Navštíveno 2037x

09.07.2011, 23:47 |
Losky Ahoj, chci si zas koupit jiný povoz a tak nějak mám v merku už jen tři značky.
Vše se bude motat okolo roku 2003 a v naftě. Spíš už mám vytyplé tři auta, všechno druhý majitel, servisky a nejvíc najeto 220tis. km.
První je Passat kombi 1.9 TDi 96kw
Druhý je Audi A4 Avant 1.9 TDi 96kw
Třetí je Octavia 1.9 TDi - buď 74 či 81kw
Nemůžu se rozhodnout, co by bylo nejlepší. Vzhledově u mě vede Audi - nestárnoucí design, ale zase asi menší auto. Passat má super prostor, asi i pohodlí, ale design už je takový starší. A pak ta O1, která se mi líbí i vzhledem, ale je jich tu mrtě a je to takový kostitřas.
Jak to vidíte vy?

09.07.2011, 23:57 |
mishan | Upraveno: 2011-07-10 00:00:06
octávka je velikostně stejná jako golf 4, takže Audina i passat jsou větší, to si ve výběru trochu protiřečíš a podle motorizace bude trošku větší spotřeba u těch 96kW
jel jsem ve všech těchle autech a prostorem u řidiče a pocitem za volantem a designem u mě vede audi, kufr má jednoznačně největší passat a jelikož se tohle velice krade,nejezdím koncernem, takže v případě koupi, co nejlépe zabezpečit popř. pojistit ;-)

10.07.2011, 00:08 |
Losky auta už nechávám pojišťovat vždycky, takže to už neřeším. Spíš řeším dilema, zda A4 či Passat. Mě se ta A4 zdá interiérově (velikostně) jako fabie. Nevím, nikdy jsem v ní nejel, jen beru, co jsem viděl v bazarech atd.
jako fabie???? blbneš?? mě zase prostorově přijde stejná jako ten passat, rozhodně je ale větší jak ochcávka

10.07.2011, 00:19 |
Losky Já nevím, je to asi jen můj blbej pocit:)))A4 je široká dost dole, ale nahoře se dost zúžuje. Nevím. Mě se líbí obě auta:))) Jinak co vím, obě mají ty složité přední nápravy, co? Spíš asi potřebuju slyšet, co je spolehlivější, lepší, co je na druhém horší atd:))))))))))
je to koncern, takže asi od všeho skoro stejná písnička, u audi platíš hodně za značku, víc ti řeknou mechoši jako nismo a pod, já bohužel už nemohu sloužit :-)

10.07.2011, 00:34 |
Losky Neva, uvidím, zda ještě někdo odpoví. Právě jsem spíš slyšel, že i víc se audi ...., tak nevím. Každopádně díky za ohlas:))
Cenove na udrzbu nejlepe O1, pokud chces maximalni prostor v kufru, tak Passata a pokud zbytek tak Audi :)
Tam jde o to zdali to ma byt quattro ci nikoli. Pac to pak taky hraje dalsi roli v rozhodovani.

10.07.2011, 00:43 |
Losky ne ne, byla by to jen předohrabka. Kufr se hodí vždycky, ale asi by stačilo to, co bude mít audi. Teď mám krátkou Fabii a to je na dvě věci:( Je velký cenový rozdíl mezi servisem Audi a Passatem?
Dily jsou temer totozny co spotreby tyce.
Cena prace v autoarizaku nevim jestli je rozdilna.
A bude se to lisit akorat dilama v interieru a sem tam nejaka ta eletricka ficurka jako RJ atp :)

10.07.2011, 00:48 |
Losky Takže podvozkové díly, díly na motoru budou klasika koncern. Mám prostě rozjetý tři auta a nevím:( Všechny fakt pěkný. Pak mi přibyla ještě jedna O1 v top stavu a jsem z toho pěknej magor
Ja osobne bez quattra bych do ty Audiny nesel :)

10.07.2011, 00:54 |
Losky Proč? Ono těch 1.9 s quattrem moc ani není:) Navíc to ani moc nevyužiju. A zase si říkám, co tam není, to se nepodělá:)
Jelikoz jsem to mel v A4 1.9TDi sice starsi cili tech 81KW ale bez quattra a bez automatu. A je to o nicem :)
Takhle by to melo alespon nejakou velkou vyhodu proti tem autum co jsi zde vypsal :)

10.07.2011, 09:59 |
Rudi Hledám pro otce to samý a vítězí zatim Passat klidně i ve 4x4. Octávka je malá a má haldex, Audina je vzadu menší jak Passat, má i menší kufr a pojistka jen kvůli kruhům je dražší. Proto z toho passat vychází Passat zhruba nejlíp. Co se týče spolehlivosti je to téměř to samý, pokud samo nebude jezdit do autorizáku, tam bude asi opět nejdražší Audi...
Ani jedno, ani druhý ani třetí.
Volil bych Toyotu Avnesis s 93-110kW dýzle. Spolehlivá technika, velký prostor, robustní stavba, nekradou se zdaleka tolik jako tyhle značky, proti všem třem nabídne o kus větší pohodlí a vnitřní prostor (včetně Pasáta, který je v oblasti ra,men užší).
To bych volil já.
Pokud řešíš i provozní náklady tak vyhrává OI. Jak passat tak A4 debilní přední náprava, špatně přístupný motor. A4 je uvnitř srovnatelná jak OI možná i menší záleží jak jsi vysoký.
A4 je rozhodně menší, než OII, je na úrovna fakt té Oi, jak píše Vasekkch. Když jsem kupoval své druhé Subo, tedy loni na podzim, tak jsem byl v OL projet tu červenou A4 Quattro s 2,TSFI 149kW. Místa je v ní rozhodně méně, ale morotcky mě to neuráželo. Pán si také nadiktoval nehoráznou cenu - za 2006 499.000 - a jsem si jist, že tam ještě stojí.
Jinak náprava není tragedie, není to tak horké, jak se říkává.
Za mě Audi:-) Jezdím s A6 avant 1.9tdi 96kw r.v.03 ve slušný výbavě a naprostá spokojenost.
Zdeny60: když jsem po novém roce kupoval auto tak jsem taky koukal na červený A4 avant 2.0TFSI s-line za pul..takže tam ještě bude :)
Ale byla hezká, ne? Já s ní i jel.-)
Byla stříkaná na předku, ale ať tak či tak, opravená byla hezky a interier jako nový. proto ta nesmyslná cena - 22.000EUR - to je vcelku dost mimo. I když věřím, že každá věc se dá prodat a i za tu cenu, jen to bude trvat...