Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nakup stavebniho materialu?

o Navštíveno 1254x o
o 16.06.2011, 08:10 | Jerry.s
Cau lidi, predpokladam ze se tu najde par lidi kteri si tim prosli take. Chystam se stavet bejvak a zrovna resim cenu stavebniho materialu.
Zajimalo by me jestli se da ve stavebninach uhadat nejaka sleva na material nebo tam maji ceny pevne a neni s nema rec? Nebo mam se pred nema zacat ohanet levnejsi konkurenci? Clovek se snazi usetrit kazdou korunu tak pro to se ptam,rad bych se na to trochu pripravil nez jim bezhlave vyplaznu skoro pul mega za cihly:-o

o 16.06.2011, 08:23 | tappaja
Obesli par firem, najdi si na netu, vyuzij e-poptavku, dej si to poradne vedle sebe a porovnavej. Dej si bacha na dopravu, na skryty naklady ala viceprace.

U me nakonec pochodila firma, ktera mela rozepsany uplne vse, i tu nejdrobnejsi prkotinu, protoze prave to dela nabidku transparentni pro vsechny.

Hlidej si material, myslim fyzicky, me se stalo, ze mi dodali uplne jinej komin nez byl v projektu. Brachovi zase jinej polystyren, jsou to tisicovy polozky a ve vysledku to udela balik.
o 16.06.2011, 13:39 | Jerry.s
Jojo,stavebniny uz jsem obvolal 3 tak cekam na ceniky. Jedni po me chtely poslat plany ze si to spocitaji samy kolik toho budu potrebovat tak uvidime kolik materialu tam budu mit zapocitano zbytecne navic.. jinak ta e poptavka dobry napad;-)
o 16.06.2011, 13:56 | tappaja
Zkus rovnou vyrobce, kdyz je to na celej barak, vypravej ti kamion primo z fabriky, ale vlastne i ty stavebniny to stejne objednavaj primo ve fabrice, jen maji treba lepsi ceny. No a nakonec, kdyz si k tomu sezenes i stavebniky, kteri to postavej, mas to za 10% DPH.
o 16.06.2011, 14:41 | Šestikule
tady u nás je praxe taková, že když nepotřebuješ doklad, tak to jde téměř vždy bez DPH. Jak to pak dělají účetně netuším, ale kolikrát mi to i sami nabídli. Nicméně to nakupuji v malém na rekonstrukci (tj. např. 40m2 zámkovky, 5 pytlů cementu, apod.), takže žádný obrovský množství.
Ale jinak to chce porovnat všechny dodavatele v dosahu, u nás na malém městě se třeba cena facebloku Pressbeton pohybuje od 47 do 83 Kč. A to jsou ty stavebniny třeba jen 300m od sebe a mají takhle rozdílné ceny.
o 16.06.2011, 15:44 | Midi34
bydlím cca 3 km od cihelny Kinský má to pronajaté a vyrábí tam Wienenberger
známej když stavěl tak kupoval někde od Brna cihly vyrobené u nás a to jen proto že na tom ušetřil několik tisíc

a jinak mě napadá odkud jsi možná bych o někom věděl kdo by uměl sehnat
o 16.06.2011, 16:07 | Tuner#2
Z čeho budeš stavět? myšleno materiál? Já např. stavěl z Ytongu, takže jsem jako první poptal cenu u Ytongu, poslal plány, přesně spočítají kolik materiálu je na barák třeba a zároveň řeknou jaká je aktuálně sleva na materiál v případě celého baráku. Já měl základní cenu dle ceníku asi 305tKč a bylo 40% sleva na zdivo a 50% sleva na překlady. Pak jsem obeslal čistě jen s počtama kusů palet zdiva stavebniny s tím, že to bude na celý barák a jakou udělají cenu, za kolik to dovezou (dovoz byl zdarma) a za kolik to složí (to se počítá podle složených palet, cca. 2000,- kamion). Nakonec jsem se dostal na 195tKč i se 7m komínem Schiedl, takže samotné zdivo pod 170tKč. Vyplatí se pozjišťovat po okolí.
o 16.06.2011, 19:08 | Jerry.s
stavět bych chtěl taky z Ytongu, ještě se ale rozhoduju mezi Lambdou a Thetou která by ale vycházela pomalu o 100 litrů vic. Posílal jsem jim taky plány, ale ještě se mi neozvaly tak uvidím s jakou cenou příjdou. ty stavebniny si teda pozjišťuju když to tady čtu že to stojí za to.
Midi34: jsem od Břeclavy znáš tu někoho?
o 16.06.2011, 20:17 | Midi34
zeptám se ti
zítra dám vědět -kdybych zapoměl připomen se
o 16.06.2011, 21:47 | Crimson
Prodáváme komplet Porotherm na dům Alfa, na poslední chvíli neuskutečněná stavba, mám to složené ve stodole, 3 kamiony snad 100 palet nevím přesně, je na to faktura, mám to od včera asi na 5ti inzercích, zkrátka hafo cihel + překlady, 1/3 ceny dolů výrazná sleva, potřebujem se toho zbavit, postavíš z toho cokoli..
klidně se ozvi na email

foto k příspěvku  od Crimson

o 16.06.2011, 22:28 | tappaja
Kdyz na tu Alfu koukam, jeste ze se to neuskutecnilo :o))

o 17.06.2011, 07:18 | Crimson
nojono, nejběžnější kýčovitej typizovanej dům..
ale to šlo ještě mimo mě..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3278 sekund.