Navštíveno 6594x

jako hromadná doprava je mi ukradená... ale blokáda páteřních komunikací?? To si dělaj prdel?...
To mi povídej, nevím jak moc v Brně, ale v Praze očekávám blokádu D1, D5, D8, D11, R10, R4, to bude paráda...
Navrhuji do nich střílet.
pakáž odborářská, řadový zaměstnance celkem chápu, ale vedení odborů je banda komoušsko-socanskejch vyžírků..

10.06.2011, 11:31 |
Cenda | Upraveno: 2011-06-10 11:31:30
tommas> to můžeš, na oplátku tě pak přejede sedmdesátiletej řidič MHD s čepicí na hlavě :-)
přidávám se ... ne ke stávce, ale ke střílení ...
ještě že mám doma kolo :-D
no nic asi osedlám T815 a šíp dopředu:)
odbory u nás ve fabrice taky figurujou, ale moc lidí tam není... bych to zrušil..

10.06.2011, 11:44 |
hanzz také se přidávám ke střílení! :)

10.06.2011, 11:49 |
FSAL no co, bude prodlouzenej vejkend :)

10.06.2011, 11:49 |
MaxxT ja bych rekl, ze v praze to nemuze byt horsi nez je, takze i kdyz si tam autobusak nekde stoupne, tak to bude stejnej vysledek jako jakakoli jina spicka :-)
jako ok... at si nejezdijou... nasere to spoustu lidi, vyjede milion lidi autem ale blokovat dopravu? zablokovat magistralu? jako jestli nekterej z tech zmrdu stoupne pred moje auto tak vylejzam s basebolkou...

10.06.2011, 12:07 |
AR hmm supr jet aute, hlavne kdyz na pondeli dali v okoli prace znacky ze blokove cisteni. tak kde mam pak to auto do prdele zaparkovat?

10.06.2011, 12:28 |
koren tak je to blbost,samozrejme...
kazdopadne uz se to tu probira, coz byl evidentne jeden z hlavnich zameru-stejne tak jako pseudodrsnak rytmus o par threadu nize
koren: co myslis ze je blbost? ta blokada? uz to tu bylo se zemedelcama a opravdu jsem stal 3 hodiny na D2 :-(
No nic, beru na pondeli vetsi svacinu a vic cigaret ;-)
Kazdopadne to obserou lidi, kteri za nic nemuzou. Kdo mi zaplati toho pul dne co prostojim po ceste do prace???

10.06.2011, 13:02 |
X-sat (M)
Řešíte JAK, ale nikde nepadla zmínka o tom PROČ tomu tak je... Ale radši nic ;-)
Phitypaldy: spravny dotaz.
to si myslim, ze je ta spravne cesta ;-)
X-sat: a PROC teda? poucis me, ze trpim kvuli sve zle vlade?
Phitypaldy> samorejme ze nikdo, ty si povinen byt v praci vcas, o problemu jsi informovany dopredu, takze proste vstanes o tri hodiny driv aby si byl v praci vcas.

10.06.2011, 13:06 |
AR mno nic snad se najde nekdo kdo vytvori hromadnou zalobu na dopravni podnik za nedorzeni smluvnich podminek ke ktere se milerad pridam....

10.06.2011, 13:06 |
Conan ... protože existujou odbory. Zrušil bych je ...

10.06.2011, 13:10 |
Rudi ať si jdou dělat bordel přímo před ministerstva, ať jim zablokujou vstup, vyhážou je z oken, ale ať nechaj normálně pracující lid...
sms: ok, jedu od hodonina do prace do prahy, vyjizdim o pul ctvrte.... takze vyjedu uz o pulnoci abych byl vcas v praci. To znanena, ze budu nevyspany a nepouzitelny takze do prace stejne nebudu moct, protoze mam ryzikove povolani ve vyskach. Kdo mi to teda zaplati?? ;-)
kupte si motardy amůžete s tim jezdit i po schodech

10.06.2011, 13:14 |
hanx Asi jako Rudi, spíš bych to směřoval na vládu než na lidi...
phitypaldy: ja to mam do prace 80km po dlanici a 20 pres prahu, jak koukam stavka je od tri od rana, no tak holt musim vstat v jednu no, tezko se necham buzerovat v praci kvuli pozdnimu prichodu kvuli nejaky stavce ktera nikoho nezajima, mam danou pracovni dobu, je moji povinnosti byt v tu dobu v praci. ze s emi to nelibi je druha vec, ale co s tim mam delat? nic... no tak jak si vem dovcu jestli muzes
to je dobry forum tady nejdriv se tu najdou takovi ktery tvrdej ze se ma kazdej starat o svoje -) pak kdyz dou lidi za svoje bojovat tak je tu odsoudej to je masakr
jako chápete proč ty lidi stávkujou??
To že se bude makat do 70sáti.. no chci ty horníky vidět, nebo se moc těším na to, až nějakej kmet v autobudes dostane infarktíček a smete mi rodinu na chodíku.. A za další - celá reforma důchodu není vůbec promyšlená. Takže zrovna naše skupina by se měla do stávky připojit jak jen to pujde a měla by dát těm politikům pořádně na jevo, že mají pracovat pro lid a vymyslet to tak, aby to fungovalo

10.06.2011, 13:45 |
X-sat (M)
:-D bzzzz, píchnout do vosího hnízda, bzzzz
.mycTD - nechci a nedělám to, abych někoho poučoval. Ale rozhodně nemůžu říct, že bych byl nadšený ze současné reformní vlády, která svoji arogancí a povýšeností trhá veškeré rekordy. FUJ ale pryč od politiky. A to nejsem levičák ;-) Již i v Bruselu kroutí hlavou, cože se to děje v ČR... Jako bychom měli problémy ala Řecko :-O
Odboráři jsou pro mě něco jako prvoci nebo komunisti - nejnižší forma života s prakticky nulovou inteligencí. Naštěstí u nás v Plzni bude klid.
Jinak řadové zaměstnance neřeším, to je stádo, které jde tam, kam se zavelí, kde je sleva a kde to vypadá na proflákanej den a trošku udělaného bordelu. Zodpovědnými za pondělní bordel bude pár vyžraných prasat z vedení ČMKOS.
Only_One - a jaký máš ty plán, co budou horníci dělat v sedmdesáti? Měli by ve 40 jít do důchodu a dostávat dvacku měsíčně do konce života? To asi neklapne, ne? Je to těžký, populace stárne, ale makat víc a víc nechce (a občas ani nemůže), nemá to moc řešení :-(

10.06.2011, 13:53 |
Cenda | Upraveno: 2011-06-10 14:01:15
>mycTD:
PROČ? A proč jsi línej si to zjistit?
[ Link ] pokud to někdo nechce číst, tak zjednodušeně řečeno se něco vyjednalo na tripartitě (vláda, odbory, zaměstnavatelé) a něco jiného se objevilo v zákonech.

Mě v souvislosti se stávkou napadlo tohle video :-)
[ Link ] Zkuste v pondělí odchytnout průměrného stávkujícího a dát mu pár otázek ohledně důchodové nebo zdravotnické reformy, kvůli které předpokládám stávka primárně je. Bude sranda.

10.06.2011, 14:03 |
JP Only_One: A jak si teda tu penzijní reformu představuješ? Mě se taky vůbec nelíbí ten paskvil co vyrobili, ale s tim že se bude makat do 70 když se do tý doby nezajistíš sám je prostě potřeba počítat v každym případě (upřímně bych spíš s důchodem nepočítal vůbec vzhledem k tomu, kam Evropa směřuje), s tim žádná reforma nic neudělá (pokud teda nechceš platit sociální pojištění 70% z platu) protože populace stárne a nemůžou bejt všichni v důchodu (pak by neměl kdo vyrábět ten důchod).
vinzek fa: Každej se má starat o svoje, ale to přece neznamená, že když se mi něco nelíbí, tak jdu zablokovat silnici (která mi nepatří) a omezovat desetitisíce lidí, který můj problém nezpůsobili a ani nemaj možnost ho ovlivnit. To je jako kdybys napsal že když někdo někomu unese děti a chce za to výkupný, tak se jde starat o svoje a nikdo by ho neměl odsuzovat. Navíc odboráři nejdou za nic bojovat, jdou pěkně postaru vydírat, nic víc, nic míň. Navíc si serou do vlastního hnízda, protože na ně bude nasranejch ještě víc lidí než teď.

10.06.2011, 14:04 |
Conan Já nechci aby za mě nějaký odbory stávkovaly a už vůbec nechci aby se míchaly do politiky. Od toho tu jsou volby a programy jednotlivejch politickejch stran.

10.06.2011, 14:11 |
koren Luke-Jeep: blbost je provadet takovyhle akce jako blokovani dopravy (chtel sem bejt slusnej:-))
Only_One: o tom ze prubezny system financovani duchodu je blbost, stejne jako ze reformy odsere generace ktera je momentalne v produktivnim veku snad neni pochyb. otazkou je jak - a o tom muzeme diskutovat, polemizovat, nesouhlasit, ale to je asi vsechno co muzem...

10.06.2011, 14:13 |
AR no odobráři a stávkující to mají jako supr dovolenou. Což jsem si utvrdil teď když byla ta krátká stávka v praze. Jel jsem v šalině kde se domlouvali jak tam pojedou a že pujdou stávkovat jen na chvíli a pak šup po praze když už tam budou tak si ji přece prohlídnou a když mají cestu zadarmo i pro svoje staré a 4kila kapesné proč by ne....

10.06.2011, 14:16 |
koren Conan: treba proti principu jednani tripartity ja nic nemam. bohuzel jsme v cesku a tak to vypada jak to vypada...
Podle Bohumíra Dufka z Asociace samostatných odborů stávku podpoří horníci, kteří pomohou zablokovat ulice Prahy.
Zdroj:
[ Link ]
JP na tom neco je ale jak bys to jinak resil pri jednani se nic nedohodne tak na to funguje jen hruba sila
ano beru to ze bych si mel neco prisetrit na duchod doba je takova ale uz vidim vsecky tady jak makaji do 70ti to je vysmech vsem lidem v nasi male zemicce
me ostatne je to tak nejak jedno ja se toho stejne nedoziju aspon doufam -(
X-sat, O_O a dalsi: ja vim proc se to deje, ale proc chteji blokovat me? ja za to nemuzu... at kompletne obali lidma urad vlady, parlament senat atp... ale magistralu? kolik politiku po ni jezdi? metro? kolik z nich jezdi metrem? chapu duvody (i kdyz odborarsti predaci si maj prd co stezovat), VELMI nesouhlasim s provedenim...
Luke-Jeep prave tebe by meli blokovat ze vsech nejvic ty ses ten co to vsecko zpusobyl -)))

10.06.2011, 14:38 |
Cenda Luku, volil jsi TOPku, nebo ODS, stejně jako většina Pražanů, tak za to můžeš a šup auto do blokády :-)
fakt je, že demonstrace na Václaváku, nebo u ministerstva, nikoho nezajímají. Když to odserou voliči vládnoucích stran, tak to sice stejně nic zásadního nezmění, ale je to víc vidět.

10.06.2011, 14:46 |
JP vinzek fa: Stávka je podle mě svatý právo zaměstnance, i když je tady silně zdeformovaný tim, že s nim zaměstnavatel následně nemůže vyrazit dveře. Ale blokovat veřejný silnice? To je něco úplně, úplně jinýho. Kdyby tady fungovalo právo tak jak má, tak ty odboráře ze silnice odstraní policie. Ale ta bude v tu chvíli radši fízlovat stojící kolonu, jestli se nějakej řidič náhodou nepodrbe za uchem.
Já bych prosil naznačit jak si má průměrný člověk vydělat na zabezpečení v důchodu z platu, který v podstatě celý odevzdá za povinné platby. Dále v celém novém budoucím sociálním pojištění je takovej bordel, že tomu sami pořádně nerozumí ani snad ty tvůrci a přijde mi to jako nechutnej tunel na lidi. Já se v tom stále neorientuju a rozumím tomufakt z malé části. Po nedávné finanční krizi, kde se propadlo tisíce různej fondů taky můžeme přijít totálně na buben po celoživotním spoření a stát se ti jen vysměje že seš přece uplně blbej a máš si to hlídat jako investor. Což se mi reálně u mých údajně konzervativních a bezpečných fondů stalo.. Dál k tomu přimícháme zmatek u DPH se zvýšením a bleskovou další změnu DPH .. což povede zase jen k tomu, že se budeme mít hůř a budeme exoti se sazbou DPH. Takže až mě předloží změny stabilní vláda se silným mandátem, co bude reformy prezentovat způsobem jasným, promyšleným, podloženým a pádným tak to budu taky přijímat jinak. Ale na naše politiky jaksi nic jiného neplatí než metoda biče aby si vůbec všimli že nějaký občan by taky mohl mít nějakou váhu. JAko jo, já to chápu tu stávku, omezí mě to, ale v principu proti nim nic nemám.
Only_One - za prvé je důchodový systém v současnosti průběžný (ač to stále většina obyvatelstva nechápe a dožaduje se svých fiktivních úspor) a za druhé až bude konečně zreformován, tak může být otázka, jestli budou mít prioritu soukromé fondy nebo státní - a pak se můžeme ptát, jestli je bezpečnější soukromý švýcarský fond nebo peníze uložené u státu v ČR. Já bych s dovolením víc důvěřoval té první variantě :-)
Jinak myslím, že vláda reformy dělá, ovšem pokud je poslední dva měsíce v novinách akorát spor o korupci Bárty vs. Kočí a hádky o tom, jakou trafiku dostane za zásluhy John, tak je to těžký :-( Dlouhodobě se ukazuje, že koalice tří stran je prakticky nemožná a je úplně jedno, které tři strany v ní jsou.
vinzek fa - chceš řešit hrubou silou to, že parlament něco demokraticky odsouhlasí? Není to trochu mimo mísu? Od toho je Ústavní soud, ne třicet tisíc vidláků v ulicích.
Only_One: to mas sice castecne pravdu jenze:
1. kazda dalsi generace se evidentne doziva delsiho veku, takze neni mozne udrzet stejny odchod do duchodu, jako po valce
2. neustale omylany sedmdesatilety hornik, ridic autobusu? ROFL. to je, jako kdyby si profesionalni sportovec stezoval, ze si po ctyricitce musi hledat jinou praci, odpovidajici jeho schopnostem.
důchod má být přizpůsobený vykonávané profesi a né říct paušálně 70 a nazdar
Nevadí mi reformy důchodu - vadí mi chaos a žádná pořádná koncepce co by dávala jednoznačnej smysl

10.06.2011, 15:08 |
AR jo si představte takovou sociální pracovnici v 70ti letech :-D

10.06.2011, 15:09 |
AR OO: "..Takže až mě předloží změny stabilní vláda se silným mandátem.."
tohoto se pravděpodobně nikdy nedočkáme, protože vždy když jedna strana vyhraje tak druhá ji bude házet klacky pod nohy aby co nejrychleji padla....

10.06.2011, 15:10 |
hanzz Maximálně protestuji, aby se o této vládě mluvilo jako o vládě reformní a pravicové! Toto vláda není ani jedno. V této republice neexistuje parlamentní pravicová strana. Všechno to jsou více či méně levicové partaje, které prohlubují etatismus na úkor osobní svobody a prosperity.
Stejně tak nenazývejte tento systém kapitalismem. Jedná se totiž o jistou formu korporativismu!
Této zemi pomůže už jenom nějaký Pinochet ... kterého ale bohužel nikde nevidím.
X-sat: Nechci se ani v nejmenším zastávat současné vlády, je to populistickolevičácká sebranka. Ale to, že nad něčím kroutí hlavou bolševici v Bruseli, není žádný argument! A jestli si myslíš, že jsme od Řecka nějak zásadně vzdáleni, tak nejsme. Nejsme sice ještě v takový prdeli, jako oni, ale nakročeno tam máme velice slušně.
Prostě sociální stát blahobytu s tzv. sociálnětržní ekonomikou (čili přeregulovaným hospodářstvím) v celé Evropě selhal. Čím dřív to pochopíme a najdeme cestu k laissez-faire kapitalismu, tím líp pro VŠECHNY občany této krásné země!
Only_One - a kdo rozhodne o tom, v které profesi se kdy půjde? Kdo rozhodne, jestli programátor v 55 letech ještě práci zvládá a v 56 letech už na ni mentálně nestačí? To je prostě blbost, to nejde už z principu.
Stejně tak je blbost argumentovat tramvajákem v 70 letech - proboha, odchod do penze v 70 letech se týká dnešních teenagerů. A za cca 55 let ještě budou jezdit tramvaje, že to odboráři ví tak jistě? Já si spíš představuju nějaký autopiloty a ne umaštěného stotřicetikilového řidiče v nepadnoucích modrých hadrech.
hazz - souhlasím. Vždycky jsem říkal, že ODS je spíš středová strana a ČSSD jsou napůl komunisté. Skutečná pravice tu bohužel chybí a proto to tu vypadá tak, jak vypadá :-( TOPka k tomu měla nakročeno, ale zůstala asi na půli cesty. Diktátor by z ekonomického hlediska bodnul, ale asi by to neklaplo a za měsíc by tu naběhlo NATO a dosadilo nějakou eurovládu a byli bysme v hajzlu definitivně :)
Každopádně případný krach EU bych viděl jako první krok k lepším zítřkům :-)
Only_One: "důchod má být přizpůsobený vykonávané profesi a né říct paušálně 70 a nazdar "
to si nemyslim, profese by mela byt prizpusobena veku/kondici
Mr. Scully aby ses nedivil. Zatím nějaké prudké Sci-Fi se konat nebude a doprava v současném modelu bude velmi dlouho zachována a zrovna tady u nás, kde není ani na opravu obyčejných silnic :-D nebo nedej bože postavuit kus dálnice. (15let kupovat kus pozemku, a dalších 5 to projektovat a dalších 5 stavět)

10.06.2011, 15:25 |
koren | Upraveno: 2011-06-10 15:26:41
Only_One: zalezi co oznacujes za "povinne platby" - jestli hypoteku, lizacku na auto, pausal na mobil apod...:-D
HLAVNI problem je podle korena toto:
od ceho je stat?
zjednodusene pravo a zabezpeceni verejnych statku.
co jsou verejne statky(a ostatni jejichz chod zabezpecuje stat)?
* policie
* armada
* zdravotnictvi
* silnice
* pece o socialne slabe
* vymahatelnost prava
a ted si u kazdy hvezdicky zhodnotne, zda-li jste se stavem dane veci spokojeni. danove zatizeni je cca 50%, tzn to samy co beru davam statu.
hodne zjednoduseno, ale princip sedi...

10.06.2011, 15:37 |
Rustapha-659 | Upraveno: 2011-06-10 15:41:49
.mycTD: nj máš jistě část pravdy s tím sportovcem,ale když se nad tím víc zamyslíš,tak až na vyjímky jsou lidi v 70 rádi,že si dojdou nakoupit a zastanou základní věci a rádius výběru možného zaměstnání člověka byť třeba fyzicky a psychicky zdravého v tomhle věku je dost omezený (stačí zmínit přesnost,rozhodování/rychlosti reakcí apod.)A 300tisíc vrátnejch(příklad)tady nikdo nezaměstná.Navíc 70 je docela vzdálený horizont..lidi po 50tce už dneska nikdo nechce zaměstnat-vím jakej problém měl můj strejda (vyučenej automechanik s celoživotní praxí) v 52 přišel o práci a po roce a půl různejch polovičních úvazků a brigád nakonec skončil na lince u těžkejch sudů v pivovaru v Popovicích na 3 směny(a pochybuju,že by to vydržel až do důchodu a do toho má ještě daleko) Tohle se týká i nás samozřejmě-protože jednou taky budem "starý"....a upřímně nechci to vidět jak se uživíme/zaplatíme za bydlení apod.(každej barák na vlastním pozemku nemá).Každopádně jako Luke-Jeep VELMI nesouhlasím s provedením stávky,která omezí jenom lidi,co poctivě makaj a potřebujou se dostat do práce - ale chápu JE TO VIDĚT a o to jim jde.

10.06.2011, 15:41 |
hanzz koren: To, co jsi uvedl, by mohla být maximální náplň státu. Já bych to spíš napsal takhle:
* vnější a vnitřní bezpečnost
* diplomacie
* spravedlnost
* základní infrastruktura
* základní sociální systém (s otazníkem)
O všechno ostatní se lépe postará soukromý systém, jak "vševědoucí" opatrovnický stát.
Ale ten náš dnešní stát se stará ještě o: Školství, zdravotnictví, životní prostředí, zemědělství, sport, kulturu, cikány, kriminálníky, TV vysílání a dalších milion naprostých nesmyslů. A proto platím 50% daně.
Co chceme? Malý, levný, ale efektivní a ve svých pravomoech silný stát nebo drahý a rozbujelý nefunkční korupcí prolezlý moloch na hliněných nohou? :)

10.06.2011, 15:49 |
hanzz Ad důchodová reforma. To, co navrhal tato vláda idiotů je jenom pokus o skryté financování státního dluhu. Do tohoto letadla nasedne jenom naprostý idiot.
Státní důchody (když už musí nějaké být) by měly vypadat asi takhle:
Existoval by průběžný systém (jako první pilíř), kdy by každý pracující z příjmu platil určitou "daň z hlavy", ze které by se vyplácel důchodcům rovný základní důchod na úrovni existenčního minima. Jak úroveň daně, tak důchodu by samozřejmě byla otázka politických preferencí. Každopádně obě by byly velice nízké.
Druhý pilíř by byl už jenom na každém z nás, jak by se hodlal zabezpečit na stáří.
Nic míň, nic víc. Je to velice jednoduché, přehledné, spravedlivé, administrativně levné, funkční ... a to jsou přesně ty důvody, proč to nikdy nebude zrealizováno :))
Rustapha-659: to je dalsi z bodu tendencni demagogie -aplikovat vyhledovy system na dnesni sedmdesatniky a tvarit se, jako by vlada chtela nahnat starce zpatky do prace.
kazdopadne volba profese je a vzdycky bude v kompetenci kazdeho jednotlivce a jestli jdu delat v 18ti do kamenolomu, tak prece nemuzu pocitat s tim, ze tam zustanu vecne, ale mel bych tech 50let vyuzit k tomu, abych se propracoval nekam do kanclu. tohle za me nikdo nahore nepohlida.

10.06.2011, 16:35 |
Tendr Stějně je (nejenom) tenhle stát jedna velká mafie, viz. článek v aktuálním čísle Reflexu.

10.06.2011, 16:46 |
Tendr Pardon, v minulém, čili v 22.
Tak co, už jste to vymysleli, co a jak v pondělí a co a jak s vládou? :-D

10.06.2011, 17:26 |
Tendr Pondělky vůbec zrušit, vládu svrhnout :D
No, jelikož mám v pondělí důležitou věc, tak pojedu autem a když to nepojede, auto někde odstavím a dojdu to pěšky. Jednat se o práci, tak neřeším a klidně sedím v autě někde v koloně a je mi to putna. Ono by obecně stačilo, kdyby jen nejelo metro a je to ucpaný raz dva, natož busy, trma a ještě blokády, bude to mazec...
Mr.Scully ustavni soud je jen dalsi panda kokotu ktera pritakava tem z vrsku je jedno kdo kde sedi oni samy sobe neublizej a pokazdy to odnesou jen obyc lidi takze veskery tyhle diskuse nikam nesmerujou -))

10.06.2011, 20:44 |
X-sat (M) | Upraveno: 2011-06-10 20:47:42
Jsem moc rád, že se tu objevují i lidé neradikálně pravicoví a je tu dokonce cítit respekt z názoru druhého ;-) Překvapující.
10.06.2011, 15:10 | hanzz - informace z EU kruhů byla jen na dokreslení, neboť je nám neustále vštěpováno, v jakých sračkách jsme... Ale nikdo neřeší, do jakých sraček nás ženou nyní... :-(
A justice... ouvej ouvej, nedotknutelní... To nikdy nedělalo dobrotu...

10.06.2011, 22:36 |
JA a to radši nebudeme dělat nic a potom čekat na půjčky od EU?mrkněte na státní dluh a na finance vůbec...a jestli máme radši sociální stát, zaplatíme to všichni...

10.06.2011, 22:56 |
Etien (M)
je to cistej terorismus... vazne zvazuju podani trestniho oznameni za omezovani osobni svobody...
branil ja jsem snad nekomu v ceste do prace, kdyz me ve vlade srali ti cssd idioti???
Jo, to jsem si taky říkal, když budu stát někde, kde mi zabrání v průjezdu že přede mnou na silnici budou stát, nebude to oznámeno a mít povoleno, a nenechají mě projet, je to na trestný čin, protože těžko mohu tam jen tak nechat stát auto a odejít, aby mě neomezovali. Ale známe to...

11.06.2011, 01:10 |
koren hanzz: v podstate to samy. to ze jsou delegovany nektere fce statu do privatniho sektoru ma jednoduchy duvod - je efektivnejsi - teoreticky, jsme v cesku. Teoreticky funguje i komunismus...
X-sat: nedotkutelni:-) pokud by justice nebyla nezavisla, postrada smysl a naopak se stava nastrojem moci. o jeji soucasne nezavislosti at si udela obrazek kazdy sam
HIGHTOWER: staci snad trochu zatroubit:-)
[ Link ]
já vám říkám , že se přes víkend dohodnou .. stávka nebude !
Etien trestnej cin to nebude neni to protizakony mame svobodu projevu , je to predem nahlasena akce , kterou jim stat schvaluje a podporuje je v tom takze budes muset do prace cufus -))

11.06.2011, 08:48 |
X-sat (M)
JA - a Ty mas pocit, ze kroky tehle vlady jsou pozitivne reformni? Ja tedy urcite ne a myslenku "aspon neco nez nic" jsem uz opustil.
koren - nedotknutelni a nezavisli jsou 2 rozdilne pojmy

11.06.2011, 10:01 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-11 10:04:10
No, oni blokádu nahlášenou nemají, takže to je protiprávní, tu musí nějaký čas předem nahlásit patřičným úřadům, neboť zaberou veřejné prostranství a tím se dopouštějí přestupku, když na výzvu PČR, MP a nebo městského zastupitele neuposlechnou a neodejdou, další přestupek neuposlechnutí výzvy veřejného činitele (úřední osoby), lze proti nim použít donucovací prostředky a tak by se dalo pokračovat. Každá demonstrace, pochod, musí být předem hlášen (schválen). Samo, dá se to obejít ta blokáda, že tam najedou autama a že se jim jako rozbily a že to opravují apod. A nedej bože, aby někdo potřeboval záchranku či hasiče a ti se kvůli nim tam nedostali včas... Ovšem, kdo by to odnesl. Ono to vše není jen tak jednoduché, jak se zdá, že se řekne, jde se demonstrovat a hotovo! I toto vše má své podmínky, náležitosti...
JA: Sociální nesociální stát, stejně to platíme všichni, ať v sociální i flákače a nebo v nesociální zloděje ve vyšších patrech...

11.06.2011, 11:10 |
Etien (M)
nemůžu si pomoct, zase jsem si vzpomnel na toto:
Milé děti a neznalí, ale i naivní socialističtí jedinci, dnes si povíme něco o socanském daňovém systému a daňových úlevách. Nebojte se toho názvu,vysvětlíme si to tak, že tomu bude každý rozumět.
Žilo bylo 10 pánů, kteří spolu chodili každý den do restaurace na oběd. Za oběd měli pokaždé zaplatit dohromady přesně 1 000 korun. Pánové se dohodli na tom, ze se na té tisícovce budou podílet tak, jak platí daně.
Takže:
první čtyři, ti nejchudší, neplatili nic.
Pátý zaplatil 10 korun,
šestý 30 korun,
sedmý 70 korun,
osmý 120 korun,
devátý 180 korun
..a desátý, ten nejbohatší, 590 korun.
Takhle to šlo celé roky a nikdo si nestěžoval. Až jednou hostinský přišel s tím, že jim dá slevu a bude po nich chtít každý den za oběd jen 800 korun místo 1 000, protože jsou to stálí zákazníci. To bylo od něho moc hezké. Jak si ale rozdělit těch ušetřených 200 korun?
Kdyby každý z deseti pánu platil o 20 korun méně, prvních pět pánů by dokonce dostávalo peníze za to, ze chodí na oběd. Hostinský jim navrhl se o úsporu podělit tak, v jakém poměru platí za oběd. Vzal si papír a tužku a začal počítat.
Vyšlo mu toto:
Pátý pán už nebude muset platit nic, – stejně jako první čtyři, takže 100% úspora.
Šestý bude platit 20 korun, místo 30, ušetří 33 %.
Sedmý bude platit 50 místo 70 korun, ušetří 28 %.
Osmý pán zaplatí 90 místo 120 korun a ušetří 25 %.
Devátý zaplatí 140 místo 180 korun, takže ušetří 22 %.
Desátý pán, nejbohatší, bude platit 490 místo 590 korun. Úspora 16 %.
Každý z těch šesti na tom bude lépe než předtím, a ti první čtyři mohou i nadále jíst zadarmo.
Jak se ale vzápětí ukázalo, velké nadšení ten návrh nevyvolal.
„Takže já z těch 200 korun dostanu jen 10?“, křičel šestý pán, ukázal na desátého, nejbohatšího, a pokračoval: „A tenhleten dostane hned 100!“
„To je pravda!“, křičel pátý pán, „Já ušetřím jen 10 korun, ale on desetkrát víc!“.
„Opravdu!“, přidal se sedmý, „takže jemu stovku a mně jen dvacku?!“ Rozkřičeli se i první čtyři pánové: „A my nedostaneme vůbec nic? Jak k tomu přijdeme? Zase jsou na tom nejhůř ti nejchudší, jako vždycky!“
A všech devět se vrhlo na toho desátého a ztloukli ho.
Příštího dne se desátý pán u oběda neobjevil. Nijak jim to nevadilo, prostě
si sedli a jedli bez něho. Když ale došlo k placení, zjistili zajímavou věc: Všichni dohromady neměli ani na polovinu sumy, kterou zrovna projedli. A pokud mezitím neumřeli hlady, tak se tomu diví dodnes.
A takhle, milé děti, funguje dnešní český daňový systém. Pokud dojde daňové úlevě, mají z toho nejvíc ti nejbohatší. Pokud by ale museli platit příliš, může se stát, že se příští den u našeho stolu neobjeví. Ve Švýcarsku, v Karibiku a i jinde na světě je spousta pěkných restaurací...

11.06.2011, 11:17 |
Etien (M)
Myslím, že je evidentní, že jsou dva možné projevy nespokojenosti: jedna věc je blokáda, čímž odboráři omezí na právech nás ostatní (a to je podle mě JASNĚ nelegální) a druhá věc je normálně nahlášená demonstrace, která by byla legální. Oba případy jsou skoro totožné, prostě přijde 20-30 tisíc lidí někam na náměstí, rečníci vyblejou ty svoje kokotiny a za dvě hodiny je po všem. Bohužel v prvním případě dojde navíc k nasrání milionu občanů a poměrně velkým škodám státu - holt když se dělá bordel, tak to víc zajímá média a špatná reklama je lepší než žádná...
Ty voe, tak to bude mazec -
[ Link ] Nečas předal odborům soudní zákaz stávky, schůzka trvala jen chviličku
Odboráři zřejmě nečtou svoje datové schránky :-)))
Tak to je masakr tak jednou je stávka ohlášená včas a jindy zas takže jak se jim to hodí. Zajímavé že soudy kterým vše jindy trva roky jsou najednou hodně aktivní.
Tak tyhle předběžný opatření se vydávají hned. Nějakej občanskoprávní spor se samozřejmě táhne léta, to je věc jiná.
Myslím, že rozhodnutí soudu je rozumné, protože není přece možné ohlásit stávku na další pracovní den - být to někde v továrně, tak to zaměstnavatel může rovnou zabalit.
Nejsem nějakej zastánce stávek ale zrovna tohle si myslim je možna trochu zpusob jak konečně něčeho stávkou dosahnou byť budou trpět nevinní občané co nestávkují ale to s touhle vládou budou i tak a posledni roky mám pocit že stávka s těma zákonama na míru je součást narodního folklóru z kteryho si skoro nikdo nic nedělá protože zákon je nastaven tak že stávka nic neohrozí a tak není třeba ani někdo něco řešil prostě si nějaka skupinka lidi někde symbolicky odstavkuje a jde se dál.
no, nejhorší je, že je tím totálně, ale totálně nasr.... a v pondělí by to bylo děs, hrůza, ale měli bychom to za sebou, takhle udělají nové datum a půjde jich do toho více, neb jednání Nečase je fakt parádní, nechá za sebe jednat Kalouska. Nečas říkal, že chce jednat dnes s odbory, oni tam přijdou a oni jim vrazí tohle do ruky a pak čekají, že zůstanou a v klidu si popovídají? To snad nemyslel vážně. Kdyby to byla jen akce odborů, jak někdo říká, tak by se nezapojilo přeci tolik lidí do stávky a sami řekli, že je to zbytečné apod. ale je vidět, že ty odbory mají podporu lidí, a hlavně ať nikdo neříká, že ty lidi jsou ovce...
Takže v pondělí stejně nikdo nikam nepojede, neb nebude vědět, jak to vypadá, zda se stávku či ne, a až bude opravdu stávka, bude to další den kdy se člověk nehne. Já to prostě vidím jako aroganci. To samé dopadne s VV vs. ODS, sepíšou dodatek koal. smlouvy, jen aby nebyly nové volby a zůstali u koryt, neb "PADNI KOMU PADNI, HLAVNĚ ŽE SI ŽEREME!"
Jo a jen tak mimochodem, DP Praha ohlásila stávku už 8.6. ve středu
[ Link ] , takže?
HIGHTOWER - já myslím, že ohlášení stávky asi není o tom, že to někdo dá na web, tam bude asi třeba nějaký administrativní krok, který odbory neudělaly. Samozřejmě, že se to jen oddálí, ale na druhou stranu je komické kvičení odborů, jak byl soud zaujatý a jak je "zprivatizovaný", to je rétorika jak od komančů. Tak buď dokážou, že stávku ohlásili ve středu a pak prostě bude, nebo ji ohlásili fakt pozdě a co pak jako očekávají, když porušují zákon?
A sorry, ale pro mě ti lidi jsou ovce, nikdo z nich ani netuší, proč budou stávkovat. Já jako formu protestu uznávám ten neorganizovaný - pěkně po pracovní době. Až se někde sejde bez prakticky jakékoliv organizace sto tisíc lidí po pracovní době, tak jo, tomu uvěřím. Ale flákání se místo práce, to bych tam snad šel stávkovat taky, abych si odfrknul :-)
přesně jako Hightower...a doufám, že to společnost hodně zabolí...arogance této vlády je neuvěřitelná
Mr.Scully: jenže pokud se sejdou někde po pracovni době tak to všem bude jedno a stavka se stane další fraškou nad kterou vlada mávne rukou a budou se snažit prosadit svoje radoby-reformy. Stávka by měla mít za účel to aby to všechny hodně zabolelo byť to bude nepřijemné, i když si myslim že furt přijemnější než to co vlada plánuje, a konečně se dalo najevo že takhle né a ne že se dodrži nějake zakonné ohlašování a další věci kolem protože pak je to jen fraška která nema žadnej smysl a ta partička ve vládě si bude s touhle zemí a občany dál vytírat p.del.
No a navíc, oni jedou stávku podle ústavy a ne podle kolektivního vyjednávání, u kol. vyjednávání je lhůta 3 dny, ale podle ústavy ne, tam to není nijak dále více specifikované, jen že podle zákona, ale co není zákonem zakázané, je dovolené a zakázané stávkovat není a upravené to taky není, proto taky Pospíšil dostal od Nečase úkol, aby připravil úpravu stávky podle ústavy.
A že dostali předání rozhodnutí soudu do schránky? Na videu Nečas říká, že jak se dneska sešli ve 14 hod. na vládě, tak že se seznamovali s rozhodnutím soudu.... Takže rozhodnutí z členů vlády měl podle toho co jsem četl a slyšel, jen Kalousek v pátek večer... Prostě neumějí už ani lhát...
Paczqo - upřesni prosím, čím si vláda vytírá prdel s občany. Nemyslím to nijak ironicky - jen mám pocit, že většina národa něco papouškuje a neví co. Změny ve zdravotnictví (proti kterým odbory protestují) mi přijdou naprosto v pohodě. A důchodová reforma - dobře, je kontroverzní, ale s reformou zatím nehnula žádná pravá ani levá vláda nikdy. A když už se všichni shodli na závěrech Bezděkovy komise, tak pokud vím přišla ČSSD a pravila, že bez souhlasu komunistů to nepodpoří. A byl tu zpátky pat.

11.06.2011, 17:53 |
JP To je hrozně supr, jak všichni řikáte "takhle né", ale ještě jsem neslyšel jedinýho odboráře nebo člověka co to podporuje, že by měl představu o tom "jak jó". Já o tom mam představu poměrně detailní (s tim současnym návrhem nemá společnýho skoro nic), ale kdyby na ní mělo dojít, tak by odboráři stávkovali dokud by měli co žrát. A vážně by mě moc zajímalo jak si to teda představujete vy, levičáci. Protože stávkovat za to aby se něco nedělalo a nemít tušení o tom jak to teda vyřešit tak aby se mi to líbilo, to může jedině naprostej imbecil.
Jak jsem zablokoval odborového předáka
[ Link ]
Mr.Scully: mě zrovna zajimá ty změny ve zdravotnictví která se mě osobně dotýká víc než hodně , člověk co je vicemeně zdravej to tak nevidí ale ja osobně už od roku 99 bojuju s ne zrovna přijemnou nemocí v kombinaci s tělesným postižením a i když vydělávám měsíčně dost a mohu si hodně dovolit z vlastní kapsy platit a státu odvádím nemalé částky na daních tak se mi prostě nelíbí to co plánují a resp tvoří už několik let protože je to naprosto likvidační pro chronicky nemocné pacienty ale i celkově pro běžně vydělávajícího člověka.
nebudu tu vypisovat s čim všim nesouhlasím a proč, nechci sem tahat až tolik osobní věci ale vím jistě že pokud to projde tak na tom utrpí nejvíc ti kteří za to nemůžou. O zdravotnictví a realnem chodu mam celkem slušnej přehled diky tomu že mama děla ve zdravotnictví už přes 30 let, mam několik kamarádů a známých mezi lekaři a zdravotníky a vše většinou na odděleních jako hematologie, emergency, LDN, pohotovost atd.. a třeba ta hematologie je místo kde se poslední rok hodně silně projevuje to co vláda vymýšlí.
Neřikám že se stávkou přímo souhlasím protože jsem nidke neviděl žádnej pořádnej návrh jak to třeba v tom zdravotnictví udělat jinak a lépe což věřím jde ale zase jsem zastáncem toho že když už má být nějaká stávka ať teda k něčemu je a neni to jen divadelní představení po kterém si všichni zatleskaj a odejdou domů nebo na nákupy a druhej den jako by se nic nedělo připadně jediná vzpomínka na to byl zlevněnej svetr z OD kotva.
Paczqo - tak já jsem v poslední době zaznamenal hlavně příplatek za nadstandard, což je super věc, protože doteď to každej řešil úplatkem a teď to konečně bude legálně zpoplatněný... předpokládám, že ty mluvíš o něčem jiném, takže klidně ty vládní kroky nějak upřesni.
Btw. mně žádné postižení nehrozí, ale zdravotních problémů mám taky pár, přijdou mě na několik tisíc měsíčně a nadšený z toho nejsem.
Mr.Scully: příplatek za nadstandart beru protože často se toho co je ve zdravotnictví možné zneužívá naprosto brutálně a pak nejsou peníze pro ty kteří skutečně potřebují lepší a kvalitní léčbu, bohužel nikde jsem neviděl kvalitní rozpis toho co je standart a nadstandart to samé jako nastavení poplatku za pobyt chápu že je potřeba si za peči připlatit ale mělo by být jasně dané za co si člověk připlácí, příjde mi logické platit za stravu, nebo to že ma na pokoji TV, každou chvíli čerstvej čaj atd... ale nepřijde mi logické např. platit za stravu když je člověk na kapačkách a má stravu do žíly kterou hradí pojištovna, nebo ma ty udajné hotelové služby v tom stylu že je zavřenej v izolovanym pokoji kam k nimu smi jen zdravotnici v habitech atd...
Další takovej hodně šílenej bod vidím nemožnost vybrat si lékaře a pouze jenom zařízení, měl jsem na vlastni kuži možnost zažít jaké to je nevybrat si lékaře a stálo mě to 3/4 celkoveho ochrnutí jenom proto že lekař co mi byl přidělen byl karierista co sežral všechna moludra neprostudoval muj případ a předepsal mi špatnou léčbu a do dnes z toho mám následky naštěstí jsem si pak na doporučení vybral ze stejneho oddělení jinou lékařku a ta mi neskutečně pomohla a pomáhá tak že dnes můžu víceměn normaně fungovat a kdybych si nemohl vybrat zubaře tak jsem dneska bez zubů protože po chemo jsem měl zuby v háji a nebylo moc lekařů co by si dalo tu práci a dalo mi je dokupy spiš všichni měli řešeni vythat ale našel se jeden a díky tomu že jsem si ho mohl vybrat mam dneska většinu zubů.
Pouze učínná látka na receptu je taky takovej krásnej nesmysl zažil jsem několikrát kdy dva ruzné léky se stejnou učinou látkou na mě pusobily hodně odlišně a diky tomu že měl lékař možnost prozkoumat detailně moji složku mohl určit kterej lék bude ten nej protože to lékárník nedokáže a prostě spousta lidí je takových že lekarnikoj neřeknou že maj třeba cukrovku a lek kde je cukr asi nebude to pravé.
Dalším sporným bodem mě příjde platby na pohotovosti které už jsou ale co vim tak se planuje zvýšení, díky masáží nadřízených jsou lidé na pohotovosti tak vyjukaný z toho že když mě před 14ti dny odvezli sanitou na emergency s tepenným krvácením tak místo aby řešily to že jsem ztratil litr krve tak řešily jestli mám zaplacenej poplatek 90,- Kč protože bez něj by měla nemocnice problem že mě ošetřily což nechápu. respektuju tenhle poplatek když tam přijde pipka co ma už dva dny rýmu a rozhodla se zrovna dneska zajít na pohotovost a prudit tam takoví ať platí protože je tam očividně z nudy.
dalším krásným příkladem o kterém se moc nemluví a je už částečně zaveden je administrativa jako ruzné souhlasy, směrnice atd.. kterou jsou zatížené sestry a tam to jde skutečně tak daleko že dneska pomalu bez souhlasu nesmiš pacientovi vylejt bažanta a je pomalu duležité když je papír o tom že je bažant vylitej než to že to ta sestra skutečně udělala.
A další případy, tohle beru jenom podle sebe a toho s čim se diky rodině a známým setkávám, každopádně jsou na tom lidé podstatně hůř kteří nemají takové možnosti a za svuj stav nemohou a ti na to neskutečně doplatí a jsou další užasné věci co tahle vlada vymýšlí.
A je to jen zdravotnictví nemluvim vubec o socialní reformě to je taky kapitola sama pro sebe.
Asi tu spousta lidí nebude semnou souhlasit ale ja to vidim jako člověk co je už hafo let v lekařské péči ale i přes to pracuje a odvádí státu nemalé částky na ruzných daních.

11.06.2011, 19:15 |
koren 11.06.2011, 19:04 | Paczqo - s tim se neda nez souhlasit

11.06.2011, 20:00 |
All Paczqo: Amen, pravím vám.
Paczqo - počkej, jak to myslíš s výběrem lékaře? To se má nějak omezovat? Vždyť jsou to normálně soukromí lékaři, to si snad každý může vybrat sám, ne? Neříkej mi, že ti někdo bránil nebo bude bránit ve výběru zubaře.
Jinak zajímavé postřehy, určitě náměty na zamyšlení.

11.06.2011, 20:20 |
Cenda Scully> můžeš si vybrat ordinaci s lékařem, v nemocnici to ale chodí trochu jinak. Na soukromou kliniku asi mít peníze nebude :-)
Mr.Scully: tak týden 14 dní už se mluví o tom a snad je to už i schválené že člověk si bude moci vybrat zařízení resp. poskytovatele u kterého se nechá ošetřit a však né lékaře. Takže ja si třeba budu vybírat z hradecké nebo olomoucké hematologie ale už si nemůžu vybrat který z lekařů co tam dělají mě bude léčit. U toho zubaře tam to bude asi zaležet na tom zda ten zubař je sam o sobě poskytovatel nebo zda je to třeba poklinika co ma pod sebou 3 zubaře pak teoreticky si mužeš vybrat tu polikliniku ale ne toho konkretniho zubaře.
Mr.Scully: jinak s tím bránění ono to i dneska je už trochu třeba hradecká FN si hlídá pokud musí pacient jiného odd. k zubaři aby šel k zubaři ve FN a né ke svému což se mi stalo a měli tam postup ten nejsnazši vše vytrhat jinak mě nepusti na transplantaci což jsem nesouhlasil protože zuby sice měli v haji sklovinu ale byly zdravé a živé takže by byla škoda je vytrhat když korunky ktere jsem si stejně hradil sam vše vyřešili a musel jsem pracně bojovat o to abych mohl jit k zubaři co jsem si vybral, paradoxně zubař co ma 25letou praxi narozdil o 30ti letych zubařů ve FN, a pustili mě na transplantaci a po takovem zakoně by tento postup byl v podstatě nemožný protože třeba ten muj zubař spadá pod poskytovatele polikliniku kde je s nim dalšich 5 zubařů takže bych nemohl říct chci jit zrovna k tomuhle.
To je nějaký pochybný, já třeba chodím na ušní a jdu tam, kam mě napadne (resp. kde je ten den nejmenší fronta :-) - hlavní FN Plzeň, soukromý lékař, jiná nemocnice v Plzni atd. Nebo se to u nás toleruje :-)

11.06.2011, 21:02 |
Paczqo | Upraveno: 2011-06-11 21:05:46
Mr.Scully: tohle v podstatě pujde i dál ale třeba v te FN nevim jetli sis vybral lékaře ale potom to prostě bude tak že si vybereš tu FN ale lekaře v ni už ne. A třeba ten soukromej lékař pokud bude mit firmu s ještě jednim lekařem a ti budou mit spolu ordinaci tak ted si mužeš vybrat ke komu z nich pujdeš potom to bude tak že si vybereš ty dva jako poskytovatele a pak bude nejspiš na nich ke komu budeš chodit.
pro příklad moje mamka ma jako druhou praci sestru u dvou lékařů kteří spolu mají ordinaci praktického lékaře, dneska si mužu vybrat ke komu z nich chci chodit ale jak vstoupi v platnost ten novej zakon tak si vyberu jejich ordinaci a budu třeba chodit k oboum lekařům a budou si mě přehazovat jako horkej brambor jednou budu u toho pak zas u tamtoho a pořád dokola.
Aha, rozumím, v rámci FN lékaře neřeším, nějakého mi vždycky přidělí, pokaždé jiného. Chápu, žes měl třeba blbý zkušenosti, pak je ta volba důležitá. Já měl blbý zkušenosti jen se soukromníkama (např. zubaři) a tam to jde měnit celkem hladce :-) Už jsem asi u pátého a teprve teď jsem spokojen, luxusní servis, pečlivé rentgeny, nečekám ani minutu a ceny normální jako všude jinde.

11.06.2011, 23:54 |
Kesam No já stávkuju,ale v depu jsem s Loomem v odborech :D

12.06.2011, 12:18 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-12 12:19:53
Taky dobrej trapas Městského soudu -
[ Link ] Na konci: V Praze dne 10. července 2011 :-D
Jakou to tedy má právní hodnotu, když je tam budoucí datum??? :-D Kalousek řekl, že je to jedno, hlavní je že to zakázal, hmmmmm, zajímavé :-D
No a stávka bude tedy ve čtvrtek 16.6.2011 a 24-ti hodinová, to jsme si tedy všichni pomohli :-(
[ Link ]
jestli budou blokovat i silnice tak jak jsem někde zaslech, že měli teď v pondělí, tak ať jdou celý odbory doprdele! veřejnou dopravou jedu v průměru tak 2x do měsíce, vlakem jsem už 5let nejel a ani se nechystám,tak proč bych měl někde viset v autě kvůli jejich stávce...
Luke_288 abys nesel do duchodu v 70ti -)) vsichni podpurci rikaj ze stavkujou za vsechny tak bys mel vylest z auta a stavkovat s nima
sice je to stejne k nicemu ale aspon je na co cumet ve zpravach -))
ty voe tak za mně teda určitě nikdo nestávkuje, já se nikoho o nic neprosim :)
at si každej všímá svýho, nejsem státní zaměstnanec, takže to, v kolika půjdu do důchodu záleží jen na tom, kdy si na ten důchod budu mít vyděláno
Luke_288 ale tady nejde o statni zamestnance to je o vsech lidech kterejch se to bude tykat ze budes met nasetrino dobra ale do doby nez ti bude 70nemas narok na klasickej duchod a budes si muset vse platit sam

12.06.2011, 15:03 |
Etien (M)
no rozhodne lepsi ve ctvrtek nez v pondeli... aspon je cas se na to nachystat... a porad doufam, ze na tu blokadu nakonec nedojde...

12.06.2011, 15:11 |
Luke_288 | Upraveno: 2011-06-12 15:12:21
vinzek: a stávkuje kdo? soukromej sektor? nevšim jsem si, stávkuje část státních zaměstnanců.
že žádnej důchod od státu dostávat nebudu, s tím počítám, proto říkám, že si na důchod musím vydělat sám. proto kua nechápu, proč by měli blokovat silnice. ať si odstaví autobusy, vlaky a metro, sednou si někam na pivo a párek (což by stejně drtivá většina těch stávkujících uvítala nejvíc) a hotovo.
já si musím práci sehnat sám a tohle mi vadí
btw mám dojem, že dneska Kalousek říkal, že ty reformy stejně ještě nejsou schválený, tak o co jde
Proč šetřit na důchod a teď v produktivním věku si neužívat, když stejně všichni chcípneme v práci?
Luke_288 nj ale lidem to nevysvetlis resej co je ted ted duchod od statu dostavas proto kdyz te chtej poslat do duchodu v 70ti tak se za to perou a nejde jen o statni sektor to je pro vsecky stejne jenze me nez bude tolik abych sel do duchodu tak stejne nic takoviho ani nebude -))
HT: tak tohle já rozhodně v plánu nemám
vinzek: však jen ať stávkujou, já jim na jednu stranu rozumím, pokud jseš existenčně závislej na tom, kolik a jakým způsobem ti stát vyměří důchod, tak ať lidi řvou, ale ať to nijak neomezuje mě.

13.06.2011, 03:52 |
Tendr Řešíte nevyřešitelný, pojďme se postavit a zablokovat i silnice 1. třídy, já bych do toho šel. ať se už kurva ty lidi proberou!

13.06.2011, 03:55 |
Tendr Všichni dáváme ruce pryč od toho, když se někdo o něco pokusí, měli bychom se semknout a postavit se nejenom reformě, ale vůbec mafiánskému systému ČR!

13.06.2011, 06:42 |
hanzz Tendr: Můžeš mi, prosím tě, vysvětlit, o co se kdo pokouší? A také, jak si představuješ řešení naší rozpočtové situace?

13.06.2011, 07:36 |
Tendr Tak to viuvidíme ve čtvrtek, o co se kdo pokouší... A řešení? To je horší, pravda. Holt nějak oddělit zrno od plev.

13.06.2011, 08:27 |
hanzz Tak hlavně, že v tom máš naprosto jasno a víš, pro co, za koho a s kým se máš "semknout"...

13.06.2011, 08:32 |
Tendr Tak nějakej bordel to udělat chce, aby se nám obyčejným lidem trochu rozsvítilo, zaručenej recept nemám, ale rozhodně tuhle akci nebojkotuju, spíš naopak..
Ty vole, jděte do háje s "obyčejnýma lidma", já rozhodně obyčejnej nejsem a odboráři jsou pro mě největší lůza této společnosti. A na důchod si našetřím sám, nejsem naivní, abych si myslel, že stárnoucí společnost si může někdy na svoje důchody vydělat.
Aneb parafrází filmové hlášky - "Odboráři všech zemí, vyližte si prdel..."
A pobavila mě ČSSD na otázku, jaké je tedy její řešení důchodové reformy. Sobotka se v MF Dnes vyjádřil, že to ještě musí promyslet a budou čekat, co jim odborníci a veřejnost zašlou za návrhy v průběhu letošního roku. A tahle strana chce vést tuhle zemi? To je naprosto absurdní :-(

13.06.2011, 09:22 |
Cenda | Upraveno: 2011-06-13 09:25:35
scully> ty možná "obyčejný" nejsi, ale taky nejsi v téhle republice sám. Mě to taky problém dělat nebude, za stávající situace. Nevim, v čem/co děláš. Ale fakt je, že když budou lidi míň utrácet za žrádlo a budou si ho jezdit kupovat ven, budou mít maloobchody nižší třžby, budou se rušit prodejny a nebude se inovovat chladící zařízení. Tedy i mě klesnou tržby... Navíc ty machinace s DPH podle propočtů prakticky pokladně nic nepřinesou. Ekonimika je propojená, nejsi tady sám. Bral bych i většinu škrtů, ale pod pojmem reforma si fakt představuju něco jiného. Pak ti tady vylejzá na světlo jedna korupční aféra za druhou (a s tím okolo spojené záležitosti), utrácí se peníze na zbytných místech a mnohdy úplně nesmyslně. Proč se divit, že jsou lidi nasraný a nechtěj už jen kafrat v hospodě u piva?
Mimochodem - čím jsi neobyčejný?
Cenda - "obyčejný" podle mě znamená "průměrný" a když se podívám na průměrného Čecha, tak nemám sebemenší zájem se mu podobat. Na svoji zemi jsem hrdý, ale na lidi, kteří tady žijí, už moc ne. Průměrný Čech je člověk, který vstává v šest, jde někam na šichtu do továrny, pak se vrátí ve tři domů, čumí na bednu, buzeruje ho jeho tlustá manželka a pak jde nadávat na politiku do hospody. Rád bych se vyhnul všemu zmíněnému :-)
Hlavně nechci, aby za mě mluvil někdo ostatní. Já svoji volbu dávám najevo při volbách a další čtyři roky s tím žiju. Pokud většina zvolí jinak, je nutné se přizpůsobit a respektovat to. Když se mi nebude něco líbit, tak si to zařídím tak, aby mě to postihlo co nejmíň a teprve kdyby byla nějakým vážným způsobem ohrožena moje ústavní práva (např. kdyby se k moci dostali komunisté), tak půjdu na demonstraci - a to takovým způsobem, abych tím neomezil a neohrozil milion dalších spoluobčanů.
Mr.Scully ty si asi neuvedumujes ze bez toho prumernyho cecha z tlustou manzelkou kterejch je tu vetsina nebudes met na chleba ani ty .vim napises pujdu do nemecka tam je to ale stejny kdyz nebudou nebudes ty a tak dokola vsichni lidi na svete nemuzou bejt mistri sveta jako ty nekdo tu normalni praci delat musi a kdyz tomu sefujou jelita jako sou tobe podobni -)(nerikam ty !!!) pak to tu stoji za to velky H.

13.06.2011, 09:59 |
Cenda | Upraveno: 2011-06-13 10:00:21
Scully, od totáče se nám časy změnily :-)) z jednoho průzkumu, ve zkratce: Průměrný čistý příjem rodiny je 33 000 Kč. Muž se živí pravděpodobně jako zedník, instalatér nebo elektrikář, jeho žena je vychovatelka, nižší administrativní pracovnice, kuchařka či prodavačka. Její čistý měsíční příjem je o 15 % nižší. Žijí v bytě v osobním (47 %) nebo družstevním (17 %) vlastnictví bez hypotéky, měsíční náklady 7 124 Kč. Průměrná plocha bytu je 49,6 m2, průměrný počet místností 2,9. Mají dvě děti. Takže žádná kolbenka.
Hospodám klesly tržby dost výrazně a podle průzkumů se čím dál víc prodává v tuzemsku lahvové, tedy i to pívo se chlastá postupně mimo hospody. Když tam někdy v tejdnu vlezu, moc hostů v nich, mimo obědy a večeře, nenajdu.
Odbory mluví za svoje členy. A těch je dost. Plus sympatizanti. Demokracie naštěstí není jen v tom, že hodíš jednou za čtyři roky lístek do urny a pak se sebou necháš mávat a po zbytek roku nadáváš (byť ty třeba ne v té hospodě). Tihle se seberou a jdou do ulic projevit svůj názor, naštěstí civilizovaněji než Frantíci, nebo Taloši (zatím nám v Praze auta nehoří, výlohy jsou celé a nemáme potlučený fízly v nemocnicích).

13.06.2011, 10:06 |
Mr.Scully | Upraveno: 2011-06-13 10:06:48
vinzek fa - neřekl jsem nic jiného než to, že se danému typu člověka nechci podobat. Že takoví lidé jsou pro ekonomiku užiteční a důležití, o tom nepochybuju. Jen chci žít jiný život než oni (dejme tomu bohatší, i když je to otázka názoru).
Cenda - proti projevení názoru samozřejmě nic nemám, jen jsem zdůraznil, že bych si takového názoru vážil víc, kdyby:
1. ho projevili po pracovní době
2. ho projevili spontánně a ne organizovaně jako stádo
3. ho projevili tak, aby nezpůsobili škody a neomezili nás ostatní
4. věděli, proti čemu vlastně demonstrují
5. věděli, že existuje nějaké lepší řešení, které vláda přehlédla

13.06.2011, 10:13 |
X-sat (M)
A Ty jsi někde v minulosti (i ve světě) zaznamenal, že by takový způsob řešení přinesl požadovanou změnu/reakci?
Jen tak na okraj - čím se živíš?
vinzek fa a spol. :
a zkoušeli jste svojí nespokojenost řešit třeba tak, že oslovíte (popřípadě budete vyvíjet nějaký nátlak)svého zastupitele, poslance, senátora? Oni jsou tady pro vás a měli by reagovat na hlasy svých voličů. Bohužel valná většina těchto notorických nadávačů vůbec netuší, kdo je vlastně jejich poslanec či senátor..

13.06.2011, 10:22 |
Cenda 1) je to stávka, ne demonstrace. Demostrace byly a jak vidíš, nikam to nevedlo.
2) spontálně? To snad fakt nechceš, leda že bys neměl rád Pražáky :-)
3) myslíš, že minulé podklidné víkendové demonstrace měli účinek? Tohle je stávka a tam prostě finanční škody vzikají a samozřejmě i omezení, jinak stávka nemá smysl. A na stávku mají z ústavy právo.
4) vědí, i když ty asi ne.
5) a ty víš, na čem se v tripartitě dohodli, že to automaticky považuješ za horší řešení?

13.06.2011, 10:26 |
Cenda Venca - dokonce jsem kdysi zkoušel posílat maily jen s dotazy, vytřou si s tebou ... všimni si způsobu, jakým se u nás projednávají a schvalují zákony - partaje prostě jedou jak ovce (až na pár nic neřešících sem tam vyjímek), jedinec nic sám nedělá a hlasuje se podle vedení. Orodovat si můžeš, jak chceš.
Nevím, pokud by spontánně přišlo 100 tisíc lidí všech profesí někam na náměstí, tak je to daleko větší síla, než stávka působící škody, kterou navíc svolali odboráři, kteří jsou velmi úzce (minimálně názorově) spojeni s opoziční ČSSD.
Vím, že jdu asi proti proudu, ale já jsem prostě stejně jako Klaus zastáncem parlamentní demokracie. Neuznávám, že by v době demokracie měli mít jakoukoliv politickou moc různé "neziskové" iniciativy nebo odbory. Ano, právo na vyjádření opačného názoru musí být vždy zaručeno, ale ne vydíráním a působením škod.

13.06.2011, 10:48 |
Cenda když se spontálně sejde někde 100t lidí, tak nevěřim, že ty škody budou menší - především na soukromém majetku.
ČSSD je spíš názorově spojená s odbory, pokud vůbec oficielní názor mají.
Svoji moc mají i jiné skupiny (oborová sdružení, komory, lobing), tohle je nereálné.
Mr. Scully - " A na důchod si našetřím sám, "
- můžeš zde prosím napsat nějaký stručný a jasně pochopitelný návod podle kterého i mi obyčejní lidé budeme vědět jak si našetřit na období které naprosto netuším jak dlouhé bude a kolik peněz na něj budu potřebovat. Málokdo si totiž uvědomuje že pokrok v medicíně je hlavně o oborech jako kardiologie,onkologie a dalších které sice dokážou zásadně prodloužit život jako takový,jenže se skoro nepokročilo v neurologických/psychytrických oborech,takže alzheimer a podobné luxusy vyléčit nejdou a asi jen tak nepůjdou...

13.06.2011, 10:52 |
MazliG | Upraveno: 2011-06-13 10:55:18
možná už to někdo psal, mě to tedy asi nepostihne, páč jsem hrouda vesnická - nicméně pochopí pak někdo když někdo nervově vypjatý např. při cestě do porodnice fakt nebude moct projet - najede do stávkujících, nebo na ně vytáhne kvér ?
- osobně s těma stávkujícíma jednoznačně nesouhlasím - prostě to mají řešit jinak, nebo nějak lokálně, prostě to zasáhne lidi, kterejm je do toho kuloví atd. !

13.06.2011, 11:14 |
hanzz Jako Mr.Scully :)
A k těm zastáncům toho, že demonstrace a zpovykané davy v ulicích něco vyřeší. Co když do těch ulic vyjsou i ti, co se jim tato vláda líbí (třeba takoví jsou). Nebo ti, co nechtějí bolševický socialismus, ale třeba socialismus národní. A další. Tak zrušme volby a pojďme si to do ulic vyříkat všichni. Určitě z toho vzejde něco moc krásnýho...
Jako pravičák jsem velkým kritikem této tzv. pravicové vlády. Ty pseudoreformy jsou napřesdržku. Nicméně se alespoň v rámci koaličních možností snaží vytáhnout tuhle republiku z cesty do prdele (jakkoli jsou to řešení neumělá a polovičatá). Jisté ale je, že levice nemá ŽÁDNÉ positivní řešení. Její politika je populismus, zadlužování a braní těm aktivním a přerozdělování mezi ty, co se vezou a natahujou ruku.
jj super řešení pošlete do prahy autobusáky třeba z Hradce a o blokádu nemusej mít odboráří strach vytvoří se sama :-D
Heh, super, stávka je naplánovaná na 16.6. Můžete mi prosím někdo poradit, kudy se dostat do Brna na Královo pole, abych stihnul bezproblémů státní závěrečnnou zkoušku? Nemám možnost ze středy na čtvrtek v brně spát...
děkuji :o)
ja myslim že se dostaneš ani by mě nepřekvapilo kdyby vláda vyhlasila stanné právo :-D
Vencaf nj jk se tu pise tam muzes svoje nazory rikat jak chces je to jakop hucet v lese do stromu vsichni ti reknou samozrejme se na to zamerime jen aby te umlceli a dale si delaji svoje ale co si budem vykladat kazdej z nas by si chtel jen nahrabat zabespecit se a na lidi by sral tak jako oni
me je tohle celůkem jedno ja to neresim nejak bylo nejak bude
to je tezky mlada dela u čd a resi jak se dostanme v to datum domu protoze ty skurveny vlaky nepojedou -))a proto ze autem jezdi prez prahu tak ji to taky omezi a co se da delat -))

13.06.2011, 14:04 |
Bucci 10.06.2011, 13:53 | Cenda | Upraveno: 2011-06-10 14:01:15: co je tohle za kokotskej leták????? za mě rozhodně nikdo nestávkuje, páč k restrikcim dohnaly Pičusovo (čti Paroubkovo) půjčky a kecy ve smyslu, že státní dluh je vlastně imaginární věc, kterou stejně nikdy nikdo neplatí...
sem rozhodně proti a na rovinu řikám, někdo se mi postaví do cesty, dostane levej hák a jdu dál.... prostě nezájem

13.06.2011, 14:04 |
Bucci to, že nepojedou vlaky bych nejradši řešil hromadnou žalobou na ČD, páč mam koupenou permici a tim pádem vlastně okrádaj oni mě...

13.06.2011, 14:47 |
X-sat (M)
Všichni jsou tak radikální :-DDD A Kalousek se chechtá, jak si se všemi vytře prdel ;-) Dobře bratře, dobře ty...

13.06.2011, 15:03 |
Cenda Bucci> oficielní leták stávky. Na otázku, proč odboráři stávkujou, viz kontext. Nic víc, nic míň.
Kdo způsobil dluhy (veřejné, nikoliv jen vyplývající ze státního rozpočtu) je na dlouhou debatu, ale určitě za to nemůže Paroubek sám a Kalousek ten průser jen prohlubuje.
Klidně dej levej hák, když si myslíš, že tím něco vyřešíš, nebo se ti uleví.
už to tu asi jednou bylo :) a to není všechno... jen taková třešnička na dortu.

akorát u Vondry je asi chyba, 750 mil. Kč

13.06.2011, 15:33 |
Cenda stejně tak IPB s nomurou nestála 200mld, ve finále se jednalo o desítky a nedávno se to v tichosti uzavřelo. Nicméně je to jen pár průserů notoricky známých. Co takhle Gripeny, Pandury, Alca, vůbec celá armáda ... pak zmršený koncepce, které se každý rok mění ...

13.06.2011, 16:09 |
Bucci Cenda: proto ty kurwy nemusí bránit obyčejnýmu člověku jít do práce a vydělat si svý...
ať si stávkujou, ale vyserou se na blokádu a zařídí náhradní spoje...

13.06.2011, 16:54 |
Cenda :-))) běž si s nima popovídat. Pleteš si stávku a demonstrace.

13.06.2011, 19:30 |
Bucci tak co je to stávka + blokáda??? podle mě demonstrace omezující civil...

14.06.2011, 07:56 |
Cenda součástí stávek je omezení. Pokud se stávkuje v dopravě, nedivil bych se blokádám silnic. Včera se vyjádřili, že zablokují jen silnice u státních institucí. I tak bez MHD vziknou zácpy. Demonstrace neomezuje služby/výrobu, jen se na placu sejdou lidi si společně zařvat.
jinými slovy z wiki:
Demonstrace je shromáždění lidí na veřejném prostranství za účelem předvedení společného názoru, zpravidla politického rázu.
Stávka je forma protestu spočívající v hromadném dočasném odmítnutí vykonávání práce v jednom nebo více podnicích ze strany zaměstnanců.
je pravda, že většina těch obyčejných lidí o kterých se tu píše si asi na důchod sami nevydělaj, ale bohužel většina těch obyčejných lidí co půjde stávkovat jsou podle mýho názoru lidi typu místního tendra, kterej ani pořádně neví za co a proč se stávkuje, ale myslí si, že je potřeba prostě udělat bordel, aby se obyčejným lidem rozsvítilo (tuhle logiku nepobírám)
at si stávkujou, at uděljat defenestraci, ale jak už někdo psal, mít těhotnout ženu nebo někoho vážně nemocnýho a potřebovat ho dopravit do nemocnice, zajímalo by mě, jestli by to byla polehčující okolnost, kdybych si tu cestu prostřílel.

14.06.2011, 08:50 |
X-sat (M)
Tohle kvákání okolo IZS mi hlava nebere. Nikdo by si nedovolil blokovat sanitku apod. A pokud mi chcete tvrdit, že průjezd IZS Prahou bude složitější oproti normální běžné pražské zácpě, tak se můžu jenom smát. Jeden z klasických blábolů, co slyším stále dokola...
o IZS tu kvákáš zatím jen ty

14.06.2011, 09:51 |
X-sat (M)
aha, tak asi neumím číst
"mít těhotnout ženu nebo někoho vážně nemocnýho a potřebovat ho dopravit do nemocnice"
a?když rodila moje máma mě, tak jí vez do porodnice v noci táta, když rodila ségru, tak jí vez do porodnice táta, když babička doma skoro umírala na rakovinu jater, tak jsme jí taky vezli do nemocnice vlastním autem a nevolali záchranku.
a teď pominu případ, kdy budu mít vlastní dítě v nemocnici po vážný operaci, tak rozhodně nebudu chtít trčet nekde u přechodu pro chodce, kde budou tihle stávkovači chodit sem a tam, ale naopak bych rád byl v tý nemocnici co nejdřív.

14.06.2011, 09:58 |
X-sat (M)
Tak je nevoz a zavolej 155 ;-) Určitě bezpečnější a ZATÍM zdarma, než to bratr Kalousek pořeší :-D
to není to kam mířím a ty víš kam mířím voe :) a neříkej, že ne.
odvoz OK, ale když budeš v nervu a půjde o zdraví tvých blízkých. který budou ležet někde na pooperačním, tak určitě nebudeš rád, když trasu zvládnutelnou za 20minut pojedeš 3hodiny jen kvůli těmhle vometákům.
Luke_288 tak te za nima stejne driv jak za 5hodin nepustej tk mas jeste rezervu
dobře, beru zpět, zastavte veškerý dění v republice, dyt jde přece vo hovno a stávkuje se za všechny.

14.06.2011, 10:51 |
X-sat (M)
:-D jak píšeš, hlavně buďme nad věcí
Za mě, jak vidno, stávka ano :-)
A je je odborari, stado tupejch bejvalejch komaru a pohlavaru, o ktere uz nikdo nejevi zajem. Co udelat akci az demonstrujici pojedou domu zablokovat jim dopravu? :D At si jdou demonstrovat pred urad vlady a neotravujou slusny lidi pakaz. Kazdej si muze za to jak se ma jedine sam. Pokud je nekdo od prirody blbej a linej, tak se holt bude mit spatne porad a zadna stavka to nezmeni. Ale ono je jednodnussi vytvorit stado tupejch ignorantu a jit zablokovat dopravu.
Rajdlos to nemas pravdu uz sem to psal vejs takova ta delnicka trida je potreba a nerikej ze ne a ze v tehle republice soukromnici daj lidem plat jakej musej a vic nic a jinou moznost ty lidi nemaji at uz z jakehokoli duvodu tento tvuj nazor povazuju za spatnej -))

14.06.2011, 14:43 |
hanzz no ty woe, to je hukot: "dělnická třída je potřeba" a "soukromníci daj plat, jakej musej"...
Tvrdím to neustále, největším neštěstím lidstva je všeobecné a rovné hlasovací právo!
hanzz: souhlasím
vinzek fa: nerikam ze potreba neni, ale meli by odvadet svoji praci dobre a ne se to snazit ozulit kde to jde... vidim to dnes a denne a je mi z toho spatne - pak je to vzajemny - delnasove nasrany ze jim sef neprida a sef je na ne nasranej, protoze to ojebavaj kde muzou a stoji to akorat penize navic. to si z nich ale holt malokdo uvedomuje...
vinzek fa: "soukromnici daj lidem plat jakej musej a vic nic"
Máš příležitost ukázat, že jsi lepší. Založ si firmu, najmi zaměstnance a dávej jim královskej plat, ne jenom to, co musíš.
Cele je to politicka akce socanu, kteri se schovavaji za odbory a o to je to vetsi tragedie. Odbory maji minimalni vliv a vetsina lidi je proti. To je predevsim videt na tom, ze nebudou blokovat silnice, ale jen urad vlady atd. Netvrdim, ze soucasna politicka situace je vyborna, ale muze byt i daleko hure. Bohuzel aktualne tam neni nikdo lepsi.
Co jsme si zvolili to mame, zmenit to muzeme za 4 roky.

14.06.2011, 21:43 |
Daryl (A)
x-sat: uz vidim jak blokujici odborari behem 10 sekund uklidi blokovaci auobusy a baliky slamy a rozhrnou zacpu aut ktere nemaji kam uhnout aby projela sanitka nebo hasici. videli jsme to posledne. A urcite budes stejne nadsenej, kdyz kvuli tomu zdrzeni v ty sanitce zemre nekdo tvuj blizkej nebo nedejboze nejblizsi. a na ucpany mgistrale nebo v ulickavh mezi domy vrtulnik nepristane. Ranni spicka v praze je neco jineho nez totalni kolaps kvuli blokade.
vencaf: to ja netvrdim, lidi, co makaj rukama si naopak vazim, ale jenom tech co poctive makaj, coz je 20% z nich a ty taky nebreci a maji se dobre, kdo neni lempl, prace ma dost

14.06.2011, 22:19 |
X-sat (M)
Daryle, no no no, zase nestaví barikády ;-)
tak děcka z hlavního města... Už se vám to blíží :D
[ Link ] Ne ze bych mel neco proti naplanovane akci...ale to nacasovani je proste bomba :)))
Schvalne jestli blokada papalasu zasahne i tento golfovy turnaj :)

15.06.2011, 00:38 |
Etien (M)
no asi tak... na ctvrtek jsem mel do Prahy pozvany lidi na skoleni ze vsech regionu, od K. Varu po Ostravu... a kvuli tem, co jim tolik lezi na srdci v kolika ja pujdu do duchodu jsem musel celou akci, ktera byla domluvena nekolik tydnu dopredu, zrusit a ted budeme hledat nahradni termin... bude konec skoliniho roku, zacnou prezdniny, dovolene, to bude sranda najit vhodny termin pro 15 lidi... zkratka, dekuji ze na me tolik myslite bando jedna proletarska...
takových lidí jsou tisíce, mladýmu zrušili semestr v pondělí, úplně zbytečně, lidé vše přesunuli na čtvrtek a opět to samé .. a ted si představ Etiene, že stávka jak jsem psal už v úvodu stejně nebude ! :-)
sleduj zasedání právě začíná ..
:-)))

15.06.2011, 12:36 |
X-sat (M)
A o tom to přece je. Někdo hledí jen na to své "blaho", někdo hledí na budoucí "blaho" společnosti.
pích pích :-D

15.06.2011, 13:21 |
TROY :o)))))))))))))) já se nejvíc bavim na novinkách - normálně bych tam ty komentáře zakázal ))))
Šéf organizace dopraváků lituje, že Venca zrušil narozky, přivedl by mu na hrad prý několik tisíc gratulantů :-)

15.06.2011, 14:31 |
AR troy: jo nad komentama na novinkach se taky usmívám když tam něco napíše socdemák tak ma milion lajků a když něco napíše pravičák tak má milion dislajku ;)

15.06.2011, 15:49 |
TROY přesně tak :o) hlavně řvou teď a stejně o volbách budou u koryt socdemáci a ty to zase zrušej ))) Prostě odboráři vypatlaný
mr.brain Vencaf kluci ono je to odvozeny od financni motivace kdyz date cloveku 10litru tak vam tu praci bude sulit jak jen to pujde
ja ted delam ve firme je mala ale ne zas ze by to melo 20lidi je tam cca 200zamestnancu vice mene jedina firma v evrope ktera vyraby soucastky do tkalcovskejch stavu delaji se toho miliony kusu mesicne majitel breci nemam prqachy ma 1kc za jeden kus me da 8kacek za 1000ks mesicne udelam na 3masinach celkem 5mega kusu takovejch stroju mame zatim 7 + ma dalsi vyrobu ktera mu tez neprodelava PRACE ZA LEPSI PENIZE NA LIBERECKU NENI pro rejpali hledam porad ja chapu ze neni nic jednoduchyho met firmu a platit lidem dobre ale jde o to co je dobre ,kdyz je soukromnicek malinkej a shanej se mu ksefty blbe tak to ma radej zabalit ale kdyz ma prace dost zisky jako prase proc by lidem nepridal penize misto aby vam zvisil vykon sem placenej v ukole co si neudelam nemam tudiz se neflakam -))

16.06.2011, 07:21 |
hanzz vinzek fa: Tak založte odbory a vyhlašte stávku! Třeba to pomůže... :)

16.06.2011, 07:48 |
Daryl (A)
vinzek fa: a vis kolik ma provozni naklady ? kolik splaci mesicne hypoteku na ty masiny ? a dalsi vydaje ?
RadioBeat: Prahu ucpali reportéři pobíhajíc zmateně s kamerama po magistrále hledajíc nějakou stávku či zácpu :-)
Tak jak to vypada? Je Praha prujezdna? :)

16.06.2011, 07:51 |
Daryl (A)
z okna koukam na kazde rano ucpanej usek a vypada to jako v sobotu rano :-) asi maj vsichni dovcu

16.06.2011, 08:00 |
JR Zapnete si CT24, Praha je uplne prazdna :-D

16.06.2011, 08:08 |
Pekys jj, Praha je ted super, projel jsem skoro bez zastaveni :o)) Měli by stavkovat častějš :oD
vinzek fa: děláš v Navetě?
Jinak jako Daryl, provozní náklady jsou nemalé. Navíc se samozřejmě každá firma snaží mít co nejnižšími náklady a mzdy tvoří značnou část nákladů. I u pracovních míst funguje trh. Pokud jsi snadno zastupitelný a za tvou mzdu tam půjde dělat někdo jiný, nemají důvod ti dávat víc.
Píšeš o finanční motivaci, to je relativní. Pokud ti přidají, budeš spokojen jen určitou dobu, než si na nový příjem zvykneš.

16.06.2011, 08:17 |
AR je úsměvné jak všichni vidí že firma vydělává kurevksý prachy a na zaměstnancích šetří, ale nikdo z těch zaměstnanců si nespočte co vše od toho kurevskýho výdělku musí odečíst.
btw brno prázdné, jako by byl víkend
preju krasne rano vsem, co maj taky volno :DDD
Rajdlos:
ju, to jsou ty pražský Pepici, co maj volno ..
my chudáci vesnický hroudy - my nic nepociťujeme .o)

16.06.2011, 08:37 |
mr.brain | Upraveno: 2011-06-16 08:39:14
Myslím, že tohle bude na nějaký snímeček a pod ním napsáno EPIC FAIL :-D
vinzekf: 200 zaměstnanců, víš jak se tam přibližně pohybujou platy i jinde než u dělníků? si to sečti a vynásob 1,34... pak zjistíš důvod proč nepřidá vč. důvodu co psal Daryl, budou tam určitě větší fixní náklady...
na novinkách:
"Pojďte s námi stávkovat k panu prezidentovi," vyzývali odboráři cestující. "Jděte do prdele," odvětil jim jeden z nich.
:D
Praha pociťuje nedělní provoz, takže krom metra, které nejede vůbec se dá autem projet líp jak v sobotu :-D Plno lidí raději si dovoluje :-) včetně mě.

16.06.2011, 09:26 |
hanzz Škoda, že ta stávka vydrží co nejdéle! Tak dlouho, aby si občané osvojili nestádní dobrovolné způsoby dopravní kooperace a tak přišli na to, že k zabezpečení osobní mobility žádnou drahou erární hromadnou dopravu nepotřebují!
:)

16.06.2011, 09:33 |
art Tak jsem si dal na in-linech Kačerov-Muzeum. V praze bývá v tuto dobu dopravní špička, dnes provoz minimální. Jen nějak moc lídí všude chodilo pěšky - asi už doopravdy na nás dolehla finanční krize..
Lidicky, je to parada :)
Silnice nadherne volny, na palacaku hafo lidi s trickama "odborari vsech zemi, vylizte si prdel" :D krasny
Je znat, ze dost lidi vyrazilo na kolech nebo pesky, proste super :)
Jak jsem na stavku nejdriv nadaval, tak musim rict je to pecka a mohou stavkovat casteji :o))))
uf, jen víc takových stávek, takhle rychle jsem v práci ještě nebyl. vivat odborářům :))))))))))))))))))
Sice se to hradce moc nedotklo ale taky dost lidi ma dovolenou nebo jeli na kole a za mě taky stávkujte častěji takhle krásně se mi městen neprojíždělo už dlouho, poprvé jsem se mohl v klidu kochat krásami města HK :-D
No, ale proč je tak krásně teď v Praze? Ono zase na druhou stranu si člověk musí uvědomit, že tisíce lidí nejsou v práci, raději, takže dneska kdyby se to vzalo na stranu zaměstnanosti, tak to by mě zajímaly procenta v Praze třeba...

16.06.2011, 10:46 |
AR ve městech je tak prázdno protože všichni jsou v těch demnostračních průvodech ;) aspoň v brně to tak vypada.
No, koukám, že jediným důsledkem stávky bude poloprázdný město, volný ulice a pohodička :-) Tak to má vypadat :-)))
Tady je velmi kvalitní online, u pár hlášek jsem se fakt řezal :-)))
[ Link ]

16.06.2011, 11:58 |
Yawor já celý den sleduju i twitter a tam je také pár perel ;-)
[ Link ]
"11:53 - Odboráři se vrhli na asi desetičlennou skupinku lidí, která protestovala proti odborářům. Demonstranti je fyzicky napadli a snažili se jim zničit jejich transparenty."
... aneb jak si odboráři představují demokratický dialog :-) To je jako cca předloni na mítinku ČSSD, tam jsme přišli se slušným, avšak nesouhlasným transparentem a dav otrhaných důchodců se na nás vrhnul...

16.06.2011, 12:32 |
hanzz Mr.Scully: ...aneb lumpenproletariát v akci.
v podstatě se teď zjistilo, že zácpy dělá v Prahe nazemní hromadná doprava :-D
[ Link ]
oni toho Kalouska málem zbili :D to je masakr :D Ale když se nad tím zamyslím, tak asi bude někde chyba...

16.06.2011, 15:52 |
MaxxT
to snad neni ani mozny :DDD
Video boží, ale dostali je tam! :D

16.06.2011, 17:12 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-06-16 17:12:37
Ty voe, uchcávám :-DDDDDDDDDDDDD
Vaše zaměstnání: Nacpávač lidí do vagonů :-D
Daryl ty masiny sou tam 40let nedal do nich ani korunu zadna hipo neni uz 15let mu tojen vynasi jeste k tomu ma solar pole a ruzny dalsi bejkarny -)
hanzz v malejch firmach odbory -))) nema cenu to funguje jen v megapodnikach i kdyz co sem delal v DC tak tam to fungovalo hodne slusne
addamec no zastupitelnost tezko za posledni 2roky sem jedinej kterej se to naucil a prej vydrzel nejdele vsichni utekli po tejdnu, ja osobne uz sem tam mel 3lidi ktery bud nesikovny nebo proste vydeli co si vydelaj a utekli pro me je ta prace stupidni a jednoducha ale proste pro nektere je to velice narocne
prace na ruznejch strojich me neva naucil sem se za tejden byli takovi ktery prej nezvladli za mesic
ano je to nave ta a sem tam jen proto ze to mam 5minut na kole a nic lepsiho sem jeste nenasel
prace v pohode lidi dobry ale to je tak fsecko -))
to je ale hajzl, když už splatil úvěry, který si bral na rozjezd podnikání a teď už mu ten nápad jen vynáší. ještě do toho fotovoltaika...hmm, kapitalista. vinzku, když se cítíš tak nezastupitelnej, tak si řekni o zvýšení platu a pokud to tak je, šéf to bude vědět a moc rád ti přidá, když myslíš, že má takový zisky.
a nebo ještě líp, když mu to tak šlape, zkus to sám, vezmi úvěr vě výši několika desítek mio, za 15let ho máš splacenej a dlouhej kouř...
tyhle představy se mi líbí
Luke_288 nj kdyz ti fabrika spadne do klina skoro zadarmo a nedas do niceho ani korunu jen z toho tezis kdyz reknu je tui spatny lozisko a odpoved zni ale to stoji 200kacek tak to uz je tragedie a hamiznost neustale masiny nasracku ale ne nemuzeme do toho cpat to stoji moc penez sme chudy
dobry den koupil sem si nove BMW musime ssebrat 25% z videlku to zvladnete ne kdyz neco potrebujes k praci tak si to musis jit koupit sam tak jako co je kratkozrakost
ano sel sem za nim at me prida a ejhle hned ten mesic doplatek a dalsi mesic o 3litri navic z odpovedi me by strasne mrzelo kdyby ste odesel ale co bych ja si mel rikat porad pridej by ho to mohlo napadnout ze mame rok 2011 a ceny v obchodech nejsou jako za jeho mladi -))
to by me taky sralo, muset si o kazde navyseni mzdy extra rikat. je to proste hajzl.
tak tak, myslím,že by bylo férový,kdybyste mu fabriku znárodnili a toho kapitalistickýho vykořisťovatele pověsili na nejbližším stromě
vinzek fa má bohužel ukázkové komunistické myšlení, podle kterého je vysoký výdělek nemorální a dotyčný by se měl zřejmě o něj podělit se svým okolím. A že by ho mělo napadnout zvýšit platy, no to už je maximální LOL. Víš co, až si příště půjdeš třeba koupit auto, tak jim tam zkus nechat o sto litrů víc, protože je blbce nenapadlo, že by už konečně mohli ty auta zdražit - je přece rok 2011 a auta jsou levnější než před deseti lety...
vinzek: do klína? dyt si psal, že už má splacený všechny dluhy, tak jaký do klína? btw jak se to dělá, že někomu jen tak něco spadne do klína? to bych chtěl naučit.
bejt tebou, tak si ještě párkrát řeknu o přídání, za chvíli jseš na 50K čistýho měsíčně a i to BMW bude
vinzek fa: hochu Ty jsi tak tezce mimo :) pokud si myslis ze podnikani je takova prdel, udelej presne to samy pokud mas na to koule, zijeme v demokracii, takze Ti nic nebrani, netusil jsem, ze jeste dneska nekdo muze mit takovyhle zcestny nazory
Rajdlos ja nikde nerek ze to je prdel taky sem psal ze bych to nedelal ale kdyz se lidem chlubys jak ti vsecko vydelava pak jim reknes ze nemas a zase ze mas ale vejplatu nepridas jedine ze budes dene 12hodin v praci tak si vic vydelas -)) by me hamba fackovala todle rict zamestnancum
cokoliv potrebujes k praci musis si koupit mas prekazku v praci zpusobenou zamestnavatelem a nevidelas si on ti nic nezaplati takovej podnikatel je u me nuklearni hovado musis za nim jit vysvetlit mu jak se veci maji a aby ti zavrel hubu zaplati ti pulku
bohuzel takovejch je dneska vetsina jak to tu tak ctu nikdo z vas asi neni leposi seff radeji budete zamestnavat kazdej trejden jynyho debila pak na lisdi nadavat ze nemakaj sou liny ale chce se zamyslet nad tim co je pro lidi zajimavi jesi jim rikat venku ceka 20takovejch nemehel nebo zaplatit poradnyho cloveka kterej vam tu praci odvede vcas a poradne -))
ech, tak to jseš vedle jak ta jedle. s otcem máme soukromou firmu o cca 15ti lidech (počet lehce kolísá, protože několik jich máme na IČO jen když je třeba), náš obor jsou služby ve stavebnictví (od technickýho dozoru po projektovej management) a průměrnej plat u nás maj lidi 30tis Kč čistýho měsíčně (po rozpočítání prémií na Vánoce, v létě na dovolenou- v podstatě 13tej a 14tej plat) a samozřejmě když je třeba šroubovat 10,12 a víc hodin denně, tak jsou potom po skončení akce velký příplatky.
to je jedna stránka věci. ta druhá je, že každej měsíc musíme nafakturovat 700K Kč a jsme na nule. to jen, abys měl představu o čem to je. za 14let se ani jednou nestalo, že by lidi dostali vejplatu pozdě.