Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT dotaz: Domácí síť - rada

o Navštíveno 767x o
o 29.06.2011, 21:55 | rcman
Ahoj,

řeším doma jeden problém....

Mám internet od O2 a tenhle modem [ Link ] .

Někde se mě tady válí ještě ňákej starší D-link modem(model případně upřesnim).

Jde mě o to. Že tenhle můj modem a net od O2 mám ve starém baráku na 2. patře... A rád bych měl dostatečnej signál i dole v přízemí.

Jak a co k tomu potřebuju? Kam to zapojim a co nastavim?

Všude mě bylo řečeno že když mám ted modem na Vdsl místo Adsl tak mě tam nepůjde ten D-Link připojit a nastavit tak aby se do něj dalo připojit přes Wifi.

Snad mě tady někdo poradí co a jak...

Předem děkuju za pomoc.

o 29.06.2011, 22:14 | Ravo | Upraveno: 2011-06-29 22:18:05
Ideální by bylo, kdyby jsi napsal co máš za toho D-linka, aby se tady nespekulovalo

S největší pravděpodobností to zapojit půjde, je ale otázka, jeslti to bude mít smysl, protože ten Comtred má wifi b/g/n a to by mohlo dosáhnout dál než Gčko dlinku (pokud taky není Nkový).

Osobně předpokládám, že máš nějáký ADSL wifi-G router. Tzn. uděláš to tak, že se připojíš k tomu Dlink routeru buď přes wifi nebo přes LAN a vypneš DHCP server a nastavíš mu na LAN rozhranní manuálně volnou IP ze stejného rozsahu jako přiděluje DHCP server z toho VDSL Comtrendu (pozor aby nebyla v DHCP poolu - omezil bych ten pool případně na tom comtrendu) - tohle s tou IP na LAN není až tak nutný, ale usnadňuje to případnou administraci - záleží na tobě. Ale DHCP server určitě vypnout musíš.

Pak natáhneš eth.kabel z 2 patra do přízemí a na obou zařízeních ho zapojíš do portů LAN. Z D-linku se stane blbý switch s wifi APčkem

Pak si dole na tom Dlinku nastav wifi podle libosti - počítej s tím, že budeš mít doma dvě wifi sítě - horní tvořená Comtredem a dolní tvořená Dlinkem (to znamená abys posunul kanály aby ses vzájemně nerušil a nastav si i jiný SSID, ať v tom není hokej, až se třeba NTB pokusí o roaming)
o 30.06.2011, 06:59 | rcman
Ravo: Moc děkuju za radu + návod.

Ten D-Link co tady mám je DSL-G684T. [ Link ]

Snad to podle toho návodu zvládnu nastavit... Zatim jsem vždycky jenom dělal nastavení a zapnutí(nebo vypnutí) Wifi. Popř. zaheslování...

Ještě mám blbej dotaz na délku kabelu z modemu A (od O2) do modemu B (D-Link nebo Switche). Je tam ňáký omezení a nebo tak. Nebo 20metrů kabelu je v pohodě?
o 30.06.2011, 08:46 | rcman
Vyoadá, že už to běhá... DHCP Server jsem teda v D-Linku vypnul.
Wifi jsem nastavil asi 8kanálů od sebe. Protože původně měl jeden automatickou volbu a druhej asi kanál 6. A takhle na testování vedle sebe. Jsem měl problém se vůbec dostat na náký stránky přes wifi... Ted už to běhá jak má...

Jdu schánět ten siťovej kabel...
o 30.06.2011, 09:18 | Ravo
pokud použiješ kabel Cat5E a ne nějákou ošizenou čínu, tak je limit 100m

na těch 20m ti to pojede snad i na nejlevnějším hlinikovým kabelu, kterej viděl měď jen v datasheetu :)
o 30.06.2011, 11:05 | rcman
Dobře...

Zejtra si zajedu pro tohle [ Link ] .

Myslim že to bude asi tak něco mezi...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3368 sekund.