Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help!: svítí kontrolka motoru BMW 530

o Navštíveno 13137x o
o 02.07.2011, 16:12 | PK
Ahoj, jsem teď 60 km od domova a těsně před cílem cesty se mi rozsvítila kontrolka motoru. Auto celou cestu jelo normálně, teplota taky normální, olej tam je. Jaký mám možnosti? Rád bych se ještě dneska dostal domů a tam bych pak řešil co s tím je. Jdou tam nejak vyvolat chyby, kromě toho tlačítka na budíkách - píše check kontrol ok.

Předem díky za rady

o 03.07.2011, 16:50 | jasisoft
bez pc sa tazko radi, ale pokial vsetko ide ako ma a svieti len chyba motora, mohla odist lambda alebo katalyzator, pripadne nieco z emisiami. napichni na pc a budes mudrejsi
o 03.07.2011, 20:39 | PK
jen mě to trochu vystrašilo, auto mám chvilku a hlavně sem potřeboval vědět, jestli normálně můžu odjet domů, bez toho aniž bych si tím něco zk*rvil. U předchozího auta sem takovýhle kontrolky něměl, tak proto. Určitě to napíchnu a doufám, že to nebude nic závažnýho.

Díky za radu.
o 03.07.2011, 20:56 | Nismo.Power
no to sou dotazy :) podle toho co píšeš je to na tuti povolená matka dole na ojnici 3tího válce a rozhodně bych s tim nejel jinam než ze skály....
když to u bmw svítí (což je vlastně u tak bezchybnejch kočárů zcela nemožný) tak to může bejt bambilion různejch pyčovin od A do B.....
jinak samozřejmě BMW vlastně dělalo jen jedno s názvem 530 takže když už tu plodíš takovejhle nesmyslnej dotaz tak by stálo aspon za to napsat zdali je to "i" nebo "d" a zdali to je rok starý auto nebo 20let ....
když se něco rozsvítí do roku e39 tak to je zpravidla nějakej průser od špatnýho čidla špatnýho vanose, fouklý těsnění pod hlavou neb tam to píše z určitejch důvodů že je něco špatně takže ti nikdo neřekne zdali si po 60km propálíš písty nebo ne....
u e60 vejš je to vlastně jedno protože na její diagnostice svítí všechno zeleně a po napíchnutí nebo načtení klíčků z toho je servis za ranec....
ted před měsícem sem křísil jednu e60 která přijela po svejch, nezastavitelně stíraly stěrače, nešly okna centrál, rádio klima no prostě nic... prochcala jí guma v kufru rovnou do pojistek takže lol.... trochu křísení a naběhlo to, všechno hlásilo ok ale jelo to jak htp.... odešla el. wastegate na turbu a auto si toho ani nevšimlo ani na jedný dignostice... no kvalita zpracování je bezva takže až tam někomu z vás nateče tak to vyhodte nebo se toho zbavte, je to neopravitelný pokud se to nevyřeší výměnou komplet svazku což je investice kolem 50k a ještě nejistá výsledku a tomu autu bude pořád blbnout elektrika jako tomu našemu.....

a že si neměl auto s kontrolkou motoru ? no ty voe i podělaná zastava to má, znám jen málo aut co fakt nemaj kontrolku motoru..... a nebo si měl nějakej tutovej německej kup kde bylo tolik chyb že někdo vyndal žárovku z budíků.....
o 03.07.2011, 21:05 | Mr.Scully
Nemá to náhodou dvě polohy - oranžový varování a červená výstraha? Pokud je to oranžový, tak prostě někdy v nejbližší době dojet do servisu, bude to lambda nebo tak něco... mně teda oranžová kontrolka motoru na 330i už svítila několikrát a pokaždý to byly jen kraviny :-)
o 03.07.2011, 21:17 | cezetko
NP: tvůj příspěvek mě takhle v podvečer pobavil :)
Ještě že mám e61 530xd, která se vůbec nesere.
o 03.07.2011, 21:36 | endru.ondra
Nismo: a co fiesta ta kontrolu motoru taky nemá a je to auto
o 04.07.2011, 02:24 | JP
Mě příspěvek od Nisma pobavil, ale spíš proto, že kamarád co má E61 525d rozlil v kufru demižon s burčákem a dopadl hodně podobně tomu, co Nismo popsal:D. S tim rozdílem, že to tušim v AuTecu uhrál na záruku, resp. se s nima tak dlouho hádal že auto za 1.5mega nemůže bejt takovej zmetek, aby ho vyřadilo z provozu mokro v kufru, že mu to radši opravili.
o 05.07.2011, 20:23 | PK
Nismo, na tu matku sem koukal a ta to není:D Jinak je to 530i a rok 2002. Před tím sem jezdil eskortem MKVII a u toho sem nic podobnýho neviděl. Jen mě to vystrašilo, protože si nechci hned zničit auto. Zajedu na diagnostiku a uvidí se.
o 07.07.2011, 09:18 | Nismo.Power
cezetko : jen počkej dode na tě ;-)

ondra : jasan je to jedno z mála.... celkově ford to moc nevalil do nějaký doby ale jinak těch aut je fakt pramálo ;-)

no a když to neni ta matka tak to fakt nevim :D :D

ne kacám, na benzínu di po lambdasondě.... tipuju jí tak na 80%...

JP : no vidíš... a ono je to dokonce takovej zmetek že při najetejch 150k mu tam zateklo samo :) že to uhádal to je fakt dobrý ale asi ho to stálo nějakej ten čas si myslim :D

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3099 sekund.