Navštíveno 1356x

Na dlouhé večery trocha nostalgie, někomu se může hodit
[ Link ]
Eště, že tato doba je už naštěstí pryč. Vyrojilo se milion těch, co si mysleli, že umějí zpívat a přitom opak byl pravdou. V mnoha případech šlo ne o zpěv, ale o trapné ukňourané a uvzdychané cajdáky, co neměly s hudbou pranic společnýho. Škoda, že se nevrátí sedmdesátky:-)
Ovše, jak říkal pan Werich, nic proti ničemu.Či nikomu?? :-)
Zdeny: Dost jednostranný pohled, každá doba přinášela kvalitní i méně kvalitní hudbu ;) To že od 70 let uplynulo více vody než od devadesátých je právě to, že ne že by taky nebylo mnoho "zpěváků", ale spíše, že už si vzpomeneš jen na ty dobrý ;)
Jinak já devadesátky miluju, ale mám rád i ostatní období a v každém najdu spousty krásných songů ;)

03.07.2011, 10:20 |
jackobo | Upraveno: 2011-07-03 10:24:41
super web, díky!!
90´s ruleZz ;)
Zdeny60: jasne ze kdyz si budu chtit uzit kvalitni hudbu tak si raci pustim Dire Straits, Dianu Krall ci Brubecka. Ty 90ky sou takova prijemna nostalgie, hudba (alespon meho) mladi, takze ja na ne nedam dopustit :-D :)
A jinak souhlas s Macomb... :)
Já ti nevím, ale pro mě je Diana Krall hrozná nuda, dycky u toho usnu :)
Jako Zdeny60 :-) Éra superkapel, které uměly hrát i zpívat, už trošku pominula. Eurodance sice přináší nostalgii (taky jsem v devadesátkách vyrůstal), ale pokud tyhle uměle vytvořené "interprety" (obvykle atletickej černoch s kozatou pseudozpěvačkou) s jedním až dvěma hity už v životě neuslyším, tak se vůbec nic nestane :-)
Víš, když to někdo neprožije, nemá s čím srovnávat. Jasně, že v 70. letech byla miliarda kapel, jako v 90. Jenže, prosadily se jen opravdu ty nejlepší, bylo to o penězích a o konkurenci. Dneska, kdo má pár drobnejch, doslov a dopísmene, natočí si v garáži CDčko a pak tím zamoří celej eter - od rozhlasu, přes TV a a internet. Je to jen o kmerci, nic víc, v 90% nemá tato muzika hlubší msysl.
Klidně se budu na tohle téma hádat, tady jsem dost silnej v kramflecích:-) (např. macomb)
Na druhou stranu ale musím uznat, že masovost rozšíření možností poslechu způsobila, že lidi už ai nejsuo schopni pomalu rozlišit, co je a co neníé dobré, není na to tolik času (což v 70 bylo) a v té záplavě interpretů posledních let se ani nelze pořádně orientovat. proto taky vyletí hvězda - nechci jmenovat- abych na někoho nezapomněl a za pár týdn§ či měsíců po ní neštěkne pes. Ale ikony zůstanou.
V 90 ikona není. Možná, že jen jméno, které lidí vnímají, že bylo.
Ale Rolling Stones, tu zná snad každej:-) Příklad jeden za všechny. Madona??? Taky příklad - jen marketingový tah pár chtrejch lidí, kteří dokázali oblbnout mladou část populace. Nic víc., nic míň. To jsou lsavný devadesátky. Prachy, prachy a prachy, a pozlátko.Jdem na to??
uprimne receno: jako prvni me taky napadlo, ze az takhle s odstupem casu si clovek uvedomi, co to tenkrat poslouchal za sracky :-)
Zdeny: jasne, ze si dnes muze vydat CDcko kde kdo, ale je treba to brat taky jako prilezitost pro ty jejichz muzika ma 'hlubsi smysl'.
v 70. letech jsi mel mozna vic asu, ale zajimalo by me, co jsi poslouchal? helenu vondrackovou v jedinem dostupnem radiu (vlastne rozhlase)? nebo helenu vondrackovou na desce? jasne, ze kdyz se pak k tobe dostal zapadni mainstream (stouni), tak jsi z toho mel ikonu. btw nepochybuju, ze ti kluci to tenkrat delali pro dobry pocit a pivo zdarma na koncerte.
jestli jsou/nejsou dnes lidi schopni poznat, co je dobre, je jen jejich problem a urcite za to nemuze zaplava interpretu.
Je fakt, že v devadesátkách mě taky nenapadá nikdo, kdo by udělal díru do světa natrvalo. Z osmdesátek tu pár legend máme, ale na druhou stranu osmdesátky celkově nemusím kvůli naprosto hrozný módě a kvůli elektronizaci hudby, kdy se začaly používat takový ty příšerný syntezátory; zvlášť místo bicích je to úplně hrozný downgrade :-)
Asi stárnu... :-)
.mycTD:
dotučuji publikaci o RS - Bill Wyman - Stone alone.
Tam se lze dočíst, jak to vidí Profesionál s velkým P.
Pak mi dáš za pravdu.
90 a současnost je jen pozlátko a zlom nastal někde v půilce 80. let. Pd toho okamžiku jen masáž, marketing, prachy, megalomanie....
Já jsem zařal v 73. poslouchat asi 10. kopii nahrávek z Radio Luxemourg, to jsem zjistil (ve 13 letech), že existují taky DP, RS, LZ, UH a nejen Gott, Matuška a Vondráčková. A už to se mnou začalo jít s kopce... :-)
zdeny: vim, ze jsi o neco starsi, nez ja. ale o casech, kdy showbyznys nebyl o masazi, marketingu a penezich bych si nechal vypravet tak maximalne od sveho dedy, kteremu je pres 80.
pokud byl v nastupu komerce nekde nejaky zlom, tak bych ho spis situoval do punkovych 70. let.
kazdopadne i z 90. let tu myslim nejake valy jeste chvili vydrzi - Nevermind, Blood Sugar Sex Magic, Achtung Baby, fotri z Metallicy taky myslim tenkrat neco meli, pro rapery to byly golden years...

04.07.2011, 15:30 |
Mr.Scully | Upraveno: 2011-07-04 15:31:11
.mycTD má taky pravdu - hudba bez komerce, to bylo možná tak někdy těsně po válce. Možná by to chtělo přeformulovat - už v 70. letech to byl jasně komerční byznys, ale aspoň stále existovaly úspěšné kapely, které mohly jít proti proudu a nikdo jim nic neříkal. Dneska je ten diktát ze strany gramofirem daleko větší.
Jo, z devadesátek nám tu zbyde na památku nějaká Metallica, U2, něco maličko od Nirvany a to je asi skoro všechno. Ještě mě napadá Zombie od Cranberries, podle mě geniální skladba, ovšem po Cranberrie už neštěkne pes :-)