ale hovno, je to jednoduchy jak facka:
(zkopirovano udsud
[ Link ] )
Ahoj, hned ze zacatku ti reknu rovnou, aby ses na to vysral, u nas nic takovyho nenajdes a kdyz najdes, tak to z 99% bude nalestena bida, navrch huj, vespod fuj 1000x stoceny. Vzhledem k me cerstve zkusenosti ti navrhnu, vyhlidni si neco v DE a jed si pro nej SÁM!!! Nenechavej si nic tahat, je to tak jednoduchy ze to nema smysl, jediny co potrebujes, je jeden den volna a trosicka trpelivosti. Muj postup byl tento:
1. Nalezeni+komunikace s prodavajicim:
Na autoscout247.de jsem si nasel co jsem hledal. Hodne pomuze kdyz si nechas vyjet vsechna auta od prodejce ktery prodava auto co se ti libi a kouknes i na ostatni veci co nabizi. Napis mu email o co mas zajem, zeptej se ho zda ma auto TUV, COC list a zda je cena konecna nebo se s ni da hybat. Pozadej ho taky aby ti mailem poslal VIN kod. Ten si nech na netu zkontrolovat zde:
[ Link ]
a pak si zajdi do skodovky jestli o tom nemaji nejaky informace v databazi. Nevim jak skodovka, ja bral renaulta a tam meli vsechno. Napis mu aby ti k datu kdy si pro auto pridjedes nechal udelat prevozni znacky (cca 60€, nekteri si to nechavaji zaplatit). Znacky maji zluty pruh s datem do kdy plati. Plati 5 dnu a dostanes k nim i zelenou kartu. Na tyhle znacky auto nemusi mit ani TUV/technickou a muzes s nim jet po ose.
2. cesta + koupe:
Domluvis si kdy tam pojedes. Prijedes tam, auto si prohlidnes, projedes, muzes si taky domluvit kontrolu v nejakym servise. Pokud vse ok, vycvakas mu penize. Pohlidej si hlavne aby ti dal velky a maly TP nemecky. Mel by taky mit COC list (bily papir+cerny pismo, podobny nasemu velkymu TP). Pokud ma auto TUV tak papiry z Dekry k emisim a technicke, pokud nema, nevadi. Nacvaknes znacky, musi ti dat zelenou kartu k nim.
3. U nas
a) Pojedes se vsema papirama co k tomu mas na STK a nechas si udelat dovozovou STK, cena u mne byla 1800,- + 400,- za emise. Poslali mne domu adruhy den jsem si sel pro protokoly. Z vlastni zkusenosti rada: zkontroluj si sve jmeno na protokolu at to maji dobre napsane.
b) Pujdes si zavrit povinne ruceni
c) pujdes na odbor dopravy. Tam zaplatis 1500,- za zadost o registraci auta. Hodne zalezi na jakyho urednika natrefis. Musi ti to schvaleni zaridit do 30-ti dnu. Z 99% to udelaji do dalsiho uredniho dne. Mne to chlapik udelal asi za pul hodinky na pockani. A pak uz si jen nechas auto napsat na sebe, zaplatis 800,- za znacky a hotovo.
Mne to vse trvalo 3 dny a jezdim. U nas bych fakt auto nekupoval ani omylem uz. Navic s jen po emailu mi typek slevil 650€, na miste jeste dalsich 150€. Taky se zeptej jestli nahodou k autu neni zimni sada kol. V tom bazaru kde jsem si auto vybral je meli skoro ke vsem a bez zeptani ti o tom nereknou.