Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Do USA

o Navštíveno 1337x o
o 14.06.2011, 18:57 | Area51
Ahoj, vim že je to spousta světaznalých lidí tak mi snad poradíte :) Chci se jet na cca mesic podivat do usa a tak nejak si to tam prohlídnout :) Nejdřív asi východní pobřeží a pak možná i na západní. Jde mi o to kam se podivat, co nevynechat,co naopak vynechat, kde si pujcit auto? Jestli u nejake celosveto spolecnosti( Sixt.. ) nebo u někoho místního? Jakým autum se vyvarovat a jaky naopak brát všema deseti :) A tak dále :)

Jo a pokud někdo chcete něco rozumného z CR do USA nebo USA do CR tak se samozřejmě mužem dumluvit :) Ale at nemám oplejtačky s celníkama :-D

Dikec A51

o 14.06.2011, 19:43 | Sau
Po mojí nedávné zkušenosti sa doporučuju vyhnůt pučovně Dollar. Jinak všeobecně lepší cenu dostaneš spíš u agentur (carhire3000.com , ltur.de, easycar.co.uk , holidayautos.de ....), které zprostředkovávajů přeprodej od víc pučoven naráz, než přímo u pučoven.

Co vidět nebo nevidět si musíš ujasnit ty sám, za měsíc toho na obou pobřeží neuvidíš prakticky nic, z toho co jde (1 měsíc = strašně málo času). Chce si to ujasnit priority a pak neco povybírat není problém.
o 14.06.2011, 20:36 | HIGHTOWER
jj, měsíc je o ničem, to prohlídneš jen zlomek z toho, co plánuješ, raději si vyber co opravdu chce vidět a ať je to navazující nějak více na sebe, zapomeň na to, že by sis kvalitně prohlídl jak západní tak východní pobřeží, ani náhodou :-( Brácha byl v USA 2x na 3 měsíce a stihl tak východní pobřeží od NY po Miami a Floridu, pak takové ty klasiky, ale třeba nestihl LA a západ, ten už vůbec :-(
o 14.06.2011, 21:53 | Daryl (A)
taky chci bejt tak bohatej abych moh vypadnout na pul roku na dovolenou :-O
o 14.06.2011, 22:10 | HIGHTOWER
Daryl: To mi povídej :-D jel tam s ničím, projel tam všechno co jsem psal a ještě si přivezl dom prachy. Já umět anglicky, tak bych tam byl už tak 2-3 roky, kdy jsem po odchodu od PČR uvažoval, co a jak dál. Ovšem angličtina je pro mě peklo :-( takže hniju tady...
o 15.06.2011, 06:47 | Kamil
Area51 - pokud plánuješ východ i západ, tak bych to udělal takhle:
2 noci New York (ubytování si sežeň na Manhattanu)
4 - 5 nocí Miami = 1 den Everglades, 1 den Key West, 1 den Kennedy Space Center (rozhodně doporučuju!) a zbytek na rychlou prohlídku Miami
Tím bych uzavřel východ a vyrazil na západ. Jako výchozí místo není špatný Las Vegas - v blízkým okolí je pár zajímavých míst (Red Rocks, Valley of Fire, Hoover Dam). Odtud potom vyrazit směr Grand Canyon (4,5 - 5 hodin cesty z Vegas), z Grand Canyonu do nahoru do městečka Page (určitě zkouknout Horseshoe Bend a případně Anthelope Canyon). Z Page pak máš několik možností kam jet - buď dál směrem na východ tzn. Monument Valley a pak směr městečko Moab v Utahu (v blízkosti je Arches National Park a Canyonlands). Z Moabu pak můžeš vyrazit zpět směr západ - zastávka v Bryce Canyonu a potom přes Zion zpátky do Vegas. Pokud by se ti dál na východ nechtělo (děláš chybu), tak z Page přes řeku Colorado směr městečko Kanab. Tam si můžeš udělat krátkou zajížďku na Coral Pink Dunes. Potom směr Bryce Canyon a z Bryce Canyonu přes Zion zpátky do Vegas. Z Vegas pak směrem dál na západ tzn. Death Valley (doporučuju navštívit Dante´s View, Zabriskie Point, Badwater, písečný duny a pokud budeš mít SUV tak i Racetrack Playa (z osobákem bych neriskoval). Z Death Valley můžeš pokračovat směrem do Los Angeles a nebo si udělat zajížďku do národního parku Sequoia. Z Los Angeles pak doporučuju vyrazit za svítání po Highway 1 podél pobřeží do San Francisca. Pokud budeš mít čas a chuť můžeš cestou navštívit San Simeon a Big Sur. Na San Francisco bych si nechal pár dní, je to fakt krásný město. Ze San Francisca pak zpět směr Vegas přes jeden z nejhezčích parků Yosemite. Po prohlídce Yosemite Valley jet po Tioga Road přes Tioga Pass k jezeru Monolake. Kousek od Monolake (cca 15 mil) se pak nachází zajímavý městečko duchů Bodie. Z Monolake jet pak směrem na Tonopah. Z Tonopah pak můžeš je rovnou dolů do Vegas a nebo to vzít o kousek (cca 50 mil) delší trasou po 6ce k Abandoned Highway (375ka) přezdívané Extraterrestrial Higway, protože vede kousek od Area 51. Kousek před odbočkou na prašnou cestu k základně je pak známý penzion Little A'Le'Inn s jeřábem držící létající talíř. Odsud je to pak už jenom kousek do Vegas.

Co se půjčení auta týče, tak doporučuju stejně jako Sau využít traveljigsaw nebo holidayautos, protože to vyjde výrazně levněji než půjčení přímo v půjčovně (ideální je zabookovat cca dva týdny před cestou). Z aut se vyhni Jeepu Liberty (žere a nejede) a ekonomy třídě - na delší cesty to fakt není ono a za nepatrně vyšší cenu můžeš mít mnohem lepší auto. Svou první dovolenou jsem odjezdil v Mustangu, ale loni jsem si vzal SUV (Ford Escape). Sau pravděpodobně nebude souhlasit, v některých parcích je fakt SUV výhodnější. Na západě nemá smysl si bookovat ubytování, lepší je si podle cesty najít nějaký motel až ten den (ceny od 45 do 100 USD za noc - cena je stejná když tam budeš sám a nebo budete čtyři).

Pokud budeš mít nějaký dotazy, tak se mi klidně ozvi na mail nebo icq. Fotky z popsaných míst najdeš u mě v galerii.
o 15.06.2011, 08:54 | Area51
Kluci díky moc za typy :) Specialne Kamil fakt super :) Jinak abych to uvedl trochu na pravou míru :) na vychodnim pobrezi má přibuzný, takze po priletu k nim a pak hurá na cesty. Hraju si s myšlenkou to udělat krapet jinak. A to projet státy po slavné Route 66(ja vim, cela uz neni) obcas udělat nějakou tu odbočku k něčemu zajímavému a tak. Na zapadě se podivat po již zmíněných městech( ne všech samozřejmě) a pak tradá letadlem zpět na východ. Chvili ještě pobýt s rodinou a pokud zbyde čas tak se podivat na Niagara :) Uvidíme. Času na plánování je relativně dost :) Každopádně dík za každý nápad a postřeh :)
A51
o 15.06.2011, 08:57 | tykeev
to Area51:

co takhle navštívit Area 51 ??? :-)))
o 15.06.2011, 11:06 | Kamil
Area51 - přesně jak to máš v plánu to měl naplánovaný i kámoš. Má příbuzné na Floridě, tak plánoval strávit pár dní na Floridě a pak autem na západ. Plánoval a připravoval to docela dlouho, ale nakonec to dopadlo tak, že zjistil, že toho času je fakt hrozně málo (byl tam taky měsíc), takže zkrátil pobyt na východě na nutný minimum a pak letadlem na západ.
o 15.06.2011, 16:29 | Sau
Sau nemá rád SUV, to je fakt :) Pro normální cestování mně přijde běžný sedna jako lepší volba. Nicméně je pravda že na některá místa sa s ním tam nedostaneš a SUV či přímo Off-Road je nezbytný. Záleží pak kolik takových míst chce člověk navštívit. My sme měli v plánu takové místo enom jedno a to eště kdekdo tvrdil že ho zvládne aj osobák - cesta přímo ke skalám v Monument Valley. Tady ale to SUV je opravdu víc než vhodné, já sem ty ďoury osobákem neriskoval. To už záleží na každém, kam chce jet, případně jaký druh auta mu vyhovuje.

Co sa týče ubytování tak jak píše Kamil, opravdu není problém sa ubytovat až na místě. Pokud máš ale nějaký přesný plán, kterého sa chceš držat, preferuju si motely/hotely zarezervovat už v klidu z domu. Jednak sa opět dostaneš na lepší ceny než až pak přímo na místě a (pro ma hlavně) možeš si o tom daném zařízení najít info o zkušenostech,kvalitě, službách apd. třeba na tripadvisoru, ať sa pak třeba nemusíš s místní faunů přetahovat o postel, případně si nejaků aj odvézt s sebů sem zpátky do česka ;) Navíc já osobně to poslední co chcu utrmácený po celém dni večer dělat je hledat někde po městě nějaké ucházející ubytování. Ale pokud nevíš kdy a kde budeš, všemožných motelů je všude spoooousty.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.446 sekund.