Navštíveno 662x

zítra jedu na rozvody, chtěl jsem se zeptat jestli když sundám chladič Klimatizace* jestli mi uteče nápln nebo ne? myslím tím třeba jestli to nemá nikde pojistný ventil apod...
díky za odpověd.
jinak auto A6 C4 2,5 TDI

10.07.2011, 19:03 |
AR pokud rozpojíš trubky tak můžeš jet po opravě na naplnění klimy, i kdyby tam byly nějaké ventily tak ty zratí význam v okamžiku kdy ti z okruhu zmizne minimálně tolik chladiva kolik je v chladiči.
pokud to ovsem nechas odcerpat jeste pred demontazi, tak by mohlo byt plneni levnejsi.
takže prostě uteče, zkusím to nějak nechat pozapojované...
popř plnění neřeším mám zadarmo.. jen jsem chtěl vědět jestli to uteče nebo ne.. díky

10.07.2011, 19:11 |
AR uteče a když bude poblíž ekolog tak tě zpucuje pokud to pujde normálně do vzduchu ;)
cokoli na klimě rozpojíš tak je komplet pryč.....
na rozvody se chladič nesundavá jen se vypičuje doleva od auta ale to snad každej mechanik ví nebo mu to dojde při demontáži.....
spíš si při rozvodech pořádně zkontroluj všechny komponenty který tě tam můžou ohrozit tj. třeba vytahaný závity v prsou pod vodícíma kladkama, závity u napínáku klínovýho a samozřejmě při rozvodech novej napínák na klinák a novej klinak bez toho se tady rozvody nedělaj.... kontrolovat všechno a pečlivě neb když to neuděláš tak ti tam něco odejde stylem vylomí se šroub nebo se vytáhne zez závitu nebo ti ustřelí napínák a ve všech případech je to 50:50 že motor hebne během okamžiku pokud nehebne sám od sebe turbem či koníkama......
to nismo: budu si to dělat sám, jen budu mít nad sebou kontrolu která dělá tyto motory v sanitkách apod..
mám kompletní sestavu rovzvodů, všechny kladyka apod úplně nové kvalitná díly..
zkusím to také odklonit, pokud by to nešlo budu muset sundat...
ale díky za odpovědi..