Navštíveno 1332x

[ Link ] Opět si myslim že je to kokotina a i když to projde tak to nebude fungovat......
pořád existuje presumpce neviny a odmítnutí podání vysvětlení v případě že se nejedná o trestný čin....
jasn auto je muj majetel stejně jako X dalších aut který v jeden okamžik neřídim, vim kdo auto řídil , vim jeho jméne, řikal jsem mu ať jede dle předpisů ale nebudu vám řikat kdo to byl na což mám právo a já sem dle presumpce neviny nevinnej dokud vy neprokážete opak.....
jakej na to máte názor vy ?
Snazej se pekne, panacci:) Snad jim to Klaus zatrhne.
Kazdopadne auto ridil nejakej Mugabe a je psany na moji 12-ti letou sestrenku - pokud teda furt plati, ze pod 15 let nemuzes dostat flastr.
já s tím souhlasím...jednou jseš majitel, tak z toho ti plynou práva i povinnosti. Auto není dům, pokud s ním někdo něco způsobí a ty jako majitel využiješ svého práva ho neudat , za čin neseš odpovědnost ty. Podle mě je to dobře.

15.06.2011, 16:25 |
unregistered | Upraveno: 2011-06-15 16:32:18
Jako Borik2, souhlasím s tím, pokud mám koule na to, dělat s autem kraviny nebo jezdit rychle, musím mít i koule na to nést následky... Nechápu že dneska je IN se snažit všechno obejít, všechno shodit na osobu blízkou, to fakt lidi nemaj ani tu špetku důstojnosti, aby se k následkům svých činů postavili čelem?? Já auto nikomu nepůjčuju, takže až udělám průser, tak si to odskáču.
Nismo: Klidně policajtům tvrď, že jsi nevinnej, oni ti na to holt odvětí, že v tom případě ...jsi bez řidičáku / ...tě čeká třeba basa, kupř... A tak je to správně!!! Buď jim řekneš kdo řídil, nebo jsi v tom jako majitel sám až po uši. Vyber si. Buď a nebo. Jednoduchý jako facka. A správný.

15.06.2011, 16:55 |
PlusOne | Upraveno: 2011-06-15 16:58:56
No co, objasněnost přestupků prudce vzroste v rámci "šetření od stolu" - nedokážeme jednoznačně určit viníka, napálíme to majiteli. Je jedno, že v době spáchání přestupku byl prokazatelně mimo republiku. Ať platí!
Pánové poslanci opět místo příčiny řeší důsledek!
unregistered:
Až páni politici budou chtít seriózně řešit situaci na silnicích namísto hledání řešení, jak vytáhnout z lidí co nejvíc peněz bez práce pomocí vydávání buzeračně-perzekučních a práva občana omezujících nařízení, pak teprve já ponesu následky svých činů.
To jako myslite vazne? Presumpce neviny vam nic nerika? Proc bych mel byt trestanej za to, ze nejsou schopni dokazat, kdo s tim autem jel? To vam fakt prijde normalni?
Cetli ste ten clanek vubec vy hovada?
"Přestupek řidiče, na který se bude odpovědnost vztahovat, bude muset zjistit automatický radar, nebo když půjde o přestupek nepovoleného zastavení."
Tohle vam prijde jako trestani praseni na silnici? Neni to nahodou jen maximalizace prijmu z automatickych radaru a parkovani? Ale to ne, jim urcite nejde o penize, ale jen a jen o nase dobro, ze?

15.06.2011, 18:34 |
mrazik | Upraveno: 2011-06-15 18:41:29
Kdyz pujcim sousedovi nuz nebo sekeru, zavrou me za to, ze s ni zabil manzelku ?
Pro unregistered tady nejde o snizeni nehodovosti, ale o pohodlny vyber penez. Staci postavit radar na konec vesnice, kde neni zastavba, nastavit limit na 55 a rovnou muzeme posilat slozenky aniz by museli hledat vinika.
cituji : ,,Provozovatel automobilu bude muset zajistit, aby řidič, který automobil používá, dodržoval předpisy. " Jak to ma zajistit, kdyz s tim autem odjede ? Ma tam namontovat omezovac ? Pujcuje to preci v dobre vire.
Ja predpokladam, ze tohle neprojde, protoze pujcuji sice auto napr. manzelce, ktera jezdi svedomite, ale kazdy nekdy udela chybu - spatne zaparkuje, mirne prekroci rychlost atd. a proc za to mam byt trestany ja a udavat ji take nebudu, na to mam pravo.
Podle meho bude jedine reseni nahlasit kamarada z afriky a at si ho predvolaj.
hehe vo tom uz kecali pred 5ti rokama ale treti osobu to nezahrnuje takze ja pucil auto pepoj voprsalkoj a pepa uz rict nemusi komu ho mezi tim pujcil je tam taxa2000kč -))

15.06.2011, 19:46 |
macek Borik2 a unregistered to nemuzete myslet vazne nebo ste voba tak blby???:-))))))
tohle snad nemuze prezident podepsat...

15.06.2011, 20:09 |
cuir no je to dalsi zpusob jak lehce dostat z lidi penize. Ve mestech neni kde parkovat a mestaci nebudou delat nic jineho nez davat pokuty za parkovani.
Stal sem na vjezdu do garaze. byl to kamaraduv vjezd. Sli okolo mestaci a vytahli fotak a nafotili jak tam stojim. Ani se neobtezovali mi dat za okno listecek. Za tri mesice mi prisel dopis at jdu podat vysvetleni. Kdyz sem jim rekl ,ze vim a ze nepovim tak mi bylo vyhrozovano ze si svolaji celou moji rodinu a kdesi cosi. Pak sem se zeptal proc nebyl , jak sem se dozvedel od ridice auta za oknem listecek. bylo mi odpovezeno ,ze ho asi vzal vitr.
Takze jestli tohle projde tak se muzeme tesit na mestskou policii ,kde misto pistole budou do futralu davat fotak a chci videt jak se to tem co s tim ted souhlasi bude libit. Mam na svem konte minimum pokut. Myslim si o sobne ze sem slusnej ridic, ale celej den jezdim po Brne a parkuju asi tak 30krat za den. Sem zvedavej jak busou stastni postaci a podobne sluzby co parkuji ve meste treba i 100krat za den.
Za chvili se rozjedou opet automaticke radary na zacatku vesnic. Vyjedes ze zatacky a blik. t ze nebudes poznat je jedno, to ze radar bude 200m pred prvnim barakem je taky jedno, ale hlavne ze budou prachy. KAzdopadne timto jednanim jdou proti zakladni listine prav a svobod a dost pochybuju ze to projde. Ve vysledku se zaridim podle toho. Az nekdo bude uvizlej ve vytahu a ja nebudu moct poradne zaparkovat abych nesotal pokutu, tak si holt pocka v budce metr krat metr krat dva metry klidne aji 3 hodiny..me je to uprdele. Treba se tohle bude libit tem co s touhle novelizaci souhlasi. Abych byl uprimnej preju jim to aby presne kvuli tomu zustali ve vytahu trcet a pak se divili proc trvalo tak dlouho nez ne pracovnik od vytahu prijel vytahnout ven.
Kdyz je vyprosteni osob z vytahu tak parkuju na chodniku hned u baraku a na mistech kde se nesmi ani zastavit, dle znacky ,ale dle bezpecneho provozu to neni logickym rozumem zadnej problem. Klaustrofobicti lide , stari lide a nebo clovek se psem ve vytahu, tak to je skupina ,ktera je schopna tam i skolabovat. bohuzel pro takovou prilezitost nam narozdil od dopravniho podniku mestske hromadne dopravy modre majaky nedali. A abych rekl pravdu...nez abych platil pokutu..at tam ten clovek treba zdechne ,kdyz je tohle tak vypicenej stat. Dokud to nebude muj znamej tak je mi to uprdele, pokutu si kvuli tomu naparit nenecham.

15.06.2011, 20:23 |
20bad pokud uvíznu ve výtahu tak volám hasiče, dopravní podnik např. v praze už má jen jedno nebo dvě výjezdový vozidla s modrým majákem, jezdí napr. k nehodám kde jsou potřeba, aby uvolnili provoz na kterým jsou závislí tisíce dalších lidí, dle mě ho maj oprávněně.
Počkejte až ten § s osobou blízkou bude někde napsanej a pak se rozebere a uvidí se, ale pokud se nedostavím k podání vysvětlení pochybuju, ze by to rozdávali v příkazním řízení

15.06.2011, 21:07 |
cuir 20bad: hasici ti reknou, zvolejte si firmu ,ktera ma vytah v servisu. bud je v kabine nalepka s cislem na dispecink a nebo jiz vytahy umi zavolat primo z kabiny na nonstop linku dane firmy po pordzeni tlacitka zvonku na 10s. Kdyz by meli jezdit ke kazdemu vyprosteni osoby z vytahu tak nedelaji nic jineho.
Jen pro poradek - nejde o zadnou "vymluvu naosobu blizkou". Ty zmrdi se regulerne snazi vytrit si prdel se vsema. Zde konkretne:
LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD
Hlava pátá
Právo na soudní a jinou právní ochranu
Článek 37
(1) Každý má právo odepřít výpověď, jestliže by jí způsobil nebezpečí trestního stíhání sobě nebo osobě blízké.
Takze jaky obchazeni zakona? Jaky vymluvy? Proc se tim ty mrchy novinarsky furt ohani? Koho chleba jis, toho pisen zpivej? Nedela se vam ze sebe samych blbe?

15.06.2011, 21:35 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-06-15 21:36:13
připojuju se k blbcům (podle kozluse k hovadům). souhlasím. všechno je to způsobený tím, že se lidi naučili každou píčovinu řešit výmluvou na osobu blízkou a všichni víte, že to tak je, i já sám jsem to párkrát použil. takhle budu já, jako vlastník říkat, že sice vím kdo řídil, ale osoba blízká bla bla bla, švestky řeknou, že čest práci, že nyní zodpovídám já jako majitel, fajn, zaplatím flastr (se kterým musím počítat, když jedu blbě) a jdu bez bodů domů, což je asi to nejpodstatnější.
případů, že přestupek spáchal fakt někdo, komu bylo auto půjčený stejně moc nebude a když, tak co, tak vám ten, kdo tu prasečinu udělal pak ten flastr zaplatí, tak nějak nevím o co vám jde. možná o to, že konečně bude muset drtivá většina lidí za přestupky začít platit
Ok, s tema hovadama sem krapet ulit, to souhlasim. Sem to nepatri. Omlouvam se.
Ja jsem napsal o co mi jde. Jde mi o to, ze se z vyberu pokut dela dalsi dan a z policajtu vyberci dane! Sere me, ze se z prekroceni rychlosti dela hrdelni zlocin a ohybaj si zakony tehle zeme jak se jim zachce. O nejakyho vraha se tolik nezajimaji, jako o nekoho, kdo jede rychleji, nebo blbe zaparkuje. Z vraha totiz penize nevytriskaji a jeste ho musi zivit. Sere me to vecny opakovani, ze rychlost zabiji, motorismus je spatnej, obcane plat a milion dalsich veci. Serou me novinari jak nekriticky tyhle hovna prebyraji a lidi jim to zerou a jeste rvou po dalsich omezenich. Jediny o co jim jde jsou penize z pokut. Pochopte to konecne! A ne nic se tim nezlepsi. Clovek, kterej by se ted nebranil se nebude branit ani po tehle aktualizaci danovejch predpisu. Clovek, co jezdi jak prase a ma na to si to zase zaplati. Clovek co na to nema, nebo proste nechce uplacet/shanet znamosti vyuzije dalsich prav.
A nesouhlasim s tim, ze "všechno je to způsobený tím, že se lidi naučili každou píčovinu řešit výmluvou na osobu blízkou" Je to naopak zpusobeno tim, ze lidi maji dost, jak si s nima stat vytira prdel a brani se. Statu utikaji penizky, tak plodi tyhle silenosti. Nebo si vazne myslite, ze automatickej radar ma NEJAKEJ vliv na bezpecnost? Jakej asi, kdyz ani nevim, ze me vyfotil a dalsich x mesicu jezdim nez mi dojde obalka?

15.06.2011, 22:45 |
X-sat (M)
Každý zase jen podle svého. Rychlost je jedním z nejčastějších příčin dopravních nehod. Tečka. Silnice jsou plné agresivity, která stoupá a nic než HROZBA účinné represe nepomůže. Luke_288 to popsal naprosto přesně.
Ale když už nebude možnost osoby blízké, co čert nechtěl, den před přestupkem jsem auto prodal, což doložím kupní smlouvou na neexistující osobu a tím pádem jsem nebyl provozovatelem (vlastníkem). A jak to, že stále auto mám, no protože týden po prodeji se kupec vrátil, od smlouvy odstoupil, já mu vrátil peníze a tak to je... Nuže, hledejte a pátrejte po tomto člověku, kupci a provozovateli v den přestupku...
;-) resp :-(

15.06.2011, 22:53 |
mr.brain | Upraveno: 2011-06-15 22:54:44
X-sat: a není "Rychlost je jedním z nejčastějších příčin dopravních nehod" to tím, že je to nejsnazší pro sepsání a nebere se v potaz špatných technický stav komunikace a další věci?
edit: jinak je videt snaha statu o zvyseni prijmu do rozpoctu, no jde to tu od desiti k peti, spis od nuly k minus peti :)
Já s tím problém nemám. Všichni kecají o právech, ale zapomínají, že tyhle výmluvy fungovaly z 95% jako vykroucení se ze spáchaného přestupku. Jo, budeme všichni platit víc pokut než doteď, taky mě to sere, ale ruku na srdce - je to zasloužený. A jestli fakt netušíte, komu auto půjčujete... tak se může jednou za čas stát, že to odnesete neprávem. Tak v 1% případů.
Ono Češi zase vymyslí nějakej způsob, jak to ochcat a přestupky se budou beztrestně páchat dál... na výmluvy jsme mistři.
mozna, kdyby se spis prestalo ochcavat dokumentovani a setreni tech prestupku, tak by nebyly zapotrebi tyhle berlicky
kozlus: a já si myslím, že zlepší. jak totiž píšeš, tak člověk, co na to nemá, tak mohl doposud jezdit, vymlouvat se na osobu blízkou a neplatit nic. to teď skončilo. lidí, co kvůli tomuhle budou řešit narychlo prodej auta bude minimum. policajti s tím měli akorát tři prdele papírování, tak teď za to dostanou z viníka prachy. myslím, že tohle bude mít daleko větší efekt než bodovej postih, kterej jde ojebat. já bych byl klidně pro, at se pokuty ještě ztrojnásobí, pak si to rozmyslí už drtivá většina řidičů jestli pojedou tak jak maj nebo 200po dálnici. já se vzhledem k tomu, že řidičák potřebuju, naučil jezdit na dálnici tempomatových 145km/h tacho, na okresce jedu 110km/h a když mě čapnou, tak holt počítám s tím, že zaplatím, ale nic horentního a neriskuju okamžitý zabavení řp.
a to, že výmluvy na osobu blízkou jsou způsobený nasraností lidí na tenhle stát, tak s tím už vůbec nesouhlasím. to je jen o tom, že každej ví, že když ho změří jednou, tak dobrý, zaplatí, dostane pár bodů, ale když ho za měsíc chytnou znova za rychlost, tak je bez papírů (stalo se u nás v rodině), kdy já naopak tvrdím, že tohle je to největší kokotství celýho bodovýho systému a důvod výmluv na osobu blízkou (včetně vyhnutí se flastru)
To jsou zase perly. Situace na silnici zustane stejna, jen objasnenost se muze o neco zvysit a nekdo za to dostane premie. Represe, zvysovani pokut, bodovy system, to k nicemu nevede a rozhodne to kladny vliv na bezpecnost provozu nema.
Ona vymluva na osobu blizkou se deje jen u automatickych radaru nebo usekovych mereni, kde je prinos pro bezpecnost provozu silne diskutabilni a blizici se nule.
Mnohem prinosnejsi je vybirat primo na miste a postihnout daneho ridice ,,pri cinu" a ne jen tupe obesilat obalky se slozenkou.
Kdo si slibuje od tohoto zlepseni situace, pak ceka marne.
Jak jsem psal vyse, v platnost to nevyjde, protoze cele je to postavene na hlavu.