Navštíveno 7293x

Zdravim,viz.nadpis-uvažuju o obměně vozu-můj stávající Ford Focus kombi MK1 asi podědí brácha,a já jsem přemýšlel o výše zmíněném autě.
Chtěl bych kombika,benzín, 1,6 vylučuju, 2,0 vylučuju.Rozhoduju se mezi 1.8T a 1.8 20V.Větší obsah asi nechci.Je ten 20V fakt užranej a nejezdící?Nepotřebuju závodit,ale je to přeci jen větší auto.
Zajímají mě vaše zkušenosti s motory,a celkovou spolehlivostí auta.Jo výroba by byla asi cca 1999.
Něco na pikaču krom přední nápravy?
Tímto dávám prostor k diskuzi:-)
ja bych se vetrel s tim samim,v 2,8 4x4 od 01 :) jinak co mam z doslechu tak z tech moznosti asi jedine turbo, 1,8 20v s tim podle me nehne a bude to zrat.
Počkáme na Nisma,on nas zm*dá co vymejšlíme za chujoviny a budeme mít po p*deli:-)
Shodou okolností byli u mě dva hifisti pro nějaký aparát, co jsem prodával a přijeli Pasátem 1,8T 110kW r.v. asi 2000.
Auto mělo na tachometru 240.000km a nikdo neví, jestli to sedí, ale co mi říkali, tak to koupil v asi 200.000km a jen jezdí a lejou benzín a olej, foltry atp. Spotřebu mi ukazoval na PC 8,2, motor čel krásně, nikde to nerezlo (na to jsem obzvláště háklivý a nic jsem neviděl. lemy, prahy v pohodě). interier hezký, fakt za 120.000Kč koupili hezký vozdilo.
A ještě jedno - objevil se ve vsi u nás Pasát sedan, koupil si ho mladý klučina, nevím, co to má za motorizaci, ale dal hezký kola, vyleštil lak, tmavý okna a za prachy, co se dají dnes pořídit, dobrá volba, co udělá dost radosti. Servis díky rozšířění a stáří auta bude za hubu, jeo to de facto O I cenou.
A když už mluvím o tom, co tu jezdí za auta,, tak ob pár baráků Hummer H2, v dolní části vesnice je Meybach !!!, nahoře má pán v garáži Nissana GT-R !!!, jinak Volva V70, S-Maxy, SUbaru :-) - to sjou tu běžná auta:-) Jsem holt bohatá ulice - ne nadarmo se jmenuje Hypotéční:-)))A8 tu jezdí dost, MB v ulici asi taky 2-3
, TouaregY asi taky 2-3... Pak že sev. Morava je chudý kraj:-) Kecy!
tak kazdopadne tu 1,8T ta 1,8 bez turba je onicem,nejede a zere jak ta v turbu :o)co se tyka 2,8 tak tento motor mam,ale v leonu kde ta vaha dela svoje a motor stim hezky cvici,ja jsem stimto motorem naprosto spokojen a muzu ho doporucit,leju jen provozni kapaliny a menim filtry nic vic.
Samo že bych radši v turbu,ale je to zas posrávátko navíc žejo.

04.06.2011, 18:57 |
fredh ještě bejvá unavená i zadní náprava, jak to každej přetěžuje, když to má velkej kufr

04.06.2011, 19:08 |
rcman Párkrát jsem se stimhle autem projel u náš (v práci ho máme na půjčovně).
Je tam motor 1.8Turbo. Spotřebu jsem měl obvykle lepší než ve Fabii II 1.4 16V. cca 7-8L/100km. A ten motor jde krásně. Auto má naběháno přes lehce přes 200tis. km A šlape stále bez problémů. Na to že se na něm střídá nekonečno lidí. To asi o něčem naznačuje...
Mám rači naftáky. Ale proti tomuhle motoru nic špatnýho říct nemůžu... říct nemůžu...
Jenom přidám info dotaz. Nedával se ten samej motor (1,8 Turbo) do první Audi TT? Nebo si to pletu...?
Honcke:
Turba se neboj, při správném zacházení vydrží dost.
+1: to se nebojim že s tim budu špatně zachazet ja,jde o to,jak s tim zachazel někdo předemnou.Nehledě na to,že takhle stary auto bude mít něco najeto a ja nevim kolik to turbo vydrží.
tak jak nismo,jaké máš zkušenosti?Ty mě napínáš....:-)
ale prd, jen tu nemůžu bejt taky nonstop a řešit vaše problémy :)
se rozhoduješ mezi věcma o kterejch vůbec ani nic nevíš....
nemůžeš psát "fakt je ten 20V tak blablabla"
1,8t je jakbysmet 20v protože 5v na válec je klasický německý kurvítko, s turbem i bez turba sou oba motory víceméně identický tak právě proto nikdo nechápe proč je 1,8 20v taková katastrofa jak spotřebou tak výdrží a 1,8t se dá považovat za motor samo taky se kazí ale co dneska ne že ano... já si myslim že prostě jen 1,8t sebraly turbo hodily jiný svody a basta, nějakou mapu v ECU na to srát že ano ono to nějak pojede bude to tam cpát hromadu paliva ale na to lidi nepříjdou :)
dneska si kupovat passata z roku 99 ?? si sebevrah nebo co ? bude vylítanej že i ta 1,8t se ti bude srát pořád, pak tě potká náprava a pokud si pořádnej tak tě bude stát minimálně 15k výměna, pak se ti posere komfortka která je luxusně umístěná s tou si taky užiješ , homokynetáky na nich sou na prd a vydržej málo, převodovky jakbymet....
jasně to auto tě bude lákat nízkou cenou v tomhle ročníku ale jednu pořizovačku si nech na případný opravy....
Nismo,ja vim že to sou oba 20V:-) Jinak dik za rady,koukal jsem prodavaj cely sady na tu napravu,myslim že se to da sehnat snad cca od 9 tis.Ale stejně je to paleta když si vemu že na Focuse koupim čep za 400,-kč a je hotovo.
Komfortka je co?:-)
Spíš bych byl pro ten 20V BEZ TURBA jak řikám o kurvítko méně.
Takže myslíš že je pičovina kupovat Passata 99?
Co sem koukal z rajchu tam koupíš za 2000 euro pěknýho a hlavně s komplet historií.

04.06.2011, 22:33 |
macek Nismo ale prosimte jak si prisel na to ze naprava min za 15 a ze se posere z komfortky??? Covece ta komfortka cca 500 a je prehozena za 5min a naprava uz neni to co bejvalo dneska koupis treba febi ta vydrzi dost a stoji cca 6-8 tis nebo vod mogu nevim jak se to presne pise ale ta vydrzi ranec a cena cca7tis tak to tak zase nedramatizuj
mel sem passata 1,8T rok 97 byl to sedan, a muzu rict ze sem opravdu menil jen olej, absolutne bezporuchove auto, spotrebu sem mel cca 10litru ale mam tezkou noho verim za za 8 se s nim dal jezdit v pohode.. na ten rok vyroby myslim ze to je celkem vychytane auto, jedine co mi vadilo u tho sedana bylo podelne parkovani, ted mam kombika B5,5 a opet sem spokojenej..
když bych si chtěl kupovat 1.8 tak jedině Turbo. Mam zkušenost s tim samym motorem v octě. A s turbem je ten motor lepší žere stejně a jede líp :)
To je mi jasny že jede líp a žere +- stejně,právě se ptám jen jak je to s tou spolehlivostí.
Vzal bych 1.8 t a udělat repas turba nebo prostě chytneš dobrej kus a nemusíš na něj šahat a cena neni tak velkej rozdíl
Honcke:
Jestli tě trápí turbo, tak andre z DP nabízí mimo nových i repasovaná turba s roční zárukou - a vyjde tě to na míň, než ta přední náprava ;-)
[ Link ]
nápravy : mraky po aukru výroba polsko, maďarsko apod mrdky.... všechny co jsem kdy namontoval nevydržely víc jak rok, jak řikám když to má bejt kvalitně tak 15k s minimum at si řiká kdo chce co chce.... samo mluvim jako servis a mluvim v normálních cenách né v takovejch že to někdo sežene přes někoho za polovic protože někdo od toho někoho to hází přes plot v továrně......
BEZ TURBA "o kurvítko mín" .... na to se fakt vyser, spíš bych řek o 3kurvítka víc..... jak řikám že se zastávám nějakáho koncernovýho motoru (1,8t) tak to už u mě něco znamená a když na něco plivu tak vždycky to má kopu důvodů.......
komfortka : to je věc pod nohama řidiče aneb řídící jednotka ovládající centrál, el. okna atd atd.... nateče do ní je tam daná fakt na prd a nateče do ní vždycky a umře a přestane auto zavírat otevírat, okna nejdou, rádio atd.... vždycky jiný problémy......
opět nemluvme v cenách 500kč a prohozeno za 5min a za další měsíc ta stará za 500 odejde jakbysmet a zaplatpánbů v ní neni aspon IMO kterej bejvá v budíkách a ty se taky poserou vklidu a jejich výměna je velice funny a tvrdim že to žádnej servis v horní dolní neumí vyměnit a bude s tim muset k dealerovi kde narazí na velkej problém že ty budíky vyndal už......
ad FEBI za 6-8k nevěř tomu že v krabici je febi, MOOG je stlačená hlína zpravidla pokud to neni "heavy duty" moog vyrobenej v USA kterej od normálního MOOGu poznáš, třeba čepy made in usa maj maznice....
líp jede a žere +/- stejně ?? problém je že žere mín a to o dost při stejnym stylu jízdy !
a kdyby výměna turba už fakt tak normál jde vyměnít lehce a stojí málo a vydrží hodně takže tim bych se fakt netrápil....

06.06.2011, 12:56 |
macek Covece Nismo uz mi opravdu seres co to placas za hovna ty napravy stojej vopravdu ty love co pisu nejsi jedinej kdo vo tom neco vi. ale ty si proste meles porad to svoje FEBI na jednom supu ma najeto 100tis a je kupovana v MCD a porad nic nemlati a MOOG najeto 150tis a furt nic to je divny co? a vobe staly kolem 7tis
A komfortka? neboj ja vim kde je zase si myslis ze to vis asi jenom ty podle toho jak pises ale ver tomu ze opet nejsi jedinej:-))) ale vis cim to asi bude ze tyhle vsechny auta co sou v pohode a neumiraj jim tyhle drahy a na hovno veci ja pises? to bude totiz tim ze maj napravi a komfortky na sobe napsano STS MADE IN USA