Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Do Itálie autem

o Navštíveno 2504x o
o 18.06.2011, 22:25 | X-sat (M)
Jedeme do Itálie autem a tak bych se místních znalců rád zeptal, na co si dát pozor (výbava v autě atd.). Dále, jak je to s cenami v Itálii - ceny v běžných marketech?

díííky

o 18.06.2011, 22:33 | Alda
Vsechno stejny +- jako v Rakousku. S tim rozdilem, ze pokud nemate v planu moc dalnic, casto vede podel prijemna statovka a bez poplatku.
Jinak jako Rakousko... ceny +- stejny, vsude se mluvi Nemecky a v pizzeriich pracujou cesi :)

Jo a fsecko nej xvatku :)
o 18.06.2011, 22:46 | patryck
třeba italskej Lidl levnější než tady :)
o 18.06.2011, 22:48 | X-sat (M)
Díky za oba :-)
o 18.06.2011, 22:56 | Knightey-
Jojo ceny v supermarketech jsou zrhuba stejny.
Meloun tam ted vyjde levnejc nez tady napriklad :)
Dale tam jsou poplatky za autostrade (dalnice) a nebo nektere ty jejich tunely.
Ale zase to tam utika a pres Alpy je po cem cumet alespon :)
o 18.06.2011, 23:16 | nocarret
jestli chceš cestovat rychle tak jedině dálnice napiš kam jedeš řeknu ti co dáš za poplatek cca mam to tam projetý celkem důkladně .-) Ceny bacha jak kdy poslední tejden v červenci a první v srpnu maj IT fabriky volno a všechno maže k moři a ceny letěj nahoru.
o 18.06.2011, 23:20 | Pluto
noccaret: Jedu do Lignana, jak to budu mít s poplatkem? V Rakousku je známka + mýto za jeden tunel, co jsem zjistil, ale nevím, na kolik nás vyjde cesta po Itálii. Tuto trasu chci jet... [ Link ] }
Díky
o 18.06.2011, 23:29 | nocarret | Upraveno: 2011-06-18 23:30:37
to je po IT dálnici kousíček bude to do 15 juro ale máš to přes tunel na Vilachu, doporučuju se vyhnout sobotě odpo a neděli asi celý bejvá to tam hektický. Nebo si to udělej dobrodružný a vykašli se na tunel dá se to objet je to sice zajížďka přes bytelný kopce, ale zas nádhernej výhled + nebudeš stát 3 hodiny kolonu
o 19.06.2011, 09:05 | Zdeny60
Itálie:

pozor na dálnici na jízdu bezdůvodně v pravém pruhu - důkladně se zařazovat. Tolerují 145km/h, pokud tě změří. Nad vše pokutují. pro případ kontroly (což jsem si sám ověřil), je problém, pokud v tomto okamžiku nemáš doklady u sebe, ale někde zahrabaný v taškách v kufrech.

Poplatky: mýtné je asi 4Kč/km dálnice v přepočtu, někde jsou levnější. Mluvím o trase Breennero - Verona - Mi - To.

Ty pojedeš jinou trasou, kterou taky dobře znám, poplatky jsou +/- obdobný.

Ceny: pokud ti můžu doporučit, nestravujte se ubenzínek a auto grilů. Ty jsou o dost dražší, než to samé, co pořídíš v kterémkoliv maličkém mestečku či vísce pár km od dálnice. Např. špagety frutti di mare asi 10EUR, porce dost velká, úprava chutná všude celkem bez obtíží. Na jídlo jsou taloši mistři, ale to je tak vše, ostatní bych od nich nechtěl (jo, ještě - víno di tavola - stolní víno - koupené v marketu v 2-5l soudcích či flaškách, je slušné a není třeba mít z něj obavy, obzvláště v oblasti Toscany :-)

Dost drahé pečivo proti nám - např. šiška chleba asi 90Kč, navíc prakticky jen dvě možnosti - buď bílý bez chuti, nebo tmavší s anýzem, který mi tedy osobně nechutná - kupuji to zásadně u soukromníčků na vesnicích, tam je to levnější a většinou lepší výběr, než v Lidlech a pod.

Ještě k té policii: taloši jsou rozumní - potíže byly, jsou a jistě i budou s policajty poblíž A hranic, to jsou ještě rakousko-uherští pastevci, kteří jsou dosti vysazení na Čechy a jsou někdy značně nepříjmení a komisní (např. já zažil doprovod s ozbrojenou eskortou do banky, abych si mohl vybrat peníze na pokutu za jízdu v levým pruhu (ačkoliv jsem jim vysvětloval, že nemá cenu se zařazovat za každáý předjetý kamion a že jich tam bylo po 30 metrech!!) a za rychlost, kterou mi naměřili - 147km/h:-) Mezi tím, co jsem jel pro prachy, ostatním zabavili pasy, prolustrovali kufry a nechali je stát asi hodinu na slunci, aniž b ysi mohlinastartovat motor a vlízt do klimatizovanýho auta:-))

Doporučuji mít v pořádku ZK a mezinárodní formulář pro DN. Při DN zásadně vše důkladně profotit ze všech možných stran a zapsat si opravdu pečlivě a nafotit navíc údaje od všech účastníků - o tomhle bych mohl psát román, co se mi kdysi přihodilo a nestálo to za moc srandy.

Dávej si bacha na na světla - když je malý provoz, zcela běžně se jezdí z prava a zlůeva na červenou, když ty máš zelenou, může tě to vyděsit, pokud ale někoho srazíš, jsi přesto na vině ty !!!!! Vysvětlení je, že jsi nepřizpůsobil jízdu a controlla a velocita '(v obci je 50 a nikdy se 50 nejezdí - na tom tě utáhnou, protože nebudeš mít svědky) taky bych mohl psát...

Obecně IT je krásná země, dělal jsem tam a pro ně 13 let a doporučil bych určitě jino oblast než Lignano - hlavně oblast Sna Margharetta, od Janova na jih, navštívit Veronu, Bolognu klášter San Lucca, pro někoho Beátky (pro mě jen špína), chrám Duomo v Miláně, La Scalu a další pozoruhodné věci.
o 19.06.2011, 09:06 | Zdeny60
Sorry - nefunguje mi edit - bezdůvodná jízda v LEVÉM pruhu :-)
o 19.06.2011, 09:11 | PachezZ
Pluto - loni Velenice - Benátky: AT dálnička + 8,50€ Tauern tunel + asi 13€ IT dálnice...
1.týden července, odjezd kolem půl druhý v noci, v osm v benátkách...
o 19.06.2011, 10:00 | Luke-Jeep
To co popisuje Zdeny je opravdu už extrém... Já jezdím itálii relativně hodně často a nikdy žádnej problém na silnicích... Obecně bych moc nedoporučil jezdit štreky mimo dálnice - většinou se to kurevsky nevyplatí... Jediná vyjímka snad byla cesta San marino - Řím tam to vyšlo nastejno... Tam byla státní 4 prodovka prakticky kopírující dálnici. Jinak si určitě dej dokupy klakson - to je v itošce základ :-D jediný co opravdu moc nemají rádi je kempování na dalničních odpočívadlech - myslím ve stylu spánek a to někdy i v autě...
Ceny v obchodem slušný, srovnatelný s čechama, jen maso je dražší. I pečivo se dá dobře slušně nakoupit, jen se musí zkoušet a hledat... Za rozum a dobrý je většinou pečivo bagetovýho stylu.
o 19.06.2011, 11:53 | Duri
já planuji tuto trasu:

[ Link ]

z Rakouska strach nemám, ale Itálie pro mě bude nová. Zná někdo tuto trasu?
o 19.06.2011, 12:04 | Briann
Naprosto jednoduse po x tisicich kilometrech v Italii:

Jezdi temer jak chces, na predpisy se nehraje..zcela vazne...ver ze 130km/h na dalnici bude velka brzda...
Cervena se vetsinou resi jen na vetsich krizovatkach a ve mestech..
Parkovani kdekoliv...
Jidlo a vsechno stejne jako u nas, nekde levneji..
Pivo u plaze 4-5E
Piza u plaze 5-8E

Poplatky na dlanicih ti presne vypocita:

[ Link ]

Me osobne se v talosce, prave kvuli chybejicimu respektovani predpisu jezdi nejlip z cele evropy..
o 19.06.2011, 12:13 | .mycTD | Upraveno: 2011-06-19 12:17:02
no nevim. ja byl v italii pri 140kmh vzdycky nejrychlejsi a pres 150 tam snad jezdi jen nemci.
jinak dopravni znaceni se bere jako doporucene a pokud nejsi zdeny60, tak si te policie nevsima.
poplatky podle viamichelin.com zatim vzdycky odpovidaly.
o 19.06.2011, 13:51 | free.tree | Upraveno: 2011-06-19 14:00:13
Takže do Itálie jedeme v pátek (už po páté za sebou), jezdíme do části Abruzzo, je to na úrovni Říma.

Mýtné
- přijedeš k mýtné bráně (již bývají z 95% automatické), zmáčkneš čudl, vyjede ti karta (tu hlavně nevyhazuj), budeš jí potřebovat u mýtné brány při sjezdu z dálnice.

Dálnice
za celých 7tis km, které jsem najel na italských dálnicích, jsem nepotkal bouračku, POZOR na TUTOR systém, který tam je tak 3 roky. Funguje na výpočtu průměrné rychlosti na určitém úseku (bývá v desítkách km). Na policajty narazíš spíše náhodou.

Italové řidiči
jezdí spíše předpisově, češi jsou daleko větší prasata. Na dálnicích potkáš x řidičů, který vůbec nevypínají levý blinkr. Źeny italky zvládají při řízení dalších deset činností, ale nebourají. POZOR na přechodech pro chodce. Chodec je v Itálii považován za nepřítele, jednou jsem zastavil na přechodu (jak jsem zblblej od nás) a málem to do mě narval s autech a pak si klepal na čelo.... :-D Opatrně s ostřikovačem předního skla..... jednou si jedu po městečku, měl jsem špinavý sklo, tak jsem si ho ostříknul a hned mě protroubil mladej típek, co jel za mnou na skútru a rukou si sušil ksicht :-D

Parkování
Italové moc neřeší a taky neřeší, že máš leštěnku a klidně udělají zářez :-/

Zácpy
Pravidelně narážíme u Bologni... ale to se hrkáš tak 50km..... rozjede se chvíli jedeš a zase stojíš.... ale žádná bouračka... nechápu

Benzín
Bývá levnější v Rakousku, takže doporučuju dotankovat na konci Rakouska...
o 19.06.2011, 18:40 | Luke-Jeep
v principu souhlas s volnym stromem az na tu prednost chodcu... aspon na severu je teda chodec poustenej vzdy a vsude... jo a taky na predposovost... tam bych taky spis nesouhlasil... ale fakt je ze se tam proste neboura...
o 19.06.2011, 19:02 | Zdeny60
Briann:

máš pravud, se 130 na tachu budeš brzda. To jsem zjistil taky a jel s nimi - ovšem za koho myslíš, že se zavěsí cajti? Za taloše, nebo za cizince?? Taloš to není nikdy a smlsnou si na cizinci, obzvláště v oblasti pod Brennero, kde jezdí rakousko-uherští pastevi z 19. století, co ještě nezjistili, že Čechy už do monarchie neptaří - a právě s těmi je v I největší potíž.
Jezdil jsem tam v letech 1995-2008 a pár desítek tisíc jsem po I najel. Nikdy mě nechytli italští pravoběrní policajti, vždy to byli negramoti z Rakouskýo pohraničí, ať v oblsati Reschenu, nebo Brennerom anebo pod Klagenfurtem za čárou. V Miláně mě mohli x-kjrát skásnout za ledacos, coby cizince, ale vždy se to vyřešilo úsměvem a domluvou a mnohdy i ukázáním cesty ven , v 97. jestě navigace moc nebyly:-)

Co se týká obecně cesty z oblasti pádské nížiny do Čech, mám mnohokrát potvrzneou zkušenost, že ne sice nejrychlejší, ale naprosot bezkonkurenčně nejjistější, je cesta přes Monzu směr St. Mortiz přes Alpy a Německo na PHU. Hlavně v letních měsících prázdnin je cesta dolů i zpět po Brenmerský nma Veronu zcela nejistá, protože Němci dokáží divy:-)A asi 3x jsem v červenci parkoval půl dne na dálnici a tohle jsem už pak řešil sázkou na jistotu, kdy jsem přes Moříč jezdil jak pán téměř sám.A hezčí krajinou.

free.tree: Italové?? A předpisově?? Tak to jsem jaksi za těch 13 let jěždění do práce do Milána nezjistil:-) Červená no problém, jednosměrka v protisměru klasika, rychlost 50 = 80 a další. Ale jezdi OHLEDUPLNĚ, to ano, Češi jsou hovada a před nimi ještě Poláci.

Parkování: v restict area tvrfdě pokutují, někde existuje systém residnec crads (Miláno například) a kdo ho nemá, je většinou těžce ztracen, když ho najde policia nebo státní carabinieri.Pak jsou to flastry, asi v r. 2001 jsem nemohl zaparkovat poblíž Centro, kam jsem vezl zákazníky, aby si prohlédli Duomo a zaparkoval jsem na residnce area (neměl jsem samosebou kartu) a čapli mě. Štěstí bylo, že jsem se zrovna vraceli od Duoma a mohl jsem s nimi vyjednávat - skončilo to pokutou 50.000Lt (tehdy 50DM) a jel jsem:-( Takže nedělejme z ich až takové flegmatiky a salámisty, není to pravda a za těch 13 let mám řadu zkušeností s cajty. Je to al horší na severu, speciálně nevím proč mezi Brenerem a trentem - tato oblast je pod dozorem rakouských Italů (rozuměj, každěj policajt Ital z této oblasti má rakouskýho dědka) a jsou to fakt někdy hňupi. O tom, jak mě eskoertovali do banky, jsem psal výše.
o 19.06.2011, 21:52 | Petura
byl jsem na severu itálie autem 2x a fakt mě dostávaj jejich semafory kdy tam z červený rovnou skáče zelená a jak nejedeš tak hned troubí :o)
dál jsem byl hotovej z jejich "kruháčů" který byly vyskládaný z plastových barelů nebo co, a pak jejště jejich přípojný nebo nájezdový pruhy, informační cedule za křižovatkou a né před jako u nás ... takže dojedeš do křižovatky a čumíš kam jedeš no a když stojíš tak zase na tebe troubí :o)

jiank minulý týden jsem si psal s jedním italským kolegou ohledně cen benzínu tak benál mají od 1,3-1,5€ nafta bývá o pár drobáků levnější, LPG za 0,75€
na co mě zvlášť upozorňoval, tak rychlost na dálnici 130 a meziměsto 90, že si na to mám fakt dávat pozor, mám letos v plánu cestu do Rimini a prý pokud nespěchám a chci uštětřit tak ať jedu mimo dálnici ...

jinak před 3lety co jsem tam byl naposledy, tak za tunely se platilo tuším 9€ a za dálnici v IT (sjezd ještě před Benátkama) taky cca 9€
o 22.06.2011, 18:18 | El_Vita
já tam jezdím pravidelně už cca 10 let .. hlavně trasu WIEN - GRAZ - VILLACH - TARVISIO - UDINE - PADOVA ... za tu dobu mě NIKDY nezastavili italští policisté. Ani když ve městě stáli u cesty s plácačkou a já telefonoval a neměl pás. (ano vím, jsem hovado :-) )

Dříve se na dálnicích jezdilo rychle .. teď více než 130 jezdí němci, poláci a podobná ...

Na červenou se příliš nejezdí, (alespoň tedy ne v prov. VENETO)

Když omylem najedete do jednosměrky, ital uhne, nebliká, netroubí, neukazuje si na čelo - alespoň já mám tuhle zkušenost.

Dálnice super, jako když plujete .. cesty do hor taky bezva .. na pláži se ještě donedávna nekradlo, alespoň ital vás neobral. Teď už se tam na severu bojím, je to tam samý polák.

Většina italů jezdí večer z večeře "ovíněná" alkohol se tam lehce toleruje.

Jídlo, pití, auta, moto .. vše báječné
o 22.06.2011, 18:38 | dj.DEKL
OT: je tu někdo z fóra kdo provozuje odtahovku nebo má plaťák za osobák? Kdyby mi zdechlo v cizině auto...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3312 sekund.