Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: Hypoteka na DRUŽSTEVNÍ BYT

o Navštíveno 2873x o
o 09.07.2011, 13:01 | Thullo
Přátelé - vzhledem k tomu, že bych rád hypotéku, došel jsem na jistý problém.

NIKDO mi nechce dát hypotéku na Družstevní Byt - vím, že se na družstevní podíl nevztahuje zástavní právo, ale i tak bych to rád někde nějak získal. (např. se smlouvou, že v případě nezplácení hypotéky převedu družstevní podíl na věřitele, nebo nějakou směnkou, nebo cokoli)

Vím, že některé instituce dají hypotéku i na družstevní byt, ALE musí být od družstva písemné potvrzení, že do 1roku tento byt bude odprodán do osbního vlastnictví. To jsem chtěl, avšak toto podělané družstvo (Stavbení a bytové družstvo Vítkovice v Ostravě) mi ten byt neprodá ani za zlaté prase. Měl jsem si prý podat do 30.06.1995 písemnou žádost, jinak mám smůlu - tehdy mi bylo 11let :o) jen pro přesnost...

Takže chci koupit DRUŽSTEVNÍ BYT, který i nadále bude družstevní :o( Nikdo mi však na něj nechce dát hypotéku.

Také už vím, že kdybych měl nějakou jinou nemovitost v osobním vlastnictví, kterou bych mohl ručit, tak by mi to také dali - tu však nemám.

Tudíž jsem se rozhodl za provizi 50.000,- sehnat hypotéku přes někoho z vás. Je docela možné, že se někdo pohybuje tady v tomhle oboru a poradíte si s tím.

Já už jsem bezradný, neb všechny legální cesty selhaly...

Jen pro představu, jedná se o byt ´mých rodičů´ - v něm žiju už 27let - naši se odstěhovali před 6ti lety do Prahy - já v tom bytě jsem celou dobu, ale zrovna teď potřebuju nějakou kačku na busines a nechci si brát úvěr s vysokými splátkami - chci tedy hypotéku - viděl bych to tak na 1.000.000,- na řekněme 20let po 6.000,- i více (25, 30 to je fuk) tak aby ta splátka byla prd prd nic... Jsem schopný tedy ručit tím družtevním podílem - hodnota cca 1.300.000,-

Je mi jasné, že tohle na tak dlouho NIKDO nepůjčí - spíše mi jde o to, zda by někdo nějak nemohl u nějaké bankovní instituce tohle zařídit...

Pokud někoho něco napadne, pokud někdo bude mít plán, jak na to vyzrát, za zdárné vyřízení hypotéky předám osobně odměnu ve výši 50.000,- tomu, kdo to zařídí!

Díky za vaše nápady! THULLO

foto k příspěvku  od Thullo

o 09.07.2011, 13:33 | AR
nějak mi uniká smysl brát hypo na byt který už máš, nebo chceš nějak vyplatit rodiče?
o 09.07.2011, 13:55 | Harryp
AR: Dle textu, který Thullo píše, tak chce peníze použít na obchod né na koupi toho bytu.
o 09.07.2011, 13:58 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-07-09 14:00:35
úplně mimo: 50.000,- Kč je vlastně úplateček :-D

Četl jsi stanovy toho družstva, tam není nějak řešen převod do osobního vlastnictví, kdy a co jak (tedy pokud tam není jen to, že muselo být zažádáno do toho data)?
Zkoušel jsi stavební spořku? Vím, že to nějak nabízeli, ale asi taky s nutností převodu do OV :-(
Zkus se pozeptat někde, kde zařizují hypo, třeba tady [ Link ] , za zeptání nic nedáš, dělej, že máš zájem to přes ně zařídit a uvidíš, zda nenajdou nějakou možnost a pokud ne, tak holt nějaká možnost neexistuje :-(
S těma splátkama počítej, že pokud třeba 6.000,- měs. tak to máš min. na 30 let, spíše déle :-( a kdo ví zda by to takto šlo.
Máš nějakou část financí na akontaci? Na to se případně taky hledí, kdyby náhodou něco se našlo, tak aspoň 20% by to chtělo mít....

Harryp: ne-e, chce to na byt, na kšeft by mu nikdo hypo nedal, max. americkou, ale to, že potřebuje prachy na kšeft myslel tak, že nechce vysoké splátky...
o 09.07.2011, 14:05 | AllInOne
přes stavební spořitelnu je to neprůchodný. Kdyby to bylo formou předhypotečního úvěru, tak musí být příslib, že to do roku bude převedeno, což jak psal Thullo, tak to nepůjde.
o 09.07.2011, 14:07 | AllInOne
HIGHTOWER
to není úplateček, to je všimné, to je něco jiného :o)))
o 09.07.2011, 14:12 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-07-09 14:13:19
:-D njn, a pak se divíme, že mizí miliony v kapsách politiků, tam je to taky jen všimné :-(

Fakt bych to řešil cestou nějakého toho fin. poradce, neb ten, pokud nějaká možnost existuje, tak bude vědět, nejen třeba u jedné firmy, klidně u více, víc hlav, víc ví...
o 09.07.2011, 14:24 | Rajdlos
U druzstevniho bytu hypoteku, pokud nemas cim rucit nebo nemas dobreho rucitele, nedostanes. Banky jsou v tomhle opatrne.
o 09.07.2011, 14:27 | FSAL
jakej uplatek, proste provize

IMHO nerealny a jestli jo, tak to bude vedet fakt ten financni poradce, kde tech pade, pokud se zadari, bude mozna este malo :-)
o 09.07.2011, 15:51 | Losky
Jj, na koupi družstevního bytu ti nikdo hypotéku bohužel nedá. Prodávali jsme byt a byl to docela problém, naštěstí po půl roce to někdo koupil na hotovost
o 09.07.2011, 16:23 | BadyS
mám v OV kamaráda, co dělá nezávislého finančního poradce, pokud by jsi chtěl s ním cokoli probrat, hod mě na email kontakty na tebe, nebo ti pak přepušlu kontakt na něj...všechny tydle finanční záležitosti řeším s ním a zatím ví co a jak, ta třeba bude umět poradit
o 09.07.2011, 19:00 | Thullo
2 AR:
Je to jak pise Harryp - nechci to na ten byt - chci to na neco jineho.

2 Hightower:
No, mas pravdu 6.000,- je malo - az pak jsem si to uvedomil - i kdyby to bylo 8.000,- (coz je za 240mesicu 1.920.000,-) tak je to furt OK :o)
BTW - mel jsem financniho poradce z Partners a nevymyslel nic :o(
No a na druzstve jsem to resail i s jejich pravnim oddelenim, neb jsem nasel na webu, ze zakon o prevodu do osobniho vlastnictvi ten prevod z roku 1995 jak jsem psal posunul do 31.12.2010 a v loni dokonce do 31.12.2020 - ovsem druzstvo na to reaguje tak, ze ANO, je to mozne, ale neni to nutne a SBD Vitkovice to delat nebude) :o( takze jsem ostrouhal...

2 All In One:
Nene, to je motivacni prvek pro ty, co by s tim mohli neco udelat, ale zadaco se jim nechce :o)

2 Rajdlos:
No prave, chtel bych s tim nejak vykyvat... :o( nejsem zadny dluznik - u Ceske, kde mam ucet mam predschvalenou hypoteku 1.500.000,- ale ne na druzstevni byt :o(

2 FSAL:
No, 5% z cilove castky neni malo... nehlede na to, ze mu jeste neco sypne ta financni instituce... Tak preci jsou placeni ti financni poradci...

2 Losky:
No, ja bych si klidne taky vzal nekde hotovost - na 20let za 8k mesicne :o)

2 Bady S:
Kontaktky mam pod nickem - jinak muj tel je 775 636 616 - staci prozvonit, zavolam zpet. A predem diky...
o 09.07.2011, 19:46 | HIGHTOWER
Thullo: Počkej, ale to ti nikdo nedá hypotéku na něco jiného! Dostaneš max. americkou, kde dostaneš prachy na cokoli, ale musíš ručit nemovitostí, ale úrok je jinde, tak 7-9% a ne jako u hypotéky a nebo pak si půjčit klasika úvěr, ale tam jsi s úrokem úplně jinde....
Jak jsi prosím tě přišel na to, že ti někdo dá klasickou hypotéku na to, abys prachy nepoužil na koupi toho bytu, ale na kšeft???
o 09.07.2011, 20:01 | Thullo
2 Hightower:
Nee :) vzhledem k tomu, ze ty prava jsou zatim psana na rodice, tak bych to OFICIALNE koupil ten byt - prava by se prepsaly pak uz na me - ale vzhledem k tomu, ze ten byt uz je muj (i kdyz neni UMYSLNE prepsany prave krz tohohle) tak by mi ty penize zustaly :o) chapes? :o) Proto to chci na ten byt - kterym klido pido budu i rucit (resp. tim druzstevnim podilem)

Jen pro info, v byte je udelana rekonstrukce za vice nez 500.000,- (mam v koupelne rohovou vanu s hydromasazi a vzduchem + 2x umyvadlo + rohovy hydromasazni sprchovaci kout) atd. to vse 2roky stare ;o)
o 09.07.2011, 22:45 | Kesam
Já bral družstevní byt za 1350000kč a oni ti to kurvy nedaj ale frajer to udělal daly sme dohromady 500000kč a 800000 nám už pučili na nějakej překlenovací uvěr takže pohoda za 12 spleceno :-) dneska jsem mluvil s kámošem ten vzal byt za 3 mega a bude to do 65let splácet :D
o 10.07.2011, 00:21 | Squere
teď jsme to řešili u segrina bytu. Ten zakon je postaveny tak, že zažádat o převod si musel do roku 1995. Pokud si nezažádal, tak mač prostě smůlu :-(.
Pokud si zažádal, tak si mohl převod dokončit do roku 2010 popř. nyní to prodloužili do roku 2020. Ségra měla na bytě zažádáno tak, že s ním budeme ručit, vše tedy probíhalo v pohodě. Ten rok co na ten převod máš (alespoň u ČS) musíš platit 350 Kč/měsíc jako poplatek. Nakonec sme ale ztroskotali na tom, že družstvo na katastru nemá byty jednotlivě rozepsané, ale dům je tam zapsán jako celek :-(, a tim pádem oni si nemohli udělat list vlastnictví celého bytu. Z družstva sme žádné informace nedostali, protože nejsme vlastníky práv. My měli štěstí, že jsme mohli ručit jinou nemovitostí.
o 11.07.2011, 08:39 | Bucci
já mam dojem, že českomoravská stavební spořitelna "půjčuje" i na družstevní... ale fakt netušim jestli je nebo neni to pravda...

ono osobní je osobní... a ručit střechou nad hlavou kvůli businessu, to by se mi teprv nechtělo...
o 11.07.2011, 08:50 | AllInOne
Českomoravská stavební spořitelna půjčuje i na družstevní, ale musí se ručit něčím jiným :o)

o 11.07.2011, 10:29 | Bucci
AllInOne: :-/ asi jo, máš pravdu
o 11.07.2011, 10:36 | AllInOne
Bucci, jako že se AllInOne jmenuju :o)
Liška umí dnes i předhypoteční úvěry (HB), ale jak sem řek, tam musí být příslib převodu do OV do 1 roku.
o 11.07.2011, 10:58 | Thullo
Hmm tak to vypada, ze to je vsude stejne a neda se s tim nijak vydrbat... skoda - ale co, vymyslim neco jineho! :o) Zatim diky vsem...
o 11.07.2011, 11:10 | AllInOne
Včera sem ležel u vody a čet AHC na tel a přemejšlel nad tím, ale fakt se tady s tím nedá nijak vyjebat.
o 11.07.2011, 11:39 | J-T.
Thullo: Já kupoval družstevní byt (nejde do OV) a půjčoval jsem si milion normálně přes stavební spoření - ničím jiným neručím.

V reálu to bylo tak že jsme podepsal novou smlouvu u Wustenrot (nebo jak se to píše) na stavební spoření s cílovou částkou 1 mil. Hned si požádal o překlenovací úvěr na koupi družstevního bytu a do měsíce jsem měl peníze - tedy ten prodejce. Ničím jiným neručím. Úroky jsou ale 6,3% do té doby než splatím min. 1/2 pak budou úroky kolem 4 %.

Na družstevní byt hypotéku NEDOSTANEŠ řešit se to dá jen přes to stavební spoření.
o 11.07.2011, 11:41 | AllInOne
Koupě není problém, ale teoreticky, žádná banka ti dnes nedá vyšší částku bez zajištění!

Když máš třeba stavební spoření 3-4 roky, pravidelně tam spoříš, tak dostaneš to co máš naspořeno + 500 000 Kč bez zajištěni. Takže třeba máš naspořeno kilo + 500 000 ti půjčí. Ale pokud si novej klient, tak i třeba úvěry na čístku okolo 300 a víc chce banka ručení
o 11.07.2011, 11:53 | J-T.
AllInOne: To co jsem napsal je skutečné situace co jsem udělal já. Nová smlouva, cílovka 1 mil do měsíce peníze a teď splácím a ničím neručím. Situace před 3 roky, ale pochybuju že se ve smlouvách o stavebním ručení něco zásadního měnilo...
o 11.07.2011, 12:00 | AllInOne
Takže Wustenrot ti půjčil 1 000 000 CZK bez ručení, bez příslibu, že to bude v OV do roka?

Vím, že Wusnterot umí 300 000 Kč na novou smlouvu bez ručení, což jiný banky ani neumí.
o 11.07.2011, 12:10 | J-T.
AllInOne: Ano, přesně tak. Jen jsem musel mít dalšího spoludlužníka (to se vyřešilo v rodině) a pohoda.
o 11.07.2011, 12:13 | Thullo
2 J-T:
Měl jsem tady jednu paní z Lišky - ta před 2,5lety známým pomohla z Družstevnímu Bytu tak, jak píšeš - pak ale říkala, že díky ´kryzi´ a dlužníků už toto nelze... Nevím jak Wustenrot, ale díky za info - zjistím - pokud to výjde - odměna je tvá!

2 AllInOne:
Taky myslím, že už to nepůjde - před rokem 2008 to bylo snadnější všechno - i dostat blbý úvěr byla brnkačka - ale díky těm, co nejsou schopni splácet se to zpřísnilo a hodně :o(
o 11.07.2011, 12:21 | AllInOne
J-T
Kua to je divný, 1 mil z nové smlouvy na 1 ručitele...měl si tam nějakou historii? Spořil si tam dřív u nich?

Dneska jsou banky opatrný a jak říká Thullo, dnes si banka rozmýšlí, zda-li půjčí nebo ne.
o 11.07.2011, 12:43 | J-T.
AllInOne: Žádnou historii, nikdy jsem u Wustenrotu nic neměl, defakto jsem k nim přišel z ulice... Jak jsem psal jediná podmínka byla, že bude na smlouvě uveden ještě jeden spoludlužník (ségra).

Situace "na bankovním poli" se skutečně po krizi změnila, nicméně tohle byl (je ?) klasickej produkt stavebního spoření – překlenovací úvěr. Žádná levá, žádná vyjímka prostě standardní smlouva. Proto si myslím, že to jde i nyní. Ikdyž člověk nikdy nevím....

Thullo: :-) Nic nechci, jestli začínáš podnikat tak se ti pade bude sakra hodit! Jen dej pls. pak vědět zda to jde i dnes, jen ze zvědavosti...
o 11.07.2011, 12:50 | AllInOne
J-T
tak to čumím. No, takže když to řeknu, dostal si 1mil na 1 ručitele z nové smlouvy. Hmmm, buď je Wustenrot tak dobrej (což vím že není) a nebo je někde zrada :o)

Tak tam brnkni Thullo, za to nic nedáš no, po telefonu ti tuto info musí říct :o)
o 11.07.2011, 13:09 | Midi34
potřebuješ celý milion ? nebo jen 900 000 ?
o 11.07.2011, 13:09 | J-T.
AllInOne: Fakt nekecám :-) Jestli jsi schopnej si to nějak ověřit tak ti můžu dát klidně číslo mé smlouvy ...
Jediný co mě na té smlouvě sere je fakt že musím čekat až splním podmínku na nějaké hodnotící číslo (1/2 částky už tam mám naspořeno...) a až pak se mě to překlopí na klasickej úvěr ze stavebního spoření s tím úrokem kolem 4 % takhle furt platím těch 6,3 % (možná to je max. 6,5% teď to nevím z hlavy) z celé částky :-( Dle dotazu bych to měl dosáhnout už letos v listopadu, tak to zas bude mnohem příjemnější a levnější :-)

Thullo: Raději bych tam zašel osobně, po telefonu dle mých zkušeností se nikdy nikdo moc nebaví a rozhodně nehledá řešení :-(
o 11.07.2011, 13:21 | AllInOne
J-T, v pohodě :o)

Po telefonu ti to řeknou, to je informace, kterou ti hned musí kdokoliv kdo tam dělá vysypat :o)
To ti nedává poradce z dobré vůle, ale proto, že to ta banka umožňuje (možná) :o)
o 11.07.2011, 13:50 | Harryp
AllInOne: Podobně to co má J-T jsem řešil taky, akorát tedy ze 4.3 a 4.1% po překlenováku a u ČS nebyl jediný problém na novou smlouvu více jak 1 mega :-)
o 11.07.2011, 13:59 | AllInOne
To čumím teda. Budu se o to zajímat.
o 11.07.2011, 14:13 | AR
no jo ale tyto úvěry jste si udělali tak rok dva z5 ne? teď už je to problém, aspoň co mám poslední info
o 11.07.2011, 14:43 | AllInOne
Thullo, dej mi na sebe tel, brnknu ti a možná by ti někdo uměl poradit.
o 11.07.2011, 17:51 | Rajdlos
Zapomnel jsem, jedina moznost je opravdu stavebko pres CMSS. Ta poskytne uver do 1,5 mice.
o 11.07.2011, 19:28 | Thullo
2 AllInOne:
Mel jsem zmeskany hovor, prisel i mail - dostal jsem se k tomu az ted, volal jsem ti 2x ale jsi nedostupny.

2 J-T:
Určo to prověřím a osobně hned zítra! :o)

2 Midi34:
Nepotrebuju ani kacku, ale chcu :) a 1.000.000,- neni nutny, ale je dobrej :o) ovsem pokud vis, jak ziskaz aspon 900, bral bych i 900 :o) pokud 1.100.000,- vemu i to :o) Procpak?

2 Harryp:
Hmmm zacinam byt fakt nahlodany, kdyz uz jsi druhy, co to zmakl...

2 AR:
Jak jsem psal, mam podobne info... :o( no uvidime!

2 Rajdlos:
No, zkusim tu Wistenrotku...
o 12.07.2011, 16:08 | Thullo
Hmmm takze u Wustenrotu to sice jde, ale musel bych mit stavebni sporeni MINIMALNE ROK a nasporenou castku 10% a to ja nemam - penize by byly, ale ten ROK ne :o( Takze zase jsem ostrouhal, nebo si ROK pockam :o)
o 12.07.2011, 16:27 | AllInOne
Thullo
Volal ti ten kolega?
o 12.07.2011, 16:36 | J-T.
Thullo: :-( njn změna. Tak rok za suteče ani nevíš jak :-)
o 12.07.2011, 16:46 | Thullo
2 AllInOne:
EE nevolal, ani nepsal.

2 J-T:
No, to sice ano, ale zkousim s tim vydrbat jinak - Babicka ma stavebko :o) takze uvidime - resim to s moc milou financni poradkyni ;o) takze kdyby nic, tak aspon neco ;o) hihi
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3091 sekund.