Navštíveno 1775x

Říkám si že by to tu mohlo někoho zajímat, pracuji ve společnosti Diheau, ta je výhradním dovozcem robotických sekaček Lizard Mowers do CZ a SK. Teď v době prázdnin nikdo z Vás nebude chtít sekat dobrovolně zahradu tak by Vám tohle mohlo pomoc :o) www.automatickazahrada.cz
Pokud někdo uvažuje o koupi dejte vědět.
Další zajímavý web je www.zahradninaradi.cz

29.06.2011, 11:04 |
JR a ted si zaplat partnera nebo te napraskam :-D
koukam slo to dopredu pamatuju si tak 10mozna vic let z5 to mel kamarad a muselo bejt v zemi hromada kabelu tohle z tema cidlama je zajimave jen me zajima jak to pozna ze uz to nekde posekalo ?

29.06.2011, 12:00 |
TUNER A opravdu to seká,nebo to umí jezdit jen po posekanej zahradě ? )))) Nějaký video jak to kosí třeba 5-10 cm trávu ?
Já v tom vidím jeden velký problém a to nenechavost zlodějů :-( Jinak po zkušenostech kladných s Roombou atp. bych se toho nebál :-)
Tuner: neblazni,tohle musi jezdit po zahrade furt, ne ze to vypustis 2x do mesice. Seka to par mm, ktery hned hnijou. Pokud to neni jinej robot, na link jsem nekoukal

29.06.2011, 13:05 |
TUNER Aha,takže za těch 35 kulíků co to stojí,je jen takový jezdítko po zahradě ))) No za to se koupí už pěknej traktor a s tim mi sekání i baví :D
Jenze tohle jezditko proste pigluje zahradu porad, obden treba... Traktor vytahnes, az kdyz nemuzes projit pres zahradu :)

29.06.2011, 13:24 |
JR Ja loni koupil tatovi elektrickou Boschku a on automaticky poseka kazdy dva tejdny .... je taky predprogramovanej a dela to uplne zadarmo :-D

29.06.2011, 13:57 |
TUNER tap - já traktorem sekam cca každejch 10 dní...a že by se tam nedalo projít,to určitě ne a docela mi to i baví )) Ne aby se mi tam pořád něco pletlo pod nohama a nesystematicky to tu a tam něco seklo.Krtince rovnam se zemí a chtěl bych vidět co by s nima udělalo tohle :D Navíc nastavitelnost výšky sečení 34 nebo 40 mm....je dost omezující.
Prostě bych to chtěl vidět v reálu,ale nevěřim tomu.... Tyhle prezentační videa jsou uplně k hov**....

29.06.2011, 14:20 |
hanx za takový prachy bych si radši koupil sekačku za 15k, dal týdně sousedovic klukum kilo za posekání zahrady (zaokrouhleno hodně nahoru) a byl bych 4 roky vysmátej....
hoši, tyhle sekačky už jsou na trhu neuvěřitelně dlouho a nějaká nedůvěra nebo snad strach o krádež (předpokládá se oplocená zahrada) jsou liché. tyhle sekačky fungujou naprosto bezobslužně (navíc snad jsou už i na solar) a jsou určeny samo pro udržovaný zahrady, ne nikam, kde jsou krtci a nebo někdo od rána do večera lítá po zahradě sem a tam, aby mu tahle želva překážela. navíc jezdí jen pár hodin denně mam dojem.
dva sousedi to maj, sice to jezdí nesystematicky, ale trávník je neustále rovnoměrně zastřižen. je jasný, že pro lidi co na to koukaj jako tuner nebo hanx to ale není.
jj vim ze to jezdilo na solar ale sem tam se tusim dobijelo preci jen je to par let je to asi pouzitelny na poradnej travnik aby to furt vypadalo k svetu ne ze to preroste posekam a zase roste -)
Luke_288: znám dost lidí co měli nejen dobře oploceno a zmizely jim i židličky, natož když se tam bude prohánět mašina za 35 litrů :-( Nevím tedy co je na tom lichého. Ostatní ok.
tak je fakt, že tam u nás má drtivá většina zděnej plot, takže dovnitř vleze maximálně zfetovanej magor. kradou se tu maximálně okapy co jsou zvenk. navíc ta sekačka má ještě dokovací stanici a bez ní je to k ničemu.
jojo auta taky mají klíček s imobilizérem a bez nich to je kničemu a taky se to krade jako sviňa :-D
OK, je evidentní, že tenhle výrobek pro místní paranoiky není :)
Prosím Tě proč si stavíte zděné ploty? Nejste tak trochu paranoici Vy? Ve Švýcarsku mají jako plot 30cm (když už tam vůbec něco mají) keříky atp. a ty se podivuješ nad tím, že má někdo strach nechat volně na zahradě věc za 35 litrů s tím, že ji někdo celkem lehce ukrade (už jenom proto, že v okruhu pár desítek metrů běžně vykrádají domky i zahrady).. nevím co to tedy má spoleřného s paranoiky? Pracovně děláme dlouhé roky i kamerové systémy a čuměl bys z jakých důvodů si to lidí kupují a co se takhle snaží ohlídat :-(
proč? třeba proto, aby nám nikdo nekrad zahradní nábytek nebo abysme při koupi sekačky nemuseli přemejšlet jakou si můžem koupit, aby nám jí náhodou nikdo nelohnul. plot okolo poloviny pozemku je ze zděných sloupků s mřížema, za nima tůje a zbytek je prozdě zeď, 2,5m vysoká, protože co naprosto nesnáším jsou kolaři jezdící okolo co se můžou na šlapkách napnout k prasknutí jen aby se podívali co kdo má za plotem. tohle nemá s paranoiou nic společnýho, to je v čechách soukromí a na zahradě si lehnu třeba nahej. a na zahradě si chci nechat volně cokoliv beze strachu o čorku.
kamerovej systém? jo, po tom co nám ukradli okapy ho máme taky.
ale já nevím, co se v tom furt tak hnípeš? je tam smajlík, vidíš ho? bojíš se, že ti to ukradnou, OK, nekupuj. tahle věcička je super věc, problém je, že v českým prostředí je prostě mraky vychcánků, co by se jim to taky líbilo a nechtěj za to platit, tak holt ti, co nemaj pořádnej plot si to nekoupí ze strachu o krádež (což je na jednu stranu děsný, omezovat se přemejšlením, jestli mi to někdo ukradne)
Tak si nech od cesty kecy o paranoicích, když jim sám seš podle posledního příspevku. Mimochodem napsal si toho daleko více :-)
a nemá ta sekačka funkci rozpoznávání zloděje, že by před ním ujížděla? :-)
Only: To bude až v nové generaci. A jako option bude mít nedobytnou skrýš. :-)
Luke_288 v cechach je hlavne hodne fetek a negru kery se coresem zivej ukradnou ti vec a dou ti ji prodat -))
Harryp: a vidíš dobře? vidíš toho smajlíka na kterýho ty reaguješ jak reaguješ? jinak pokud to, že mám rád soukromí=paranoik, pak jsem paranoik, ale alespoň můžu mít v klidu na zahradě židle.
O_O: ne, má smrtící paprsek :)

30.06.2011, 13:43 |
xSam Mě by zajímalo jakej to dělá bordel, aby mě sousedi důchodci nezabili, že mi furt na zahradě něco vrčí a oni nemají klid na odpočívání:-))
ty co maj sousedi nejsou slyšet vůbec nebo teda abych nekecal, když stojíš těsně u plotu tak slyšíš jak ten kotouč rotuje a seká trávu a když se vrátí na dokovací stanici tak pípne.
Prodalo se přes 5O robotů loni a letos. Ani jeden není fuč. Umíme to pojistit a má to pár prvků jako ochranu. Ta cena je uměrná materíálům atd... získalo do D-test, lepší hodnocení než husqvarna :o) Je pravda že chudáci si to nekoupí :-) Drtivá většina jsou vzdělaní lidé s příjmem nad 50 měsíčně.
Posekanou trávu pozná že nemusel měnit rychlost otáčení nože. T otáčky jsou od 2200 do 4OOO ot/min.
Hluk je 66 decibel.
M485 používá jiné motory a ten hluk je nižší. Kolik nevím nemám k dispozici měřík, pokud někdo má rád nechám změřit :-)
To nic moc ty prodeje teda :-( Myslím v porovnání s iRobotem. (ten rozdíl ceny obyč. vysavač vs. robot a obyč sekačka a robotická je velmi podobný)
Co ten robot udělá na né úplně rovné ploše, když rozeznává ty otáčky nože?
V pohodě, on podle toho ják velký odpor mu klade tráva na nůž tak nastavuje rychlost....tak s tím není žádný problém. Prodej - proč myslíš že málo? v čr se ročně prodá kolem 120robotů z toho 50 jich je našich 40 Husqvarny a 30 čína...... Uvědom si kolik lidí tady má pěníze.....Přeci jen 86tis za nejlepšího robota je cena bazarové Fábie :-D
podle mě ten prodej je úměrnej tomu, jakým lidem je tohle určeno. to není pro masy, tohle si koupí fakt jen pár lidí

01.07.2011, 08:26 |
Conan | Upraveno: 2011-07-01 08:26:43
Harryp:
V paneláku to lidem moc zahradu neposeká narozdíl od vysavače/robota, kterýho může mít každá domácnost ;-)
Conan: Spousta lidí žijících v paneláku má někde zahrádku :-)
Ufík: Tak nějak mě to překvapilo a zdá se mě to málo. Protože motorových běžných sekaček se prodají určitě spousty. Navíc jsem chvíli předtím četl nějaké info právě o prodejích vysavacích robotů, kde ta čísla jsou mnohonásobně vyšší.