
Navštíveno 1960x


21.06.2011, 21:00 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-21 21:03:28
Chlapy, typický hifi dotaz a pro chlapy :-D Můžete mi doporučit nějakou kompletní chlebovou směs na celozrnný chleba do domácí pekárny (takovou, kterou jen dám do pekárny s vodou, nic už nemusím přidávat)? Jsem v tomto začátečník :-)
Mám rád tmavý chléb se slunečnicovými semínky, mohou být i jiné, moc se v tom, co se nabízí do dom. pekáren nevyznám. Díky za rady, našel jsem zajímavě vypadající směs -
[ Link ] Chleba aby prostě chutnal dobře, žádný dia apod. prostě pořádný hutný a chutný chleba :-)
Pamatuji si, že bejvalka kupovala nějakou směs, která byla za pakatel, a chleba byl naprosto bomba, ale nevím, co to bylo :-( Takže nejde ani tak o cenu té směsi
Takovýhle hotový směsi má mj i Lidl (pekárny taky prodává),ale jaký druhy netuším-nemám pekárnu.
já teď dodělal nějakou směs z Billy a o ničem, tak musím hledat dál právě :-(
Lidl zkusím :-) díky

21.06.2011, 23:11 |
Etien (M)
maximalne doporucuju
[ Link ] pridavas jenom vodu...

21.06.2011, 23:30 |
Ravo No měl jsem Labetu nějákej standardní chléb (myslím že to byl ten kmínovej) a nebylo to nic moc. Nemělo to žádnou chuť, žádnou zajímavou konzistenci - prostě kdybych jedl hlínu nebo polystyren, tak si to užiju víc.
Možná budou ty vícezrný lepší, ale zatím mě Labeta moc neoslovila...nicméně budu dál zkoušet. Není to tak drahý ;-)
Jinak jak se říká, tisíc lidí, tisíc chutí...

21.06.2011, 23:38 |
DaveX Když už jsme u toho, mohli by jste mi doporučit nějakou levnější domácí pekárnu? Ale by se po prvním chlebíku nerozsypala :)
věž: sorry za vetření
Labeta vicezrna,slunecnicova i cesnekova sou v pohode.kminova nic moc.

21.06.2011, 23:50 |
Ravo Hodně lidí doporučuje ETA, já ji mám taky a myslím že je dobrá. Moulinexy mi připadly zajímavý těma plechama na pečení baget, ale prý pečou špatně - nestejnoměrně - dole to bývá spálený a nahoře nedopečený.
Takže za mě ETA
pekárnu Murphy Richards;)
máme doma pekárnu z LIDLu už pár let a funguje výborně.
Směsí jsme zkoušeli několik a ty z toho co se nám povedlo v supermarketech a tak koupit tak ty z lidlu byli taky mezi nejlepšíma, ale stejně mamka dospěla k tomu, že směsi nekupuje, ale namíchá sama chleba jakej chce a chuťí je to někde jinde ...
jinak perfektní je z pekárny marmeláda ... :)

22.06.2011, 06:11 |
Etien (M)
labetu jsem zkousel vicezrnou a cesnekovou...

22.06.2011, 07:55 |
Veva Highty, já směsi občas kupuju ve štěrboholích v tom outlet center, je tam jeden obchod s bílou eletronikou a mají tam i ty směsi, kupoval jsem tam i tu pekárnu ;-) a celkem mi chutnají

22.06.2011, 07:56 |
FSAL na smesi mrdat, delej si sam, nejdriv metodou pokus omyl, casem se ti zacne darit, ja delam zaklad z pul kila mouky (pul psenicny, pul zitny/da se prohodit za celozrnnou), 300 ml vody, 2 lzicky cukru a soli, drozdi a pak podle nalady prisady typu salam, sejra, olivy a dalsi
Já si dělám směsi sám - je to nejlepší a nejlevnější. Do pekárny ETA, kde můžu dělat až 1300g chleba dám následující: 380ml vody, do toho 1pol.lž. octa(aby případně chleba nesmrděl po kvasnicích), dvě kávové lžičky soli a 3-4 lžíce oleje(klidně olivového-chleba je pak vláčnější - nepřipadá tak suchej). Na váze: 300g hladké mouky, 350gžitné mouky(tuto část směsi lze nahradit i třebas 150 g žitná, 100g grahamová, 150 špaldovky-tu doporučuju koupit v COOP-mají tam strašně levnou.) Zkrátka tu druhou polovinu "mouky" si namíchejte dle své chuti). Do toho dávám 6-7g instantního droždí (- je lepší, protože kostkové má vždy jiný "výkon" a chleba se pak nahoře propadne většinou), 2 kávové lžíce cukru, 2-3 polívkové lžíce kmínu-dle chuti každého soudruha.
Nasypu to do pekárny, zapnu a hotovo. Při programu, až pekárna pípne doporučuju vsypat třebas osmahlou cibulku.
Ten poměr těch muk si po čase prostě je třeba vyzkoušet. Špaldovka je super, ale bejvá dražší. Taky je třeba dodržet, že polovina směsi musí tvořit obyč hladká mouka, aby chleba dobře nakynul a nepropadal se při pečení. Ty kvasnice doporučuju instatní - když se chleba moc nenakyne, tak při dalším pečení třebas gram přidat. Když se chleba naopak propadne při pečení, tak kvasnice o gram ubrat. Když si ale najdeš na webu recepty na chleba a budeš se jich držet, tak jsem neměl problém.

22.06.2011, 08:20 |
Conan Pří výběru pekárny záleží na co jí budeš používat, jestli jen na pečení nebo i na další věci. Mam tu nějaký výsledky testu z r. 2009 a tam se na začátku umístily tyto pekárny:
Kenwood BM250
Kenwood BM350
Moulinex Home Bread OW200030
Panasonic SD-254
Panasonic SD-255
Brandt MP 850
Fagor PAN-850

22.06.2011, 08:24 |
Fipo my máme doma moulinexku a peče úplně v pohodě...teď ji spíš než na chleba využívám na těsto na pizzu a s čistým svědomím můžu říct, že to těsto na pizzu je srovnatelné s těma, co jsem ochutnal v Itálii
směsi kupujeme v Lidlu nebo v Tescu, chleba se zrním rád nemám, takže vede klasický selský chléb (směs z tesca)
Chybi mi tu fundovana rada od nejvetsiho odbornika na chleba... :o))

22.06.2011, 09:49 |
choze tappaja - jenže ten má na to celou pec :)
já mám léta pekárnu z Tesca což tenkrát byla převlečená DOMO s jednou metlou. Směs občas míchám sám když chci něco extra. Jinak docela mě zaujali chlebáci z neměckého ALDI tam mají kilovkej pytel na dva chlebíky a moc chutná.
a tady je to legendární vlákno s pekárnama
[ Link ]

22.06.2011, 09:58 |
Yawor tappaja & choze : volové :-DDDDDDDDDDD

22.06.2011, 10:28 |
xSam | Upraveno: 2011-06-22 10:29:27
Já tedy doporučuji tyhle směsi od Küchenmeister:
[ Link ] Než jsem narazil na tyhle směsi, tak jsem vyzkoušel snad všechno a nic mi nechutnalo. Ale tohle je lahodný chleba a ostatní směsi mu nesahají po paty.
Nejradši mám selský chléb. Vyzkoušej a jsem si jistý, že nebudeš zklamaný. A cena je taky luxusní:-)