Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Android - dotazy

o Navštíveno 3963x o
o 05.07.2011, 12:49 | HIGHTOWER
Jak je to u mobilů s Androidem a u tabletů? Všechny programy co jsou pro Android, tak jdou jak na mobilu, tak i tabletu?
A verze Androidů jsou v mobilech i tabletech stejné nebo tam jsou nějaké rozdíly?

o 05.07.2011, 13:01 | Nismo.Power
jedná se vždycky o ukuchtěnou ROMku přímo pro daný zařízení a jeho HW vybavení
jádro jako takový je univerzální záležitost jen je obestavěný jinejma balíčkama jakožto unix systém a to jádro lze pohodlně vyměnit za jiný při zachování oněch balíčků ;-)
aplikace se ti z marketu nabízej pro daný zařízení resp. jeho vybavení.... když tablet nemá BT tak se ti nebude nabízet nějaká hra co má multi přes BT .... samozřejmě aplikaci tam dotlačíš i manuálně ale nemusí fungovat ..... stejně tak i existujou hry který prostě sou tak HW náročný že je nepustíš na určitejch telefonech...ale bejvá to zpravidla kra která je bloklá na určitý GPU nebo psaná pro Tegru... takže nějaký ty náročný hry pustíš taky na pomalejch tel. ale sekaj se....
o 05.07.2011, 13:21 | HIGHTOWER
Takže to není úplně to samé a jak vlezu na mobilu na market tak mi to nabízí automaticky aplikace pro mobilní android a když tam vlezu přes tablet, tak mi to automaticky nabídne aplikace pro tablet, jestli jsem dobře pochopil?
Spíš mi jde pak o to, zda aplikace pro mobil půjde na tabletu (než obráceně)?
o 05.07.2011, 15:12 | Bucci
market ti nabídne to co je pro tvoje zařízení podporovaný.

jsou tablety s froyo nebo gingerbread verzí, to je de facto 1:1 verze z telefonu, jen na většim zařízení

nový tablety už maj honeycomb (android 3.0 nebo 3.1) a ten na mobilu nenajdeš, s tim, že většina aplikací je kompatabilní
o 05.07.2011, 15:17 | HIGHTOWER
OK, to jsem chtěl slyšet. Samo je mi jasné, že různé verze Androida jsou rozdílné (klasika nižší verze nemusí podporovat nové programy apod.), to je jasné ;-)
o 07.07.2011, 08:32 | Bucci
na podzim má vyjít ice cream (3.5? nebo 4.0?) a ta má pojit opět všechny mobily i tablety pod jedinou verzi
o 07.08.2011, 12:03 | HIGHTOWER
No a mám ještě jeden dotaz, pokud je zařízení prodávané s anglickou verzí Androidu, lze tam pak nahrát českou verzi? Díky
o 07.08.2011, 12:26 | tmx.806
jj, ja kupoval prckovi tablet a normalne jsem zvolil cestinu...
o 03.09.2011, 09:00 | HIGHTOWER
Dotaz: mám nainstalovaný program pro telefon, takže když tapnu na tel. na HTC Sense, tak mi to hodí nabídku, který tel. chci použít. Nabízí mi to i to, že mohu zatrhnout:
"Použít jako výchozí nastavení pro tuto činnost"
To chápu, prostě pak hnedka to bude nabízet ten program, který vyberu, ale pod tím se hodí hláška:
"Vymažte výchozí hodnoty v Nastavení plochy > Aplikace > Správa aplikací"
A to je to, co nechápu. Když vyberu tedy ten program, tak mi pak automaticky bude už rovnou nabíhat on, ale kde to změním, když už ho nebudu chtít? Hledal jsem to Nastavení plochy, ale nikde jsem nic nenašel, kde se nastavuje jaký program na co chci použít apod. Poradí někdo, jak to u Androidu chodí? Díky
o 03.09.2011, 09:31 | higen
Nastavení -> Aplikace -> Správa Aplikací ... vybereš tu co se ti spouští ... Vymazat výchozí nastavení. Teď ti to zas bude dávát na výběr čím to chceš spustit.
o 03.09.2011, 09:39 | HIGHTOWER
paráda, super, díky :-)
o 03.09.2011, 11:24 | Tendr
OT: Už mám objednanej ten Desire Z, tak se tu asi už brzy budu ptát jak blbej (:
Bychom tu z toho mohli udělat takovej Androidí koutek.
o 03.09.2011, 11:37 | JoPi
Androidí koutek nemá smysl , stačí navštívit [ Link ] nebo [ Link ] tam se dozvíš vše co potřebuješ stačí jen trošku hledat
o 03.09.2011, 14:11 | clown
Tendr .. hlavne se neptej, proc ty paka udelali klavesnici bez sipek (kurz. klaves) .., kdyz na touch nedosahnes :o)) takze obouruc :o) O kvalitach te klavesnice je toho napsano stohy :o)
o 03.09.2011, 18:58 | Tendr
Tak snad se s tím nějak poperu, sic na hw klaviatuře nejde psát s českou diakritikou, což mě mrzí, ale myslím si, že pořád je to plus tam tu klávesnici mít. I bez ní je to teoreticky Desire S s o třetinu nižší cenou..
o 05.09.2011, 19:42 | HIGHTOWER
ty voe, se poseru, kterej debil vymyslel HTCSync????
Co mám už udělat, aby mi to neházelo tuhle hlášku a synchronizovalo se to? Mám novou aktuální verzi Sync, pouze po nainstalování to poprvé synchronizuje a pak už ani ho..... Po této hlášce mi to pak PC nabídce klasickou nabídku na procházení připojeného disku (to klasické okno zda otevřít jako hudbu, nebo procházet apod. jako např. pam. kartu nebo flashdisk) Zkoušel jsem najít návod, ale jako už z toho mám asi 5 m jak jsem vyrostl a hlava mi už nebere a nejsem schopen něco najít. Díky

foto k příspěvku  od HIGHTOWER

o 19.09.2011, 20:22 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-09-19 20:23:13
Kdo má Waze? Jde mi o toho:
Poroblém se spojením? Vše mi funguje, běhá, i hlas, ale najel jsem s tím už asi 300 km, zatím mi to ale nepovolilo další možnosti nastavení nálady (což je psáno, že po ujetí 80 km), stále tam jsem jako nováček s dudlíkem, když dám moje hodnocení, hází to hlášku Internal Server Error. Přidat se do skupiny ani založit novou nejde. Co je špatně? Co mám udělat, aby to fungovalo všechno? Děkuji za nápady.
o 29.07.2012, 08:23 | HIGHTOWER
Tak tu mám aktuální dotaz:

Má někdo mobil i tablet s Androidem? Jak to je přesně s aplikacemi, když mám 1 účet u google? Instalující se aplikace na obou zařízeních pod stejným účtem, ale vždy jen tam, kam to dám nainstalovat? Když jsem dal SIM do nového tel. tak se mi tam pak automaticky nainstalovali všechny aplikace již dříve nainstalované, takže by se to stalo i u tabletu?
Mám 2 SIMky se stejným číslem, ale ten jeden účet když nastavím i u tabletu, tak se mi tam nainstalují i aplikace, co už mám v mobilu, pokud jsou určeny i pro tablet? A to samé opačně, když pak něco nainstaluji v tabletu, tak se to nainstaluje i v mobilu?
o 29.07.2012, 09:00 | mr.brain
To se apriory bude instalovat přes google acc a se SIM to nebude mít nic společného. Nicméně ano, pokud máš stejný účet na tabletu a telefonu, tak budou mít oba dva stejné aplikace... Jestli se dá tahle synchronizace vypnout netuším neb Android nemám. Ono to souvisí s tím, že si na PC můžeš natahat přes Google Play aplikace (připravit k instalaci) a když si pak zapneš telefon/tablet whatever, tak se samy nahrajou.
o 29.07.2012, 09:12 | HIGHTOWER
No, mám 4.0 v mobilu a nemusím vůbec nikam nic tahat, v PC přes prohlížeč otevřu Play a vybranou aplikaci dám jen instalovat a aniž bych měl tel. spojený s PC (ani přes kabel, ani BT, ani WIFI), tak spuštění instalace dám v PC a ono se mi to nainstaluje v mobilu ;-) když je připojen k WIFI a nebo přes mobilní data :-)

Takže:
1 google účet
1 mobil + 1 tablet oba pod stejným účtem google
nainstaluji třeba aplikaci AA v mobilu, nainstaluje se i automaticky v tabletu (a i obráceně, tedy pokud to mobil či tablet podporují tu aplikaci)?
o 29.07.2012, 14:52 | maresk | Upraveno: 2012-07-29 14:53:38
na HTC Sync se vykašli, neumí pořádně synchronizovat - z fjsoft.at si stáhni My Phone Explorer, pak z Marketu (google play) My Phone Explorer Client - umí to sync přes kabel, wifi a bluetooth, původně ten program vznikl pro sony ericsson telefony, nicméně autor tam posléze přidal podporu androidu :-). Umí to krom klasického syncu dělat i zálohy (kontakty, kalendář, SMSky, obsah telefonu i karty) - už to používá několik kamarádů se Samsungama, HTC, LG a jsou s MPE daleko spokojenější, než se Samsungovským Kies či HTC Sync
o 29.07.2012, 16:52 | HIGHTOWER
Ale HTC Sync je stařešina 5.7.2011, to už neřeším, na to mám AirDroid a kam se na něj cokoli hrabe! A nějaké wifi explorery mám taky v záloze, ale AirDroid je nejlepší pro mě ;-)

Teď mi jde jen o to, jak že to je, když je 1 účet u google a k tomu 2 současně používané přístroje s Androidem :-)
o 29.07.2012, 23:00 | mr.brain
Podle toho chápu jak funguje ten Google Play a synchronizace se zařízeníma s Androidem (tedy jak jsi psal - na PC si dáš instalaci aplikace a pokud má mobil na dosah data (wifi, edge/gprs/3g) tak si to stáhne a nainstaluje), tak pokud by sis teď koupil nový telefon a nahodil Google acc co máš, ta všechny aplikace co sis na Play koupil, by se Ti měly do telefonu nahrát (taky). Prostě jakmile máš jeden účet na více zařízeních, tak minimálně obsah z Play by měl být stejný...
o 01.08.2012, 19:29 | Davados
existuje na Android 2.1 Xperia X8 nějakej překladač do kterýho bych mohl překopírovat třeba stránku ze zahraničního fóra? Používám app Přeložit a tam se vejde jen asi 200 znaků (možná víc,ale furt je to málo).Angličtina by stačila.Díky
o 30.07.2013, 14:07 | LukeFab
Zdravím,přeinstalovával jsem si romku ale mám problém s kontakty.Všechny kontakty co mám z googlu vidím,ale když mi někdo volá,tak nevidím kdo mi volá,jen jeho číslo.Na sim nic nemám.Proč se to nesynchonizuje?
o 31.07.2013, 10:02 | Losky | Upraveno: 2013-07-31 10:03:16
Ahoj, když už to tady je, tak bych se taky na jednu věc zeptal. Co je to lagfix a trimování?
Díky
o 31.07.2013, 10:27 | zipp
Losky: android do verze 4.2.2 nepodporoval trim, což je něco jako defragmentace paměti. Paměť se tedy používáním fragmentuje, starý soubory tam zůstávají dokud se nepřepíšou a zpomalují se tak I/O operace. Android 4.3 už trim podporuje.

Lagfix je utilitka, která vpodstatě provede defragmentaci paměti a navrátí původní rychlost telefonu
o 31.07.2013, 10:38 | Losky
Zipp: Díky:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3055 sekund.