Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > dotaz - zkouška krve/drog

o Navštíveno 1178x o
o 09.06.2011, 21:56 | jozamucha
chtěl bych se zeptat , co hrozí řidiči pokud odmítne podstoupit zkoušku na krev nebo drogy . Jen ze zvědavosti - přišla na to v práci řeč .

diky

o 09.06.2011, 22:07 | DaveX | Upraveno: 2011-06-09 22:08:01
No myslím že 25 – 50 tisíc pokuta, 7 bodů a sebrání řidičáku až na 2 roky

Pokud to odmítneš, tak se to bere jako by jsi byl pozitivní.

Pokud by ti to naměřili, tak by ti mohl hrozit trest až 3 roky vězení, co vím, tak pokud to odmítneš tak ti to paradoxně nehrozí ;)

Ale nevím, jestli tomu tak je i teď.. Zkus google.
o 09.06.2011, 22:16 | 20bad
DaveX ma pravdu je to přesně tak
o 09.06.2011, 22:32 | Pepíno_Honda
souhlas s DaveX
o 10.06.2011, 07:00 | Petr735i
jj,jako DaveX.vetsinou davaji spodni hranici,kdyz jsi slusnej.25 tis. pokuta + 1000 za spravni rizeni + 1 rok papiry a na polovine muzes pozadat o vraceni,kdyz te nechytnou,ze jezdis bez nich.Jak je to s bodama netusim.
o 10.06.2011, 09:03 | gizmi
jizda pod vlivem drog NENI trestny cin = je to jen prestupek = hrozi jen pokuta a tedy ZADNY trest ve vezeni :o) Ale pokuta je to mastna, pokud vim v Plzni se drzi spis kolem tech 40t (souhlasim ze ve spravnim je to do 50t) a vlastne se vsim ostatnim souhlas..jen ta basa opravdu nehrozi, to bylo drive a jelikoz nafetlej jezdi kazdej druhej mladas, tak se z toho udelal jen prestupek - zijeme v kocourkove !!!!

Bohuzel mame se jeste co ucit od severskych zemi - tam je zavedeno pravidlo ze pokud ridi nekdo pod vlivem drogy = zakaz rizeni do konce zivota...a s tim plne souhlasim
o 10.06.2011, 09:11 | DaveX
Gizmi: a není to náhodou ohrožení pod vlivem návykové látky?

Tam je ta sazba až 3 roky, pokud už si někdy zdrogovaný jel a byl za to trestán, nebo někoho naboural. Já nevím no..
o 10.06.2011, 09:40 | 20bad
jasně že je § 274 odst. 1 tr. zákoníku. pokud řídiš vozidlo ve stavu vylučujícím bezpečné ovládání řízení vozidla je to přečin. at jsou to drogy nebo chlast
o 10.06.2011, 14:33 | Fari
u drog se musi zjistit odborkem kolik ty sracky je v tele a podle toho se pak rozhoduje, jestli se jedna o prestupek nebo tr. čin
o 10.06.2011, 15:53 | gizmi
DaveX: NE, ja nefetuji a nikdy to delat nebudu, protoze mam rozum. Jsem na opacne strane - nejakou dobu nez jsem zkejsl v kanclu jsem delal "lovce" techto lidi a vysledky cca 70 lidi pod drogama za mesic za volantem jen v Plzni mluvi za vse ;) Opravdu je to brano jako prestupek jak pisu :o) Pro nekoho mozna novinka, ale uz to tak je delsi dobu.

Fari: :D:D:D:D:D totalni NESMYSL :o) Vis kolik stoji rozbor krve a moci ? Ano, kdyz se chytne fetka za volantem, tak se jede na odber, ale ty vysledky se neresi a rovnou to jde jako prestupek. Myslim ze nikdo z fetek o rozbor zadat nebude, protoze by jim to jen prihorsiho. Tusim ze mi z laborky bylo receno kolem 8t ze stoji rozbor ;) Navic kriminaly jsou plne a fetaku dneska u mladych vetsina ..
o 10.06.2011, 16:01 | DaveX
gizmi: to je pěkné no, pak nevím, čemu se všichni diví když fetka srazí člověka a zabije ho. Já bych jim tu pokutu držel rozhodně na nejvyšší sazbě, pokud by byl vyloženě sjetý, on si to pak člověk rozmyslí, jestli má do toho auta sednout nebo ne.
o 11.06.2011, 12:10 | flicek
Ano trest je za to až 50 tis. pokuta a řidičák až na 3 roky,ale žádné vězení.Je to jako s alkoholem pokud odmítneš dechovou zkoušku,tak se to bere jako by jsi pil,ale nedostaneš žádné vězení!Pokud nadýcháš,tak dostaneš to samé a plus se k tomu bude řešit trest odnětí svobody,samozřejmě podle případně způsobené škody a množství v krvi.Jak se tohle dá obejít?Jen tak že nebudeme jezdit opilí,a ani pod vlivem jiných omamných látek.Nesnáším lidi co sedaj za volant pod vlivem!!!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3174 sekund.