Pokud budeš chtít 50 ccm,tak jedině něco s motorem Minarelli nebo Piaggio a s vodnim chlazenim,tedy označení LC. Co to bude za značku je už celkem jedno,tak jde už jen o dyzajn. Takže koukej po Piaggiu NRG,Gilera Runner,Aprilia SR,Yamaha Aerox atd...důležitej je ten motor. Bacha u NRGček,je víc vzduchem chlazenejch,tak tam opravdu vybrat toho vodníka. Mě seriová 50ka (je tam jen variátor a streetovej vejfuk - tichej oproti laďáku,ale přidá i trochu výkonu) jezdí po rovině 80 a s kopečka jsem z něj vymáčknul 92 km/h - měřeno GPSkou....pokud mi někdo s čínskym strojem nevěří,ať se klidně přijde svézt )))
Samozřejmě je tady další varianta již zmíněné možnosti od roku 2012 řídit skútra o obsahu 125 ccm....toto je ale stále v řešení a nikdo neví zda to naši páni poslanci 100% schválí,takže jedině na letošek pořídit 50 a případně ji za rok vyměnit za větší.
Značkové 125 ccm stroje ve 4T nejsou problem. Od tohoto objemu se 4T už tak nějak v pohodě.Nejlépe zase vybrat stroj s vodním chlazením. Vyhnout by jsi se měl pouze 4T strojum do obsahu 125....protože neznam pomalejší stroje,než 4T padesátky. Jedna s náma jezdí na závodech skútrů a jednoznačně si s velkym odstupem drží poslední příčku ))))Během závodu pravidelně dostane kolo,někdy i dvě ))
30k je dost peněz a za to koupíš už pěknej stroj. V pohodě i poladěnej,kterej strčí 4T 125ku do kapsy,sle s o dost vyší spotřebou. Takže taky záleží za kolik chceš jezdit...Třeba Aprilia Ditech se vstřikovánim jezdí moc hezky v základu a žere kolem 2,5 litru benzinu,ale dalším laděním už se o moc vejš s výkonem nedostaneš,moc díů na ni neni protože to je motor Morini a je to celkem i nákladná záležitost,když se něco porouchá. Karburátorové verze začínají kolem 3-3,5 litru v serii až třeba po 6 litrů za poladěnou 70ku s maximálkou kolem 120 dle GPSky....
Nějaký strojky.....
[ Link ] [ Link ] [ Link ] [ Link ] Ten mě pobavil s tuningem v hodnotě 50k ))))
[ Link ] nožní startování oprava za pár korun.