Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dovoz Nissan Allmera

o Navštíveno 1051x o
o 06.06.2011, 15:59 | LukasMatej
vyhledl jsem si: [ Link ]

Mate nekdo zkusenosti s dovozem vozidel, pripadne na kolik by to vyslo komplet i s dovozem a cz paprama, stk apod.. vyplati se to? byl by pripadne nekdo kdo by dokazal dovest vse zaridit?

o 06.06.2011, 16:04 | AR
no pokud si to nechas od nekoho dovezt tak pocitej cca 10-15tycek, mozna min. Kolge v praci ted dovazel mazdu a stalo ho to tusim 8 ale nejak po znamostech - naklady na dopravu a vyrizeni papiru v cz.

takze si prepocti cenu v eur na czk, pripocti treba 12tycek a porovnej s cenama u nas
o 06.06.2011, 16:08 | LukasMatej
takze myslis ze koupit u nas
o 06.06.2011, 16:14 | AR
nevim za kolik se u nas ty auta prodavaji, nechce se me to hledat, musis si proste zvazit ceny atd.
o 06.06.2011, 16:17 | Proffesor_W | Upraveno: 2011-06-06 16:18:30
kdyz si ji dovezes sam tak pocitej
benzin
60 euro zlute nemecke prevozni znacky
cca 2200,- dovozova stk
myslim 1200,- zadost o schvaleni technicke zpusobilosti pro provoz v cr
800,- prihlaseni
o 06.06.2011, 16:18 | LukasMatej
sam to rozhodne vezt nechci..... to chce clvoeka ze zkusenostma
o 06.06.2011, 16:19 | Proffesor_W | Upraveno: 2011-06-06 16:20:25
ale hovno, je to jednoduchy jak facka:
(zkopirovano udsud [ Link ] )

Ahoj, hned ze zacatku ti reknu rovnou, aby ses na to vysral, u nas nic takovyho nenajdes a kdyz najdes, tak to z 99% bude nalestena bida, navrch huj, vespod fuj 1000x stoceny. Vzhledem k me cerstve zkusenosti ti navrhnu, vyhlidni si neco v DE a jed si pro nej SÁM!!! Nenechavej si nic tahat, je to tak jednoduchy ze to nema smysl, jediny co potrebujes, je jeden den volna a trosicka trpelivosti. Muj postup byl tento:

1. Nalezeni+komunikace s prodavajicim:
Na autoscout247.de jsem si nasel co jsem hledal. Hodne pomuze kdyz si nechas vyjet vsechna auta od prodejce ktery prodava auto co se ti libi a kouknes i na ostatni veci co nabizi. Napis mu email o co mas zajem, zeptej se ho zda ma auto TUV, COC list a zda je cena konecna nebo se s ni da hybat. Pozadej ho taky aby ti mailem poslal VIN kod. Ten si nech na netu zkontrolovat zde:
[ Link ]
a pak si zajdi do skodovky jestli o tom nemaji nejaky informace v databazi. Nevim jak skodovka, ja bral renaulta a tam meli vsechno. Napis mu aby ti k datu kdy si pro auto pridjedes nechal udelat prevozni znacky (cca 60€, nekteri si to nechavaji zaplatit). Znacky maji zluty pruh s datem do kdy plati. Plati 5 dnu a dostanes k nim i zelenou kartu. Na tyhle znacky auto nemusi mit ani TUV/technickou a muzes s nim jet po ose.

2. cesta + koupe:
Domluvis si kdy tam pojedes. Prijedes tam, auto si prohlidnes, projedes, muzes si taky domluvit kontrolu v nejakym servise. Pokud vse ok, vycvakas mu penize. Pohlidej si hlavne aby ti dal velky a maly TP nemecky. Mel by taky mit COC list (bily papir+cerny pismo, podobny nasemu velkymu TP). Pokud ma auto TUV tak papiry z Dekry k emisim a technicke, pokud nema, nevadi. Nacvaknes znacky, musi ti dat zelenou kartu k nim.

3. U nas
a) Pojedes se vsema papirama co k tomu mas na STK a nechas si udelat dovozovou STK, cena u mne byla 1800,- + 400,- za emise. Poslali mne domu adruhy den jsem si sel pro protokoly. Z vlastni zkusenosti rada: zkontroluj si sve jmeno na protokolu at to maji dobre napsane.
b) Pujdes si zavrit povinne ruceni
c) pujdes na odbor dopravy. Tam zaplatis 1500,- za zadost o registraci auta. Hodne zalezi na jakyho urednika natrefis. Musi ti to schvaleni zaridit do 30-ti dnu. Z 99% to udelaji do dalsiho uredniho dne. Mne to chlapik udelal asi za pul hodinky na pockani. A pak uz si jen nechas auto napsat na sebe, zaplatis 800,- za znacky a hotovo.

Mne to vse trvalo 3 dny a jezdim. U nas bych fakt auto nekupoval ani omylem uz. Navic s jen po emailu mi typek slevil 650€, na miste jeste dalsich 150€. Taky se zeptej jestli nahodou k autu neni zimni sada kol. V tom bazaru kde jsem si auto vybral je meli skoro ke vsem a bez zeptani ti o tom nereknou.
o 06.06.2011, 16:37 | AR
no jeste si zapomel napsat ze by to chtelo aspon trochu umet sprechtit ;)
o 06.06.2011, 16:38 | AR
jo a bursikovo ekovypalne pri prihlaseni
o 06.06.2011, 16:50 | Proffesor_W | Upraveno: 2011-06-06 16:51:48
samozrejme , ja to psal pro auta novejsiho data vyroby, a sprechtit nebo anglicky je samozrejmost, nicmene to nejsou veci ktere by udelali nejaky rozdil v cene pri tom kdyz si to nechas dovezt, nebo si to dovezes sam. A nez si to nechat dovezt, to si muzes rovnou koupit tady. Tohle bych nikomu nesveril, lidi jsou kurvy a je jim jedno s cim budes jezdit, tobe to jedno byt nemuze.
o 06.06.2011, 18:02 | AR
no a ja to psal v kontextu s uvedeným autem. No pokud se člověk nedokáže domluvit cizím jazykem tak v říši to auto těžkou koupi, leda by narazil na moooc ochotného prodejce ;)
o 06.06.2011, 19:40 | All | Upraveno: 2011-06-06 19:46:06
No já nevím jak ta červená z dojčlandu ale já prodal před týdnem Almeru N15 v sedanu, stríbrná metla, 1,4 ccm, 64 kW, bez ABS ale s klimou, elektrikou na předních oknech a zrcátkách, 2x pytel, centrál s dálkou, 192000 km, první majitel, servisní knížka, koupeno nové v ČR. Protože jsem se toho chtěl zbavit nejpozději okamžitě tak byla za 18000,- kaček. Nic nebylo vylhané, měla trochu rez na obou prazích, potřebovala zkontrolovat brzdy (zřejmě orezlé kotouče - tvrdil mechanik v autorizovaném servisu). Jinak to co tady popisuju je v bazarech k vidění vyjímečně v cenách od 30 do 45 tKč. Znám dva majitele toho stejného, jeden má 250000 km, druhý skoro 400000 km bez vážnějších závad. Ja na ní měl ještě v záruce závadu na vodní pumpě.
Tahle auta jsou držáky. Almeru N15 s nevylhaným tachometrem a původem bych klidně doporučil. Má to Euro 3 takže je tam eko daň 3000,- Kč Vzhledem k ceně auta i dovozu bych se ale neobtěžoval tahat to z Německa. Tady přece jen je podle občanského zákoníku vymožitelná záruka 1/2 roku.
Jo, zapoměl jsem. Muziku jsem si z auta vykuchal a dal zpátky původní reproduktory. Žádná naleštěná mrdka. Neobtěžoval jsem se totiž za ty prachy ani s úklidem. Fakt taky je, že byla dost slušně vytlumená.
Díky zkušenostem s autem i se servisem Nissanu v Přerově jsem zůstal věrný značce.

foto k příspěvku  od All

o 06.06.2011, 22:47 | Rudi
Ber z čech, tady jsou ty auto nedoceněný.
o 06.06.2011, 23:15 | Proffesor_W
nebo spis cenove primereny stavu :)
o 07.06.2011, 14:28 | rebel
už jsi tu jednou almeru poptával ne .Nebo někdo jinej nevím. Dej mi 1500 a na naftu a zajedu tam stebou a je to dovezeš přihlásíš a jezdíš
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3807 sekund.