Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > VW vs. Audi vs. Škoda

o Navštíveno 2036x o
o 09.07.2011, 23:47 | Losky
Ahoj, chci si zas koupit jiný povoz a tak nějak mám v merku už jen tři značky.
Vše se bude motat okolo roku 2003 a v naftě. Spíš už mám vytyplé tři auta, všechno druhý majitel, servisky a nejvíc najeto 220tis. km.
První je Passat kombi 1.9 TDi 96kw
Druhý je Audi A4 Avant 1.9 TDi 96kw
Třetí je Octavia 1.9 TDi - buď 74 či 81kw

Nemůžu se rozhodnout, co by bylo nejlepší. Vzhledově u mě vede Audi - nestárnoucí design, ale zase asi menší auto. Passat má super prostor, asi i pohodlí, ale design už je takový starší. A pak ta O1, která se mi líbí i vzhledem, ale je jich tu mrtě a je to takový kostitřas.
Jak to vidíte vy?

o 09.07.2011, 23:57 | mishan | Upraveno: 2011-07-10 00:00:06
octávka je velikostně stejná jako golf 4, takže Audina i passat jsou větší, to si ve výběru trochu protiřečíš a podle motorizace bude trošku větší spotřeba u těch 96kW
jel jsem ve všech těchle autech a prostorem u řidiče a pocitem za volantem a designem u mě vede audi, kufr má jednoznačně největší passat a jelikož se tohle velice krade,nejezdím koncernem, takže v případě koupi, co nejlépe zabezpečit popř. pojistit ;-)
o 10.07.2011, 00:08 | Losky
auta už nechávám pojišťovat vždycky, takže to už neřeším. Spíš řeším dilema, zda A4 či Passat. Mě se ta A4 zdá interiérově (velikostně) jako fabie. Nevím, nikdy jsem v ní nejel, jen beru, co jsem viděl v bazarech atd.
o 10.07.2011, 00:12 | mishan
jako fabie???? blbneš?? mě zase prostorově přijde stejná jako ten passat, rozhodně je ale větší jak ochcávka
o 10.07.2011, 00:19 | Losky
Já nevím, je to asi jen můj blbej pocit:)))A4 je široká dost dole, ale nahoře se dost zúžuje. Nevím. Mě se líbí obě auta:))) Jinak co vím, obě mají ty složité přední nápravy, co? Spíš asi potřebuju slyšet, co je spolehlivější, lepší, co je na druhém horší atd:))))))))))
o 10.07.2011, 00:31 | mishan
je to koncern, takže asi od všeho skoro stejná písnička, u audi platíš hodně za značku, víc ti řeknou mechoši jako nismo a pod, já bohužel už nemohu sloužit :-)
o 10.07.2011, 00:34 | Losky
Neva, uvidím, zda ještě někdo odpoví. Právě jsem spíš slyšel, že i víc se audi ...., tak nevím. Každopádně díky za ohlas:))
o 10.07.2011, 00:40 | Knightey-
Cenove na udrzbu nejlepe O1, pokud chces maximalni prostor v kufru, tak Passata a pokud zbytek tak Audi :)
Tam jde o to zdali to ma byt quattro ci nikoli. Pac to pak taky hraje dalsi roli v rozhodovani.
o 10.07.2011, 00:43 | Losky
ne ne, byla by to jen předohrabka. Kufr se hodí vždycky, ale asi by stačilo to, co bude mít audi. Teď mám krátkou Fabii a to je na dvě věci:( Je velký cenový rozdíl mezi servisem Audi a Passatem?
o 10.07.2011, 00:45 | Knightey-
Dily jsou temer totozny co spotreby tyce.
Cena prace v autoarizaku nevim jestli je rozdilna.
A bude se to lisit akorat dilama v interieru a sem tam nejaka ta eletricka ficurka jako RJ atp :)
o 10.07.2011, 00:48 | Losky
Takže podvozkové díly, díly na motoru budou klasika koncern. Mám prostě rozjetý tři auta a nevím:( Všechny fakt pěkný. Pak mi přibyla ještě jedna O1 v top stavu a jsem z toho pěknej magor
o 10.07.2011, 00:50 | Knightey-
Ja osobne bez quattra bych do ty Audiny nesel :)
o 10.07.2011, 00:54 | Losky
Proč? Ono těch 1.9 s quattrem moc ani není:) Navíc to ani moc nevyužiju. A zase si říkám, co tam není, to se nepodělá:)
o 10.07.2011, 01:33 | Knightey-
Jelikoz jsem to mel v A4 1.9TDi sice starsi cili tech 81KW ale bez quattra a bez automatu. A je to o nicem :)
Takhle by to melo alespon nejakou velkou vyhodu proti tem autum co jsi zde vypsal :)
o 10.07.2011, 09:59 | Rudi
Hledám pro otce to samý a vítězí zatim Passat klidně i ve 4x4. Octávka je malá a má haldex, Audina je vzadu menší jak Passat, má i menší kufr a pojistka jen kvůli kruhům je dražší. Proto z toho passat vychází Passat zhruba nejlíp. Co se týče spolehlivosti je to téměř to samý, pokud samo nebude jezdit do autorizáku, tam bude asi opět nejdražší Audi...
o 10.07.2011, 16:03 | Zdeny60
Ani jedno, ani druhý ani třetí.
Volil bych Toyotu Avnesis s 93-110kW dýzle. Spolehlivá technika, velký prostor, robustní stavba, nekradou se zdaleka tolik jako tyhle značky, proti všem třem nabídne o kus větší pohodlí a vnitřní prostor (včetně Pasáta, který je v oblasti ra,men užší).

To bych volil já.
o 10.07.2011, 16:09 | Vasekkch
Pokud řešíš i provozní náklady tak vyhrává OI. Jak passat tak A4 debilní přední náprava, špatně přístupný motor. A4 je uvnitř srovnatelná jak OI možná i menší záleží jak jsi vysoký.
o 10.07.2011, 19:48 | Zdeny60
A4 je rozhodně menší, než OII, je na úrovna fakt té Oi, jak píše Vasekkch. Když jsem kupoval své druhé Subo, tedy loni na podzim, tak jsem byl v OL projet tu červenou A4 Quattro s 2,TSFI 149kW. Místa je v ní rozhodně méně, ale morotcky mě to neuráželo. Pán si také nadiktoval nehoráznou cenu - za 2006 499.000 - a jsem si jist, že tam ještě stojí.

Jinak náprava není tragedie, není to tak horké, jak se říkává.

o 10.07.2011, 20:49 | MarwinA4
Za mě Audi:-) Jezdím s A6 avant 1.9tdi 96kw r.v.03 ve slušný výbavě a naprostá spokojenost.
o 10.07.2011, 20:52 | Vasekkch
Zdeny60: když jsem po novém roce kupoval auto tak jsem taky koukal na červený A4 avant 2.0TFSI s-line za pul..takže tam ještě bude :)
o 11.07.2011, 07:08 | Zdeny60
Ale byla hezká, ne? Já s ní i jel.-)
Byla stříkaná na předku, ale ať tak či tak, opravená byla hezky a interier jako nový. proto ta nesmyslná cena - 22.000EUR - to je vcelku dost mimo. I když věřím, že každá věc se dá prodat a i za tu cenu, jen to bude trvat...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3159 sekund.