Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Posilování - rada

o Navštíveno 1752x o
o 04.06.2011, 09:07 | Darker
Klucí, pár vás se tady určitě zajímá o posilování, chtěl bych trochu vytvarovat břicho a hrudník, mám doma k dispozici jednoručky a šikmou lavici, nebo jestli bude lepší zaplatit posilovnu. Mohl by ste někdo poradit co a jak, kolik serií po kolika denně a tak? :) Dík moc za odpovědi :)

o 04.06.2011, 09:25 | Luke_288
podle mě lepší posilka. jednak tam nebudeš sám, tzn spoustu věcí i odkoukáš a je to i lepší motivace. cvičit 3-4x týdně, na každou partii 2-3cviky, 4-5serií po min 6opakování, ale lepší je 10-12.
takhle teda cvičím já, ale já jsem takovej ten případ, co půl roku cvičí pravidelně, pak začne třeba moc práce a je to v prdeli.
o 04.06.2011, 10:38 | DaveX
Pokud chceš mít objem (jakože tím tvarováním jsem to tak pochopil) tak zapomeň na 10 - 12 opakování a jeď těch 5-8 s těžšími váhami.

Jinak je třeba cvičit komplexně, tak si akorát "posereš" zdraví. Základní pilíře jsou nohy, takže na ty nezapomeň a také důležité jsou záda.

Jinak s činkami se dají prsa pěkně procvičit a platí to i obecně, teda podle mě, že nejlepší na vše jsou cviky s činkami.

Na nohy dřepy, na záda mrtvý tah, na prsa benchpress.

Jinak na prsa je nejlepší určitě benchpress, jak na rovné lavici, tak hlavou nahoru nebo dolů. Pak tlaky s jednoručními činkami, taky hlavou nahoru, nebo dolů. Rozpažky, buď na rovné lavici nebo na šikmé, pullover.

Záleží, jaké máš možnosti. Já posiluju doma v posilovně s kámošem, kde mám cca 200 kg závaží a jde to celkem poznat. Začínal jsem na 50 kg bench (nejsem žádný řízek 173 cm) před 4 měsícema a teď jsem na 75 kg na série + 95 maximálka. Pokrok tam je, jen se podívej na youtube videa na správnou techniku + to můžeš zajít prodiskutovat do posilovny. Je to lepší, když to uděláš blbě a někdo tě opraví, než to dělat tak, že si myslíš, že to děláš dobře ;)
o 04.06.2011, 11:16 | imax
Jako DaveX ... hlavne delat cviky poradne a nepodvaded! Muzes si tak znicit zdravi a stejne nedosahnes vysledku. Je lepsi si dat mensi vahu a jet s pomoci az na doraz.
o 04.06.2011, 12:12 | Pajk
Darker:
vytvarovat hrudník = objem, vytvarovat břicho = rýsovačka. Když to sečtu, pro začátečníka pekelný boj.

Co člověk, to jiná strategie (genetika). Takže rady typu 8 až 1000 neber vůbec v potas. Musíš si to odzkoušet sám.

Za další, kolik investuješ do stravy a suplementace?

Nohy jsou opravdu 70% úspěchu celého růstu těla, což si spousta plantážníků neuvědomuje. Takže né že budeš cvičit pouze prsa, biceps, břicho. :D

A pokud nemáš doma vyloženě posilovnu, tak se na takovéto domácí cvičení vyser a choď cvičit do posiloven... ze začátku pochytíš dost špatného, ale časem to pochopíš.
o 04.06.2011, 12:59 | Maxík
Pajk, tu první větu nechápu. Pokud pojede břicho i hrudník, oboje zpevní a vytvaruje. Ale aby to bylo vidět, byl vyrýsovaný, to už je zase o stravě a vydání energie.
Jinak určitě běž do fitu a cvič celý tělo. Na suplementy bych se zatím vykašlal, snažil bych se napřed vychytat stravu ale to se zas odvíjí od tvý postavy.
o 04.06.2011, 13:21 | Fari
suplementy bych ze zacatku moc neresil, mozna protein, aby jsi mel dostatek bilkovin, sacharidy neni takovej problem dostat z kvalitni stravy. Pokud chces, aby vysledky byly, tak musis urcite spravne jist, aspon 5,6 x denne, jinak ty vysledky moc neuvidis. Pokud chces udelat bricho, tak jen procvicovanim ho moc nevyrysujes. Zpevni se ti, ale musis se zbavit hlavne prebytecnyho tuku a k tomu zase pomuze strava a aktivni pohyb. Ja pri rysovani cvicim bricho 3-4 tydne, staci 2 cviky po 5 seriich, 15-20 opakovani, kdy mezi seriema 30s pauza. Po treninku dam 30-40 minut kolo.
o 04.06.2011, 13:42 | Luke_288
beru ho jako někoho, kdo o tom moc neví, tak si nejsem jistej, aby začínal s objemovým tréninkem- malým počtem opakování s velkou váhou. ale souhlas s tím, že si to musí nejdřív vyzkoušet. hlavně sám na sobě vidím, že první 2-3měsíce se stejně neděje skoro nic.
ad suplementy- na to bych se uplně v prvních měsících vysral...
osobně sice cvičím už nějakej ten rok, ale nepravidelně, takže nejsem žádnej svalouš (bench 70kg 8 op), teď jedu 4měsíce fakt poctivě, ale přehnal jsem to s gainerem a akorát mám víc sádla na břiše. a to k tomu 2-3x tejdně běhám
o 04.06.2011, 14:55 | Dudelina
Luke: Na gainer se vyprdni...fakt blbost. Radši kup 80ku protein. Cukru do sebe dostane člověk dost i mimo.
Po cvičení tam hoď jeden banán a je to.
o 04.06.2011, 15:02 | Pajk
No mi přijdou suplementy velice důležité, konkrétně protein a aminokyseliny. To tělo dostane záhul hlavně v těch prvních měsících, než si zvykne na nový pohyb. Co se týče sacharidů, tak to bych viděl jako zbytečné utrácení, toho je ve stravě hodně. Ale bílkovina je základ. Nějakej kreatin později, s tím souhlasím.

To Maxík: viz Fari
Já to pochopil tak, že má pecen a chce vánočku. A toho v posilovně jen tak nedocílí. Od tohu tu máme běh, kolo, hodinový prcačky :D atd.

Celý to prostě není jednoduchý. 90% lidí třeba neumí cvičil pullover viz idiot ve videu: [ Link ] Toto třeba nechápu, podle nich je to na záda a kkt, kterej to cvičí je fakt na přes držku. Úplně špatně.

o 04.06.2011, 18:03 | Arnie_one | Upraveno: 2011-06-04 18:06:57
Milion nazoru a kazdymu vyhovuje neco jinyho. Udelat universalni trenink je nemozny.
Chce to nejak zacit a zvyknout si na to co komu vyhovuje.

Dalsi veci je telesny dispozice, s tim moc clovek nezmuze.

ad. jidlo kamarad riká "Lidi nebuďte líný se nažrat. Sacharidu je ve strave dost, takze nevidim duvod to plnit cukrovejma sračkama.

Rozhodně koupit protein dopijet (cca 2g na 1kg TH) udrzovat si cyklus cca 3hodiny jist.

Cvicit rozhodne vsechno, nohy jsou dulezite, pri nich se uvolnuje nejvic srustaku v tele. Mrtvoly no nevim :) me praskla pri tom triselni kyla 23 stehu. Na zada jsou i jiny cvicky.
Do posilky aspon 3x tydne a projet cely telo.

ad pulover, nikdy sem ho necvicil, bench 198kg muj OR. nekde se to vali i na youtube.

Jinak cerpat www.ronnie.cz atp. Myslim, ze i tam se nekolik ktreninku valí, popripade nekdo funfovany ti tam i něco sepíše.

ad vyrysování. to si myslím ti zaručí tak min 60-70% pouze strava a to je ta největší makačka solidně jíst, na což nemám nervy :)
o 04.06.2011, 18:15 | Mafox | Upraveno: 2011-06-04 18:17:45
Píšete že cvičit nohy je důležité, já je nejedu a raději si místo tréninku nohou zahraji nějaký běhavý sport a myslím že je to úplně v pohodě než je zbytečně drtit na dřepech, ap..
A řeči že tvoří 70% úspěchu.... s tím se fakt neztotožňuji.
o 04.06.2011, 18:17 | Pajk
Ty voe, to seš asi hrana co? :D 198kg na lavičku, to je tak 120kilo váha ne?
o 04.06.2011, 18:26 | Honcke
Arnie:nahoď fotku,taky sem zvědavej,pochlub se:-)
o 04.06.2011, 19:11 | Luke_288
dudelina: vím, ale jsem typ, co hrozně špatně nabírá, takže mi ani to sádlo na břiše navadí, mám z čeho stavět :)
kreatin jsem teď koupil a chystám se začít, začal jsem snídat ovesný vločky, jím i tvaroh a snažím se jíst pravidelně po nějakých těch 3hodinách, ale je to peklo :)), člověk se pak chvilku nenají a hned má hlad. 85ku protejňák chlastám taky, ale jak říkám, první tři měsíce a klidně i půlrok bych jel bez jakýchkoliv doplňků, nemá to cenu a jsou to vyhozený peníze. tělo není zvyklý na ten pohyb a výsledky se dostaví i bez suplementů
o 04.06.2011, 19:42 | Phitypaldy
www.ronnie.cz

Najdeš tam vše co potřebuješ vědět...
o 04.06.2011, 20:15 | Arnie_one | Upraveno: 2011-06-04 20:20:03
Pajk, Honcke neni se čim chlubit, ja sem proste takovej trochu velkej, od kultiku mam teda sakra daleko :))
Nejsem schopen dodrzet ten rezim co musi oni, rad se najim, takze zadnou valchu na brise nemam :)) Kluky co sou vysekany obdivuju, pač je to kus práce a odříkání.

Mafox, cvicenim noh se posilí zbytek tela, to je proste fakt a nejde osrat, nohy jsou polovina tela, at se to cloveku libi, nebo ne. Osobne na ne taky pekne ser... neni to pro me priorita.
Jinak člověk nemusí dělat dřepy, který prostě někdo nezvládá, máš předkopy/zákopy, haken dřepy, takže cvičit se dají mírnějším způsobem, samo dřepování je jiná liga.
o 04.06.2011, 20:43 | Pajk
Mafox: každej má jinou genetiku, pokud z toho máš nohy jako kráva, tak proč ne. Já bohužel nemám, musím dřepovat.

Arnie: no a tu váhu máš kolik? Pač 198kg, to už je nářez.
o 04.06.2011, 20:45 | Mafox | Upraveno: 2011-06-04 20:46:56
Arnie_one: o tom žádná, dělat jenom fitko tak je jedu taky, ale když běhám 2-3x týdně na kurtech při nohejbale nebo tenisu, tak mi prostě přijde zbytečné cvičit je ještě v posilce.
EDIT: o větší nohy už nestojím, to bych neoblek žádné kalhoty, takže asi v pohodě :D
o 04.06.2011, 21:03 | Arnie_one
Mafox pokud mas z hůry dáno tak je to jasné :) Bavili jsem se o komplexním cvičením, já mám nohy jak modelka :)) takže, proto říkám cvičit.
Kluci co u nás hráli fotbal, maj nohy super i lejtka, ale to je genetika.

Pajk, myslel sem že sem to psal, ted 114kg, když zdraví vydrží a trošku se zlepším >200, tak letos vyzkousim nejaky amatersky bench po čr.
Žádnej extra výkon to není :( je tady spousta šikovnejch kluků, kteří se tomu věnujou a sou daleko lepší.
o 06.06.2011, 08:04 | MaSuZaPi_Honza
Mafox: to máš jednoduchý. Cvičit noho je hodně důležité, neboť stehení sval je největší sval a pro jeho růst je potom tělo nutné produkovat větší množství látek pro tvorbu svalu, tímpádem se to potom týká i celého těla.
o 06.06.2011, 08:18 | MaSuZaPi_Honza
Pokuď ale námahy na nohy máš dost, tak je to v pohodě
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3396 sekund.