Navštíveno 3783x

Máte někdo nějaké zkušenosti s nějakou společností, co vymáhá pohledávky?
Kousek od práce mám www.dluznikuzaplat.cz
Máte s něma někdo nějaké zkušenosti?
Doporučíte mi něco jiného?

13.06.2011, 11:20 |
Daryl (A)
pokud mas smenku tak soud a exekutor ne ? Najmi si pravnika a budes to mit zadarmo a celou castku. Vymahacim firmam vetsinou nechas podstatnou cast vymozene castky jako provizi.
jako Daryl, pokud je to směnka není co řešit...
Už jsem to to řešil. Není to na nijak velkou částku, teoreticky když z toho dostanu 50%, tak jsem na tom, co jsem ve finále půjčil.
Nemám teď na to,abych platil nějaké výdaje. Když půjdu za právníkem, tak mě to bude něco stát, ne?

13.06.2011, 11:35 |
Daryl (A)
pravnika ti zaplati ten po kom smenku vymahas. Maximalne bude po tobe chtit talir mozna dva za pripravu, ale s plnou moci by nemusel ani to
No právě Daryle, litr, dva, ale já vůbec nevím, zda-li se podaří ty peníze z toho dotyčnýho dostat.
To AllInOne: Neboj se, že právník a exekutor si ty peníze nevezmou z toho dlužníka. Toho to bude stát o tyto "poplatky" více.

13.06.2011, 11:51 |
Daryl (A)
pokud neni na ulici jako bezdomovec tak jo :) Ver mi ze s exekutorama mam sve zkusenosti.
All in One - dost záleží na situaci v jaké dlužník je. Já např mám u jednoho člověka přes 100k,směnku mám,ale jelikož bydlí v podnájmu,auto je stará plečka a práci má ofiko za 10k měsíčně tak mu prostě není co sebrat,leda by mu soud vyměřil že mě to bude splácet tak asi po litru měsíčně.. O směnku ani nikdo nekoupí,resp když ano tak pouze za 30% ceny což si dle zákona můžeš odečíst z daní pokud ty peníze nedostaneš.
Napiš mi na haskyvr6@seznam.cz na kolik to je peněz, jak je to dlouho atd a uvidíme co se dá dělat. Třeba bych ti mohl pomoci.
haskyvr6: Můžu taky něco odeslat? Taky mám problém s jedním hříšníkem.
jezdec.1: jasný, napiš a uvidíme, třeba se zadaří ;)
pokud je pouze smenka, tak si v prdeli...
pokud chces poradit, zavolej mi 722222322

14.06.2011, 16:08 |
Daryl (A)
manolo: co je to za kravinu ? Co jineho bys ke smence chtel ?
:D Manolo!LOL! :D Jako Daryl...

14.06.2011, 21:33 |
Daryl (A)
koukam ze odkup pohledavek je slusnej kseft !!!
to Daryl: dneska je směnka bezcenný kus papíru. Když už, tak mít k té směnce, notářský kolek a nejlépe smlouvu, za jakým účelem, jakým úrokem atd byly peníze půjčene, do kdy jsou splatné atd.
pokud půjčuju peníze, je nejlepší zastavní právo na nemovitost a pokud daná osoba nemovitost nemá, nepůjčím ji.
pokud uplatníš směnku u exekutora, tak 9 z 10 lidi zabrečí, jelikož dlužníci nejsou hloupí, berou minimum, dělají hovno, majetek mají napsaný na někoho jiného nebo nemají vůbec. nemluvě o tom, že pokud směnku uplatníš u rozhodčího soudu, nebo u normálního soudu a ten člověk vůči tomu podá rozpor, vše přechází k civilnímu soudu a věc se bude táhnout třeba 4 roky. Potom ti rostou náklady na advokáta, přelíčení atp...
Pokud podáváš směnku u soudu, je třeba počítat s tím, že zaplatíš 2% manipulační poplatek, že to vůbec někdo bude řešit. Podej to kdyžtak elektronicky,to je za babku.
v tomhle ohledu je dneska směnka nejméně úspěšná páka při vymáhání pohledávek. Ve směnkách tu mám 300 000,- kdyby to někdo chtěl koupit, klidně to za 50 000,- prodám. Doba, kdy směnka měla nějakou váhu, jako kdysi je pryč. Peníze půjčuju já, i mé okolí 4 roky, kluci dokonce víc, a už jsme na to ovšichni přišli.
tak jsem to myslel...

15.06.2011, 08:33 |
manolo | Upraveno: 2011-06-15 08:36:52
Pokud situaci budeš řešit nátlakem na danou osobu, můžeš mít z toho víc problému než užitku. Ale to je samozřejmě jediná schůdná metoda.
jinak zkoušel jsem osobně i firmy typu www.dluznikuzaplat.cz a krom toho, že jsem vyřídil asi 15 mailů do dnes nic nemám.

15.06.2011, 10:11 |
Daryl (A)
pokud pujcuji znamemu, mam prehled o jeho aktualni situaci. Chapu, ze lichvari, keri se pujcovanim zivi potrebuji trosku jine zaruky, protoze toho cloveka neznaji. Pokud ale pujcim na smenku znamemu, o kterem vim ze ma barak, auto (nepujcuji znamemu stamgastovi v hospode, ktereho jsem nikde jinde nevidel, ze ?), pak neni duvod, aby smenka nestacila. POkud se bude branit soudne, vsechny vylohy jdou za nim. Pokud mezitim prevede majetek na tchyni a podobne, lze to napadnout jako ucelove a soud muze takovy prevod zrusit.
Myslim, ze lichva a pujcka dobremu znamemu (rodine) je diametralni rozdil. V byznyse je celkem bezne kratkodobe financovani v radech nekolika milionu jistene smenkou. Smenka je jednoznacny dukaz naroku na penize na ni uvedene. Neni treba zadny dalsi ukon, i kdyz ten by mohl pripadne spory zkratit.

15.06.2011, 10:17 |
manolo | Upraveno: 2011-06-15 10:18:55
to Daryl: to samozřejmě máš pravdu, až na termín lichva...
ono úrok od jak říkáš "lichváře" je mnohdy příjemnější jak úroky třeba od cofidisu, kde jsem se setkal i s rpsn 740%...
znám hodně lidí co na směnkách skončilo špatně a zvláště v případech, kdy půjčili známemu...
tím si asi každý musí projít sám. Jinak jdi do banky a půjč si kouli na barák a řekni, že budeš ručit směnkou třeba u hypo, uvidíš sám jak tě vyvedou s úsměvvem. Samozřejmě znám i případy kde se směnkou krátkodobé jednoúčelové úvěry ručí.
ale směnky v dnešní době je k hovnu, ptž opravdu čekat na své peníze např 5 let atd mě fakt nebaví. To že mám v zástavě něčí dům, garáž, byt, mám jistotu, že pokud nezaplatí v termínu, druhý den ho můžu stěhovat a nemovitost prodat.

15.06.2011, 10:25 |
Kolda Jako manolo, se samotnou směnkou bych to neviděl určitě tak jednoduše, pokud nechceš čekat na prachy pár let. Děláme VO s nábytkem, všechny naše odběratele, kteří mají zboží jak v expozici, na delší splatnost, factoring máme zajištěné bianco směnkou s přiloženou smlouvou, kdy se může směnka použít. Teď máme borce, dluží skoro mega, přestalo se mu dařit, přestal platit, nedalo se s ním domluvit, tak jsme ho dali k soudu, samozřejmě jsme museli uhradit veškeré poplatky u soudu, aby se tím začal vůbec zabývat, u soudu vše ok, jenže borec podal rozpor (dále s ním normálně komunikujeme, takže nám na rovinu řekl, že prostě ty prachy nemá a tímhle to akorát může prodloužit na pěkně dlouho), takže v dnešní době raději už všem novým oběratelům jedině platba hotově.

15.06.2011, 10:35 |
Daryl (A)
manolo: terminem lichva oznacujeme pujcku s vyssim nez 20% urocenim bez ohledu na to, zda se jedna o banku, firmu nebo soukromou osobu. A to ze se nekrestansky urok rozpusti v RPSN na tom nic nemeni .. krome zakona.
U banky dostanu kratkodobe financovani bez zajisteni i v radu statisicu pripadne milionu. Jde jen o to jak te banka "zna".
A onech 5 let lichvari vyuzivaji s radosti, jelikoz jim tech 5 let bezi zakonem garantovany luxusni urok, ktery nedostanes ani na terminovanem vkladu :)
Samozrejme, jsou individua, ktery se pujckovejma podvodama zkousi zivit. Ale to jsou lidi, kteri do smrti nic nemaji a do smrti se ohlizeji pres rameno.
Taktez pokud nekomu pujcuju, musim mit jistotu, ze dotycny ma sanci / moznost to splatit.

15.06.2011, 11:10 |
manolo | Upraveno: 2011-06-15 11:11:21
pokud si mám vybrat směnka / nemovitost, je jasné :D
lichva není nad 20%, lichva je termín kdy zneužívám neznalosti a špatné situace někoho komu mám půjčit a onen člověk nemá jiného zbytí. I tohle je však na pováženou, ptž lichva může být i nekřesťanských 20% atd...
Já půjčuju z 2.5% měsíčně, tak lichvář asi jsem :D

15.06.2011, 11:49 |
Daryl (A)
manolo: urcite ti na 100.000 zastavim nemovitost za 5 mega :) Neblazni. TO se pak samo nabizi najit nejakou klicku aby dluh nebyl vcas splacen :) Nehlede na to, ze drtiva vetsina nemovitosti ma jiz zastavni pravo v ramci hypoteky. POkud ma nekdo hodnotnou nemovitost bez hypoteky, asi nebude potrebovat pujcit si od lichvare a zajde do banky, kde dostane luxusni urok za onu zastavu.

15.06.2011, 12:30 |
CRK Já se trošku při*eru do tématu. Je to sice jiná situace, ale taky jde o prachy. Jeden "podnikatel" mi dluží 2x20tisíc na fakturách. Jak nejlíp postupovat, abych to dostal. Klidně počkám, ale nechci udělat chybu. Situace se má takto: Má ode mě 2 faktury po 20.000,- splatnost na účet a na účet mi je nikdy nedal a ve firmě je má zaúčtovány. Podepsáno převzetí od účetní. (aby je někdo nemohl vyndat atd.) Poradí někdo prosím?
to CRK: ať ti podepíše uznání dluhu pokud nechce platit a na to uznání ti napíše do kdy to splatí. Pokud se nedomluvíte, normálně žaloba a on to velice rychle rád uhradí. Další věc nějaká ostuda na netu se taky hodí...
koukni první link:
[ Link ]

15.06.2011, 21:56 |
CRK manolo: my spolu nemluvíme a asi by to nepodepsal, takže normálně na soud a pak exekutor?
jedna z variant, že máš nějaký doklad o převzetí díla, produktu, a máš třeba podepsané faktury z jeho strany tak na platební rozkaz. zaplatíš nějaké 2% ze souzené částky a myslím, že po prvním nějakém upomenutí to zaplatí.
pokud by však nezaplatil, snaž se mít připraveno v ruce co nejvíce podkladů z komunikace mezi váma, tzn maily, smsky, nahrané hovory atd... V případě nějaké žaloby a jeho výmluv, že o problému nevěděl budeš mít důkazy.
dále doporučuji jednat dle zákona, tzn. upomenout ho doporučeným dopisem s dodejkou, ve které mu dáš lhůty a oznámíš co vlastně chceš, kdo si, za co ta pohledávka vznikla, přiložíš mu duplikáty, oražené faktury, případně i objednávky a zbylé podepsané papíry
Uvědom si, že hodně, asi 90% lidi spoléhá na to, že se na to vykašleš a to by měl být tvůj hnací motor...
dále, mám třeba advokáta, vždy když mám tento problém, nechám si od něj napsat dopis ve stylu, co se děje, co se bdue dít, kolik to vše bude stát a kdo to zaplatí. Pak zjístí že ze 40 bude rázem 75 a už se veze.
Pokud fakt víš že ten člověk ty peníze nemá, tak neuděláš samozřejmě nic.
kdyžtak to řeš přes muj mail nebo přes telefon co je ve vlákně, moc to tady nekontroluju. KDybys chtěl, ty peníze v mnoha případech z dlužníku umíme vytáhnout. Samozřejmě záleží odkud jsi atd...ale rád ti poradím po telefonu.