Navštíveno 1360x

Je to pravda, nebo jen kecy AAA aby víc prodali? :D
[ Link ]
nekde byl clanek,ze v roce 2014 se to ma posunout
Jo v roce 2014, tak to jo :) To je jina, ale z toho jejich clanku to zni, ze to bude nejpozdeji v srpnu :-D :-D
Me spis vazne zajimaji ty zony zkur*eny... To jakoze ja bydlim v centru a nebudu tam moct autem? No ty woe a mam veterana jako vikendovku a smula? To je fakt bomba. Ne kazdej ma na novy auto :-(
Nevíte kdy a kde to bylo ve zprávách? Nebo kde se něco o tom dočtu? Zóny mě taky zajímají, chjo :(
EKO poplatek - v tom pripade to zacne vse znovu nanovo, nebo jak to bude? Protoze vetsina tech novejsich aut uz prosla preregistraci od roku 2008 nebo kdy ze to zacalo platit :o)
Jinak s tema zonama, neni to alespon v DE atd. tak, ze tam smi pouze majitele te spravne eko znamky + rezidenti?
Ja doufam ze nic takovyho Praha nevymysli, pac bych musel vymenit auta :( Momentalne mam obe EURO I, stari 20 a 17 let :D
jako L-J, taky by mě zajímalo jak to bude s veteránama a yountimerkama...
Hlavně je legrace třeba v tom, že moje Lupo 3L produkuje 83g CO2 na km, ale protože v tý době bylo aktuální pouze Euro3, tak bych teď nesměl do centra - zpětně si automobilka homologace určitě dělat nebude. Takže třeba do centra Berlína může vesele nově koupenej BMW 7er s produkcí 230-303g, ale já ne. Fakt jde o ekologii a nebo jen o to jak donutit lidi kupovat nový auta?

11.07.2011, 10:57 |
MaxxT ja se zonama docela souhlasim, leckdy vidim stary sracky zaparkovany, ktery evidentne nejely nekolik mesicu a hnijou na mistech, kde by lidi mohli jinak parkovat. U me pred barakem hnije stara 120tka a uz se modlim, az mu projde technicka, aby ten vrak odtahl pryc.
hovno ekologie, tohle je těžkej vydřidušskej byznys ....
Tak tak byznys, nic jinýho. Sebrat všem co jde a nechat jen minimum na přežití. K čemu je nám Euro 4,5,6 ... když furt jezdí starý Liazky a Avie ...
no a nejvíc nasere když na emisích- dvě auta předemnou - š 105 bez katu bez čehokoliv stav dost podprůměrnej dostal emise, další škopek mondeo kolem roku 96 s benzínovým moterem nedostal.. - porucha čehosy a ven.. přijedtě jindy :-D i s poruchou to bude asi tak 1505641687135873241x ekologičtejší než ta šůta..

11.07.2011, 12:41 |
AR OO: aby ses nedivil, pokud má ta shádes dobře nastavený karbec tak ma emise hodně vpohodě, kdežto když se te stříkačce něco posere tak to tam vali plny kotel a je mu to u prdele.
spis nejsou nemci uplni blbci a prokoukli, ze CO2 jim mesto neznecisti ;-)
prokoukli to, že pokud budou ob dva roky posouvat normy na ty nejčerstvější, tak rapidně pozvednou průmysl
ja treba s vjezdem do berlina problem nemam a bojim se, ze moje 12let stare auto s cca 300g/km CO2 zadny prumysl nepozvedne.
zrejme to tak jednoduche nebude.
Takze chapu spravne, ze kdyz ted zaplatim eko vypalny 3000,- za EURO II tak po tom posunuti bude nekdo dalsi platit znovu a mozna jeste vic? :-O