Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dálniční policie s R36jde příkladem?

o Navštíveno 1802x o
o 22.06.2011, 23:10 | Rudi
to chlapci trochu přepískli
[ Link ]

o 22.06.2011, 23:14 | Lichka
Tý jo, to musela být rana jak z děla...
o 22.06.2011, 23:23 | Drtič
To mi nejde nějak do hlavy. To auto je jakš takš celé, středové svodidla vyvrácené (na co tam pak jsou, když osobákem jak nic je vyvalím) a ty krajní celkem na sračku.
o 22.06.2011, 23:39 | haskyvr6
Pomáhat a chránit! Asi pomáhají zamezit zácpě a chrání před piráty co by mohly někoho ohrozit, např. nebezpečnou jízdou vedoucí až k proražení svodidel a přejetí do protisměru. Jsem celý odvařený z představy, jak mě mladej policajt smete na dálnici v silném služebním autě za "naše peníze". Fuck!!!
o 22.06.2011, 23:40 | Alda
Je to pomerne tezky a bezpecny auto s velkym motorem. Nejak me to neprekvapuje, ikdyz stredovy svodidla by si zaslouzily vic, tohle je hodne nebezpecny.
Resenim jsou asi ty lanovy, vydrzej o dost vic, ale nechtel bych v nich videt napasovanyho motorkare...
o 23.06.2011, 07:02 | haskyvr6
Alda: Ty jako motorkář by jsi měl být zapřísáhlý odpůrce lanových svodidel, ne? ;-) Btw. pochybuji, že orgáni jeli 130 km/h, to by se jim asi tohle nepovedlo....
o 23.06.2011, 07:27 | Rajdlos
Alda: prave naopak, lanovy vydrzi naprosty kulovy, bylo o tom celkem dost reportazi a testu, projede je bez problemu cokoliv
o 23.06.2011, 07:29 | ibizman
-1, jen tak dal panove :o)))
o 23.06.2011, 07:30 | Crimson
wow asi zakletý místo, tady přesně na metr mi před 14dny ulétly 2 horská kola ze střechy :-))
asi kuci najeli na šlapku !
o 23.06.2011, 07:40 | MazliG
asi takhle:

dobře jim tak / my všicí zaplatíme opravu /

a na druhou stranu - stane se ....o)
o 23.06.2011, 07:52 | JR
Myslim, ze ty policajti maji v zivote najeto mnohem vic km nez vetsina bezbejch ridicu (i rady na foru) a kazdej den holt neni posviceni.
o 23.06.2011, 07:57 | Crimson
v tom místě je dost brutální zatáčka, na dálnici nezvyklá, vím to, protože jsem ty kola nemohl z té silnice dostat, furt z té zatáčky něco vylítávalo ve 150tis. až kamion mě přesvědčil, že ted nebo nikdy :-)

jinak silniće tam má takové divné hrboly a propadliny, patrně je to taky nakoplo..
o 23.06.2011, 07:58 | BadyS
já bych se spíše zaměřil na to proč ty svodidla kurva neudrží obyč auto v daném směru a vykotí se takhle debilně.... pochopím kamion že je dokáže položit, ale kua snad osobák by to neměl tak povalit ne ?
o 23.06.2011, 08:02 | Crimson
no rozjetý 2tuny 200km/h , to i svodidla rezignujou bych řek
ale tutově nezvládly tu zákrutu na vodě

foto k příspěvku  od Crimson

o 23.06.2011, 08:02 | tazman
JR..mno nemíním kluky uniformovaný podceňovat ale je rozdíl v jaké káře ty km najezdil než přesed do pašíka ;) u nás když dostali novou dvojku koktu 2,0 tsi tak ji do 14dnu tež nakuli po přesednutí s te slabe 1,6 první generace...ale kdo ví jak to bylo...stát se může každemu ;)
o 23.06.2011, 08:13 | X-sat (M)
To se opraví, nebojte se ;-)
o 23.06.2011, 08:15 | tmx.806
myslis svodidla?
o 23.06.2011, 08:17 | X-sat (M)
To = auTO ;-)
o 23.06.2011, 08:25 | Alda
Hasky, Rajdlos: uzz, tak to se mi zaroven i ulevilo :)
o 23.06.2011, 08:55 | mrazik
Me je jich lito, takovy krasny auto a rozbili si ho. oprava bude stat dost a buhvi jestli se to vubec bude opravovat. Svodidla zalezi v jakem uhlu na ne najeli a ono to auto taky nevazi zrovna malo. No hlavne, ze jsou v pohode a nikomu se nic nestalo.
o 23.06.2011, 09:03 | tommas
btw: Má ten Passat na předních oknech homologovaný fólie?
o 23.06.2011, 09:30 | Pekys
ty folie mě taky zarazili :) Černý jak den v Chánově.

Stane se, co víc na to říct. 200 asi nejeli, to by to dopadlo trochu jinak a svodidla....vim jak se montujou a proto se ani nedivim ze nedrzej. Proste kdyz je tvrdej podklad, tak se místo předepsaný hloubky ukotvěj třeba jen na 10cm. Pak to je jen naoko.

Je docela klika, že někoho netrefili, nebo je zrovna netrefil projizdějici kamion. Tyhle vylety do protismeru koncej vetsinou tragicky.
o 23.06.2011, 09:31 | Ravo
Chtěl bych vidět vyjádření PČR co se stalo a proč.

Jeslti se to stalo "jen tak" (rozuměj řidič passata je kok*t a nezvládl řízení při běžném přesunu a naprosto dokonale předvedl prevenci pirátismu v akci) nebo to bylo v "akci" a nedopadlo to jak by mělo.

Tak či tak evidentně další důkaz, že tyto Passaty absolutně nemají takovou funkci, jak je nám médii omýlána a předhazována, aby jsme svorně všichni jako ovce zabečeli do taktu a pěkně to všechno zacálovali z našich daní.
o 23.06.2011, 09:31 | LukeFab
to se vyklepe,stočí a prodá jako vůz po důchodci
o 23.06.2011, 09:35 | Pekys
Ravo: z vlastní zkušenosti vím, že když chytneš aquaplaning, tak můžeš jet třeba 80km/h a skončíš podobně. Voda na silnici, zvlášť nečekaná je prostě svinstvo.
A při stavu našich dálnic a silnic se špatnýmu odvodnění ani nedivim.
o 23.06.2011, 09:42 | rcman
Stát se to může...

Nepsalo se ale moře článků o tom jak přímo na tyhle Passaty budou policejní řidiči dostávat extra školení apod. ?

Jinak, pokud to budou brát jako totálku. Tak si to klidně odkoupim. Opravim. A hodim na TipCars jako TopStav...
o 23.06.2011, 10:03 | BadyS
UNIQA to dá na totálku zcela jistě..
o 23.06.2011, 10:38 | mrazik
Tak podle informaci bylo na tom miste 2 - 3 cm vody a trochu to prehnali s rychlosti. nejakou chvili predtim to kalila oktavka 180 (ta to projela s velkym stestim castecne po trave), tak mozna jeli za ni.
o 23.06.2011, 10:38 | MazliG
tušim, že to za zbytkovou cenu 24 tis. kč koupí nějakého politika syn .o)
o 23.06.2011, 11:52 | Rudi
včera teda krutě chcalo, takže pokud ho chlapci trochu víc mastili a chytli to navíc v zatáčce, tak s tím už asi víc nezmohli, nicméně aspoň že netrefili někoho v protisměru!
já to včera taky dobře vykoupal
[ Link ]
o 23.06.2011, 11:59 | Ravo | Upraveno: 2011-06-23 12:05:44
Taky vím co je to aquaplaning a podle toho se chovám. Nedávno jak byla průtrž mračen z ničeho nic, tak přes dálnici doslova tekla řeka vody a já jsem zpomalil na cca 70 a jen se nestačil divit, jak mě v levým berou různý SUV na obrovských širokých gumách ve 130+.
Nicméně to že vidím někoho takhle sypat neznamená, že budu sypat taky - to je jako když vidím že někdo skočil do studny, tak tam taky skočím? Nechovejme se jako stádo a používejme více svůj vlastní mozek.
Když je taková megaprůtrž a na dálnici stojí voda, dá se očekávat že vzhledem ke kvalitě výstavby a údržby našich silnic někde bude čekat takový překvapení jako potkalo milé PČR nebo Rudiho.

Btw. Rudi, co používáš za kameru na onboardy? Vím že se tady rozjíždělo na to téma jedno vlákno ale moc smysluplný (opět) nebylo ;-)

Tohle se prostě speciálně proškolenému řidiči, který to určitě i trénoval na polygonu atd. stát nesmí. Navíc by měl znát terén kde se pohybuje (záludnost oné zatáčky atd.)
Prostě špatně vyhodnotil situaci a mohl někoho krásně zabít. Když viděl jak to octáva sype, tak měl použít nejrychlejší policejní auto kterýmu nic neujede - vysílačku.
Na tohle prostě podle mě není omluva
o 23.06.2011, 12:58 | gizmi
Ravo: takove kecy :D:D:D Nezlob se na me, ale ten clovek co ridil je pokud to nevis CLOVEKEM, kterej stejne jako jiny prdi, sere, zere, atd.. Tohle se proste stane a je jen dobre ze takovahle auta brazdi silnice, protoze passat si na sebe nekolikanasobne davno vydelal, takze defakto to z tvych dani rozhodne nejde. Ono je snadny sedet s pupkem u PC a tlachat na forech jak to nekdo zkazil, ale chapu ze to je stejne jako se sportem - ty sam by jsi to zvladnul 100% bez chybicky.

Jinak auta PCR NEJSOU pojistena havarijne, takze ridic tohle vse zaplati ze sveho. Tedy pokud nema pojistku na blbost z ktere tohle bude hrazeno (opet plati - pokud nic nevim, radeji mlcim k danemu tematu)

a ted z jineho soudku - v kazde praci muze udelat clovek chybu a nechapu proc zrovna dopravak je tak stredem pozornosti. STANE SE!!! Navic miluju kecy o proskolenem superjezdci z polygonu, atd atd..Boha jeho PCR jako firma se potaci nekde u dna!! Od minuleho mesice neni na naboje a povinna strelba je odlozena, neni na vyplaty, atd atd..stale si myslite ze nekdo bude financovat za tohoto stavu nejaka skoleni pro zabavu ??? Proberte se - zijeme v CR
o 23.06.2011, 13:04 | MazliG
jako GIZMI: už jsem to taky psal -stane se. Řidič to asi schválně neudělal - hlavně že to nepustil do nějakýho auta - no né ? plechy ... lepší číst tohle, jak nahulil to ožrala do auta, a 2 mrtvouši ... .o(
o 23.06.2011, 13:23 | Conan
Od očitého svědka:

... Já si jel v klídku (ani nevim kolik), najednou 2-3cm souvislý vody (před zatáčkou sucho), tak jsem zpomalil a doufal, že to DSTC vyřeší (vyřešilo). Když jsem se mrknul za sebe jestli jsem svým rozevlátým stylem jízdy někoho neohrozil, tak jsem si všiml, že takových 100-150m za mnou cosi letí do svodidel, dává jeden "výkrut" a mizí v protisměru. Takže jsem zastavil a volal 158. To jsem ani netušil, že jim volám kolegy.

[ Link ]
o 23.06.2011, 14:02 | Ravo | Upraveno: 2011-06-23 14:08:10
Souhlasím s arugementem, že je to jen člověk a dělá chyby.

Nicméně obecně nesouhlasím s diletanstvím PČR - když na to nejsou peníze, tak to nedělám a ne jenom napůl s výsledkem který popře samotnou podstatu věci.

Je to jako kdyby policajt (jakýkoliv) někoho "náhodou" odpráskl a my prohlásili - je to jen člověk - a začali to ještě omlouvat že nejsou peníze a odkládají se střelby atd.

To že nikoho nezabil s tím passatem v protisměru přikládám náhodě a ne řičskému umění. Klidně jsme mohli číst, že se čelně srazil s jiným passatem ve kterém mohla být rodina s dětmi...zbytek nechci domýšlet :-/
o 23.06.2011, 14:17 | Luke_288
takže co myslíš, že by to spravilo? nějaký tréninkový jízdy na polygonech by z nich udělali nadlidi, co jsou řidičsky bezchybní? těžko, prostě každej dělá chyby (včetně profesionálních závodníků) a dokud budou policajti lidi, tak to jiný nebude.
o 23.06.2011, 14:38 | m.j.
Také souhlasím, že je to člověk a dělá chyby, ale pokud jezdí jako prase, když je taková průtrž, měl by umět použít mozek a zpomalit. Bohužel, stalo se, naštěstí nikoho v protisměru nesmetli. Nicméně toho, co řídil, by neměli pouštět za volant těchto R36, alespoň dokud nepochopí, co se za deště, sněhu a náledí všechno může stát.
o 23.06.2011, 14:39 | radek.613
No, já si myslím, že pár jízd na hraně po polygonu (ta vodní plocha je opravdu poučná) by z nich udělalo "přemýšlející" lidi a tím pádem by za těch podmínek co byly vůbec k žádnému stíhání jakési oktávie nedošlo, neb soudnému, nenatěšenému člověku za volantem vysněného "závoďáku" (pamatuju si moc dobře, co se kupř. dělo kolem Mirošovic v době, kdy přišly ST220, každý kdo měl do konečníku otvor a uniformu se musel povozit, nejlíp v noci) by právě na základě zkušeností z polygonu došlo, že v tomhle se honit po tankodromu jménem česká dálnice kvůli pár bodům a pěti tisícovkám za překročenou rychlost je o megaprůser největší a že nejmíň škody a problémů udělá to, když bude pašík pokračovat výletním tempem k nejbližší služebně nebo benzíně a kávičce.

Čímž by se co Halík? Čímž by se ušetřily jak prachy na opravu/nákup nového passata, tak desetisíce za výjezd záchranářů a hasičů ten bordel uklidit, tak za zbytečné diskuze i mediální masáže.

Bohužel se tak nestalo, jsou tu úplně zbytečné škody za statisíce, zaplaťpámbu nikdo mrtvej (což opravdu není díky řidičskému umu posádky PčR, ale jen a díky neskutečnýmu štěstí) a media budou mít o čem týden psát. A to všechno proč? No ano, protože jsme stíhali piráta, co si dovolil!!!!! jet víc 130 km/h a potřebovali jsme ho řádně proškolit odběrem bodů a financí do státní kasičky. Místo toho bude státní kasička co? No ano, financovat chybějící služební vůz.....

P.S. Psát tu něco o tom "profesionální závodníci taky dělají chyby" je totálně mimo mísu, protože je třeba si uvědomit, že závodníci dělající chyby na uzavřené trati nějakého závodu nemají šanci ani z 10% způsobit katastrofu a bordel, jako "závodníci" za volantem služebního auta PčR na dálnici plné ostatních vozidel. To jsi drobet přestřelil Luku, viď. A nakonec, ten řidič Octavie svůj vůz zvládnul....
o 23.06.2011, 14:48 | xSam
Včera jsem tam jel v tu dobu.
Největší problém byl v tom, že v tý zatáčce najednou začalo šíleně pršet a byla tam hromada vody. Před tou zatáčkou bylo sucho, ostatně jako po celé té dálnici, naprosto suché kusy se střídaly s jezery.
Jsem si jistý tím, že kdyby tam neskončili oni, skončí tam někdo jinej a mohlo to být mnohem horší.
Řekl bych, že to kluci zvládli docela ještě dobře a nikoho netrefili - provoz nebyl zrovna nejmenší.
Prostě stane se a tohle naštěstí skončilo ještě velice dobře.
o 23.06.2011, 14:59 | JP
"Kluci to zvládli docela ještě dobře":DD. No podle toho kde skončili to kluci zvládli asi tak, že stihli říct "a kurva" a počkat až to skončí:D

Co myslim že by to spravilo? Odstranění Passatů z dálnic, jsou tam naprosto zbytečně. Pak se tahle otázka vyřeší sama, k tomu se ušetří nemálo peněz a bezpečnost na dálnicích se nijak nezmění (stejně jako se nezměnila když vyjeli).
o 23.06.2011, 15:02 | KyklopDLS
V neděli jsem přesně v téhle seděl :D škoda ji :-/
o 23.06.2011, 15:08 | Luke_288 | Upraveno: 2011-06-23 15:11:51
radek: přetřelil? ani bych neřek. já jen poukazoval na to, že i ti, co se řízením vozů živí prostě nejsou neomylní. to, že tímhle se mohla sestřelit procházející mateřská školka nebo se stát kdovíjaká katastrofa, tos do toho zakomponoval ty, o to mě v mým příspěvku vůbec nešlo.

ale mám rád, jak jsou tady někteří chytrý jak rádia, jak je jim všechno jasný proč a jak se to stalo a jak jsou všichni ostatní blbý, za volantem absolutně neschopný apod. taky mám rád, jak se pořád řeší, jak PČR nedělá co má a když najednou začne a něco se jim posere, tak to jsou hned kokoti největší (zajímavý, že jsem x krát míjel tyhle passaty tachometrovou rychlostí 145km/h a nikdy si mě ani nevšimli, takže kdovíkolik valil ten co ho honili, jestli vůbec někoho honili). pak se třeba stane, že někoho chytí a už je tady thread: co a jak mám dělat, abych nemusel platit a dostat body....
jojo, tohle mám rád :))

edit: ano, státní kasa možná zaplatí jednoho passata. kolik jich zatím stihli rozbít za ty léta co je maj? já nevím, ptám se, protože osobně mi to přijde jako uplně směšná položka vzhledem k tomu, kolik už možná na pokutách vybrali.
o 23.06.2011, 15:20 | JP
Takže policie je na silnicích od toho, aby vybírala pokuty, ne od toho aby zvýšila bezpečnost provozu, rozumim tomu správně?
o 23.06.2011, 15:23 | Luke_288
tak podle mě je policie od toho, aby zvýšila bezpečnost provozu a pokud čapnou někoho, kdo porušuje předpisy, tak ho prostě vykasíruje. tobě z mýho příspěvku plyne něco jinýho?
o 23.06.2011, 15:32 | JP
"já nevím, ptám se, protože osobně mi to přijde jako uplně směšná položka vzhledem k tomu, kolik už možná na pokutách vybrali." - Z toho mi plyne, že obhajuješ existenci policejních passatů tim, že vybrali na pokutách víc, než ty auta stály.
o 23.06.2011, 15:47 | hanx
Nechápu co se divíte, hrajou si na Kobru 11 takže auta musej lítat :-)
o 23.06.2011, 16:31 | Luke_288
JP: mě se to z logiky věci nevylučuje. proč by nemohli zvyšovat bezpečnost a zároveň tím, že toho kdo nedodržuje pokutovat? to jde ruku v ruce řekl bych. navíc podle mě ani není nutný kupovat novýho, nevím kolik kdo a kde najezdíte, já jezdím docela dost a valnou většinu po dálnici a 99% řidičů co potkávám jedou v limitu a poměrně bezpečně
o 23.06.2011, 19:58 | X-sat (M)
Dokonalí ;-)
o 23.06.2011, 20:10 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-23 20:12:15
Jak vím, tak za
1. kdo ví jak moc velký vzorek pneu měli, šetří se na všem.
2. passat může řídit jen zkušený policista, i když...
3. pokud to byl jejich rajon, je smutné, že ho neznají a nevědí, kde při dešti jsou nebezpečné úseky, já za svých časů to věděl i o půlnoci.
4. řekl bych, že auto opraví, když už dříve se skládalo 1 auto ze 3 různých bouraček :-( a pak mi upadl motor...
5. folie jsou snad jen na stranách a není to tolik tmavé, když je míjívám na D1 třeba, tak jsou dobře vidět, navíc zadní okno by mohli mít tmavší folii, ale to mají docela slabou že už z dálky tam jsou vidět v horních rozích LED panely pro diskotéku které ještě nesvítí.
6. jdu koukat na Hospodu, neb tady je chytrých jak v té hospodě...
o 23.06.2011, 20:41 | JA
hlavně tam byl chcanec a 10cm vody na silnici...a pak už to jede jak po másle..
o 23.06.2011, 21:40 | madaros
rudi: co máš za tu drive kameru ?
o 23.06.2011, 22:23 | Rudi
Kamera je přesně tadle [ Link ] , bacha na to ale, existuje spousta mutací už od 20-30dolarů a ten obraz je strašnej... víc najdeš třeba tady [ Link ]
o 23.06.2011, 23:17 | JR
Nikdo z lidi tady na serveru vubec nevi jak a proc se to stalo, ale vetsina lidi jsou chytry jak radio a chovaj se jak mistri sveta.
o 24.06.2011, 19:59 | HIGHTOWER
JR: Moje slova!, proto jsem napsal to, co jsem napsal
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3244 sekund.