náhodou šel na bok nebo na střechu, tak dítě /děti sedí v rámu /kostrukci, s pásem přes ramena a mezi nohama a dalším pásem kolem pasu, krytý poměrně pevnou tkaninou ...

každopádně nejsem magor abych jezdil štreky po státovkách ale občasnému přejezdu se člověk nevyhne a jízdě po městě taky ne ...

takže ať se někdo chytí za rypák a zamyslí se nad bezpečností vozíku a sedačky
něco jsem najezdil se sedačkou když jsem vozil synovce, teď jezdím s vozíkem se svýma dětma, a ať si říká kdo chce co chce, prostě vozík je pohodlnějí a daleko bezpečnější než sedačka

o 13.07.2011, 18:36 | Phitypaldy
Link jsem neotviral, ale asi vim oco jde. Rano to bylo v tv, ze se nesmi pouzivat voziky pro deti.

Naprosty souhlas s tebou... a na tebe jsem si hned rano vzpomel jak si sem daval foto prcku ve voziku ;-)
o 13.07.2011, 19:25 | Paczqo
Sice kolaře moc nemusím ale raději vidim na silnici kolo s vozíkem než bruslaře, kterej sotva na těch bruslích umí, jak ttlačí před sebou kočárek, na to by se spíš měli zaměřit.
o 13.07.2011, 20:23 | Dudelina
Já tedy vozíků říkám pojízdné rakvičky + teda jak k tomu pěkně ty děcka žerou prach od cesty, drncání....

Já jsem si prostě kolo s dětma odřekl a čekám až víc vyrostou.
o 13.07.2011, 20:26 | CRK
obě varianty jsou na hovno... Děti tam s tebou nemaj co dělat. Je to nebezpečný.
o 13.07.2011, 22:41 | hanzz
Na dovolený jsem viděl "borce" na kole, co měl jedno dítě vzadu v sedačce, druhý měl v nosítkách na zádech a na řídítkách ještě vezl dětské odrážedlo... :-O

o 14.07.2011, 06:43 | Petura
Dudelina: ad. žraní prachu, myslíš si, že až dítě povyroste a bude jezdit samo, že se prachu smradu z aut nenadýchá? děti jezdí samostatně o 4-5let a neřekl bych že sedí 2metry nad silnicí ...

drncání? v autě v sedačce žádné otřesy nejsou?

těmhle argumentům se musím smát, protože život svůj i dětí nasazuješ každý den, když kamkoli vyrazíš autem nebo i pěšky, nikdy nevíš jestli tě někdo sejme nebo ty to někam napasuješ ... :o/
o 14.07.2011, 07:12 | JR
Jako Petura, vozik mi prijde mnohem lepsi nez sedacka na kolo. Na vlastni oci uz jsem po Praze videl nekolik pripadu, kdy borec na kole sebou proste slehnul na kolejich a dite letelo i s tim kolem. Nikomu asi nedojde, ze nespadne kolo a na to dite, ale v realu pada dite primo na zem a jak je pripoutany, tak nemuze vubec nic delat.
o 14.07.2011, 07:16 | Dudelina
Petura: Já se taky musím smát. Opět se srovnává nesrovnatelné. Někdy si všimni, jak zadní kolo na prašné cestě víří prach a do jaké výšky. Děcko je pak 40cm nad zemí a metr za zadním kolem.

A srovnávat drncání káry s odpružením auta + další elementy (sedačka je na měkkém sedadle + polstrování) - (a ano vím, že např. do croozeru se dá dokoupit odpružení)...to už snad není myšleno vážně.

Jezdím na kole celkem dost, ale holt si to teď odpustím.
o 14.07.2011, 08:29 | Petura
By jsme se tu mohli dohadovat do nekonečna ...
Když dítě pojede samo na kole tak se prachu nenažere?
Na vozíku je síťka za kterou dítě sedí a pochytá opravdu hodně, navíc ta síťka se dá zakrýt slídou v případě větší prašnosti nebo deště ...

S tím drncáním v autě jsem to přehnal to je fakt, ono totiž stačí srovnání s kočárkem.
Podívej se na dítě jak se mele v kočárku když jedeš po kostkách, nebo když skáčeš přes obrubník nebo jiný nerovnosti.

Náš vozík AZUB má 16" kola, celkem slušným profilem, sedačka je srovnatelná se sedačku ve sportovním kočárku. Navíc pásy vedou přes ramena mezi nohy (jako autosedačka) + druhý pás, který je přes pas dítěte.

Zase rodič cyklista musí být soudný a brát na děti ohled a vybírat co nejrovnější terén a né je tahat v lese přes kořeny a skákat někde přes výmoly.

Vozík si odpouštět nemusíš, rád ti ho zapůjčím aby sis to vyzkoušel a uvidíš sám, že je to velice pohodlné a pro děti zábavné ...
o 14.07.2011, 09:00 | Luke_288
no já nevím, selskej rozum mi říká, že když dítě začne na kole jezdit samo, tak asi nepojede nalepený na zadním kole cyklisty před sebou nějakej 1,5m, takže to žraní prachu při jízdě po prašný cestě mi nepřijde srovnatelný.
drncání kočárek vs vozejk- tohle bych asi i pochopil, kdybych s tím kočárkem sprintoval. přeci jen porovnání drncání po kočičích hlavách při tlačení kočárku rychlostí chůze a drncání vozíčku při tažení za kolem mi taky nepřijde moc relevantní.
ale čeká mě to taky a určitě chci s prckem jezdit na kole. jakou variantu zatím nevím, ale víc se mi líbí ten vozejk, už jen proto jak Petura píše, že když se položím na kole, tak se sedačkou ležíme oba dva
o 14.07.2011, 09:32 | Dudelina
Petura: Určitě se nechci hádat. Je to opravdu MůJ názor a nikomu ho necpu.
Zatím se prostě jedu projet sám, když je čas a jinak chodim s malou pěšky nebo v kočáru.
o 14.07.2011, 09:41 | mrazik
Protoze mam sve deti rad, vozik jsem nekupoval a timto zpusobem s nima po silnici nejezdil. Protoze jezdim kazdy den autem do prace, tak vidim jak to na silnici vypada a nikdy bych nenasel odvahu s nima takhle vyjet. Pockal jsem si, az budou vetsi, budou jezdit na kole a az potom se s nima vydam na silnici, ale jen tam, kde je co nejmensi provoz.
o 14.07.2011, 10:12 | Luke_288
já bych se asi s dětma držel cyklostezek
o 14.07.2011, 10:17 | Petura
taky se nechci dohadovat, každej máme jiný názor, ale i většina odpůrců vozíku uzná že vozík je bezpečnější než sedačka, už jen kvůli případnému pádu z kola ...

do frekventovaného městského provozu bych nejel ani se sedačkou, ale občas když vyrazíme tak kousek po městě jedu a vybírám klidné cesty mezi vesnicema a né vždy se dá jet mimo silnici a vadí mi to že bych za použití vozíku mohl být pokutovaný :o(

Sám budu mít daleko větší strach až kluci budou jezdit sami a někam vyjedeme. Vidím to na plno dětech, když jedou ve městě a hlídají si auta za sebou nebo koukají na rodiče a při otočení se na kole dost rozklepou nebo vyjedou úplně ze směru - z toho mám daleko větší strach než z použití vozíku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3124 sekund.