Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > chválím servis

o Navštíveno 1481x o
o 08.07.2011, 22:44 | Šestikule
Po dnešku musím opět pochválit servis ZS FAST v Šumperku. Asi před třemi týdny mi začala na A8 na levým předním kole cvakat tyčka stabíku, tak OK říkám si, vyměním samo obě strany a když už se v tom budu hrabat, dám nový i ramena. Tak jsem si nachystal díly a jako že zítra to udělám, a zítra to udělám, ... a furt jsem si na to nějak nenašel čas. Až jsem se včera naštval, protože mi už fakt vadilo, jak to furt cvaká, a že to hodím do servisu.
Přijedu teda ve čtvrtek odpoledne do servisu a že bych chtěl vyměnit ramena a tyčky stabíku na A8.
- Není problém, příští týden bychom to udělali, protože teď tak rychle nebudeme mít díly.
- Díly mám vlastní, ale nespěchám na to.
- Fajn, může být tedy zítra v jedenáct dopoledne.
OK, domluveno a dnes jsem to v 11 přistavil. Ptám se, jak dlouho to bude asi trvat. Technik říká, hodinku každá strana, hodinku geometrie, hodinku si dáme rezervu, takže za 4 hodiny to budete mít hotový. Na cenu se neptám, osobně si tipuju tak 500 na hodinu, takže čekám cenu kolem dvou tisíc + litr za geometrii.
Za tři hodiny mi volají, že je to hotový a že ještě našli špatný čep řízení, nový by měli za 800 Kč. OK, neřeším, byť bych uměl čep za polovinu a říkám, ať ho tedy vymění taky.
Vzhledem k čepu jim dávám půl hodinky navíc a poté si jdu pro auto. Technik se omlouvá, že nemají hotovou geometrie, protože se jim auto nevleze do kamer. Domluvil mi ale geometrii v nedalekém značkovém servisu, kde by mě vzali hned bez čekání. Beru to (co taky jiného mi zbývá) a platím za odvedenou práci a čep. Tady pro mě překvápko, protože cena je úplně jinde než jsem čekal. Za hodinu práce si účtují 300, dělalo to víc mechaniků zároveň, takže obě strany nápravy dali za hodinu a půl. Další půl hodinky mají na čep a na náhradní díl mi dali navíc pěknou slevu. O příjemných 1.200 lehčí přejíždím do značkového servisu, kde o mě opravdu už ví, přebírají auto a za nějakých 40 minut je hotová geometrie, cenovka 700.
Celkově tedy absolutní spokojenost. Auto jak nový, cena perfektní. Takže pochvala oboum servisům. Ještě že jsem se s tím neprcal doma ;-)

o 08.07.2011, 22:50 | Luboš1
kurna kde to zijete? ja ma geosku za 250....jinak super pristup
o 08.07.2011, 23:06 | Nismo.Power
geošku za 250 ? :) to jako "přiměřeně" podle násady od koštěte ?
v praze sehnat geo pod litr je snad nemožný, standard cena je tak 1200-1500 a 1500-2000 za velkou tzn vč. zadní nápravy....

ad cena za hodinu tak v šumperku chápu 300/h ale nechápu to při donešení vlastních dílů.....

a vůbec cvakající stabilizátor na týhle nápravě ? :D to je opravdu unikát tohle je asi jediná součástka která na tom autě fakt vydrží, vždycky tam cvaká nějaký rameno či víc ramen nebo řízení ale stabík to bys ho musel 3 nápravy neměnit vůbec a měnit jen ramena což se samozřejmě u tohohle nedělá dělá se pokaždý sada......
o 08.07.2011, 23:08 | Luboš1
ano 250 a normalne laserem :-)
o 08.07.2011, 23:15 | Šestikule
Nismo asi máš pravdu, třeba to fakt cvakalo rameno, každopádně už to nedělá. Na stabík jsem usoudil jen dle předchozích aut, kde mi při stejném zvuku vždy stačilo přehodit tyčky stabíku a bylo. Je ale fakt, že v těch autech nebyla taková mrda ramen jako v A8.
o 09.07.2011, 08:28 | rcman
Dobrá práce!
Škoda že takových servisů je pomálu...
o 09.07.2011, 09:57 | matis77
u nas taky laserem za 300...
o 09.07.2011, 10:41 | Knightey-
Se divim ze ti zdelali normalne geometrii na A8, to mas quattro ci ee?
o 09.07.2011, 11:17 | Šestikule
jj quattro, takovej koráb by se u nás na horách bez quattra nedal
o 09.07.2011, 11:25 | Knightey-
Hmm divny, me s A6 vsude vyhnali tady u nas s tim, ze na quattro nemaji masiny a ze mi to neudelaji, jelikoz by mi nesrovnali uhel natoceni volantu s ESPckem. Takze jsem musel do Audi s tim.
o 09.07.2011, 11:34 | Woko_O
geometrie laserem..sice hezky,ale hrozny se s tim srat..zlatá mechanická tyč..za 20 minut nastaveno..
o 09.07.2011, 13:03 | Šestikule
Knightey: však jo, proto mi to v tom no-name servisu neudělali a musel jsem do značkovýho Audi
o 09.07.2011, 16:43 | Knightey-
Hmm tak stejne nejak levny :) ja za to v Audi platil 1600,- :)
o 09.07.2011, 22:09 | martan01
To cumim. Nedavo geometrie ve Fordu a cena 850kc.
Jinak nedavno 2 x auto v servisu a pokazdy pamrdi neodvdli praci jak meli.
Dokonce jsi dovolily na new vyfuk nedat nove tesneni ani gumi a to jsem jim vse predal v krabici.
Pri otazce proc to tam nedaly odpoved znela ze to lezelo na dne krabice a nebylo to videt. Na otazku kde tedy dily jsou odpovedet nedokazaly. Nenasli je ani po tydnu.
o 09.07.2011, 22:29 | crestik
...asi tam bylY samé blondýnky mechaničky, no :-)
o 09.07.2011, 22:33 | Vasekkch
hehe geo komplet předek zadek u cháry 1500,-
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3277 sekund.